mercier Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) ***Παρέλαβα το αντικείμενο αλλά δεν ανταποκρίνεται σ’ αυτό που είχε δηλώσει ο πωλητής στην περιγραφή της αγγελίας του Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να μας ενημερώσετε μέσα σε διάστημα 1 ημέρας, δημιουργώντας ένα αίτημα στη σελίδα υποστήριξης. *** - Το διάστημα μιας μέρας είναι πολύ σύντομο για να βρει ο αγοραστής χρόνο να ελέγξει το προϊόν. Πιστεύω πώς αυτό θα αποτρέψει έντιμους αγοραστές. - Υπάρχει κι ένα θέμα τι θα συμβεί αν μη έντιμος αγοραστής δημιουργήσει ο ίδιος πρόβλημα στο προϊόν κατά την δοκιμή και το δηλώνει ως πρόβλημα που είχε πριν την παραλαβή. Συνεπώς θα υπάρξουν αγοραστές δυο ταχυτήτων: Οι έχοντες θετικες αξιολογήσεις άρα και έμπιστοι και οι μη έχοντες. --Σε γενικές γραμμές είναι καλή η προσπάθεια και οφείλουμε όλοι να τη στηρίξουμε. -Προς σχολιαστές που κάνουν *μπεεε* (σορυ αλλά αγανακτησα): Διάβασα κάποια τριτοκοσμικά σχόλια που κράζουν την προμήθεια. Έλεος πια δεν ξέρουν να διαβάζουν και να κατανοούν; Η προμήθεια αφορά το αυτόματο σύστημα πωλήσεων που κι αυτό με τη σειρά του αφορά κυρίως εξελιγμένους πωλητές που διαθέτουν ποσότητα προϊόντων. Δεν είναι υποχρεωτική. Όποιος δε θέλει προμήθεια θα πουλά και θα αγοράζει με τον τρόπο που γίνονται οι αγοραπωλησίες ως τώρα. 😀 Επεξ/σία 19 Αυγούστου 2022 από mercier
peet Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Αν θυμάμαι καλά τόση είναι η προμήθεια του ebay ,με τη ουσιαστική διαφορά ότι απευθύνεται ο πωλητής σε μια αγορά τεραστίου μεγέθους .Βέβαια εκεί συνήθως υπάρχουν και οι επιβαρύνσεις του paypal . Η πορεία του ebay είναι γνωστή και πλέον οι ενδιαφέρουσες αγγελίες είναι ελάχιστες . Επεξ/σία 19 Αυγούστου 2022 από peet 1
Pitsfitili Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 11 ώρες πριν, StamTheMan είπε Λογικο καποια στιγμη να πρεπει να πληρωθειτε,αλλα οχι 12. Δεν πληρώνονται λες από την επισκεψιμότητα; Κοιτάξτε πως θα πέσουν κατακόρυφα η αγγελίες στο insomnia ! 1
AtiX Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Μου κάνει εντύπωση που κάποιοι μιλάνε με άνεση για πωλήσεις των 1000€, μαύρα, χωρίς ντροπή… Ρε μην καρφώνεστε έτσι…. 1 λεπτό πριν, Pitsfitili είπε Δεν πληρώνονται λες από την επισκεψιμότητα; Κοιτάξτε πως θα πέσουν κατακόρυφα η αγγελίες στο insomnia ! Με το 90% με Adblock όχι δεν πληρώνονται από την επισκεψιμότητα… 2 1
DrLo Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Πρώτα ήρθαν τα "ενημερωτικά" αρθρα για τα φθηνά κλειδιά windows/office, μετά τα "advertorial" και τώρα το 12% 100 φορές facebook ! 1 1
