DeareN Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 1 ώρα πριν, dtk-386 είπε Οι μισοί δεν διάβασαν σωστά το αρχικό ποστ αλλά σε πείραξε το δικό μου. Κοίτα κάτι συμπτώσεις. Εχασες το μεροκάματο κι εσύ; Άσε τι δηλώνεις για τα μάτια του κόσμου. Το ότι οι μισοί δε διάβασαν και λίγους λες Αλλά καλά σε κατάλαβα ότι είσαι επικίνδυνα άσχετος με το θέμα. Εγώ προσωπικά έχω αγοράσει τα τελευταία 15 χρόνια πραγματικά αξιόλογες ευκαιρίες εδώ μέσα. Αν έκανες τον κόπο να μπεις στο προφίλ μου θα έβλεπες ότι σε αντίθεση με εσένα που ήρθες πέρσι εγώ είμαι 15 χρόνια στο φόρουμ και οι αξιολογήσεις μου που με κόπο έκανα και αναλογούν σε 1 πώληση και κυρίως αγορά ανά 6μηνο στο φόρουμ τώρα κινδυνεύουν από ένα σύστημα verified. Λοιπόν όχι φίλε άσχετε με το θέμα δε θα καταργηθούν οι αγγελίες από το ινσομνια επειδή εσύ θεωρείς ότι δε θα έπρεπε να υπάρχουν, εδώ είμαστε για να κάνουμε προτάσεις εμείς που πουλάμε αλλά κυρίως αγοράζουμε με ασφάλεια κάποια πράγματα να συνεχιστεί ο δωρεάν τρόπος. Αυτή είναι η διαφορά, αν πωλούσες ή ήσουν ενδιαφερόμενος αγοραστής με το προφίλ που έχεις θα σε απέφευγα με λιβάνια και σκόρδα όπως έγραψα στο προηγούμενο ποστ. Τώρα πληρώνεις γίνεσαι verified, δεν υπάρχουν και verified buyers και κινδυνεύω από τύπους σαν κι εσένα που ευτυχώς πιστεύω θα μεριμνήσουν και για αυτό το κομμάτι. Ίσως αυτό σε βοηθήσει να ξεκολλήσεις από τον τρόπο που σκέφτεσαι για καθολικές καταργήσεις και τέτοιου είδους σκέψεις επειδή δε σε αφορά ένα θέμα. Το μυστικό είναι όταν χώνεσαι σε ένα θέμα που δε σε αφορά να μη το συνεχίζεις μόνο και μόνο για να τρολάρεις... 1
rodosf1 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Διάβασα όλα τα ποστ και έχω μερικές παρατηρήσεις. 1. Για όσους διαφωνείτε με το ποσοστό 9.6%+ΦΠΑ, το να προτείνετε άλλη χρέωση κλιμακωτά έχει βάση αλλά η κλιμάκωση θα πρέπει να είναι μειούμενη για μέλη με πολλές πωλήσεις /αγγελίες. Πχ πουλας 50 τμχ συνολικά καλύτερη τιμή από τα 20τμχ κλπ, τιμά έτσι τον seller. 2. 9.6% είναι η προμήθεια του site, το ΦΠΑ είναι του κράτους κ είναι αναγκαστικό. Όπως και σε αντίστοιχες πλατφόρμες με αντίστοιχες προμήθειες, το ΦΠΑ λοιπόν ας μείνει εκτός κουβέντας γιατί δεν παρακάμπτεται εφόσον υπάρχει χρέωση από τη σελίδα. 3. Όσοι φωνάζετε για την πιθανότητα scammer αγοραστή με το νέο σύστημα, εννοείτε ότι με το παλιό υπήρχε έστω κάποια προστασία; εξ όσων γνωρίζω καμία δεν υπήρχε, ουτε ticket, ουτε τίποτα. Μου μυρίζει ότι πολλές απάτες πάνε λοιπόν να συμμαζευτούν και ένα ticketing system είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, ίσως με βελτιώσεις πχ αναγκαστική βιντεοσκοπηση/upload την ώρα του packaging ασφαλίζει τον πωλητή κ είναι βέλτιστη πρακτική. 4. μη συγκρίνετε με το skroutz κλπ, δεν μπορείτε να πουλήσετε εκεί ως ιδιώτες μια κονσόλα, ενα ρολόι σας ή το παλιό σας laptop. Μήλα με πορτοκάλια δε συγκρίνονται. Αντίθετα το eBay είναι καλό μοντέλο σύγκρισης αλλά με τεράστιο traffic κ σχεδον άψογο σύστημα, αλγόριθμο κλπ. Συγκριτικά λοιπόν με eBay ναι οι προμήθειες έπρεπε να είναι μικρότερες λόγω μειωμένου traffic στο insomnia, από την άλλη τα κόστη μεταφοράς στο eBay είναι απλησίαστα σε σχέση με το tracked 4€ του insomnia. 