Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, pany6879 είπε

Γεια σας. Πια από τις δύο είναι καλύτερη? Την dschx60 την βρήκα 219 καινουργια και την rx100 200ευρω μεταχειρισμένη

Καλύτερη ......... τι θέλετε να κάνετε σε επίπεδο φωτογραφίας , τι έχετε στο μυαλό σας ?

Δημοσ.

Καλησπέρα. Θέλω να βγάζω κάποιες φωτογραφίες που να έχουν καλή ανάλυση για εκτύπωση και να μπορώ να δοκιμάζω manual ρυθμίσεις . 

• Like 1
Δημοσ.
52 λεπτά πριν, pany6879 είπε

Καλησπέρα. Θέλω να βγάζω κάποιες φωτογραφίες που να έχουν καλή ανάλυση για εκτύπωση και να μπορώ να δοκιμάζω manual ρυθμίσεις . 

Κατανοητό αν ενδιαφέρεστε για την εκτύπωση πρωτίστως , πάντως μεταξύ των δύο θα προτιμούσα την σειρά RX , η HX είναι λιγότερο premium compact , φυσικά έχει μεγαλύτερο εύρος στο ζουμ της . 

Δείτε ποιά από τις δύο έχει μεγαλύτερο διάφραγμα , νομίζω η RX . 

Για την εκτύπωση , μην ξεχνάτε πως έχει να κάνει και με την απόσταση θέασης .

• Like 1
Δημοσ.

Οι ουσιαστικές διαφορές είναι στον αισθητηρα , η Rx100 εχει 1 ιντσας. Θα σε βοηθήσει σε βραδυνή φωτογραφία και με υψηλότερο iso.

Επίσης έχει περισσοτερες ρυθμίσεις στη χειροκίνητη λήψη και βγάζει με ταχύτητα  εως 1/2000 .

Σε οτι αφορά την ανάλυση η rx100 υποστηριζει Raw αρχεια οπου σιγουρα θα δεις περισσότερη λεπτομέρια μετα απο επεξεργασια.

Ούτε οι φακοί τους συγκρίνονται απο αποψη ποιότητας.

Απο την άλλη αν θελεις να χεις ζουμ πάρε την dschx60 :P

Το μονο που θα με προβλημάτιζε στην rx100 είναι η κατάσταση της , έχει ύπουλα προβλήματα πχ αν εχεις θεμα ο φακός δε το βγαζει αμέσως ,μπορεί να βγάλεις και 20 φωτογραφίες και ξαφνικά να βγαλει μήνυμα "σφαλμα φακού" !!

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, decentintocerberon είπε

Οι ουσιαστικές διαφορές είναι στον αισθητηρα , η Rx100 εχει 1 ιντσας. Θα σε βοηθήσει σε βραδυνή φωτογραφία και με υψηλότερο iso.

Επίσης έχει περισσοτερες ρυθμίσεις στη χειροκίνητη λήψη και βγάζει με ταχύτητα  εως 1/2000 .

Σε οτι αφορά την ανάλυση η rx100 υποστηριζει Raw αρχεια οπου σιγουρα θα δεις περισσότερη λεπτομέρια μετα απο επεξεργασια.

Ούτε οι φακοί τους συγκρίνονται απο αποψη ποιότητας.

Απο την άλλη αν θελεις να χεις ζουμ πάρε την dschx60 :P

Το μονο που θα με προβλημάτιζε στην rx100 είναι η κατάσταση της , έχει ύπουλα προβλήματα πχ αν εχεις θεμα ο φακός δε το βγαζει αμέσως ,μπορεί να βγάλεις και 20 φωτογραφίες και ξαφνικά να βγαλει μήνυμα "σφαλμα φακού" !!

Και το δυστύχημα είναι πως κανείς κάτοχος RX δεν βγαίνει να μας πει για τέτοια θέματα , πχ έχω φτάσει αισίως τα 45.000 κλικ χωρίς θέματα !!!

• Like 2
Δημοσ.

επίσης μιας και χαζευα τις αγγελίες,βλέπω οτι πολλοι ξεφορτώνονται α5000 σε αντιστοιχες τιμες με την rx100 i ,σκέψου το !

η μηχανούλα αξιζει και τα 400 που εδωσα πριν απο χρονια !

ο κιτ φακός της είναι καλός για αρχάρειους αλλά κακιστος αν είσαι γνωστης και αντιλαμβανεσαι.

Σαν συνολο με το κιτ σε καμμια περιπτωση δε πλησιαζει την rx100 Με το φακό που έχει αλλά σου δίνει τη δυνατότητα να αλλάξεις φακό αργότερο που οταν ερθει η ωρα θα ξαναρθεις εδω να τα πουμε .

Τέλος είδα την τιμή της αγγελίας που εβαλες ,το νου σου ,οποιος στη δωσει σε αυτη τη τιμή ή είναι ανόητος ή θα σε πιασει κοροιδο !

Δημοσ.
5 ώρες πριν, decentintocerberon είπε

Τέλος είδα την τιμή της αγγελίας που εβαλες ,το νου σου ,οποιος στη δωσει σε αυτη τη τιμή ή είναι ανόητος ή θα σε πιασει κοροιδο !