nemo1971 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 «Παρέλαβα το αντικείμενο αλλά δεν ανταποκρίνεται σ’ αυτό που είχε δηλώσει ο πωλητής στην περιγραφή της αγγελίας του Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να μας ενημερώσετε μέσα σε διάστημα 1 ημέρας, δημιουργώντας ένα αίτημα στη σελίδα υποστήριξης. Προτείνουμε παράλληλα να επικοινωνήσετε με τον πωλητή για την αναφορά του προβλήματος ενώ από την πλευρά μας θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος.» 12% προμήθεια για ΠΟΙΑ ακριβώς παροχή υπηρεσίας; Εαν κάποιος πωλητής στείλει τούβλο αντί για κινητό ποιος ακριβώς θα είναι ο ρόλος του insomnia; Μήπως θα πρέπει να ξανασκεφτείτε το ύψος της προμήθειας ή τις παρεχόμενες υπηρεσίες; 1
DrLo Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 1 ώρα πριν, CableCity είπε Όταν βλέπεις κάποιον πωλητή με 50+ αξιολογήσεις, αυτό δεν τον κάνει εν δυνάμει επαγγελματία; Φυσικά. Όλοι οι επαγγελματίες τόσο πουλάνε. Το Πλαίσιο νομίζω μπορεί να πουλάει πάνω από 100 πράγματα μέσα σε 2-3 χρόνια. 1
ducatileon Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 3 ώρες πριν, Dr_Pepper είπε Συμφωνώ με αυτά που λες (ειδικά με το μαυρισμένο που το σχολίασα σε ποστ δικό μου πιο πίσω με άλλα λόγια) αλλά πιστεύω είσαι λίγο αυστηρός και ακριβός Το 3 ας πούμε δεν χρειάζεται να γίνει τουλάχιστον υποχρεωτικά αν θέλει κάποιος ας ανταλλάξει, αν δεν θέλει για κάποιο λόγο ο πωλητής να δώσει νούμερο ο αγοραστής μπορεί απλά να μην προχωρήσει. Το 4 το βρίσκω αρκετά αυστηρό θέλω να πω εγώ πιστεύω θα ήταν καλό να μπορείς να καταχωρήσεις (σε μια αγγελία) πολλαπλά προϊόντα και αντι να τα "διαγράφεις" ως "πωλήθηκε" να μπορείς (χωρίς να κλείσεις ολόκληρη την αγγελία) απλά να κατοχυρώσεις πως πουλήθηκε 1 απο τα αντικείμενα και να μπορείς να ανταλλάξεις αξιολογήσεις για αυτό. Δεν είναι όλοι μαγαζάτορες που έχουν "πραμάτεια" και ειναι δύσκολο σε μια αγγελία να βάζεις μόνο ένα θα θες μήνες για να τελειώσεις (εκτός αν βάζεις πολλαπλά σε μια όπου εκει πάλι θα χάσεις απο αξιολογήσεις μιας και θα πάρεις μόνο μία) Εγώ ας πούμε σκέφτομαι να πουλήσω 3 κάρτες 1 κάμερα 1 μνήμη για λάπτοπ και 1 παλιό κινητό. θέλω 6 βδομάδες για να το κάνω αυτό μια μια αγγελία την φορά.... κανένας δεν έχει τόσο κουράγιο.. όσο για τις τιμές νομίζω ειναι ακριβές πχ ναι οκ συμφωνώ να πληρώσεις παραπάνω για να βάλεις έξτρα αγγελίες αλλά όχι και να πληρώσεις 50 cent για την ανανέωση θέλω να πω μαζεύεται σημαντικό ποσό (ειδκά αν πουλάς μικροπράματα και χαμηλής αξίας) Τέλος κάτι που ξέχασα να αναφέρω αλλά δεν το ανάφερες και εσύ και νομίζω