Προς το περιεχόμενο

Δεν συνέβη το Big Bang; Ευρήματα του διαστημικού τηλεσκοπίου James Webb προκαλούν σύγχυση στους κοσμολόγους

polemikos
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr,

Σύμφωνα με αναλυτικό άρθρο του κ. Στάμου Αρχοντή (The Mad Scientist) το οποίο αναδημοσιεύει και το Astronio, οι σχετικές αναφορές βασίζονται σε διαστρεβλωμένη παρουσίαση των διαθέσιμων στοιχείων.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πάντως εκτός από όλες τις ειδικότητες που έχω συναντήσει στα σχόλια στο ινσομνια.... πραγματικά δεν ήξερα ότι υπάρχουν τόσοι αστροφυσικοί.... Μπράβοοοοοο....!!!!!😂😂😂😂😋😋😋😋

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, kktts1914 είπε

Όσο πιο πολύ ανακαλύπτεις το σύμπαν τόσο περισσότερο πρέπει να ανακαλύπτεις και την ύπαρξη ενός δημιουργού...τίποτα και ποτέ δεν δημιουργήθηκε μόνο του.απλα και λογικά.

Ο δημιουργός γιατί μας έφτιαξε; για να μας χωρίσει σε καλούς και κακούς,  κόλαση παράδεισο κτλ; βαριέται που ζει δηλαδή και ασχολείται με εμας; Άλλους Aliens έχει ή είμαστε μοναχοπαιδια; Αν ναι πηγε και εκει και σταυρώθηκε για να δειξε το....καλο;

Food for thought μια που μόνος σου δεν φτάνεις ως εκεί.

Επεξ/σία από Vault13

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, john_dr είπε

Εσύ λοιπόν γιατί τρέχεις τώρα να πεις στον αιρετικό να μην σε πρήζει, κοινώς να το βουλώσει πριν βρεθεί στην ιερά εξέταση;

Με πρήζεις γιατί μου απευθύνεσαι προσωπικά με γενικόλογα επιχειρήματα που δεν έχουν ίχνος επιστημονικότητας. Δεν καταλαβαίνεις τα θέματα που συζητάμε εδώ γιατί δεν έχεις το ανάλογο υπόβαθρο. Και φαίνεται.

Επεξ/σία από random_dude

19 λεπτά πριν, random_dude είπε

Με πρήζεις γιατί μου απευθύνεσαι προσωπικά με γενικόλογα επιχειρήματα που δεν έχουν ίχνος επιστημονικότητας. Δεν καταλαβαίνεις τα θέματα που συζητάμε εδώ γιατί δεν έχεις το ανάλογο υπόβαθρο. Και φαίνεται.

Πρώτον εσύ σχολίασες εμένα.

Δεύτερον, εσύ το πήγες στο προσωπικό, όχι εγώ.

Τρίτον, έχω το δικαίωμα να μην καταλαβαίνω τα θέματα που συζητάτε εδώ μέσα, αν αυτό κατάλαβες.

Τέταρτον, το τι σου φαίνεται, δεν αποτελεί απόδειξη, διότι δεν είναι ικανοποιητικά επιστημονικά τεκμηριωμένο.

Τέλος, για το πρήξιμο, υπάρχει η επιλογή της "Αγνόησης". Κούνα το mouse πάνω από avatar μου, περίμενε λίγα δευτερόλεπτα, η επιλογή βρίσκεται κάτω δεξιά στο κουτάκι που θα εμφανιστεί.

27 λεπτά πριν, john_dr είπε

Πρώτον εσύ σχολίασες εμένα.

Δεύτερον, εσύ το πήγες στο προσωπικό, όχι εγώ.

Τρίτον, έχω το δικαίωμα να μην καταλαβαίνω τα θέματα που συζητάτε εδώ μέσα, αν αυτό κατάλαβες.

Τέταρτον, το τι σου φαίνεται, δεν αποτελεί απόδειξη, διότι δεν είναι ικανοποιητικά επιστημονικά τεκμηριωμένο.

Τέλος, για το πρήξιμο, υπάρχει η επιλογή της "Αγνόησης". Κούνα το mouse πάνω από avatar μου, περίμενε λίγα δευτερόλεπτα, η επιλογή βρίσκεται κάτω δεξιά στο κουτάκι που θα εμφανιστεί.

