Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με κίνδυνο να καταργηθεί σταδιακά η υπάρχουσα πλατφόρμα, η στάση καθενός μας :

1. Ως προς την νέα "δυνατότητα" που προσφέρεται με κοστος

2. Ως προς τα υπόλοιπα μέλη ως πωλητής ή αγοραστής

3. Ως προς παρόμοια εγχειρήματα που ηδη λειτουργούν ή θα εμφανιστούν, καθως και ως προς τις εναλλακτικές κ τις "πίσω πόρτες" που συχνά αξιοποιούνται 

3.  Ως προς όσα έρχονται στο αμεσως αμεσο μελλον κ αναφέρθηκαν παραπανω

ενέχει δυνατότητα επιρροής και τίποτα δεν είναι τελεσίδικο.

Σίγουρα αρνητικό το kyc, δεν είμαστε πελάτες του insomnia.

• Like 1
  • Απαντ. 853
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Είμαι περίεργος να δω πως θα σχολιαστεί όλος αυτός ο χαμός στο πρώτο 3 στον αέρα podcast της σεζόν.😝

• Like 2
  • Confused 1
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, dtk-386 είπε

Είμαι περίεργος να δω πως θα σχολιαστεί όλος αυτός ο χαμός στο πρώτο 3 στον αέρα podcast της σεζόν.😝

Λογικα ο ένας απο τους τρεις θα βρίζει αυτούς που διαφωνουν.......

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Thresh είπε

Insomnia Marketplace Terms - Insomnia.gr

2. Πάροχος της Υπηρεσίας

Ο πάροχος της Υπηρεσίας είναι η εταιρεία INSOMNIA ΙΚΕ με έδρα στο Μαρούσι Αττικής, αριθμό ΓΕΜΗ: 157270503000, ΑΦΜ 801457073 (εφεξής Πάροχος της Υπηρεσίας ή Insomnia).

Δε μιλάω για το Marketplace.

Μιλάω για το site insomnia.

Άλλωστε το insomnia ήταν εταιρεία και πριν από το Marketplace και σκοπό είχε φυσικά (και μπράβο σας) το κέρδος, είτε με διαφημίσεις, είτε με πληρωμένα "νέα" είτε από το οτιδήποτε

Μπαίνω στο insomnia.gr

και πάω κατω κάτω όπως σε όλα σε site να βρω τα περί/about us etc

βλέπω 

"Ποιοί είμαστε"

ε, εκεί πρέπει να λέει τα στοχεία της εταιρείας στην οποία ανήκει αυτό το ΕΜΠΟΡΙΚΟ site.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
1 minute ago, DrLo said:

Μιλάω για το site insomnia.

Τα ίδια πρέπει να είναι λογικά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Thresh είπε

Τα ίδια πρέπει να είναι λογικά.

Ίσως, Μπορεί να ειναι και η Χεζμπλάχ ο ιδιοκτήτης του insomnia.

κανείς δε μπορεί να το ξέρει με σιγουριά , εκτός άν το έχετε επιτηδευμένα καταχωνιασμένο σε κάποια "τρουπα".

αν έχεις αμφιβολία εσύ που ΕΙΣΑΙ το insomnia (με βάση το "Ποιοί είμαστε"), δικαιούμαι να έχω και εγώ.

Αν καναμε την ίδια συζήτηση πριν μια εβδομάδα που δεν υπήρχε το marketplace ποιά θα ήταν η άπάντηση;

Το όλο point μου είναι ότι το insomnia και πριν το marketplace ήταν μια εμπρική επιχειρηση και όχι "κοινότητα", "παρέα" ή το χαμόγελο του παιδιού.

Απλά υπάρχει σαφής προσπάθεια να μην είναι αυτό προφανές.

Επεξ/σία από DrLo
  • Like 2
  • Confused 2
  • Super Moderators
Δημοσ.
4 minutes ago, DrLo said:

Ίσως, Μπορεί να ειναι και η Χεζμπλάχ ο ιδιοκτήτης του insomnia.

Αν κάνεις αναζήτηση στο ΓΕΜΗ γράφει για Insomnia.gr όχι για marketplace συγκεκριμένα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Thresh είπε

Αν κάνεις αναζήτηση στο ΓΕΜΗ γράφει για Insomnia.gr όχι για marketplace συγκεκριμένα.

Χμ,

Μάλλον κάτι δε κατλαβαίνεις.

Μπαίνει ένας στο Inosmnia.

1η σελίδα. ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΟ ΓΕΜΗ ... Αυτό ακριβώς θέλει να μάθει.

