Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, StamTheMan είπε

Καμια εικονα δεν εχεις,ακουσε με.

Με 2 αντικειμενα;
Καλο.

Δηλαδή θες να πεις ότι γίνεται και χειρότερα ή να το παίξω μπαρμπούτι με προσευχές για την επόμενη φορά; Είπαμε η κίνηση είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Λείπει η εξασφάλιση του χρόνου του πωλητή. Υπάρχουν τρόποι. Κάντε συνεργασία με εταιρεία courier. Δώστε της μετοχές και πάτε μαζί με χαμηλά κόστη. Μην το κάνετε σαν κάτι τυπαδες  που πάτε και χτίζουν 500κ ακίνητο σε χαλι οικόπεδο για να γλιτώσουν άλλα 200κ.

Επεξ/σία από jimarass26
  • Απαντ. 853
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, BackFromHell είπε

Οποτε, ο πωλητης που εχει πουλησει ενα κανονικοτατο iphone θα παρει αγαπη μεχρι να ξεκαθαριστει η υποθεση , οσα χρονια χρειαστει.

Βεβαια, αυτο που δεν μου ειναι ξεκαθαρο, ειναι πώς θα ξεκαθαριστει οτι ο αγοραστης δεν εχει παραλαβει πετρες, αλλα κανονικο iphone?

Τι θα έπρεπε να κάνει επιπλέον το insomnia? Να παίζει και το ρόλο της δικαιοσύνης και να δικάζει κλπ? Και ο αγοραστής δεν θα μπορεί να πάρει τα χρήματα αλλά και ο αγοραστής δεν θα μπορεί να πάρει πίσω τα δικά του...

Για να ξεκαθαριστεί αν ο αγοραστής δεν έχει παραλάβει πέτρες, θα πρέπει να υπάρξει και ένα στάδιο ακόμη με μεσάζοντα που θα κάνει τον επιπλέον έλεγχο κλπ. Κάτι τέτοιο όμως θα διπλασίαζε (στην καλύτερη) το κόστος των μεταφορικών.

Παραβλέπουμε πολύ εύκολα πάντως το γεγονός πως με το νέο σύστημα αυτές οι παραβατικές συμπεριφορές γίνονται πολύ πιο δύσκολες! 

Δημοσ.

Κινηθεί νομικά, κάνει δείξει όσα χρόνια κτλπ. Πολύ φασαρία. Στη βραση κολλάει το σίδερο. Καλύτερα από κοντά στη καφετέρια μπαμ μπαμ να ξέρω το iPhone δεν μου ζητάει iCloud p*******[email protected] όταν το παραλάβω από το κουτί.

Δηλαδή ο παλιός ο τρόπος.

Τώρα ακόμα και αυτός που θα θέλει να πουλάει ποσότητες, είτε σφραγισμένα, είτε από αποφορολογηση, είτε μαύρα, είτε άσπρα, να είστε σίγουροι ούτε 1% προμήθεια δεν είχε σκοπό να δώσει εξαρχής. Θα την βρεί την άκρη μέσω fb marketplace, άντε να πετάει την εβδομάδα 2 αγγελίες με ένα link που να παραπέμπει στο fb marketplace.

Δημοσ.

12% τόσα τους λείπουν

δεν παμε καλά ρε. Και σε εποχή που όλα έχουν ακριβίνει έρχεται το insomnia και σου βάζει 12% προμήθεια. ελεος.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, billdanos είπε

Τι θα έπρεπε να κάνει επιπλέον το insomnia? Να παίζει και το ρόλο της δικαιοσύνης και να δικάζει κλπ? Και ο αγοραστής δεν θα μπορεί να πάρει τα χρήματα αλλά και ο αγοραστής δεν θα μπορεί να πάρει πίσω τα δικά του...