Έχω δει αρκετές φορές την mark 1 σε αυτά τα χρήματα να σου πω την αλήθεια και για μένα εκεί θα πρέπει να παίζει μεταχειρισμένη,.

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, stratigos24 είπε

Έχω δει αρκετές φορές την mark 1 σε αυτά τα χρήματα να σου πω την αλήθεια και για μένα εκεί θα πρέπει να παίζει μεταχειρισμένη,.

Στέκομαι στο βαρέλι του φακού , τον μηχανισμό , ο οποίος αν το σώμα μιάς RX δίνει την δυνατότητα ( δεν νομίζω ) να προστεθεί εξωτερικό tube για την προστασία του ........ OK . Νομίζω πως έχει το εξωτερικό δαχτυλίδι για την ρύθμιση του διαφράγματος που εμποδίζει κάτι τέτοιο . Για να μην φανώ κάπως , όχι μόνον το συγκεκριμένο μοντέλο , αλλά και άλλες παρόμοιες κατασκευές , όπως οι φοβερές Canon Powershot G 1 , 2 ...... 11 , 12 έβγαζαν ζήτημα με αυτό τον μηχανισμό , λόγω σκόνης που έμπαινε από τα ανοίγματα προέκτασης του φακού κλπ , έβρισκε τον δρόμο της προς τα μέσα κλπ κλπ ....... πλήρωσα εξαρχής μία G11 η 12 δεν θυμάμαι καλά , γύρω στα 130 ευρώ για αντικατάσταση του μηχανισμού με άλλον , ημιτασιον φυσικά , όμως δεν την κράτησα . Έχω ακόμη μία , ίσως κάποια στιγμή να την επισκευάσω . 

Δεν μπορώ να γνωρίζω πόσο θα κοστίσει ένας τέτοιος μηχανισμός σε σειρά RX , σίγουρα δεν θα είναι κάτι κάτω από 100 ευρώ . 

Παραδόξως , παλαιότερες τέτοιου τύπου κατασκευές , όπως μία Olympus Camedia C - 770 που λειτουργώ ακόμη , δεν ήταν τόσο ευαίσθητες και επιζούν περισσότερο η τουλάχιστον όταν φτάσει η ώρα αυτό γίνεται μετά από πάρα πολύ καιρό , όπου δεν σε απασχολεί πλέον η εναλλακτικά βρίσκεις εύκολα και παμφθηνα μία όμοια μεταχειρισμένη και τελείωσε η υπόθεση .

Οι εταιρείες φυσικά , σπάνια παραδέχθηκαν το ζήτημα , υπάρχει άπειρο υβρεολόγιο στο δίκτυο από παθόντες ανά την υφήλιο κι' αυτό που είναι πολύ χρήσιμο είναι μία έρευνα με κριτήριο αναζήτησης " .......... known problems " ώστε να πάρει κανείς μιά ιδέα .

Τα ίδια και παρόμοια με γνωστό midrange DSLR φακό της Canon , όπου το δίκτυο είναι γεμάτο με οδηγούς επισκευής ( DIY ) και άπειρες εξηγήσεις , ανταλλακτικά κλπ , ενώ επρόκειτο κατά τ' άλλα για έναν εξαιρετικό φακό . 

Η υπόθεση ξεκινάει πάντα με το παγκοσμίου φήμης " lens error " η παραπλήσιο , όλοι λένε τα ίδια , κάντε ένα restart , καθαρίστε τις επαφές , βγάλτε την μπαταρία και ξαναβάλτε την ....... ενώ είναι κοινό μυστικό πως το πράγμα είναι καπούτ τελικά . 

Θα το έψαχνα ευχαρίστως , όμως δεν έχω κανένα ενδιαφέρον για τις κατασκευές της Sony και δεν πρόκειται να αποκτήσω . 

Η Canon G11 που έχω ακόμη λειτουργεί στο κατώτερο άκρο του φακού , με τον εξής αστείο τρόπο . Κρατάς την μηχανή με τα δύο χέρια , ενώ ταυτόχρονα ανοίγεις τον διακόπτη , τινάζοντας την μηχανή προς τα εμπρός , κάτι που αναγκάζει τον φακό να ανοίξει . Στην συνέχεια κλείνεις τον διακόπτη και μαζεύεις τον φακό με το χέρι . Ανοίγει για 2 με 3 δευτερόλεπτα και μετά εμφανίζεται το ...... " Lens error " ........... 

Θα ήταν ευχής έργο να βλέπαμε μία τόσο καλή compact , όπως η Sony RX με σταθερό φακό !!! 

Δημοσ.

Η rx1 ηταν με σταθερο 35μμ και full frame αισθητηρα αλλά η τιμή αν θυμάμαι καλά ήταν 3000+ .

Δημοσ.
Στις 23/8/2022 στις 9:02 ΠΜ, decentintocerberon είπε

Η rx1 ηταν με σταθερο 35μμ και full frame αισθητηρα αλλά η τιμή αν θυμάμαι καλά ήταν 3000+ .

H rx1 η πρώτη που βγήκε βρίσκεται μεταχειρισμένη κάτω από 1000€

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...