Haldol Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 2 λεπτά πριν, billdanos είπε Αν ο αγοραστής παραλάβει το πακέτο και δει πως έχει μέσα πέτρες, ανοίγει άμεσα ένα ticket στο http://insomnia.gr/support και η συναλλαγή παγώνει μιας και το ποσό δεν μεταφέρεται άμεσα στο λογαριασμό του πωλητή αλλά μετά από μερικές ημέρες (νομίζω 2) και αφού ολοκληρωθεί η παράδοση. Έτσι προστατεύεται ο αγοραστής. Αυτό το είπαμε. Ο πωλητής; Γιατί μπορεί το πακέτο να 'χε όντως το προϊόν, αλλά ο αγοραστής να ΛΕΕΙ ότι είχε πέτρες, ώστε να το πάρει τσάμπα . 2 λεπτά πριν, AtiX είπε Από τις 100 προβληματικές αγοραπωλησίες, το 80% είναι λόγω πωλητή… καλύτερα??? Όχι Δαιμονοποιείς τους πωλητές σαν σύνολο, ενώ προβλήματα προκαλούν (συνήθως) οι κακόβουλοι χρήστες, από όποια μεριά και αν είναι . 1
jimarass26 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, AtiX είπε Δηλαδη αν είχες μαγαζί θα χρέωνες τους πελάτες με τον χρόνο που σου τρώνε? Και αν στο τέλος δεν αγόραζαν τίποτα τι θα έκανες θα τους έδερνες? Πόσες φορές το έχεις κάνει εσύ το παραπάνω? Δεν έχω μαγαζί. Είμαι ευκαιριακός. Βλέπεις ότι είναι θέμα business model? Άλλο εσυ άλλο εγώ. Δεν υπάρχει ίδια λύση. Εσυ μπορεί να σε παίρνει να χάσεις 2 ώρες αν είσαι έμπορος. Είναι η δουλειά σου. Εμένα είναι χασούρα. Επεξ/σία 19 Αυγούστου 2022 από jimarass26
eemix Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 3 λεπτά πριν, billdanos είπε Βασικά είναι 9.7% χωρίς το ΦΠΑ και προφανώς αυτό το ποσοστό δεν πάει όλο στο insomnia... η ουσία είναι, ότι αν θες ένα συγκεκριμένο ποσό θα το βάλεις πιο ακριβά προκειμένου να λάβεις αυτό που ήθελες ή να υπολογίζεις λιγότερα. Δεν βλέπω πως θα κυλίσει αυτό 1
AtiX Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 3 λεπτά πριν, Haldol είπε Έτσι προστατεύεται ο αγοραστής. Αυτό το είπαμε. Ο πωλητής; Γιατί μπορεί το πακέτο να 'χε όντως το προϊόν, αλλά ο αγοραστής να ΛΕΕΙ ότι είχε πέτρες, ώστε να το πάρει τσάμπα . Όχι Δαιμονοποιείς τους πωλητές σαν σύνολο, ενώ προβλήματα προκαλούν (συνήθως) οι κακόβουλοι χρήστες, από όποια μεριά και αν είναι . Σε συμφέρει η κομποστοποίηση γιατί έχεις την μύγα… το κανείς πάντα, ξεκολλά και μην καρφώνεσαι…
Haldol Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 1 λεπτό πριν, AtiX είπε Σε συμφέρει η κομποστοποίηση γιατί έχεις την μύγα… το κανείς πάντα, ξεκολλά και μην καρφώνεσαι… Οκ, ότι πεις 1 1
jimarass26 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Εγώ θα σας πρότεινα να πηγαίνατε σε μια εταιρεία courier η οποία θα αναλάβει να πιστοποιεί από πωλητή και αγοραστή το προϊόν. Αν το κάνετε αυτό πάτε για billion dollar company. 2
AtiX Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 4 λεπτά πριν, jimarass26 είπε Δεν έχω μαγαζί. Είμαι ευκαιριακός. Βλέπεις ότι είναι θέμα business model? Άλλο εσυ άλλο εγώ. Δεν υπάρχει ίδια λύση. Εσυ μπορεί να σε παίρνει να χάσεις 2 ώρες αν είσαι έμπορος. Είναι η δουλειά σου. Εμένα είναι χασούρα. Τότε μην ασχολείσαι με το εμπόριο ή αν θέλεις να ασχοληθείς να ακολουθείς τους κανόνες του και όχι ότι σε συμφέρει κατα περίπτωση….
Conan2046 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 6 λεπτά πριν, SabotazNic είπε Δεν θα καθίσω να διαβάσω όλες τις αδιάβαστες σελίδες που έχω, αλλά ο νόμος επιτρέπει αγοραπωλησίες μεταξύ ιδιωτών με όρια. Δεν είναι όμως χρηματικό το όριο, και το αυτοκίνητο μας μπορούμε να πουλήσουμε όσο θέλουμε, και την βάρκα αν έχουμε, κα τα ακίνητα μας. το ουσιώδες είναι να είναι περιστασιακό και τα αντικείμανα που πουλάμε να έχουν έλθει στην κατοχή μας με σκοπό να τα χρησιμοποιήσουμε εμείς και όχι να βγάλουμε κέρδος.
