Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όλη αυτή την σκέψη την κάνατε στο insomnia. Το να ανεβάζετε άρθρα που δεν είναι μια βδομάδα παλιά το σκεφτήκατε;

Από ότι φαίνεται το forum εγκαταλείπεται και πάμε σε marketplace.

• Like 6
  • Thanks 1
Δημοσ.

φαίνεται ότι έχουμε ένα ανερχόμενο eBay σε πάτρια εδάφη.. είναι το market place του insomnia... πάμε καλά ;;

Πολύ σωστά γράφουν πολλοί για αρπαχτή   πως αλλιώς μπορεί να πεις μια υπηρεσία οπου σου ζητάνε προμήθεια 12% για να σου δώσουν μια πιστοποίηση  .. και μια  πλατφόρμα  market place , η οποία θα σε αναγκάζει να πουλάς ακριβότερα  για να εξασφαλίσεις προμήθεια πλατφόρμας προμήθεια τράπεζας.

Ενώ έχεις δωρεάν 2 αγγελίες πιστοποίηση πωλητή από της αξιολογήσεις και συναλλαγή με οποιοδήποτε τρόπο συμφωνήσεις με τον αγοραστή.

Συνδρομή για έξτρα αγγελίες θα πλήρωνα , αλλά για market place με εξωπραγματική προμήθεια για όσα προσφέρει με Τίποτα.

• Like 5
Δημοσ.

Kyc ρε παιδιά,τι είστε online καζίνο?το μέγεθος του 12 % βέβαια είναι σαν φόρος κερδών από τζογο.τεράστιο ποσοστο μαγκες,ξανασκεφτείτε το.

• Thanks 1
Δημοσ.

Εφόσων το υπάρχον μοντέλο δεν καταργείται συνεχίζουμε ως εχει.

Αν τωρα γίνει υποχρεωτικό στο μέλλον, το κόστος σε σχέση με της παροχές και την πολυ συγκεκριμένη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσεις η οποία δεν εξασφαλίζει και την απόλυτη ασφάλεια... Το κάνει ασύμφορο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το forum αγγελιών χρησιμοποιείται ήδη εδώ και χρόνια από πάρα πολλούς ως ΔΩΡΕΑΝ marketplace που βγάζουν εδώ όχι απλά μεροκάματο, αλλά λεφτά, καλά λεφτά...

Όταν βλέπεις κάποιον πωλητή με 50+ αξιολογήσεις, αυτό δεν τον κάνει εν δυνάμει επαγγελματία; Δεν έχουν βρει "καταφύγιο" στην insomnia μαγαζιά, υπάλληλοι μαγαζιών και πάρα, πάρα πολλοί που χρησιμοποιούν προς όφελός τους την τεράστια δύναμη του forum πουλώντας εδώ είδη με οργανωμένο τρόπο; 

Η αλλαγή στο μοντέλο του κανονικού marketplace είναι φυσική συνέπεια μιας πορείας, και εν τέλη, είναι προς το συμφέρον των αγοραστών γιατί αυτό θα τους προστατεύσει από κάποιους κακόβουλους. 

Το θέμα του ύψους της προμήθειας είναι άλλη συζήτηση. Το πόσο θα ζητηθεί εξαρτάται από το επίπεδο των υπηρεσιών που θα δίνονται και προς τα δύο μέρη. Μπορεί το 12% να είναι λίγο, μπορεί και πάρα πολύ. Εγώ προσωπικά για να το κρίνω αυτό, θα περιμένω να δω πως θα προχωρήσει.

Γενικά συμφωνώ 100% με την αλλαγή γιατί όπου η κουβέντα γίνεται για λεφτά πρέπει να υπάρχουν διαφάνεια, κανόνες και ασφάλεια, κρατώ μια επιφύλαξη για το ύψος της προμήθειας το οποίο και θα το κρίνω όπως είπα και παραπάνω με βάση της υπηρεσίες που θα δοθούν.

Επεξ/σία από CableCity
  • Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.

12% ρε παιδιά, αγγίζει τα όρια του απαράδεκτου. Για ανθρώπους σαν εμένα, που πουλάνε 1-2 αντικείμενα το έτος, είναι σίγουρα εκτός πραγματικότητας. 

Δημοσ.

Αν καταλαβα καλα(αμφιβάλλω η αλήθεια είναι) το νέο marketplace εξυπηρετεί κυριως άτομα από επαρχία η απομακρυσμένες περιοχές.Στις μεγάλες πόλεις οι συναλλαγές γίνονται κυριως με συνάντηση και έλεγχο του προϊόντος,καθώς και άμεση απόδοση των χρημάτων.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, NiKoSmile είπε

Εδώ μέσα πληρώνατε το παραεμπόριο και τα καραφέσια των GPUδων +1000%. Τώρα σας έπιασε ο πόνος για ένα 12%; Και λίγα είναι, να γίνει +24% παρακαλώ, όσο το ΦΠΑ, μπας και ξεκαθαρίσει το τοπίο.

7 ώρες πριν, DeareN είπε

Το ότι οι μισοί δε διάβασαν και λίγους λες

Αλλά καλά σε κατάλαβα ότι είσαι επικίνδυνα άσχετος με το θέμα.

Εγώ προσωπικά έχω αγοράσει τα τελευταία 15 χρόνια πραγματικά αξιόλογες ευκαιρίες εδώ μέσα.