Δεν υπάρχει τίποτα το προσωπικό. Σου έδωσα απαντήσεις σε αυτό που ρώτησες, αλλά τις αγνόησες. Σου απάντησαν και άλλοι, επίσης τους αγνόησες. Δεν καταλαβαίνεις κάτι κι αντί να ψαχτείς ώστε να ανοίξει και λίγο το μυαλό σου προτιμάς να μας λες πόσο παράλογα σου φαίνονται όλα και πως όποιος δεν συμφωνεί μαζί σου είναι δογματικός.

ΟΚ, είναι όπως τα λες.

30 λεπτά πριν, random_dude είπε

Δεν υπάρχει τίποτα το προσωπικό. Σου έδωσα απαντήσεις σε αυτό που ρώτησες, αλλά τις αγνόησες. Σου απάντησαν και άλλοι, επίσης τους αγνόησες. Δεν καταλαβαίνεις κάτι κι αντί να ψαχτείς ώστε να ανοίξει και λίγο το μυαλό σου προτιμάς να μας λες πόσο παράλογα σου φαίνονται όλα και πως όποιος δεν συμφωνεί μαζί σου είναι δογματικός.

ΟΚ, είναι όπως τα λες.

Δεν υπάρχει κάτι προσωπικό, απλά εσύ το πήγες σε προσωπικά σχόλια.

Δεν μου απάντησες σε αυτό που σε ρώτησα, διότι υποθέτω ότι αδυνατείς να κατανοήσεις αυτό που λέω. Οι άλλοι μια χαρά προσπάθησαν να απαντήσουν, αν και έχω δηλώσει ότι δεν πιστεύω ότι υπάρχει απάντηση σε αυτό που λέω. Αλλά προς τιμήν τους, χωρίς να το πάνε στο προσωπικό, χωρίς να μου πουν ότι τους έπρηξα, χωρίς να μου αποδείξουν όπως εσύ, ότι αν και δεν θεωρείς ότι υπάρχουν φανατικοί στον χώρο της επιστήμης μια χαρά θα ήθελε οι απόψεις που σε πρήζουν να μην διατυπώνονται.

Πάντα έχω την εντύπωση ότι όσοι λένε στον άλλον να ανοίξει το μυαλό του, θεωρούν ότι το δικό τους είναι ορθάνοιχτο. Αρκεί βέβαια να μην διατυπώνονται απόψεις και σκέψεις που τους πρήζουν.

Δεν είπα ότι όποιος δεν συμφωνεί μαζί μου είναι δογματικός. Αυτές είναι δικές σου ερμηνείες προκειμένου να μην φαίνεται δογματικό το πρήξιμό σου.

Πάτα την "Αγνόηση" στα ποστ μου. Θα νιώσεις καλύτερα.

5 λεπτά πριν, john_dr είπε

Πάτα την "Αγνόηση" στα ποστ μου. Θα νιώσεις καλύτερα.

Done. Ευχαριστώ για την συμβουλή. Πήγαινε τώρα να κλαφτείς σε κάναν άλλο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, kktts1914 είπε

Όσο πιο πολύ ανακαλύπτεις το σύμπαν τόσο περισσότερο πρέπει να ανακαλύπτεις και την ύπαρξη ενός δημιουργού...τίποτα και ποτέ δεν δημιουργήθηκε μόνο του.απλα και λογικά.

Εκτός από τον δημιουργό φυσικά :P 

Φυσικά ούτε ο ίδιος δεν πιστεύεις στο επιχείρημα που μόλις έθεσες, γιατί αν όντως το πίστευες δεν θα πίστευες σε κανέναν δημιουργό. Το γεγονός ότι όσο ανεβαίνει το επίπεδο της επιστημονικής επιμόρφωσης τόσο πέφτει η θρησκευτικότητα δείχνει το ακριβώς ανάποδο από αυτό που μόλις διατύπωσες, όσα ΛΙΓΟΤΕΡΑ γνωρίεζιες για το σύμπαν τόσο περισσότερο ανακαλύπτεις την ύπαρξη ενός δημιουργού. 