Για να ξεκαθαριστεί αν ο αγοραστής δεν έχει παραλάβει πέτρες, θα πρέπει να υπάρξει και ένα στάδιο ακόμη με μεσάζοντα που θα κάνει τον επιπλέον έλεγχο κλπ. Κάτι τέτοιο όμως θα διπλασίαζε (στην καλύτερη) το κόστος των μεταφορικών.

Παραβλέπουμε πολύ εύκολα πάντως το γεγονός πως με το νέο σύστημα αυτές οι παραβατικές συμπεριφορές γίνονται πολύ πιο δύσκολες! 

Ως προς την ερωτηση σου, μπορουμε να ριξουμε μια ματια στον ανταγωνισμο, αφου η ολη συζητηση εχει νοημα μονο κοιταζοντας τον ανταγωνισμο (τα fees του, τη διαχειριση τετοιων cases κλπ κλπ):

1. Επιτρεπει συναλλαγες χερι-χερι . Ετσι οι εξυπναδες τυπου "παρελαβα πετρες" ληγουν εν τη γενεσει τους.

2. Σε περιπτωση ταχυδρομικης αποστολης, που προκυψει seller vs buyer issue, υπαρχει μεσαζοντας και συνηθως ειναι το paypal. Εκει λοιπον, λαμβανεται υποψιν το ιστορικο των 2 πλευρων και η υποθεση κλεινει εντος καποιων ημερων. Μπορει σε αυτη τη περιπτωση το λαμογιο να τα καταφερει 1-2 φορες το πολυ, μετα ομως, γραφει κακο ιστορικο και δεν μπορει να το κανει συστημα αφου τον ακολουθει το ιστορικο του για παντα. Επιπλεον, το να στησει νεο paypal account και να παει να κανει λαμογια με το καλημερα απεναντι σε εναν πωλητη με μεγαλο και καλο ιστορικο συναλλαγων, ειναι βεβαιη ηττα, αρα δεν υπαρχει επιλογη για το λαμογιο αγοραστη, θα πρεπει να βρει αλλου καταφυγιο για απατεωνιες (και καλα θα ηταν να μην το βρει εδω με τους verified sellers πχ, εξου και οι ερωτησεις).

3. Υπαρχουν αρκετες περιπτωσεις που αποζημιωνει το ιδιο το paypal απο την τσεπη του, οταν δεν μπορει να καταληξει στο ποιος εχει κανει τη λαμογια.

Προφανως ουτε ο ανταγωνισμος εχει το αλαθητο του Παπα , αλλα διαχειριζεται τετοιες περιπτωσεις με καπως πιο αποτελεσματικο τροπο απο το "θα μεινουν τα χρηματα δεσμευμενα για οσα χρονια χρειαστει".

Τελος τον πωλητη δεν τον ενδιαφερει αν θα παρει πισω τα λεφτα ο αγοραστης ή αν θα τα κρατησει το insomnia οσα χρονια χρειαστει μεχρι να βρει ακρη. Αυτο που τον ενδιαφερει οταν εχει κανει τιμια πωληση ειναι να υπαρχει καποιος να τον προστατεψει και να του δωσει συντομα τα χρηματα της πωλησης (max 1-2 μηνες). Οτιδηποτε αλλο ειναι ζημια για τον πωλητη.

Επεξ/σία από BackFromHell
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Tetrabitos είπε

Κινηθεί νομικά, κάνει δείξει όσα χρόνια κτλπ. Πολύ φασαρία.

Καλυτερο απο το ebay που αποφασιζουν μονοι τους, συνηθως υπερ των αγοραστων. Οποτε αν ο αγοραστης νιωθει οτι τον scamαρε ο πωλητης, ας κανει μηνυση. Αν οχι, ε καποια στιγμη το ινσομνια θα τα αφησουν τα χρηματα στον πωλητη λογικα

@billdanos

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, billdanos είπε

Βασικά, το κακό είναι ότι ένας verified seller δεν μπορεί να επιλέξει πως θα πουλήσει το προιόν του. Πχ εγώ ποτέ δεν θα έπαιρνα κάτι μεταχειρισμένο χωρίς να το δω. Ας έχει και 200 θετικές κριτικές ο άλλος.