θα συμφωνήσεις είναι να βάλουν σύστημα επιβεβαίωσης αγοράς δηλαδή ένα κουμπί που θα πατήσει ο πωλητής (σαν submit) ότι δέχεται να πουλήσει στον Χ αγοραστή και ο Χ αγοραστής πως δέχεται να αγοράσει στον Υ πωλητή. Αυτό ειναι χρήσιμο για να αποκτήσουν ευθύνη και οι αγοραστές και να μην κάνουν πλάκες να πουν στείλτο και να μην παραλάβουν ποτέ ή να αλλάξουν γνώμη ενώ εσύ ήδη το έστειλες κτλ. Κάθε φορά που και οι 2 επιβεβαιώσουν στο σύστημα ότι θέλουν να προχωρήσουν στην αγορά αν μετά ο αγοραστής δεν αγοράσει ποτέ ή αλλάξει γνώμη να παίρνει αυτόματα μια αρνητική αξιολόγηση ότι τελικά δηλαδή την ακύρωσε την αγορά. Έτσι θα εξαφανιστούν πολλοί αργόσχολοι πλακατζήδες. Επίσης θα σταματήσουν και κάποιοι πονηροί πωλητές εμένα μου έχει τύχει να συμφωνήσουμε με πωλητή σε αγορά, να μεταφέρω εγώ χρήματα (και να υπολογίζω στην αγορά) για να παραλάβω και μετά απο μια δυο μέρες να μου λέει πως τελικά θα κρατήσει το προϊόν ή θα το δώσει στο ανιψάκι του (και βασικά κάποιος μετά απο εμένα προσέφερε καλύτερη τιμή ή ήταν κοντά στην περιοχή του ) και ειναι και αυτό σοβαρό πρόβλημα γιατί πχ στην περίπτωση μου ήταν ή να αγοράσω απο τον πωλητή στο insomnia ή απο μια αγγελία στο ebay όταν ο πωλητής είπε πως θα το δώσει στο "ανιψάκι" του η αγγελία στο ebay πωλήθηκε αν εξ αρχής μου έλεγε όχι θα είχα το προϊόν που ήθελα σε τιμή που ήθελα αλλά έμεινα τελικά με τίποτα. Εγώ πάλι πιστεύω το αντίθετο (πιο απλά αυτός που "το ξεκινάει" πρέπει να ειναι αυτός που τιμωρείται ) και πως ανετα εργαλειοποιείται αυτό έχω σταμπάρει και account που το κάνουν αλλά πάμε offtopic το σταματάω εδώ. Φίλε μου καλημέρα. 1. Εννοείται θα έπρεπε να υπάρχει τηλέφωνο σε κάθε αγγελία. α. Για να μπορεί ο αγοραστής να επικοινωνήσει άμεσα με τον πωλητή, β. για να γλυτώνουν τον γραπτό λόγο, γ. Για να μην περιμένει ο αγοραστής πόσες ώρες ή και ημέρα ώσπου να δει το μήνυμα επικοινωνίας, δ. για διασταύρωση εάν ποτέ χρειαστεί των στοιχείων εάν κάτι δεν πάει καλά. 2. Γράφω "η 2 προϊόντα που να έχουν σχέση μεταξύ τους" οπότε συμφωνούμε εδώ. 3. Αυτό που σου φαίνεται ακριβό τα 0,50€ πιστεύω είναι ακριβώς το αντίθετο. Γιατί θεωρώ ότι όλοι όσοι έχουν προϊόντα πάνω των 200€ ίσως και 100€ δεν θα τους πειράξει καθόλου να δώσουν και 2 και 3 και 4€ να ανανεώσουν μια αγγελία προκειμένου να πουλήσουν πιο γρήγορα το προϊόν τους. 4. Για το σύστημά επιβεβαίωσης συμφωνώ απόλυτα και 100% σε όλα αυτά που γράφεις!
Christos_Tz Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 ...δεν παω να τα φαω 12 τυροπιττεs καλυτερα..υπαρχουν και αλλου πορτοκαλιεs που κανουν μανταρινια......