5. Το μοντέλο "θα βάλω 12% καπέλο σαν seller" δεν παίζει, στην καλύτερη θα επωμισθεις τη μισή προμήθεια στο κέρδος σου, επειδή αλλιώς το προϊόν σου θα γίνει μη ανταγωνιστικό. Έτσι μοιράζεσαι με τον αγοραστή τα καλά του verified purchase. Ειναι λοιπόν τελικά όλα με + και -. Διαλέγεις καθένας κ παίρνει. Δεν είναι όμως ξεκάθαρα αρνητικά όλα, οπως η πλειοψηφία των σχολίων παρουσιάζει. Ας φανεί πως θα παει κ βλέπουμε. Επεξ/σία 19 Αυγούστου 2022 από rodosf1 3
barman_ Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Τι 12% ρε παιδιά? Σοβαρευτείτε Έχουν πάρει που έχουν πάρει την κάτω βόλτα οι αγγελίες τελευταία, βάζετε ταφόπλακα
SabotazNic Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 10 λεπτά πριν, DeareN είπε Αν έκανες τον κόπο να μπεις στο προφίλ μου θα έβλεπες ότι σε αντίθεση με εσένα που ήρθες πέρσι εγώ είμαι 15 χρόνια στο φόρουμ και οι αξιολογήσεις μου που με κόπο έκανα και αναλογούν σε 1 πώληση και κυρίως αγορά ανά 6μηνο στο φόρουμ τώρα κινδυνεύουν από ένα σύστημα verified. Το οτι κινδυνευουν απο ενα "συστημα verified", μονοι σας το βγαλατε απο το μυαλο σας. Βγηκε και mod και ειπε οτι δεν υπαρχουν σχεδια να αλλαξει το free συστημα.
MikeGR7 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Δε καταλαβα ρε παιδια εγω ειδα να γραφει οτι οποιος δεν θελει δεν γίνεται verified seller και ετσι καμια απο τις παραπάνω αλλαγες-διαδικασιες δεν τον αφορα. Μηπως τα χω χαμενα?? Γιατι αν επιβληθεί σε όλους τουλαχιστον μη σκορπισουμε, ολοι να συνενοηθουμε για τον "αντικαταστάτη" και ραντεβου εκει... 2
Dr_Pepper Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Άργησα να το δω και μάλλον μετά απο τόσες καρτέλες δεν θα το προσέξει κάνας ιθύνοντας απο το insomnia αλλά υπάρχουν μερικά προβλήματα στην κατα τα άλλα αναγκαία αυτή αλλαγή (πάντα ήθελα ένα "ελληνικό ebay") 12% είναι πολλά και το γερμανικό ebay που ειναι ακριβότερο απο τα άλλα έχει 10% ταβάνι (αλλά και εκπτώσεις στο fee + δωρεάν αγγελίες χωρίς fee συχνά πυκνά). Αυτό το "μόνο όταν γίνει η παραλαβή του αντικειμένου και δεν υπάρχει κάποιο παράπονο." Είναι επικίνδυνο μιας και μπορεί να εργαλειοποιηθεί απο απατεώνες. Πχ τι με εμποδίζει να αγοράσω κατι και να πω "'ήρθε χαλασμένο" ή "έστειλε τούβλο αντι για εμπόρευμα" και να πάρω έτσι πίσω τα λεφτά μου; Δεν υπάρχει λύση σε αυτό η μόνη αποδεκτή λύση ειναι η υπηρεσία που προσφέρουν οι κούριερ "επίδειξη πακέτου κατα την παραλαβή" που μπορεί ο παραλήπτης να δει τι έχει μέσα το πακέτο και μετά να αποφασίσει αν το δεχτεί ή όχι. Που και αυτό δεν ειναι τέλειο σύστημα αλλά θα πρέπει να αποδεχτούμε ότι σε κάθε αγορά υπάρχει ένα ρίσκο και το κατα πόσο μεγάλο ειναι αυτό το ρίσκο μόνο το feedback του πωλητή μπορεί να βοηθήσει για να καθοριστεί κάπως απο τον πελάτη. Δηλαδή ακόμη και η λύση (αν εγώ σαν πωλητής ειμαι εντάξει) ότι ο αγοραστής ειναι περίεργος και για κάποιον λόγο βρίσκει κακό το εμπόρευμα το να πάρω πίσω το