Επίσης εαν είμαι verified seller εγώ, τι με εμποδίζει να μιλήσω στο τηλέφωνο με τον αγοραστη και να του πω "φιλαράκι, εαν θέλεις τα βρίσκουμε οι δυο μας και το παίρνεις 12% κάτω".

Spoiler

Δεν ασχολούμαι με τις αγγελίες, το θέμα δεν με ενδιαφέρει ιδιέταιρα και ξέρω πως το insomnia ψάχνει εδω και μια 10ετια να βγάλει λεφτά από τις αγγελίες. 
Απλά υπάρχουν κενά στο σύστημα....

Δημοσ.

εχω διαβάσει περίπου τα μισά σχόλια και θα συνεχίσω , μια στάση , θα ήθελα να επισημάνω το εξής     ,   μου αρέσει που στο νεο marketplace προστατεύεται ο πωλητής 

υπάρχει μια τάση στην ελληνική αγορά ,(  μεγάλο πρόβλημα με τις επιστροφές έχουν τα ZARA  αλλά και πολλές μικρότερες επιχειρήσεις )  , παραγγέλνουν και δεν τα παραλαμβάνουν ουτε καν τα ανοίγουν ,  με συνέπεια ο πωλητής να χάνει χρόνο /συσκευασίες / να πληρώνει τα μεταφορικά , αν υπήρχε ένας τρόπος να καταγράφονται με points  οι αναξιόπιστοι αγοραστές , νομίζω κατι παρομοιο θα γίνεται  , ελπίζω να σταματήσει αυτη η  συνήθεια που τυραννάει ειδικά τους μικρούς εμπόρους και οικογενειακες επιχειρήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, AtiX είπε

Είναι πάρα πολύ άσχημο να κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις λόγω αντικρουόμενων συμφερόντων… :)

Αφού δεν έχεις ιδέα τι λες ούτε τι γράφεις 😂😂

• Thanks 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Καλυτερο απο το ebay που αποφασιζουν μονοι τους, συνηθως υπερ των αγοραστων. Οποτε αν ο αγοραστης νιωθει οτι τον scamαρε ο πωλητης, ας κανει μηνυση. Αν οχι, ε καποια στιγμη το ινσομνια θα τα αφησουν τα χρηματα στον πωλητη λογικα

@billdanos

Οποτε αν ο αγοραστης νιωθει οτι τον scamαρε ο πωλητης, ας κανει μηνυση.

Αυτή τη δουλειά θα κάνουμε, θα γεμίσουμε μηνύσεις ο ένας στον άλλον. Ή θα χάνω χρόνο με δικηγόρους, που θα μου πουν δεν αξίζει ούτε ο χρόνος ούτε το χρήμα. Ας προσεχές. Το ίδιο μου είχε γίνει για 200€ παλαιότερα. Πήρα δικηγόρο για συμβουλή και γελούσε. Άστο πάθημα μάθημα. Ακόμα και στο χιλιάρικο για προϊόν εισαι οριακά. Άσε τις αναβολές στις αναβολές στα δικαστήρια, Ινδία έχουμε γίνει.

Σε περιμένουμε και εσένα να στεφθείς verified seller

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, StamTheMan είπε

θα σε ρωτησω παλι,το διαβασες το αρθρο;

Δε σε υποχρεωνει κανεις να μπεις στο τριπακι του 12%.

Αν δεν το κανεις,ειναι σα να μην εγινε η αλλαγη.

Το εχουμε γραψει γυρω στις 12 φορες παραπανω.

Δεν τους υποχρεωνει κανεις να γινουν verified,τουλαχιστον οχι ακομα.