Αν έκανες τον κόπο να μπεις στο προφίλ μου θα έβλεπες ότι σε αντίθεση με εσένα που ήρθες πέρσι εγώ είμαι 15 χρόνια στο φόρουμ και οι αξιολογήσεις μου που με κόπο έκανα και αναλογούν σε 1 πώληση και κυρίως αγορά ανά 6μηνο στο φόρουμ τώρα κινδυνεύουν από ένα σύστημα verified. 

Λοιπόν όχι φίλε άσχετε με το θέμα δε θα καταργηθούν οι αγγελίες από το ινσομνια επειδή εσύ θεωρείς ότι δε θα έπρεπε να υπάρχουν, εδώ είμαστε για να κάνουμε προτάσεις εμείς που πουλάμε αλλά κυρίως αγοράζουμε με ασφάλεια κάποια πράγματα να συνεχιστεί ο δωρεάν τρόπος. 

Αυτή είναι η διαφορά, αν πωλούσες ή ήσουν ενδιαφερόμενος αγοραστής με το προφίλ που έχεις θα σε απέφευγα με λιβάνια και σκόρδα όπως έγραψα στο προηγούμενο ποστ. 

Τώρα πληρώνεις γίνεσαι verified, δεν υπάρχουν και verified buyers και κινδυνεύω από τύπους σαν κι εσένα που ευτυχώς πιστεύω θα μεριμνήσουν και για αυτό το κομμάτι. 

Ίσως αυτό σε βοηθήσει να ξεκολλήσεις από τον τρόπο που σκέφτεσαι για καθολικές καταργήσεις και τέτοιου είδους σκέψεις επειδή δε σε αφορά ένα θέμα. 

Το μυστικό είναι όταν χώνεσαι σε ένα θέμα που δε σε αφορά να μη το συνεχίζεις μόνο και μόνο για να τρολάρεις... 

Το αν ήρθα πέρσι, αν πουλάω δεν έχει καμία σχέση. Απλή κατανόηση κειμένου θέλει. 

Ο φίλος πιο πάνω τα είπε όλα. Όλοι οι υπόλοιποι σκουζετε χωρίς λόγο. Αν δεν σας καλύπτουν οι 2 δωρεάν την εβδομάδα τότε βρείτε άλλο μαγαζί να πουλάτε τσάμπα.

Επεξ/σία από dtk-386
  • Super Moderators
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, Thanasis159 είπε

12% ρε παιδιά, αγγίζει τα όρια του απαράδεκτου. Για ανθρώπους σαν εμένα, που πουλάνε 1-2 αντικείμενα το έτος, είναι σίγουρα εκτός πραγματικότητας. 

Αν πουλάς 1-2 αντικείμενα το χρόνο μένεις όπως είσαι τώρα. Δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιήσεις το marketplace χωρίς να το θέλεις! :) 

• Like 2
Δημοσ.

Οντως ειναι πολλά το 12% , αλλά ας περιμένουμε μήπως έχει γίνει κάποιο λάθος, γιατί ήδη λειτουργεί έτσι το vendora και η προμήθεια δεν ειναι τόση... μήπως ηθελαν να πουν 0,967% +φπα οπότε 1,2% ; Δέν πιστεύω οτι είναι τόσο έξω απο την πραγματικότητα! Ας περιμένουμε λίγο να δούμε χωρίς να κράζουμε ανεξελεγκτα!

ΥΓ( Δεν έχω καμμία σχέση με τη σελίδα...για να προλάβω κάποιους)

Δημοσ.

Όποιος θέλει το κάνει όποιος θέλει δεν το κάνει, θα το δούμε στην πορία πως θα πάει. Απλά προσφέρουν κάτι έξτρα, αφού οι 2 δωρεάν δεν ακυρώνονται ο καθένας συνεχίζει όπως ήθελε. Εγώ πάντως θα το χρησιμοποιούσα στις περιπτώσεις επαρχίας. Έχω φάει αρκετά τηλέφωνα έτσι λόγο ότι άλλα είπαν άλλα έστειλαν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

θα μιλησω με την εμπορικη μου ιδιοτητα. Σαν αντιπροσωπος οικων αλλοδαπων, (οπου οικοι=επιχειρησεις. ετσι ειναι ο τιτλος στην εφορια!) η προμηθεια ειναι 3% το πολυ σε καποια ειδη 5%! αν εσεις το 9.67+φπα το βλεπετε σοβαρο τοτε λυπαμαι .. και να ξερετε οτι θα σας ξερασει ο κοσμος οπως ξερασε οτι αντιστοιχο! και πλεον κατι πολυ συμαντικο που ειδα κανεις δεν το σχολιασε.. δεν ειμαστε μια κοινοτητα πλεον. δεν ειμαστε τεχνολογικο και αλλα φορουμ.. μαγαζακι γωνια ειμαστε, και εμεις πελατακια..

Επεξ/σία από toylis
Δημοσ.

12% ή οποιοδήποτε ποσοστό επί της πώλησης, είναι απλά ένα αδικαιολόγητο χαράτσι. Η παροχή είναι χώρος πώλησης και αυτό πληρώνεται flat ανά αγγελία, π.χ. 1-2 ευρώ κτλ.

Άκλαυτο θα πάει και χαλάτε και την εικόνα σας.

Δημοσ.

Η προμήθεια είναι τραγικά μεγάλη! Δηλαδή εάν κάποιος θέλει να πουλήσει ένα προϊόν των 1000€ θα παίρνει το marketplace τα 120€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ! Αδιανόητα μεγάλο ποσό!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...