Θέλει το πρώτο πράγμα που θα κάνει να δει σε ποιόν ανήκει. Αν όχι το ΓΕΜΗ, ένα όνομα, ένα τηλέφωνο, κάτι πιο συγκεκριμένο από το "Thresh"

Τι πρέπει να κάνει κατά την άποψη σου;

Εσύ τι θα έκανες;

Που θα κοίταγες να βρεις αυτή τη πληροφορία;

-

Εγώ θα κοίταγα για κάποιο link , συνήθως στο footer, που θα έλεγε "About Us , Περί, Η εταιρεία"  ή κάτι τέτοιο.

Επεξ/σία από DrLo
  • Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Εσύ τι θα έκανες;

Αν δεν έβρισκα κάτι, θα έστελνα email με ερώτηση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, Thresh είπε

Αν δεν έβρισκα κάτι, θα έστελνα email με ερώτηση.

ΟΚ,

Αν στείλω εγώ μια ερώτηση σήμερα (έστω ότι δε το έχω κάνει στο παρελθόν), μπορεί να υπάρχει κάποιος λόγος να μην αλλάξει το "ποιοι είμαστε" από ένα παρεάκι avatars στα στοιχεία του ιδιοκτήτη του site?

Υπάρχει κάποιος λόγος να μην είναι προφανές ότι το insomnia είναι μια εταιρεια;

Γιατί να μπαίνει στο κόπο κάποιο να απαντά στα email αυτά;

Επεξ/σία από DrLo
  • Super Moderators
Δημοσ.

ΟΚ,

Αν στείλω εγώ μια ερώτηση σήμερα (έστω ότι δε το έχω κάνει στο παρελθόν), μπορεί να υπάρχει κάποιος λόγος να μην αλλάξει το "ποιοι είμαστε" από ένα παρεάκι avatars στα στοιχεία του ιδιοκτήτη του site?

Υπάρχει κάποιος λόγος να μην είναι προφανές ότι το insomnia είναι μια εταιρεια;

Γιατί να μπαίνει στο κόπο κάποιο να απαντά στα email αυτά;

Λογικά θα μπει σύντομα, όπως επίσης κι οι όροι του marketplace σε κάποιο πιο εμφανές σημείο.

Ρώτα καλύτερα τον HAL.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Thresh είπε

Λογικά θα μπει σύντομα, όπως επίσης κι οι όροι του marketplace σε κάποιο πιο εμφανές σημείο.

Ρώτα καλύτερα τον HAL.

Μπα, δε με απασχολεί προσωπικά ιδιαίτερα, αν δεν είναι Η Α ΙΚΕ θα είναι η Β ΙΚΕ.

δεν είναι το θέμα αν είναι Α ή Β, είναι ως τι "προβάλεται" ότι είναι το isnomnia.

Άλλωστε, ποτέ δεν έιχα την ψευδαίσθηση ότι το insomnia δεν υπάρχει απλά για το κέρδος κάποιου.

Ακριβώς αυτό επισήμανα σε όσους "χαλαστηκαν"  με το 12% του marketplace λες και το isnomnia είναι ο Ερυθρός Σταυρός ξερωγω ένω το insomnia με αρκετή προσοχή προσπαθεί να μην τονίζει το εμπορικό του χαρακτήρα και ότι εστην ουσία είναι χρόνια τώρα οι ίδιοι τα προϊόντα του

Καλό ΣΚ

Επεξ/σία από DrLo
  • Like 2
  • Super Moderators
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, DrLo είπε

Μπα, δε με απασχολεί προσωπικά ιδιαίτερα, αν δεν είναι Η Α ΙΚΕ θα είναι η Β ΙΚΕ.

δεν είναι το θέμα αν είναι Α ή Β, είναι ως τι "προβάλεται" ότι είναι το isnomnia.

Άλλωστε, ποτέ δεν έιχα την ψευδαίσθηση ότι το insomnia δεν υπάρχει απλά για το κέρδος κάποιου.

Ακριβώς αυτό επισήμανα σε όσους "χαλαστηκαν"  με το 12% του marketplace λες και το isnomnia είναι ο Ερυθρός Σταυρός ξερωγω ένω το insomnia με αρκετή προσοχή προσπαθεί να μην τονίζει το εμπορικό του χαρακτήρα και ότι εστην ουσία είναι χρόνια τώρα οι ίδιοι τα προϊόντα του

Καλό ΣΚ

Διαβάζοντας όσα γράφεις τόση ώρα, σχεδόν στεναχωριέμαι. 

