Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, billdanos είπε

Για πες ενα σενάριο κακοβουλου αγοραστή.

Αγοραζω iphone αλλα θελω να το παρω τσαμπα , οποτε αφου το παραλαβω, ερχομαι και λεω οτι παρελαβα ενα κουτι με πετρες, ή οτι ειναι δυσλειτουργικο και θελω μερος ή το συνολο των χρηματων μου πισω.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, BackFromHell είπε

Αγοραζω iphone αλλα θελω να το παρω τσαμπα , οποτε αφου το παραλαβω, ερχομαι και λεω οτι παρελαβα ενα κουτι με πετρες, ή οτι ειναι δυσλειτουργικο και θελω μερος ή το συνολο των χρηματων μου πισω.

ή με φουσκωμένη μπαταρία ή κλειδωμένο ή με σημάδια φαντασία να έχεις αν θέλεις να κάνεις την λαμογια έχεις απόλυτο δίκαιο 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, PLHROPPP είπε

ή με φουσκωμένη μπαταρία ή κλειδωμένο ή με σημάδια φαντασία να έχεις αν θέλεις να κάνεις την λαμογια έχεις απόλυτο δίκαιο 

Το δυσλειτουργικο ειναι πιο ευκολα διαχειρισμο γιατι μπορει να σου πει ο αλλος "στειλτο πισω να σουτ κανω refund".

Δεν ισχυει το ιδιο ομως οταν ο αγοραστης υποστηριξει οτι του εστειλες ενα κουτι με πετρες αντι για iphone. Εκει πως προστατευεται ο verified seller απο το λαμογιο;

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, BackFromHell είπε

1 λεπτό πριν, PLHROPPP είπε

Πληρώνει το insomnia μετά τα λεφτά; Άμα είναι έτσι θα υπάρξουν security frauds  μεταξύ φίλων! Χεχε 😁

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, billdanos είπε

Για πες ενα σενάριο κακοβουλου αγοραστή.

Το προϊόν δε λειτουργεί όπως πρέπει, ή λείπει εξάρτημα, ή... μου 'στειλε πέτρες. Δε μιλάω γι' απλά σενάρια τύπου "δεν ήρθε τίποτα".

Πως θα αποδειχτεί ότι ο φορτιστής δεν έλειπε πριν την αποστολή, ή ότι το κουτί είχε όντως iPhone, κι όχι πέτρες, όπως ισχυρίζεται ο [κακόβουλος] αγοραστής;

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Haldol είπε

Εγώ θα ξαναπώ αυτό που είπα, διότι δε μ' απάντησε κανείς:

Χρεώνεται ο πωλητής 12% για να προστατευτεί ο αγοραστής. Με ποια λογική; Αφού στον αγοραστή παρέχεται η υπηρεσία, γιατί την επιβαρύνεται ο πωλητής; 

Και επιπλέον, από κακόβουλους αγοραστές, πως προστατεύεται ο πωλητής (που όπως είπαμε, πληρώνει κιόλας); Γιατί απ' ότι φαίνεται το σύστημα κοιτάει να καλύψει μόνο τον αγοραστή... ούτε καν ένα escrow.

Από την στιγμή που πουλάει μεταχειρισμένα και το 80% των προβλημάτων δημιουργούνται από πωλητές…

Δημοσ.
Μόλις τώρα, AtiX είπε

Από την στιγμή που πουλάει μεταχειρισμένα και το 80% των προβλημάτων δημιουργούνται από πωλητές…

Το 80% των προβλημάτων δημιουργούνται από απατεωνίσκους θα'λεγα, όχι από (κανονικούς) πωλητές ή αγοραστές. 

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Αν ο αγοραστής παραλάβει το πακέτο και δει πως έχει μέσα πέτρες, ανοίγει άμεσα ένα ticket στο http://insomnia.gr/support και η συναλλαγή παγώνει μιας και το ποσό δεν μεταφέρεται άμεσα στο λογαριασμό του πωλητή αλλά μετά από μερικές ημέρες (νομίζω 2) και αφού ολοκληρωθεί η παράδοση. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Haldol είπε

Το 80% των προβλημάτων δημιουργούνται από απατεωνίσκους θα'λεγα, όχι από (κανονικούς) πωλητές ή αγοραστές. 

Από τις 100 προβληματικές αγοραπωλησίες, το 80% είναι λόγω πωλητή… καλύτερα???

• Confused 1
Δημοσ.