Εσυ εισαι εκεινος που πουλουσε το Iphone,ή δε θυμαμαι καλα;

Πολυ φιλικα,δε μπορεις να εχεις γνωμη επειδη εβαλες μια αγγελια,δεν εχεις ιδεα για τι πραμα μιλαμε.

ΚΑΝΤΟ ΣΤΙΚΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ!!!!

Βλέπουμε πολύ καλά που το πάει το insomnia, τώρα αν θες να κανεις την πάπια κάνε την 

• Super Moderators
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, BackFromHell είπε

2.  Μπορει σε αυτη τη περιπτωση το λαμογιο να τα καταφερει 1-2 φορες το πολυ, μετα ομως, γραφει κακο ιστορικο και δεν μπορει να το κανει συστημα αφου τον ακολουθει το ιστορικο του για παντα.

Και πάλι όμως όπως λες δεν βλέπω ούτε και με αυτό το σύστημα να είσαι καλυμμένος 100%...

12 λεπτά πριν, filip123go είπε

Επίσης εαν είμαι verified seller εγώ, τι με εμποδίζει να μιλήσω στο τηλέφωνο με τον αγοραστη και να του πω "φιλαράκι, εαν θέλεις τα βρίσκουμε οι δυο μας και το παίρνεις 12% κάτω".

Κανένα πρόβλημα για το insomnia αφού τελικά δεν θα προσφέρει καμία υπηρεσία (ούτε και αξιολογήσεις) σε αυτή τη συναλλαγή, οπότε όλα καλά! :) 

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, ethereum είπε

επιστροφές έχουν τα ZARA  αλλά και πολλές μικρότερες επιχειρήσεις )  , παραγγέλνουν και δεν τα παραλαμβάνουν ουτε καν τα ανοίγουν ,  με συνέπεια ο πωλητής να χάνει χρόνο /συσκευασίες / να πληρώνει τα μεταφορικά

Αυτό είναι πρόβλημα του Zara. Βάλε μόνο μέσω πιστωτικής πληρωμή. Άν εννοείς αντικαταβολή/ μετρητά στον κούριερ το έχουν έτσι, καλά να πάθουν. Άμα δεν πληρώσει ο άλλος εξαρχής δεν τον ενδιαφέρει αλλάζει γνώμη σαν τριφασικό ρεύμα.

Δημοσ.

@billdanos

υπάρχει κάπου εδω (σε ποστ) μέσα ο λόγος που γίνετε αυτη η αλλαγή?

ειναι για να κερδίσει χρηματα το σάιτ? για να καθαρίσει λίγο η μάυρη αγορά που γίνετε στις αγγελίες? για να πέσει η κίνηση των αγγελίων που κοστίζει σε χωρο/χρημα κτλ?

μπήκε σε τρελλό κόπο το "μαγαζί" και δεν καταλαβαίνω γιατι...

Ps. υποθετω δεν θα επιτρέπετε με κανενα πλάγιο τρόπο συναλλαγη σε μετρητα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, billdanos είπε

Εμ….ΝΑΙ;;

Να είμαστε ειλικρινείς. Δεν είμαστε εμείς οι έξυπνοι που κατεβάσαμε ιδέες. Σίγουρα τα έχετε εξετάσει όλα και ΔΕΝ έχετε λεφτά να το κάνετε σωστά. Βρείτε λεφτά. Έτσι το κάνει και η γιαγιά μου. Δεν μπορεί να θες να πας στο μέλλον , να θες να εισπράξεις το 100% της υπεραξίας χωρίς να εχεις  λεφτά. Μη τσιγκουνεύεστε. Μιλήστε με τις courier, φτιάξτε πιστοποίηση προϊόντος για seller buyer και προχωρήστε. Η επιτυχία είναι σίγουρη. Αν δεν το κάνετε εσείς θα το κάνει άλλος. 

Επεξ/σία από jimarass26
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...