Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Kalahaan είπε

Υπάρχει στη μέση και η υποχρεωτική κάλυψη 30% με τη χρήση πλαστικού χρήματος.

Το 30% ισχυει για εισοδηματα που παιρνεις εντος Ελλαδας, οποτε θεωρητικα πρεπει να εισαι σε θεση να χτισεις αφορολογητο χωρις τα χρηματα του εξωτερικου :) 

Επεξ/σία από SabotazNic
  • Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Kalahaan είπε

Υπάρχει στη μέση και η υποχρεωτική κάλυψη 30% με τη χρήση πλαστικού χρήματος.

Ναι ειναι κι αυτο το ρημαδι. Γι'αυτο θελει πιο μακροχρονιο πλανο. 

Εγω παντως καπως ετσι το δουλευω οπως σου περιεγραψα (γιατι εχω κι εγω παραλληλη απασχοληση με χερατα) και γενικως βγαινει. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Το 30% ισχυει για εισοδηματα που παιρνεις εντος Ελλαδας, οποτε θεωρητικα πρεπει να εισαι σε θεση να φτιαξεις αφορολογητο χωρις τα χρηματα του εξωτερικου :) 

Απλά απάντησα στο φίλο που πρότεινε να σηκώνω μετρητά από το λογαριασμό της μισθοδοσίας μου και όλες της πλαστικές συναλλαγές να τις κάνω με Revolut.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, dbrillis είπε

Revolut has an obligation by law to report the year end account balances to local tax authorities in Lithuania annually, or provide information on their request. Revolut does not share your information on an automated basis or directly with tax authorities of other countries, it is the Lithuanian tax authority that’s responsible for collecting and sending this to other local authorities under the Standard for Automatic Exchange of Financial Account Information, developed by the OECD, which represents the international consensus on automatic exchange of financial account information for tax purposes, on a reciprocal basis.

53 λεπτά πριν, Kalahaan είπε

Απλά απάντησα στο φίλο που πρότεινε να σηκώνω μετρητά από το λογαριασμό της μισθοδοσίας μου και όλες της πλαστικές συναλλαγές να τις κάνω με Revolut.

Τα βγάζεις μετρητά και τα καταθέτεις στον ελληνικό σου λογαριασμό.Και απο εκει πληρώνεις για να καλύψεις το 30%

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Revolut has an obligation by law to report the year end account balances to local tax authorities in Lithuania annually, or provide information on their request. Revolut does not share your information on an automated basis or directly with tax authorities of other countries, it is the Lithuanian tax authority that’s responsible for collecting and sending this to other local authorities under the Standard for Automatic Exchange of Financial Account Information, developed by the OECD, which represents the international consensus on automatic exchange of financial account information for tax purposes, on a reciprocal basis.

Αυτο διαβασα. Πως εισαι σιγουρος οτι δεν θα γινει τιποτα;
Με μια αλλαγη που εγινε 1 Ιουλιου;

Πιασαρικος ο τιτλος, και ισως να μην ειναι οπως τα λενε (ακομα)  αλλα αυτα θα αρχισουν να συμβαινουν, ειδικα οσο οι εποχες γινονται πιο ζορικες:
https://www.ot.gr/2021/11/05/forologia/forodiafygi-eksoterikou-me-adilota-eisodimata-apo-misthous-kai-syntakseis/

Δημοσ.
45 λεπτά πριν, dbrillis είπε

Αυτο σκεφτόμουν κ εγω! Τα μαύρα είναι από εξωτερικό φαντάζομαι κ δεν μπορούν να στα δώσουν στο χέρι?

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Kalahaan είπε

Ναι, αλλά το ενοίκιο μου δεν μπορώ να το πληρώσω με την κάρτα όπως και διάφορες άλλες συναλλαγές που δεν εξυπηρετούνται με κάποιο POS. Εγώ σε αυτές αναφέρομαι.

Μαύρα και το ενοίκιο δηλαδή επειδή πρέπει να δηλωθεί και να πληρώνεται μέσω τραπεζης. Πες στον landlord να ανοίξει λογαριασμό revolut και θα κανείς transfer εκεί. Απλά πράγματα 😉

• Like 1
Δημοσ.

Τα στέλνεις σε εμβάσματα των €15 και δεν έχεις ούτε προμήθεια, ούτε έλεγχο...

Εμβάσματα άνω των €10.000 χτυπάνε καμπανάκια.

• Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, Ducatista είπε

Αυτο σκεφτόμουν κ εγω! Τα μαύρα είναι από εξωτερικό φαντάζομαι κ δεν μπορούν να στα δώσουν στο χέρι?

Ναι, από εξωτερικό είναι.

5 ώρες πριν, bedazzled είπε

Τα στέλνεις σε εμβάσματα των €15 και δεν έχεις ούτε προμήθεια, ούτε έλεγχο...

Εμβάσματα άνω των €10.000 χτυπάνε καμπανάκια.

Καλά, δεν σκοπευα να στείλω τόσο μεγάλο έμβασμα, αλλά της τάξης των 1000 ευρώ. Δεν θα ασχοληθούν όμως με τα ποσά αθροιστικά και όχι μεμονωμένα;

Δημοσ.
45 λεπτά πριν, Kalahaan είπε

Ναι, από εξωτερικό είναι.

Καλά, δεν σκοπευα να στείλω τόσο μεγάλο έμβασμα, αλλά της τάξης των 1000 ευρώ. Δεν θα ασχοληθούν όμως με τα ποσά αθροιστικά και όχι μεμονωμένα;

Σοβαρά μιλώντας δεν έχεις μερικούς   φίλους να  τους στείλεις κανένα χιλιάρικο μια στον ένα μια στον άλλον κλπ  ώστε να τσουλισεις λιγακι ετσι?

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Ducatista είπε

Σοβαρά μιλώντας δεν έχεις μερικούς   φίλους να  τους στείλεις κανένα χιλιάρικο μια στον ένα μια στον άλλον κλπ  ώστε να τσουλισεις λιγακι ετσι?

Ε και τι διαφορά θα έχει απ' το να τα στείλω σε μένα; Για να μοιράσω το ποσό στους διάφορους φίλους μου αντί όλα σε μένα;

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Kalahaan είπε

Ε και τι διαφορά θα έχει απ' το να τα στείλω σε μένα; Για να μοιράσω το ποσό στους διάφορους φίλους μου αντί όλα σε μένα;

Για να σου βγάλουν αυτοί το ποσό και να στα δώσουν μετρητα

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Ducatista είπε

Για να σου βγάλουν αυτοί το ποσό και να στα δώσουν μετρητα

Οπότε αντί να ρισκάρω εγώ, να ρισκάρουν οι φίλοι μου;

Δημοσ.

εισερχόμενα εμβάσματα χτυπάνε καμπανάκια στην ΑΑΔΕ, είναι απλά θέμα χρόνου να σε ελέγξουν. 

Η Revolut κ η κάθε αντίστοιχη με έδρα στην ΕΕ μοιράζεται στοιχεία με τις φορολογικές αρχές και η ΑΑΔΕ έχει βάλει στο στόχαστρο καταθέσεις σε αντίστοιχα ιδρύματα. Κοινώς τα μαύρα είναι υπό κυνήγι. Καλό είναι να προσέχεις και να βρεις τρόπο έστω μερικώς να δηλώσεις την εργασία σου, αυτοαπασχοληση, μπλοκάκι κλπ. Δε θες να ξέρεις τα πρόστιμα για αδήλωτη, μη έναρξη επιτηδευματος κλπ, όσα έβγαλες μπορεί να γίνουν πρόστιμα σε μια μέρα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...