Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, vgeovai είπε

Σε περίπτωση λοιπόν, που και ο αγοραστής και ο πωλητής είναι στην ίδια περιοχή και μπορεί η συναλλαγή να γίνει χέρι χέρι εκεί τη γίνετε? Αναγκαστικά κατάθεση και αποστολή?
Γενικός, η προμήθεια νομίζω είναι τεραστια. 

https://www.insomnia.gr/marketplace/

11.1 Κατά τη διαδικασία πώλησης επιβεβαιωμένου χρήστη είναι υποχρεωτικό

α) η διαδικασία πληρωμής να πραγματοποιηθεί μέσω της εταιρείας Mangopay και

β) η αποστολή να πραγματοποιηθεί μέσω της εταιρείας Speedex ή της εταιρείας Instabox.

Σημειώνεται ότι είναι απολύτως απαραίτητο η όλη διαδικασία να πραγματοποιηθεί με τον ανωτέρω τρόπο, διαφορετικά δεν θα είναι δυνατό να ολοκληρωθεί η συναλλαγή και ο Χρήστης θα επιβαρυνθεί με ενδεχόμενα έξοδα που σχετίζονται με τη συναλλαγή που δεν μπορεί να ολοκληρωθεί.

Επεξ/σία από SabotazNic
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

https://www.insomnia.gr/marketplace/

11.1 Κατά τη διαδικασία πώλησης επιβεβαιωμένου χρήστη είναι υποχρεωτικό

α) η διαδικασία πληρωμής να πραγματοποιηθεί μέσω της εταιρείας Mangopay και

β) η αποστολή να πραγματοποιηθεί μέσω της εταιρείας Speedex ή της εταιρείας Instabox.

Σημειώνεται ότι είναι απολύτως απαραίτητο η όλη διαδικασία να πραγματοποιηθεί με τον ανωτέρω τρόπο, διαφορετικά δεν θα είναι δυνατό να ολοκληρωθεί η συναλλαγή και ο Χρήστης θα επιβαρυνθεί με ενδεχόμενα έξοδα που σχετίζονται με τη συναλλαγή που δεν μπορεί να ολοκληρωθεί.

Και εγώ το είδα για αυτό ρώτησα, μήπως μου ξέφυγε κάτι. Για εμενα που γενικός προτιμώ συναλλαγές χέρι με χέρι, είναι hard pass.

• Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, vgeovai είπε

Και εγώ το είδα για αυτό ρώτησα, μήπως μου ξέφυγε κάτι. Για εμενα που γενικός προτιμώ συναλλαγές χέρι με χέρι, είναι hard pass.

Ε μην γίνεις verified seller και μην αγοράσεις από verified seller 

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, vgeovai είπε

Χέρι με χέρι ημέρα με παρέα ποτέ μόνος  και σε χώρο με πολύ κόσμο που να μπορείς κάπου να κάτσεις για να ελέγξεις (όσο είναι δυνατόν) τι παίρνεις πχ σε ένα καφέ  θα προσέθετα εγώ 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πολύ ωραίο timing ρε insomnia..Να αρχίσουμε τότε να πληρώνουμε κατι από τα κέρδη και στα παιδιά που λύνουν απορίες και βοηθάνε κόσμο στο forum..πελατεία φερνουν

mFj1wd (2).gif

Επεξ/σία από niko13
  • Like 13
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, SabotazNic είπε

Προσωπικα θα συνεχισω να βλεπω αξιολογησεις. 

Μερικοι κραζετε χωρις καν να αφησετε περιθωριο σε κατι να λειτουργησει πρωτα ωστε να σχηματισετε μια αποψη. 

Ξεκαθαρο οφελος απο αυτο εχουν οι καινουργιοι λογαριασμοι, και οσοι θελουν >2 αγγελιες/εβδομαδα. Απο εκει και περα...

Δεν ξέρω πόσο ξεκάθαρο ειναι το όφελος αν μιλάμε για 12% καπέλο και "κλείδωμα" σε συγκεκριμένη μεταφορική

+ το ρίσκο του να πει ο άλλος "δεν έστειλε αυτό στην αγγελία" και να κρατήσει και τα λεφτά και το προϊόν. 

Πχ πες θέλω να πουλήσω έναν υπολογιστή  πχ 600 ευρώ; 

-12% πάμε στα 528 -τα έξοδα αποστολής της μεταφορικής που όσο χαμηλά και να ειναι θα ειναι παραπάνω απο ελτά και ΚΤΕΛ. 

πες δηλαδή άνετα ένα 10εύρω 

518 ευρώ... ειναι σαν να χάρισα πχ τις μνήμες του υπολογιστή στον αγοραστή.... 

Επεξ/σία από Dr_Pepper
  • Thanks 1
Δημοσ.

λετε πως το βασικο στοιχειο και πλεονεκτημα του νεου συστηματος ειναι η ασφαλεια και η αυτοματοποιηση ενω γλυτωωνουμε και τα εξοδα μεταφορας

ασφαλεια πως ακιρβως κερδιζουμε οταν πρεπει κανεις να δηλωσει στοιχεια και να δεσμευτει με το αυτοματο συστημα?

η αυτοματοποιηση σε τι ακιρβως βοηθαει οταν σε απειρες περιπτωσεις χρειαζονται ακυρωσεις και διορθωσεις? επειδη γλυτωνεις τα 5 λεπτα που χρειαζονται για την διαδικασια?