Anyway. Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού θα πω απλά! :) 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ πάλι έχω καιρό να έρθω εδώ (φίλος με ενημέρωσε για το markeplace και μπήκα να δω). Ερχόμουν για μια δεκαετία περίπου (με άλλο username) είτε για να διαβάσω, είτε για να γράψω ή και να πουλήσω ή να αγοράσω. Όπως και όλοι εδώ. Δεν μπορώ να καταλάβω (ή δεν θέλω για να είμαι ειλικρινής) τους λόγους για τους οποίους ασκείται τέτοια κριτική. 

Αρχικά, να πούμε πως κάποιοι άνθρωποι φροντίζουν να διατηρούν αυτό τον χώρο ζωντανό για όλους, εδώ και τόσα χρόνια. Εις βάρος της οικογενειακής, προσωπικής, επαγγελματικής ζωής τους. Το να αποκτήσουν και έσοδα από αυτό που με μεράκι κάνουν, ώστε να μην έχει οικονομικές συνέπειες σε αυτούς και τους ανθρώπους τους, είναι κάτι που δεν θα έπρεπε να τίθεται καν ως θέμα προς συζήτηση και σχολιασμό. Έχουν κάθε ηθικό και όχι μόνο, δικαίωμα να το κάνουν.

Προσωπικά, εξαπατήθηκα από τη μόλις πρώτη μου συναλλαγή εδώ, από μία κυρία με καλές αξιολογήσεις. Δεν το ξαναδοκίμασα να αγοράσω από τις αγγελίες. Άλλοι λένε πως όλα είναι καλά αρκεί να προσέχεις τις αξιολογήσεις, άλλοι είχαν ανάλογη με εμένα εμπειρία. Στην ουσία του όμως αυτό το εγχείρημα, προσπαθεί να μειώσει στο ελάχιστο την όποια ανασφάλεια στις συναλλαγές, κάτι που όλοι φυσικά το θέλουν. Δεν το πηγαίνει στα άκρα του ebay αλλά δεν είναι και όπως ήταν πριν.

Το κόστος του 12%; Σε ποια σύγκριση φαίνεται μεγάλο για την Ελλάδα και με ποιες παροχές; Όποιος θέλει δωρεάν, έχει και το FB marketplace ή άλλες πλατφόρμες. Η αλήθεια όμως είναι πως το να δημιουργήσεις κάτι τέτοιο και ακόμα περισσότερο, το να το συντηρήσεις, δεν έρχεται τζάμπα. Έχει κόστος και μάλιστα με πολλές μορφές. Και σίγουρα οικονομικό. Από την αρχική ιδέα, στην ανάπτυξη της πλατφόρμας, την υλοποίηση, την προώθηση, τις αλλαγές, τη διατήρηση, την ανάπτυξη και πάλι κ.ο.κ Και το ίδιο και για το φόρουμ, αυτό καθ' αυτό.

Εν κατακλείδι, η ερώτηση ίσως θα έπρεπε να είναι "στηρίζουμε αυτό που τόσα χρόνια το είχαμε δωρεάν;"

Ίσως ρωτώντας επίσης "υπάρχει κάτι καλύτερο στην Ελλάδα σε συνδυασμό κόστους/εξασφάλισης;"

Και μετά, "μας πειράζει τα παιδιά που τόσα χρόνια το τρέχουν αυτό, να μην έχουν οικονομικό κόστος ή ακόμα και να κερδίσουν;"

Και στο τέλος αν κάποια μέρα το κλείσουν επειδή "δεν πάει άλλο", θα είναι καλύτερα;

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων (αν και δεν πρόκειται να αποφευχθούν) δεν έχω καμία σχέση με τα παιδιά του Insomnia. Ό,τι έγραψα είναι επειδή γνωρίζω καλά πως είναι τα πράγματα "πίσω από τη οθόνη".

Επεξ/σία από George10678
  • Confused 1
Δημοσ.

Προσωπικά βάζω περιστασιακά αγγελίες για πράγματα που δεν χρειάζομαι, 
οπότε με το free και ως 2 αγγελίες είμαι οκ και θα παραμείνω σε αυτό.

Όταν θέλω να πουλήσω για να έχω μεγαλύτερο αγοραστικό κοινό (και εκτός Ελλάδος) υπάρχει το ebay.
Αλλά τι εργαλεία και πόσες κατηγορίες (αμέτρητες) σου δίνει το ebay σε σχέση με το Insomnia... 
δεν υπάρχει σύγκριση... 

Το fee του insomnia φαίνεται βαρύ και προφανώς για τους συστηματικούς πωλητές θα είναι πρόβλημα.
Οπότε αν κάποιος πάει ως verified στο marketplace να πουλήσει θα πρέπει αναγκαστικά να αυξήσει τις τιμές για να "καλύψει" το fee.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...