manwlis77 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 46 λεπτά πριν, PLHROPPP είπε Όπως θέλει και ο άλλος ο "έμπορας" εκμεταλλευόμενος το site να φτιάξει το "μαγαζάκι" του ψάξε μέσα στις αγγελιες έχει πολλούς Το ξέρω . Είναι στο χέρι των διαχειριστών αυτό να το ρυθμίσουν . μπορουν νομίζω να το κάνουν
KyloRen Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Αυτό δε το λες αναβάθμιση καθόλου στο Facebook marketplace δωρεάν είναι όλα τώρα τόσο χαράτσι για την ασφάλεια ντε και καλά no thanks γιαυτό υπάρχουν οι αξιολογήσεις
Super Moderators billdanos Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Super Moderators Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 1 λεπτό πριν, Haldol είπε Έτσι προστατεύεται ο αγοραστής. Αυτό το είπαμε. Ο πωλητής; Γιατί μπορεί το πακέτο να 'χε όντως το προϊόν, αλλά ο αγοραστής να ΛΕΕΙ ότι είχε πέτρες, ώστε να το πάρει τσάμπα . Όχι Δαιμονοποιείς τους πωλητές σαν σύνολο, ενώ προβλήματα προκαλούν (συνήθως) οι κακόβουλοι χρήστες, από όποια μεριά και αν είναι . Από τη στιγμή που θα ανοίγει ένα dispute η πληρωμή που ήδη έχει γίνει από τον αγοραστή θα παραμείνει δεσμευμένη για όσο χρειαστεί. Προφανώς στο διάστημα αυτό οι 2 πλευρές θα πρέπει να έρθουν σε επικοινωνία μεταξύ τους ώστε να δουν αν μπορεί να λυθεί το θέμα. Αν ο άλλος στείλει πέτρες, προφανώς πρέπει να ακολουθήσει καταγγελία στις αρμόδιες αρχές και μέχρι να ξεκαθαριστεί το θέμα το ποσό θα εξακολουθεί να είναι δεσμευμένο. Αυτό θα μπορούσε να γίνει και με το υπάρχον σύστημα που έχουμε τώρα με μια βασική διαφορά όμως: πλέον υπάρχουν αληθινά στοιχεία των 2 πλευρών και δεν έχουμε να κάνουμε απλά με ένα username, ένα temp email και μια κοινόχρηστη ip διεύθυνση! Η πιθανότητα μιας τέτοιας παραβατικής συμπεριφοράς εκτιμώ πως είναι πολύ μικρότερη όταν ο άλλος ξέρει πως έχει δώσει τα πραγματικά του στοιχεία. Ακόμη κι αν ο κακός αγοραστής κρατήσει τη συσκευή ενώ έχει δηλώσει πως παρέλαβε πέτρες, δεν θα πάρει πίσω τα χρήματα που έδωσε μέχρι να ξεκαθαριστεί η υπόθεση ακόμη κι αν κρατήσει χρόνια. Επιπλέον σε τέτοιες περιπτώσεις, θα μπορεί πλέον και το ίδιο το insomnia να κινηθεί νομικά απέναντι σε κάποιον που προσπαθεί να "παίξει" με το όλο σύστημα! 3
StamTheMan Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 55 λεπτά πριν, jimarass26 είπε Έχω πολύ καλή εικόνα. Γιατί το είχα 2 μήνες.Όποτε είχα αλληλεπίδραση για μεγάλο χρονικό διάστημα και από πολλούς. Και πιο παλιά είχα βάλει ένα iPad. Η εμπειρία μου γενικά ήταν «μπάτε σκύλοι αλέστε». Μόνο ως αγοραστής ήμουν ευχαριστημένος 100%. Γιατί πλήρωνα. Ως πωλητής η εμπειρία ήταν 0/10. Γενικά ο πωλητής δεν προστατεύεται. Η λογική έλα μα συναντηθούμε είναι λογική νηπιαγωγείου. Το λιγότερο….Ναι να συναντηθούμε αν πληρώσεις πρώτα. Καμια εικονα δεν εχεις,ακουσε με. Με 2 αντικειμενα; Καλο. Επεξ/σία 19 Αυγούστου 2022 από StamTheMan
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, billdanos είπε Ακόμη κι αν ο κακός αγοραστής κρατήσει τη συσκευή ενώ έχει δηλώσει πως παρέλαβε πέτρες, δεν θα πάρει πίσω τα χρήματα που έδωσε μέχρι να ξεκαθαριστεί η υπόθεση ακόμη κι αν κρατήσει χρόνια. Οποτε, ο verified seller που εχει πουλησει ενα κανονικοτατο iphone θα παρει αγαπη μεχρι να ξεκαθαριστει η υποθεση με το λαμογιο , οσα χρονια χρειαστει. Βεβαια, αυτο που δεν μου ειναι σαφες, ειναι πώς θα ξεκαθαριστει οτι ο αγοραστης δεν εχει παραλαβει πετρες, αλλα κανονικο iphone; Γιατι η συζητηση γινεται ως προς αυτο το ζητημα, δηλ, τι προστασια εχει ο verified (που πληρωνει fees ), απεναντι στα καθε λογης λαμογια. *Το οτι ειναι επωνυμες οι συναλλαγες δεν αποθαρυνει τους συστηματικους απατεωνες. Πχ οι γνωστες υποθεσεις τυπου "κανε μου καταθεση πρωτα και μετα θα στο στειλω", επωνυμες ειναι, φαινονται στην καταθεση τα ονοματα και των 2 πλευρων κανονικοτατα. Αλλα ευδοκιμουν εδω και 10ετιες. Επεξ/σία 19 Αυγούστου 2022 από BackFromHell
SabotazNic Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 10 λεπτά πριν, Conan2046 είπε Δεν είναι όμως χρηματικό το όριο, και το αυτοκίνητο μας μπορούμε να πουλήσουμε όσο θέλουμε, και την βάρκα αν έχουμε, κα τα ακίνητα μας. το ουσιώδες είναι να είναι περιστασιακό και τα αντικείμανα που πουλάμε να έχουν έλθει στην κατοχή μας με σκοπό να τα χρησιμοποιήσουμε εμείς και όχι να βγάλουμε κέρδος. Βασικα ειναι και χρηματικο το οριο
Προτεινόμενες αναρτήσεις