AntiCambeR Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Φοβερό σύστημα!!!Με έκανε αυτόματα verified και στην φωτογραφία προφίλ. 😄 Επεξ/σία 19 Αυγούστου 2022 από AntiCambeR
ΛεναΛενα Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Αν και η προμήθεια είναι αλμυρή, η ύπαρξη ενός marketplace είναι επιβεβλημένη για ένα κάποιο ενισχυμένο επίπεδο ασφαλείας. Αν και σαν αρχικό στάδιο δεν είναι τέλειο ( πχ μια μέρα περιθώριο για report, που είναι λιγο, η υποχρεωτικη χρηση courier ειναι limiting,η πολύ υψηλή προμηθεια κλπ) αλλά με λίγο tweaking θα μπορεί να βελτιωθεί. Εάν επίσης μπορέσει να παραμείνει επ'αοριστον και ο παλιός τρόπος αγοραπωλησιων τότε δεν βλέπω για ποιο λόγο τόση γκρίνια. Είναι καθαρά θέμα επιλογής και μόνο. Έχεις λίγες αγγελίες ανά μήνα?κάτσε στο review system, είσαι πιο seasoned πωλητής? γίνε verified.... simple 1
DeareN Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 1 ώρα πριν, dtk-386 είπε Το αν ήρθα πέρσι, αν πουλάω δεν έχει καμία σχέση. Ακριβώς για αυτό μπήκα στη διαδικασία να σου γράψω αλλά μάλλον δε ξέρεις απο απλή κατανόηση κειμένου. Σου γράφω ότι δε μπορείς σε ένα θέμα που δε σε ενδιαφέρει, δεν έχεις ασχοληθεί ποτέ να πας να γράφεις να καταργηθεί το τμήμα αγγελιών γιατί εμένα δε με ενδιαφέρει... Αν είχες σκοπό να αγοράσεις ή να πουλήσεις και έκανες κάποια πρόταση να το δεχόμουν, αλλά μπήκες εδώ μόνο και μόνο για το τσαμπουκά, για το χαβαλέ για τι πραγματικά δε ξέρω, και δεν είσαι ο μόνος σου είπα, είστε μάστιγα... 1
dum83 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Καλύτερα με τον παλιό κλασικό τρόπο... Δηλαδή να δίνω κάτι για 5€ και να έχω και χασούρα. Καλύτερα κάποια να τα αναθεωρήσετε αν θέλετε ανταπόκριση από το κοινό σας. Επεξ/σία 19 Αυγούστου 2022 από dum83
Conan2046 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Για μένα το Insomnia είναι κυρίως ένα φόρουμ ανταλλαγής απόψεων και συμπληρωματικά ένα μέρος που έχει και αγγελίες, 2-3 φορές το έχω χρησιμοποιήσει για να αγοράσω μικροπράγματα, με κατάθεση στην τράπεζα, χωρίς να ξέρω τον αγοραστή, ενάντια στις οδηγίες και καλή την πίστη χωρίς να αντιμετωπίσω πρόβλημα και 2 φορές που έχω χαρίσει πράγματα συν μια φορά που προσπάθησα να πουλήσω κάτι, οπότε δεν με αφορά και ιδιαίτερα, αλλά αναρωτιέμαι, κάποιος που συμβαίνει να έχει κάτι να δώσει δεν τον φτάνουν οι 2 αγγελίες την εβδομάδα; Εγώ θα έλεγα ότι φτάνουν και 2 αγγελίες τον μήνα, με 6 αγγελίες τον μήνα είναι επαγγελματίας αυτός που τα πουλάει, ας πληρώσει και προμήθεια, αν εγώ θέλω να δώσω ως 100 ευρώ για κάτι τόσα θα δώσω άσχετα αν ο πωλητής έχει προμήθεια ή όχι, αλλιώς δεν θα το πάρω. Οι τιμές στα περισσότερα μεταχειρισμένα ούτως ή άλλως είναι πολύ ακριβές για μεταχειρισμένα.
kaberis555 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 11 ώρες πριν, D1mm1s είπε Με 12% προμήθεια μάλλον θέλετε να μαζέψετε εμπόρους me new προιόντα οι οποίοι μάλλον πληρώνουν πολλά στα κλικς του skroutz. Σίγουρα θα έπρεπε να μπει κάτι σαν προμήθεια για την παροχή της πλατφόρμας και της χρήσης της για πώληση μεταχειρισμένων αλλά 12% δεν είναι λίγο πολλά? Επίσης πληρώνοντας 12% χαράτσι και με καθηστέριση πληρωμής 1-2 εργάσιμες μήπως θα έπρεπε το insomnia να κάνει τον έλεχγο του προίόντος και να πιστοποιεί την ορθή του λειουργία? γιατί αλλιώς ποιος μου εγγυάται εμένα ότι το προϊόν δεν θα μου έρθει πίσω με φθορές? Ακριβώς και μένα αυτο μου κάνει μεγάλη εντύπωση !! δεν λέει πουθενά τι θα γίνει αν το προιον γυρίσει πίσω με φθορές η δεν γυρίσει ποτέ ή το έχεις στειλει σφραγισμένο και έρθει ανοιγμένο ? 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις