Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με στεναχωρεί το γεγονός ότι οι άνθρωποι του ιστότοπου δεν σκέφτηκαν ότι υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν ελάχιστη χρήση στις αγγελίες και θα έπρεπε να σχεδιάσουν την χρέωση βάση αλγορίθμου κίνησης πωλήσεων και να προκύπτει ένα μικρό ποσό ώστε να εξυπηρετηθούν όλοι .

παρακαλω πολύ οι υπεύθυνοι ας δουν εκ´ νέου  την κοστολόγηση 

• Απαντ. 853
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μy point of view αφου διαβασα ολα τα σχολια κλπ.

1. Η μιρλα δεν εχει κανενα νοημα απο τη στιγμη που δεν αλλαζει τιποτα στο παλιο συστημα, για την ωρα. Αν και οταν καταργηθει αυτο τοτε το συζηταμε. Tα περι αρχης του τελους κλπ ειναι τελειως ακυρα μεχρι τοτε.

2. Οσοι θελουν να γινουν verified εχουν 12% fees αλλα προφανως αυτο αφορα εκεινους που εχουν στησει παραμαγαζο στις αγγελιες και βγαζουν λεφτα πουλωντας οχι τη μητρικη απο το προηγουμενο PC τους, αλλα κανοντας κανονικο εμποριο. Αυτοι καλως να εχουν fees. Οταν ο αλλος χρησιμοποιει ενα ιστοχωρο για επιχειρηματικη δραστηριοτητα και διαφημιση, σωστο ειναι να πληρωνει ενα μεριδιο των κερδων του και στον ιστοχωρο.

3. Το 12% ειναι υψηλο κρινοντας απο τον ανταγωνισμο και κρινοντας απο το τι ανταποδωτικα ωφελη δινει το παρον site στον verified seller. Πρακτικα του δινει μια ωραια βιτρινα μεσα στο section των αγγελιων, ομως δεν βλεπω πως τον προστατευει απο τα κλασσικα λαμογια αγοραστες που ψωνιζουν και μετα κοιτανε να παρουν μερος ή το συνολο των χρηματων πισω, υποστηριζοντας οτι τους εστειλες αλλο πραγμα, οτι ειναι χαλασμενο αυτο που εστειλες κλπ. Αν χανω κατι εδω κι υπαρχει ουσιαστικη προστασια απο το site για αυτες τις περιπτωσεις, ας με διορθωσει καποιος.

4. Γνωριζω οτι μπορει καποιος να ερθει να τα βαλει κατω ενα ενα και να μου πει οτι το 12% σε σχεση με οσα προσφερει σε πωλητη-αγοραστη, ειναι μια χαρα χρεωση. Still, οταν ο αλλος ακουει αυτο το νουμερο του χτυπαει κατακουτελα κι αυτοματως σκεφτεται τις εναλλακτικες του (ανταγωνισμο). Οποτε επικοινωνιακα και μονο αυτο το 12% , δεν ξερω αν θα βοηθησει.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, hoback είπε

Με στεναχωρεί το γεγονός ότι οι άνθρωποι του ιστότοπου δεν σκέφτηκαν ότι υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν ελάχιστη χρήση στις αγγελίες και θα έπρεπε να σχεδιάσουν την χρέωση βάση αλγορίθμου κίνησης πωλήσεων και να προκύπτει ένα μικρό ποσό ώστε να εξυπηρετηθούν όλοι .

Θα παρακαλούσα να ξαναδιαβάσεις τι παίζει με τους συμφορητες που κάνουν ελάχιστη χρήση των αγγελιών…

• Super Moderators
Δημοσ.