εμπόρευμα και αυτός τα λεφτά του δεν ειναι λύση γιατί εγώ σαν πωλητής θα έχω πληρώσει μεταφορικά και το εμπόρευμα άθικτο να πάρω πίσω πάλι ζημιωμένος ειμαι (και έχασα χρόνο με τον περίεργο αγοραστή, χρόνο που θα μπορούσα στο μεσοδιάστημα να το είχα πουλήσει σε "καλό" αγοραστή) Τέλος μας "κλειδώνει" σε μια μεταφορική. Εγώ θα πρότεινα απλά να μείνουν τα "perks" του verified πωλητή και για να τα έχεις να πληρώσεις μια συνδρομή που έιτε είναι άπαξ (πχ για μια βδομάδα, 1 μήνα, 1 χρόνο) είτε περιοδική (πχ κάθε μήνα κάθε χρόνο) Να μην ασχολείστε με το τι έγινε κατα την αγορά (όσο αφορά τα απο πάνω που σχολίασα) και απλά να παρέχεται αυτή την ευκολία του να προβάλλεται το tracking code (και άντε και να πιστοποιείτε ότι ειναι valid tracking code και όχι μούφα φανταστικό) Θα ειναι πολύ πιο εύκολό αν πάρετε πχ 1 ευρώ απο 10000 άτομα για μια βδομάδα με perks παρά 12% απο 10000 άτομα θα ειναι πολύ λιγότεροι αυτοί που θα το κάνουν και κατασυνέπεια θα βγάλετε και εσείς πολύ λιγότερο χρήματα. 2
valkon Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Τέλος εποχής. Ξεκίνησε από το "redesign" βέβαια. 5
farcry33 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 4 ώρες πριν, Looter είπε 12% προμήθεια , μάλιστα… Δεν έχω ανεβάσει αγγελία εδώ και χρόνια στο site όποτε μπορώ να γράψω αντικειμενικά νομίζω. Θα έπρεπε να δίνονται 1-2 αγγελίες χωρίς προμήθειες ανά μήνα για κάθε μέλος ώστε να προστατευτεί οτι δε θα πληρώνει χαράτσι κάποιος που απλά θέλει να πουλήσει ένα αντικείμενο μια στο τόσο μέσα από την κοινότητα. Σε όσους χρησιμοποιούν το τμήμα των αγγελιών σε καθημερινή βάση και βγάζουν «μεροκάματο» , ας έμπαινε ένα fee αν και πάλι το 12% είναι εξωπραγματικό. Ουτε eBay.. Αυτός που σκέφτηκε το 12% πρέπει να προαχθεί σε CEO του insomnia 🤣 και ήτανε ΚΑ ΤΑ ΠΛΗ ΚΤΙ ΚΟ 3
blacckvodka Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Δεν καταλαβαίνω τι έπαθε ο browser και με πετάει στο vendora 2
john_dr Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Μια άποψη που μπορεί να είναι και λάθος. Κάποιοι γράφετε ότι είναι λογικό το site να ζητάει λεφτά από την στιγμή που έχει έξοδα. Αυτό δεν ισχύει. Ένα μέλος ενός forum δεν χρωστάει κάτι στο forum. Αντιθέτως, ο αριθμός των μελών φέρνει τα όποια κέρδη στο forum. Για αυτό άλλωστε και η συμμετοχή σε ιστοσελίδες όπως το insomnia είναι δωρεάν. Διότι από την στιγμή που συνδέεσαι και βλέπεις θέματα, το site ήδη έχει κέρδος. Έστω και απειροελάχιστο. Αλλά το απειροελάχιστο επί δεκάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες γίνεται υπολογίσιμο. Τώρα στο θέμα των αγοραπωλησιών ισχύει το ίδιο. Μπορεί μεν να είναι παρεχόμενη ΥΠΗΡΕΣΙΑ, αλλά δεν παύει και το site να έχει κέρδος από αυτήν, μιας και η παροχή της υπηρεσίας αυτής προσελκύει επιπλέον κόσμο. Σε καμιά περίπτωση δεν δικαιολογείται η χρέωση της υπηρεσίας αυτής με την όποια αναφορά σε έξοδα, αλλά προφανώς παραμένει επιλογή των ιδιοκτητών της ιστοσελίδας. 2 1 1