Προφανώς το insomnia, βλέπει οτι υπάρχουν δύο ειδών πωλητές στους κόλπους του 1. αυτοί που βγάζουν μεροκάματο (και καλά κάνουν) 2. αυτοί (όπως εγώ) που το κάνουν απλά γιατί τους αρέσει όλη η φαση της αγοραπωλησίας, και ευκαιρικά διώχνουν κατι που δεν τους χρειάζεται.

Σαφώς και πρέπει να βγάλει κάποιο κέρδος από την πρώτη κατηγορία, δεν ξέρω όμως αν θα πετύχει αυτό το σύστημα. Τώρα, οι υπόλοιποι θα συνεχίσουμε με τον παλιό τρόπο και βλέπουμε. 

Από ότι φαίνεται η μεγαλύτερη ανησυχία όλων είναι τι θα γίνει με τους <<κακόβουλους>> αγοραστές... θα δείξει η πορεία. 

• Like 1
Δημοσ.

προφανώς θα αποτύχει το νέο μοντέλο. Θα μπορούσε ίσως μία ετήσια συνδρομή, δεν ξέρω πχ 15€, αν θέλουμε να συμμετέχουμε στις αγγελίες σαν πωλήτές βασικά, αλλα 12%, μάλλον έχουν κάψει κάποια εγκεφαλικά κύτταρα ή είπαν ή το αποδέχονται ή το κλείνουμε το "μαγαζί"

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οποιαδήποτε υλοποίηση πλην αυτής που το insomnia θα μπαίνει και θα εξασφαλίζει με χρήμα πωλητές και αγοραστές δεν θα περπατήσει γιατί αυτό το μοντέλο είναι που ισχύει παγκοσμίως και ο κόσμος έχει εκπαιδευτεί. Να ζήσεις με υπάρχον κόσμο μπορεί και να το καταφέρεις. Να φέρεις νέους μέσα ξεχνά το. 
Μπορω να βάλω να πουλήσω μια μητρική και να μην ασχοληθώ με βόλτες στο ΜΕΤΡΟ και με το να αποδείξω ότι δεν πουλάω πέτρες; Αν ναι. Μαζί σας. Αν όχι , ξαναδείτε το business model. Το ποσοστό προμήθειας επεται. Ασχολούμαστε 40 σελίδες με λάθος αντικείμενο. Πρώτα είναι η συζήτηση για το προτεινόμενο μοντέλο. ΜΕΤΑ συζητάς χρεώσεις. Εκατεροθεν. 

Επεξ/σία από jimarass26
  • Like 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, AtiX είπε

Μου κάνει εντύπωση που κάποιοι μιλάνε με άνεση για πωλήσεις των 1000€, μαύρα, χωρίς ντροπή…

Ρε μην καρφώνεστε έτσι….

Δεν θα καθίσω να διαβάσω όλες τις αδιάβαστες σελίδες που έχω, αλλά ο νόμος επιτρέπει αγοραπωλησίες μεταξύ ιδιωτών με όρια. 

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, billdanos είπε

Αν ο αγοραστής παραλάβει το πακέτο και δει πως έχει μέσα πέτρες, ανοίγει άμεσα ένα ticket στο http://insomnia.gr/support και η συναλλαγή παγώνει μιας και το ποσό δεν μεταφέρεται άμεσα στο λογαριασμό του πωλητή αλλά μετά από μερικές ημέρες (νομίζω 2) και αφού ολοκληρωθεί η παράδοση. 

Θα υπάρχει κάποιος έλεγχος και σε αυτόν που άνοιξε το ticket ότι όλα είναι όπως υποστηρίζει; Θέλω να πω οκ παγώνει η συναλλαγή το ποσό δεν το παίρνει ο πωλητής πως θα επιστρέψει το αντικείμενο στον πωλητή; Τι θα γίνει εαν δεν επιστρέψει ή αν επιστρέψει κτυπημένο ποιος θα κάνει την διαιτησία ανάμεσα σε πωλητή και αγοραστή; 

• Super Moderators
Δημοσ.
Μόλις τώρα, eemix είπε

προφανώς θα αποτύχει το νέο μοντέλο. Θα μπορούσε ίσως μία ετήσια συνδρομή, δεν ξέρω πχ 15€, αν θέλουμε να συμμετέχουμε στις αγγελίες σαν πωλήτές βασικά, αλλα 12%, μάλλον έχουν κάψει κάποια εγκεφαλικά κύτταρα ή είπαν ή το αποδέχονται ή το κλείνουμε το "μαγαζί"

Βασικά είναι 9.7% χωρίς το ΦΠΑ και προφανώς αυτό το ποσοστό δεν πάει όλο στο insomnia...

• Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...