Εχμ, συγγνώμη αλλά οι άνθρωποι στους οποίους αναφέρεσαι γιατι πρέπει να μπουν στο marketplace? Μένουν όπως είναι και πουλάνε τα λίγα προϊόντα τους όπως και τώρα με το παλιο σύστημα! :) 

• Like 1
Δημοσ.
15 ώρες πριν, YDinopoulos είπε

λολ απλα

Και to fleamarket.gr (η e-market.gr όπως έγινε μετα)  ηταν καλο, μέχρι που άρχισαν τις βλακειες με τις χρεώσεις... 

Που το ξέθαψες αυτό;

Δημοσ.

Αυτό είναι σωστό θα μπορούσε να γίνει με αλγόριθμο που θα ελέγχει των αριθμό των αξιολογήσεων. 

Πχ δεν μπορεί να χρεωθεί 12% κάποιος με  10 αξιολογήσεις μέσα σε Χ χρόνια σε σχέση με κάποιον με 100+ αξιολογήσεις όπως και αλλιώς να αντιμετωπίζεται κάποιος με 1 ή δύο πωλήσεις το μήνα και αλλιώς ο άλλος με 10 την εβδομάδα 

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, jimarass26 είπε

Μάντεψε γιατί; Γιατί ο πωλητής μπαίνει σε βαβούρα. Εγώ θέλω όπως είπα πριν να βάλω 2-3 αγγελίες να ξεφορτωθώ 5 πράγματα. Να μπω μια μέρα να δω 2-3 ερωτήσεις και 1-2 που να έχουν πληρώσει. Γίνεται; Αυτό θέλει ο απλός πωλητής σήμερα. Όχι έλα να το δω και αλλά αστεία. Να κάνουμε βιντεοκλήση αν θες να το δεις. Οι συναντήσεις είναι για 20χρονα. Εγώ αν χάσω 2 ώρες πηγαινελα έχασα την ημέρα μου. Που βγάζω πιο πολλά από την προμήθεια eBay. (και πάλι δεν σημαίνει ότι συμφωνώ με το 12% , ζητάω εξασφάλιση πωλητή)

Από την πείρα που έχω εδώ μέσα ,πλήν μίας εξαιρέσεως ,δεν είχα ποτέ πρόβλημα .

Ας μην ξεχνάμε ότι παραμένει το όριο των 2 αγγελιών οπότε για ένα μέρος των πωλητών δεν αλλάζει τίποτε   και όσοι θέλουν να πληρώσουν το 12% + το να φανούν τα έσοδα στη εφορία είναι δικαίωμα τους .

Δημοσ.
14 ώρες πριν, BackFromHell είπε

Δεν ειναι ετσι τα πραγματα σε οτι αφορα τους πωλητες. Ναι θα ανεβασουν 12% την τιμη για να ειναι καλυμενοι , ωστοσο αυτη η αυξηση τους καθιστα μη ανταγωνιστικους σε σχεση με τις τιμες που θα παιζουν ακομα και στο ιδιο το ινσομνια απο το παλιο marketplace που δε θα χρεωνει fees.

Καλό μου ακούγεται αυτό, θα μπορεί, λοιπόν, οποιοσδήποτε δεν το κάνει επαγγελματικά να έχει ένα μικρό πλεονέκτημα και να δίνει τα πράγματα του ευκολότερα, σε σχέση με τον επαγγελματία. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, AtiX είπε

Μαθήματα εμπορίου βλέπω… βρε σε πια βιβλία τα διαβάζετε αυτά????

Και καλά φίλε μου. Το νόημα πιάσε. Ο δικός μου ευκαιριακός χρόνος πως πληρώνεται; Τέλος πάντων αυτό που συμφωνούμε οι περισσότεροι εδώ  είναι πως εξασφαλίζεται ο πωλητής. 
Εγω δεν θα μπω να αγοράσω κάτι μεταχειρισμένο ποτέ. Αλλά θα μπω να πουλήσω. Εμένα με χάνεις. 
Οποτε συμφωνώ με τη λογική να γίνουμε κάτι καλύτερο. Έχει ελλείψεις όμως. 