Σκέψου του και απλά, έχουμε σήμερα περισσότερους θρησκευόμενους ή 3000 χρόνια πρίν που νομίζαν ότι τους κεραυνούς τους ρίχνει ο thor? ;) 

Επεξ/σία από Herald
  • Like 2
  • Thanks 1

Στις 21/8/2022 στις 2:20 ΜΜ, geomrk είπε

Η αλήθεια είναι μια και αντικειμενική,αλλιώς δεν είναι αλήθεια.Επομένως δεν μπορεί να υπάρξει σχετική αλήθεια,μια για κάθε άνθρωπο.

Σωστό. Η αλήθεια είναι μία, αλλά για  μένα, το μόνο πράγμα που είναι αληθινό στη ζωή είναι η ύπαρξη του Θεού. Για κάποιον άλλον δεν υπάρχει. Άρα ο καθένας μας έχει την δικιά του αλήθεια.

Μόλις τώρα, angelob7 είπε

Σωστό. Η αλήθεια είναι μία, αλλά για  μένα, το μόνο πράγμα που είναι αληθινό στη ζωή είναι η ύπαρξη του Θεού. Για κάποιον άλλον δεν υπάρχει. Άρα ο καθένας μας έχει την δικιά του αλήθεια.

Δεν υπάρχει δικιά σου αλήθεια και δικιά μου αλήθεια.  H αλήθεια αποδεικνύεται, αν δεν μπορείς να το αποδείξεις τότε δεν είναι αλήθεια, απλά κάτι που αποδέχεσαι γιατί έτσι μεγάλωσες. 

9 ώρες πριν, john_dr είπε

Νομίζεις ότι δεν υπάρχει φανατισμός υπέρ της επιστήμης. Όπως κάποιος θα ισχυριστεί ότι μόνο κάποιες θρησκευτικές γραφές λένε την αλήθεια, έτσι και κάποιος θα ισχυριστεί ότι μόνο  η επιστήμη λέει την αλήθεια. Πρόσεχε την ομοιότητα εδώ, μην μου πεις "μα η επιστήμη βασίζεται σε πειράματα μπλα μπλα μπλα". Δεν είναι εκεί η ουσία. Δεν μιλάμε για αυτό. Δεν διαφωνούμε σε αυτό.

Δεν υπάρχει φανατισμός υπέρ της επιστημής. Το να υποστηρίζει κάποιος ότι μόνο μέσω της επιστήμης ανακαλύπτεις κάτι που προσεγγίζει την αλήθεια είναι γεγονός. Είσαι σαν να με αποκαλείς φανατικό ανατολίτη επειδή υποστηρίζω ότι ο ήλιος ανατέλλει απτήν .... ανατολή. Ε δεν είμαι φανατικός ,ρεαλιστής είμαι

15 λεπτά πριν, angelob7 είπε

Χρησιμοποιείς την μεταφορική έννοια της λέξης που είναι πιο κοντά σε αυτό που λέμε πεποίθηση ή βίωμα. Σεβαστή η πεποίηθηση σου, αλλά σε μια κουβέντα που αφορά την επιστήμη τα πάντα κρίνονται με βάση τι μπορεί να αποδειχθεί. Στην επιστήμη όταν μιλάμε για αλήθεια μιλάμε για κάτι που μπορεί να αποδειχθεί πειραματικά ξανά και ξανά. Αλλιώς μιλάμε για θεωρίες. Και η ύπαρξη του Θεού είναι μια θεωρία. Που εσένα μπορεί να σε γεμίζει και κανείς δεν έχει δικαίωμα να σε κρίνει για αυτό, αλλά δεν μπορείς να το θεωρείς αληθές αν δεν έχεις τρόπο να το αποδείξεις.

Παρεμπιπτόντως και εγώ πιστεύω στον Θεό. Αλλά δεν έχω κανέναν τρόπο να αποδείξω ότι υπάρχει κι ούτε με ενοχλεί αν κάποιος μου πει ότι αυτή μου η πεποίθηση είναι μια ανοησία.

Στις 22/8/2022 στις 10:54 ΠΜ, kktts1914 είπε

2022...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...