Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ενδιαφερομαι αρκετα για frontend dev...Αξιζει να σπουδασω web development σε ΙΕΚ (δημοσιο/ιδιωτικο) το 2022? Η ειναι ακομα χασιμο χρονου; Εχω ακουσει απο πολους και μαλιστα απο χρηστες στο foroum εδω οτι για ειδικοτητες πληροφορικης αξιζουν ΜΟΝΟ τα ΑΕΙ / ΕΑΠ / κολλεγια. σορρυ αμα ζαλιζω καποιους με τετοιο θεμα αλλα δεν εχω γνωστο να με βοηθησει!

Δημοσ.
11 ώρες πριν, wasabis3932 είπε

Ενδιαφερομαι αρκετα για frontend dev...Αξιζει να σπουδασω web development σε ΙΕΚ (δημοσιο/ιδιωτικο) το 2022? Η ειναι ακομα χασιμο χρονου; Εχω ακουσει απο πολους και μαλιστα απο χρηστες στο foroum εδω οτι για ειδικοτητες πληροφορικης αξιζουν ΜΟΝΟ τα ΑΕΙ / ΕΑΠ / κολλεγια. σορρυ αμα ζαλιζω καποιους με τετοιο θεμα αλλα δεν εχω γνωστο να με βοηθησει!

https://www.insomnia.gr/forums/topic/514514-ιεκ/

https://www.insomnia.gr/forums/topic/736733-ενασχοληση-με-προγραμματισμο-χωρις-πτυχιο-πανεπιστημιουποιος-πιστευετε-ειναι-ο-καλυτερος-δρομοςαυτοδιδακτοςιεκ-κατι-αλλο/

Υπάρχουν σίγουρα και άλλα αντίστοιχα θέματα , εκεί θα σου λυθούν οι απορίες.

• Like 1
Δημοσ.

Για frontend dev δεν αξιζει να βγαλεις ουτε ΑΕΙ/ΤΕΙ ουτε ΙΕΚ.

Αξιζει κυρίως να ασχοληθεις μονος (υπαρχουν πολλα ποιοτικά MOOCs, οπως το The Odin Project) με online resources, να δεις αγγελιες και να δεις τι τεχνολογιες ζητανε/θελεις να ασχοληθεις και να βγαλεις projects στο Github. Ειναι χιλιοδοκιμασμενο, θα σου γλυτωσει χρονο και χρημα και θα μαθαινεις αυτα που θες.

Στην σχολη πληροφορικης (στα περισσοτερα υψηλοβαθμα ΑΕΙ) θα κανεις κυριως μαθηματικα και θεωρητικη πληροφορικη, που θα σου βγαλουν το λαδι αμα δεν ενδιαφερεσαι. Δες και τα προγραμματα τους σπουδων για να καταλαβεις. Για ΙΕΚ δεν ξερω τοσο προσωπικα, αλλα ξερω για frontend οτι ειναι απο τα πιο ευκολα self-taught.

• Thanks 1
Δημοσ.

δες και bootcamps σχετικά με πργραμματισμό αν δεν θες να εμβαθυνεις σε πληροφορική. πιο στοχευμένες γνωσεις από τα ΙΕΚ και κοντα σε αυτα που ζητά η αγορά

• Like 1
Δημοσ.

58 λεπτά πριν, akiros98 είπε

Ακυρη ερωτηση, ποια ειναι η διαφορα του web developer με αυτη του Frontend developer; Ειναι το ιδιο πραγμα;

Ο web ασχολειται με web apps γενικα δλδ μπορει πχ να ασχολειται με Java ή C#. Ο frontend ασχολειται κυριως HTML/CSS και Javascript. Αν δεν κανω καποιο τεραστιο λαθος..

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, akiros98 είπε

Ακυρη ερωτηση, ποια ειναι η διαφορα του web developer με αυτη του Frontend developer; Ειναι το ιδιο πραγμα;

web dev μπορεις να κάνεις front, back, εφαρμογες, γενικά κάνει πιο πολλά πράγματα. ο fronted κάνει μόνο αυτό που φαίνεται στο χρήστη, ειναι δηλαδη υποκατηγορία του web development.  

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Καταλαβα... και για να γινει καποιος web developer πρεπει να σπουδασει computer science απο κολλεγιο; Η μπορεις και απο ΙΕΚ με αυτην την ειδικοτητα που εχει στον τιτλο;

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, akiros98 είπε

Καταλαβα... και για να γινει καποιος web developer πρεπει να σπουδασει computer science απο κολλεγιο; Η μπορεις και απο ΙΕΚ με αυτην την ειδικοτητα που εχει στον τιτλο;

Διάβασε το ποστ μου από πάνω... Το ίδιο ισχύει για web dev. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...