Προς το περιεχόμενο

Δεν συνέβη το Big Bang; Ευρήματα του διαστημικού τηλεσκοπίου James Webb προκαλούν σύγχυση στους κοσμολόγους

polemikos
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr,

Σύμφωνα με αναλυτικό άρθρο του κ. Στάμου Αρχοντή (The Mad Scientist) το οποίο αναδημοσιεύει και το Astronio, οι σχετικές αναφορές βασίζονται σε διαστρεβλωμένη παρουσίαση των διαθέσιμων στοιχείων.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

3 ώρες πριν, Doubt είπε

Αυτή είναι η απάντηση σου; Ότι δεν είναι φωτισμένο στο νυχτερινό ουρανό είναι η "σκοτεινή ύλη" και "σκοτεινή ενέργεια";

Μήπως να μελετήσεις λίγο αντί να γράφεις σεντόνια με ύφος καθηγητή;

https://el.wikipedia.org/wiki/Σκοτεινή_ύλη

https://el.wikipedia.org/wiki/Σκοτεινή_ενέργεια

Ανθρωπε μου, δεν λέω για το μαύρο του ουρανού αν το αντικρίσεις το βράδυ από την ατμόσφαιρα της Γης, λέω για την καθαρή εικόνα του διαστήματος από τηλεσκοπικη λήψη. Ότι μαύρο φαίνεται μέσα στις εικόνες του διαστήματος, δηλαδή περιοχές  του σύμπαντος, εκτός από φωτεινά στοιχεία, άστρα, ήλιοι, νεφελώματα, αέρια, γαλαξίες, μετεωρίτες, φωτεινή και ηλεκτρομαγνητικη ακτινοβολία που εκπέμπεται από κάποια πηγή, είναι η σκοτεινή ύλη. Υπάρχουν και οι μαύρες τρύπες που δεν φαίνονται καθόλου εκτός από το υλικό που έχει συσσωρευτει γύρω τους. Το μεγαλύτερο μέρος του σύμπαντος αποτελείται από την σκοτεινή ύλη. 

Ας μην μιλάνε πρώτα κάποιοι άλλοι σαν καθηγητές. Και στο thread που βγήκε με τις πρώτες εικόνες του Webb τέτοια σεντονια έγραφα είτε για απαντήσεις σε απορίες είτε κάτι αλλά άκυρα και τρολλαρισματα. Όποιος θέλει να μάθει παραπάνω και να βρει απαντήσεις σε απορίες του για το σύμπαν και την κοσμολογία, ας διαβάσει και ψάξει περισσότερο σε αξιόπιστες πηγές, βιβλία, video κτλ κι ας μην περιμένει το δικό μου post. Εδώ ο άλλος μου γράφει ότι η επιστήμη είναι ένα τίποτε και χάσιμο χρόνου....

3 ώρες πριν, Vault13 είπε

To μαυρο χρώμα που βλεπουμε οταν κοιταμε στο διαστημα ή στα αστερια το βραδυ ειναι η σκοτεινη υλη; Μηπως κανεις λαθος; Δεν νομιζω. Ελειψη φωτος ειναι αυτο.

Στο διάστημα μέσα από τηλεσκοπικη λήψη, όχι το βράδυ από εδώ.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, Basilhs23___ είπε

Ανθρωπε μου, δεν λέω για το μαύρο του ουρανού αν το αντικρίσεις το βράδυ από την ατμόσφαιρα της Γης, λέω για την καθαρή εικόνα του διαστήματος από τηλεσκοπικη λήψη. Ότι μαύρο φαίνεται μέσα στις εικόνες του διαστήματος, δηλαδή περιοχές  του σύμπαντος, εκτός από φωτεινά στοιχεία, άστρα, ήλιοι, νεφελώματα, αέρια, γαλαξίες, μετεωρίτες, φωτεινή και ηλεκτρομαγνητικη ακτινοβολία που εκπέμπεται από κάποια πηγή, είναι η σκοτεινή ύλη. Υπάρχουν και οι μαύρες τρύπες που δεν φαίνονται καθόλου εκτός από το υλικό που έχει συσσωρευτει γύρω τους. Το μεγαλύτερο μέρος του σύμπαντος αποτελείται από την σκοτεινή ύλη. 

Ας μην μιλάνε πρώτα κάποιοι άλλοι σαν καθηγητές. Και στο thread που βγήκε με τις πρώτες εικόνες του Webb τέτοια σεντονια έγραφα είτε για απαντήσεις σε απορίες είτε κάτι αλλά άκυρα και τρολλαρισματα. Όποιος θέλει να μάθει παραπάνω και να βρει απαντήσεις σε απορίες του για το σύμπαν και την κοσμολογία, ας διαβάσει και ψάξει περισσότερο σε αξιόπιστες πηγές, βιβλία, video κτλ κι ας μην περιμένει το δικό μου post. Εδώ ο άλλος μου γράφει ότι η επιστήμη είναι ένα τίποτε και χάσιμο χρόνου....

Στο διάστημα μέσα από τηλεσκοπικη λήψη, όχι το βράδυ από εδώ.

αστο βασιλακη εχεις χασει την μπαλα τωρα. πηγαινε σε κανενα αμφιθεατρο να κανεισ διαλεξη.

6 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Θα έλεγα, προσπάθησε να δεις την ζωη με άλλο μάτι. Ούτε εγώ είμαι επιστήμονας, έχω διαβάσει μερικά βασικά πράγματα και έχω διαχωρίσει ξεσκαρταρωντας πολλά πράγματα μέσα στο μυαλό μου για να μπορώ να παρεμβω και να διορθώσω κάποιους όταν βλέπω ότι μπορώ να το κάνω επαρκώς. 

Δεν ειναι το θεμα μας ο δημιουργός ούτε ο μηχανισμος η ύπαρξη της ύλης και του σύμπαντος, αλλά ο τρόπος ανάπτυξης και εξέλιξης του σύμπαντος. 

Όσο εσύ έχεις δικαίωμα να εκφράζεις και οι άλλοι έχουν δικαίωμα να κρίνουν τις απόψεις σου. Μάθαμε τώρα να βαφτίζουμε δικαίωμα ότι μας κατεβαίνει στο κεφάλι. 

Τους επιστήμονες ας τους εχεις  χεσμενους, δικό σου θέμα που δεν μας αφορά. Να κάνεις όμως και το ίδιο όταν θα αρρωστήσεις εσύ ή οι γονείς σου και ατομα της οικογένειας. Βρες λύση μόνος σου και μην αποτανθεις σε γιατρό αφού ένα τίποτα ειναι και θα σου πουν βλακειες. Τότε θα σου βγάλω το καπέλο, και μην ακούσω άλλο η ιατρική εκεί υπάρχει απόδειξη και άλλο η αστροφυσική γιατί δεν βλέπεις δίπλα από την μύτη σου. 

και εμεις γιατι να ακουσουμε τους επιστημονες που χεστηκαν για την ανθρωποτητα, μονο τα λεφτα τουσ κοιτανε να βγαλουν αλλα το παιδακι στην αφρικη πειναει. σε εχει κανει οτι θελει το συστημα επιστημονων λεφταδων.

• Confused 1

1 ώρα πριν, mariosnik_ είπε

αστο βασιλακη εχεις χασει την μπαλα τωρα. πηγαινε σε κανενα αμφιθεατρο να κανεισ διαλεξη.

και εμεις γιατι να ακουσουμε τους επιστημονες που χεστηκαν για την ανθρωποτητα, μονο τα λεφτα τουσ κοιτανε να βγαλουν αλλα το παιδακι στην αφρικη πειναει. σε εχει κανει οτι θελει το συστημα επιστημονων λεφταδων.

Οτι να ναι. 

Δεν ασχολούμαι άλλο. 

1 hour ago, mariosnik_ said:

🤣🤣🤣

• Like 1

3 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Οτι να ναι. 

Δεν ασχολούμαι άλλο. 

Εδώ ο ελον μασκ από τους 10πυραυλους που πετάει οι 5 πέφτουν στον ειρηνικό και οι άλλοι 5 είναι για κατασκοπεία τα ίδια και οι Ρώσοι και μετά ψάχνεσαι να μάθεις τι γίνεται στο διάστημα, δεν μπορούν καν να στείλουν κάποιο διαστημοπλοιο θωρακισμένο με θανατοπηνιτες να ελέγξουν μέσα σε μαύρη τρύπα τι επιπτώσεις έχει πάνω σε ανθρώπους οι που πάνε η άμα γίνετε σκόνη 

• Confused 1

7 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Ανθρωπε μου, δεν λέω για το μαύρο του ουρανού αν το αντικρίσεις το βράδυ από την ατμόσφαιρα της Γης, λέω για την καθαρή εικόνα του διαστήματος από τηλεσκοπικη λήψη. Ότι μαύρο φαίνεται μέσα στις εικόνες του διαστήματος, δηλαδή περιοχές  του σύμπαντος, εκτός από φωτεινά στοιχεία, άστρα, ήλιοι, νεφελώματα, αέρια, γαλαξίες, μετεωρίτες, φωτεινή και ηλεκτρομαγνητικη ακτινοβολία που εκπέμπεται από κάποια πηγή, είναι η σκοτεινή ύλη.

Σαφώς και δεν είναι έτσι.

Διάβασε τα λινκ που έδωσα.

• Like 1

όταν φτάσεις όχι πλησιάσεις αλλά φτάσεις την ταχύτητα του φωτός απλός ο χρόνος σταματάει και γίνεται άπειρος ,

μπορεί τα πρώτα πως να το πω τώρα ,

τις πρώτες στιγμές που γεννήθηκε το σύμπαν ο χρόνος να ήταν άπειρος ,

δηλαδή το πρώτο δέκατο του δεκάτου μετά την γέννηση απλώς να είχε άπειρο χρόνο ,

άρα το σύμπαν είχε άπειρο χρόνο τις πρώτες στιγμές του για να δημιουργήσει ότι βλέπουμε ,

14 δις μεν αλλά οι χρονικές στιγμές μπορεί να μην είχαν το ίδιο διάστημα χρόνου μεταξύ τους .

• Like 2
  • Thanks 1

1 ώρα πριν, NEKROMA είπε

Εδώ ο ελον μασκ από τους 10πυραυλους που πετάει οι 5 πέφτουν στον ειρηνικό και οι άλλοι 5 είναι για κατασκοπεία τα ίδια και οι Ρώσοι και μετά ψάχνεσαι να μάθεις τι γίνεται στο διάστημα, δεν μπορούν καν να στείλουν κάποιο διαστημοπλοιο θωρακισμένο με θανατοπηνιτες να ελέγξουν μέσα σε μαύρη τρύπα τι επιπτώσεις έχει πάνω σε ανθρώπους οι που πάνε η άμα γίνετε σκόνη 

οι αποστάσεις είναι τεράστιες , ακόμη και αν μπορούσαμε να στείλουμε οχημα που να πιάνει την ταχύτητα του φωτός δεν θα γύριζε κανείς πίσω , ίσως να έστελναν ένα τελευταίο σήμα πριν να χαθούν μέσα στους γαλαξίες

• Like 1

1 ώρα πριν, NEKROMA είπε

Θέλω να πιστεύω πως απλώς τρολλάρεις. Η "μαύρη τρύπα" είναι ένα άστρο με τόσο μεγάλη μάζα, που το φως είναι αδύνατο να διαφύγει από τη δύναμη της βαρύτητας. Και όχι μόνο το φως, οποιαδήποτε ακτινοβολία. Συνεπώς δε μπορούμε να στείλουμε κάποιο probe και να λάβουμε πίσω πληροφορίες. Μόλις περάσει τον ορίζοντα γεγονότων, χάθηκε. Εφ' όσον η ταχύτητα διαφυγής από αυτή τη μάζα είναι μεγαλύτερη του C, και δεν μπορεί να υπάρξει ταχύτητα μεγαλύτερη του C, δε μπορείς να διαφύγεις από την έλξη της μαύρης τρύπας. Η μαύρη τρύπα στο κέντρο του γαλαξία μας υπολογίζεται ότι έχει μάζα όσο 4 εκατομμύρια άστρα ενώ η διάστασή της είναι όσο μερικά εκατομμύρια πλανήτες. 

• Like 4
  • Thanks 1

17 ώρες πριν, tsarouc είπε

Απόδειξη 100% ποτέ δεν θα έχει η ανθρωπότητα από που προέρχεται η ύπαρξη της ύλης και της αντιύλης.

Tέλεια, αν αυτό μπορείς να το αποδείξεις και όχι απλά να το γράφεις σε ένα forum θα κερδίσεις το βραβείο Νόμπελ. Θες να μας εξηγήσεις και σε μας τους άσχετους που το ξέρεις; 

5 λεπτά πριν, malakudi είπε

Θέλω να πιστεύω πως απλώς τρολλάρεις. Η "μαύρη τρύπα" είναι ένα άστρο με τόσο μεγάλη μάζα, που το φως είναι αδύνατο να διαφύγει από τη δύναμη της βαρύτητας. Και όχι μόνο το φως, οποιαδήποτε ακτινοβολία. Συνεπώς δε μπορούμε να στείλουμε κάποιο probe και να λάβουμε πίσω πληροφορίες. Μόλις περάσει τον ορίζοντα γεγονότων, χάθηκε. Εφ' όσον η ταχύτητα διαφυγής από αυτή τη μάζα είναι μεγαλύτερη του C, και δεν μπορεί να υπάρξει ταχύτητα μεγαλύτερη του C, δε μπορείς να διαφύγεις από την έλξη της μαύρης τρύπας. Η μαύρη τρύπα στο κέντρο του γαλαξία μας υπολογίζεται ότι έχει μάζα όσο 4 εκατομμύρια άστρα ενώ η διάστασή της είναι όσο μερικά εκατομμύρια πλανήτες. 

Όχι δεν τρολλάρι. Και συγνώμη δηλαδή,το σκάφος με τους θανατοποινίτες δεν μπορούμε να το στείλουμε στην δικιά μας μαύρη τρύπα λόγω έλλειψης βιταμίνης C, γιατί να μη το στείλουμε σε κάποια άλλη να δούμε τι γίνεται; Σε κάποια που να έχει αρκετή C για να μην πάθουν και τίποτα οι άνθρωποι

/s

• Confused 1

19 λεπτά πριν, Herald είπε

Tέλεια, αν αυτό μπορείς να το αποδείξεις και όχι απλά να το γράφεις σε ένα forum θα κερδίσεις το βραβείο Νόμπελ. Θες να μας εξηγήσεις και σε μας τους άσχετους που το ξέρεις; 

Να αποδείξω τι πράγμα? Δεν σε καταλαβαίνω. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...