Επεξ/σία από jimarass26
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, jimarass26 είπε

Και καλά φίλε μου. Το νόημα πιάσε. Ο δικός μου ευκαιριακός χρόνος πως πληρώνεται; 

Δηλαδη αν είχες μαγαζί θα χρέωνες τους πελάτες με τον χρόνο που σου τρώνε? Και αν στο τέλος δεν αγόραζαν τίποτα τι θα έκανες θα τους έδερνες? Πόσες φορές το έχεις κάνει εσύ το παραπάνω?

Δημοσ.
2 ώρες πριν, hellghan είπε

Αυτό με τους τσιμπάνε 5 με 6 με τιμολόγια τι νόημα έχει και το αναφαίρετε συνέχεια; πάλι 2 αγγελίες μπορεί να φτιάξει και πάλι θα κάνει το ίδιο πράγμα.

Mε 10 προφηλ μπορει να φτιαξει 20 αγγελιες

Δημοσ.

Εγώ θα ξαναπώ αυτό που είπα, διότι δε μ' απάντησε κανείς:

Χρεώνεται ο πωλητής 12% για να προστατευτεί ο αγοραστής. Με ποια λογική; Αφού στον αγοραστή παρέχεται η υπηρεσία, γιατί την επιβαρύνεται ο πωλητής; 

Και επιπλέον, από κακόβουλους αγοραστές, πως προστατεύεται ο πωλητής (που όπως είπαμε, πληρώνει κιόλας); Γιατί απ' ότι φαίνεται το σύστημα κοιτάει να καλύψει μόνο τον αγοραστή... ούτε καν ένα escrow.

• Like 2
  • Super Moderators
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, renos91 είπε

Mε 10 προφηλ μπορει να φτιαξει 20 αγγελιες

μέχρι να τον βρω... 😛 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Conan2046 είπε

Καλό μου ακούγεται αυτό, θα μπορεί, λοιπόν, οποιοσδήποτε δεν το κάνει επαγγελματικά να έχει ένα μικρό πλεονέκτημα και να δίνει τα πράγματα του ευκολότερα, σε σχέση με τον επαγγελματία. 

Η τοποθετηση μου αφορα την οπτικη γωνια του χρηστη που σκεφτεται να γινει verified, αν τον συμφερει κλπ. Αν το νεο συστημα τον καθιστα μη ανταγωνιστικο απεναντι σε αλλους ιστοτοπους, συμπεριλαμβανομενου του παροντος "παλιου" συστηματος, δεν ειναι καλο για αυτον .

Τα κινητρα που βλεπω εγω για να γινει κανεις verified και να τρωει αυτο το 12%, ειναι πρωτον η βιτρινα που θεωρητικα θα φερει περισσοτερους αγοραστες καθως και ο απεριοριστος αριθμος αγγελιων. Ναι ομως αν ολα αυτα ειναι σε υψηλοτερες τιμες απο τον ανταγωνισμο και καταληξεις να πουλας λιγοτερα πραγματα απ'οτι με το παλιο συστημα και με μικροτερο κερδος (λογω των fees) τοτε θα προτιμησεις να μεινεις στο παλιο ή να κοιταξεις ανταγωνιστικα marketplaces.

• Super Moderators
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Haldol είπε

Εγώ θα ξαναπώ αυτό που είπα, διότι δε μ' απάντησε κανείς:

Χρεώνεται ο πωλητής 12% για να προστατευτεί ο αγοραστής. Με ποια λογική; Αφού στον αγοραστή παρέχεται η υπηρεσία, γιατί την επιβαρύνεται ο πωλητής; 

Και επιπλέον, από κακόβουλους αγοραστές, πως προστατεύεται ο πωλητής (που όπως είπαμε, πληρώνει κιόλας); Γιατί απ' ότι φαίνεται το σύστημα κοιτάει να καλύψει μόνο τον αγοραστή... ούτε καν ένα escrow.

Για πες ενα σενάριο κακοβουλου αγοραστή.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...