SabotazNic Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 2 λεπτά πριν, blacckvodka είπε Δεν καταλαβαίνω τι έπαθε ο browser και με πετάει στο vendora https://support.vendora.gr/knowledge-base/agora-mesw-vendora-kostos/ 1 λεπτό πριν, john_dr είπε Ένα μέλος ενός forum δεν χρωστάει κάτι στο forum. Ουτε και ενα φορουμ χρωσταει κατι στο μελος του. Ναι, το φορουμ θα ειχε εσοδα, αν δεν χρησιμοποιουσαμε το 98% των χρηστων adblockers 2 2
AtiX Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 2 λεπτά πριν, john_dr είπε Μια άποψη που μπορεί να είναι και λάθος. Κάποιοι γράφετε ότι είναι λογικό το site να ζητάει λεφτά από την στιγμή που έχει έξοδα. Αυτό δεν ισχύει. Ένα μέλος ενός forum δεν χρωστάει κάτι στο forum. Αντιθέτως, ο αριθμός των μελών φέρνει τα όποια κέρδη στο forum. Για αυτό άλλωστε και η συμμετοχή σε ιστοσελίδες όπως το insomnia είναι δωρεάν. Διότι από την στιγμή που συνδέεσαι και βλέπεις θέματα, το site ήδη έχει κέρδος. Έστω και απειροελάχιστο. Αλλά το απειροελάχιστο επί δεκάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες γίνεται υπολογίσιμο. Τώρα στο θέμα των αγοραπωλησιών ισχύει το ίδιο. Μπορεί μεν να είναι παρεχόμενη ΥΠΗΡΕΣΙΑ, αλλά δεν παύει και το site να έχει κέρδος από αυτήν, μιας και η παροχή της υπηρεσίας αυτής προσελκύει επιπλέον κόσμο. Σε καμιά περίπτωση δεν δικαιολογείται η χρέωση της υπηρεσίας αυτής με την όποια αναφορά σε έξοδα, αλλά προφανώς παραμένει επιλογή των ιδιοκτητών της ιστοσελίδας. Αυτό θα ίσχυε αν όλοι οι χρήστες βλέπανε τις διαφημίσεις που προβάλλονται από το site… βαζω στοίχημα ότι το ποσοστό που τις βλέπουμε δεν φτάνει ούτε 10%… 1
DeareN Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 12 λεπτά πριν, SabotazNic είπε Το οτι κινδυνευουν απο ενα "συστημα verified", μονοι σας το βγαλατε απο το μυαλο σας. Βγηκε και mod και ειπε οτι δεν υπαρχουν σχεδια να αλλαξει το free συστημα. Ξεκινάμε από το γεγονός ότι 15 χρόνια εδώ μέσα με 40 αξιολογήσεις ξαφνικά αν πάω να πουλήσω κάτι είμαι unverified seller ετσι? Και αν θέλω να μπει μπανερακι ή καρδούλα που θα γράφει verified θα πρέπει να δίνω 120 ευρώ για ένα iPhone πχ που θέλω να πουλήσω και μπορεί να το αγοράσει όποιος θέλει όχι αυτός που θέλω εγώ και εμπιστεύομαι. Δεν έχω πουλήσει ποτέ iPhone απλά το λέω για συντομία πες το κάρτα γραφικών ή ότι θέλεις. Το συμπέρασμα είναι ότι πχ το Facebook Marketplace μου δίνει έτσι ένα πλεονέκτημα σε σχέση με το Insomnia ότι και εγώ διαλέγω τον αγοραστή και δε μου κρατάει τίποτα. Τεσπα προχωράμε έγιναν μελέτες έδειξαν ότι πρέπει να εξελιχθεί το σύστημα, τζάμπα οι αξιολογήσεις μας... 9
SabotazNic Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, DeareN είπε Ξεκινάμε από το γεγονός ότι 15 χρόνια εδώ μέσα με 40 αξιολογήσεις ξαφνικά αν πάω να πουλήσω κάτι είμαι unverified seller ετσι? Προσωπικα θα συνεχισω να βλεπω αξιολογησεις. Μερικοι κραζετε χωρις καν να αφησετε περιθωριο σε κατι να λειτουργησει πρωτα ωστε να σχηματισετε μια αποψη. Ξεκαθαρο οφελος απο αυτο εχουν οι καινουργιοι λογαριασμοι, και οσοι θελουν >2 αγγελιες/εβδομαδα. Απο εκει και περα... Επεξ/σία 19 Αυγούστου 2022 από SabotazNic
Προτεινόμενες αναρτήσεις