τα εξοδα μεταφορας τα γλυτωνεις ετσι κιαλλιως

αρα  για να ανακεφαλαιωσουμε

κερδιζεις οτι πληρωνεις προμηθεια

κερδιζεις οτι πληρωνεις φπα

κερδιζεις οτι δεσμευεσαι στα συστηματα του ινσομνια ενω προηγουμενως ανταλλασεις ενα τηλ συνενογιεσαι σε 5 λεπτα πας ξερωγω καλιθεα συγγρου 45 δινεις παιρνεις και γεια σας

ευχαριστω δε θα παρω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, niko13 είπε

Πολύ ωραίο timing ρε insomnia..Να αρχίσουμε τότε να πληρώνουμε κατι από τα κέρδη και στα παιδιά που λύνουν απορίες και βοηθάνε κόσμο στο forum..πελατεία φερνουν

Μην το γελάς μπορεί να μη φέρνουν τόσο κόσμο όσο οι αγγελίες αλλά μια σημαντική μερίδα των επισκέψεων (που ανεβάζει το κασέ λόγω του traffic που αποδεικνύεται σε υποψήφιους σπόνσορες πχ κάτι κλειδιά για windows ή ότι άλλο sponsored "είδηση" βγαίνει στο homepage + αυξάνει και το SEO λόγω backlinks κτλ που σημαίνει ότι ανεβαίνει στα αποτελέσματα στο google και άρα μεγαλώνει το traffic ακόμη παραπάνω) προέρχεται απο αυτό!

Δεν λέω να τους πληρώνουν αλλά πραγματικά τους έχουν "γραμμένους" δηλαδή ένα τρολλ account 100 post μερικών ημερών/μηνών μπορεί για παράδειγμα να μου πει εμένα μια μπαρούφα και να με προσβάλει και αν του απαντήσω (χωρίς βρισιές κτλ απλά όχι να πω και ευχαριστώ ) 

Τότε κάνει report το troll account και σημασία δεν θα δώσουν θα σου βάλουν +1 πόντο που φεύγει μετά απο 100 χρόνια και στους 3 σε σβήνουν έτσι απλά. 

Επεξ/σία από Dr_Pepper
  • Like 2
Δημοσ.

Ειδαν οτι αρχισε ο κοσμος να πουλαει καρτες γραφικων αβερτα και ειπαν ας παρουμε ενα κομματακι .....

Το πραμα θα παει καπως ετσι 

Θα ανεβαζει καποιος μια τιμη +10-15% επανω , και θα γραφει απο κατω "στειλτε πμ να τα βρουμε μεταξυ μας " 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, WaxOnWaxOff είπε

Ειδαν οτι αρχισε ο κοσμος να πουλαει καρτες γραφικων αβερτα και ειπαν ας παρουμε ενα κομματακι .....

Το πραμα θα παει καπως ετσι 

Θα ανεβαζει καποιος μια τιμη +10-15% επανω , και θα γραφει απο κατω "στειλτε πμ να τα βρουμε μεταξυ μας " 

Όπως τώρα που κάποιοι δεν θέλουν να πουν άμεσα θέλω κατάθεση αλλά αποστέλλεται παντού κατόπιν συνεννόησης……..

Δημοσ.

Νομιζω παντως οτι το 80% ακομα δεν εχει διαβασει οτι το 12% αφορα verified πωλητες.
Οι υπολοιποι κοινοι θνητοι ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ!.

28 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε

Τότε κάνει report το troll account και σημασία δεν θα δώσουν θα σου βάλουν +1 πόντο που φεύγει μετά απο 100 χρόνια και στους 3 σε σβήνουν έτσι απλά. 

Δεν ειναι τοσο απλα τα πραματα.

Εχω και εγω καμποσους ποντους,τους πιο πολλους τους αξιζα :P

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, StamTheMan είπε

Νομιζω παντως οτι το 80% ακομα δεν εχει διαβασει οτι το 12% αφορα verified πωλητες.

Το διαβάσαμε. Εγώ σαν απλός θνητός δεν έχω λόγο να προτιμήσω τον verified που θα μου έχει και ένα ωραίο καπελάκι.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, ducatileon είπε

1) Να ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ σε νέα μέλη να βάζουν αγγελίες πριν συμπληρώσουν 1 μήνα στο site από την εγγραφή τους ή έστω μια βδομάδα και τουλάχιστον ένα post (δημοσίευση) . Το 95% των λαμογιων θα εξαφανιστούν. 

2) Να ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ να βάζουν παραπάνω από 1 προϊόν ανα αγγελία η έστω 2 που έχουν όμως σχέση μεταξύ τους (π.χ κινητό και θήκες η άλλο αξεσουάρ). Έτσι οι έμποροι και οι τύπου έμποροι με αγγελίες που έχουν 5 - 10 - 15 κινητά ή οτιδήποτε άλλα προϊόντα θα εξαφανιστούν 

3) Να γίνει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΌΣ ο αριθμός τηλεφώνου αφού έτσι και αλλιώς όλοι (αγοραστές - πωλητές) στέλνουν μήνυμα για τον αριθμό τηλεφώνου για να συνεννοηθούν και να μην γράφουν εκθέσεις σαν ερωτευμένοι.. 

4) Να μπει ΟΡΙΟ 1 αγγελία δωρεάν την εβδομάδα. Όποιος θέλει να βάλει παραπάνω αγγελίες βάλτε ένα ποσό π.χ 1€ για κάθε επιπλέον αγγελία και επίσης βάλτε π.χ 0,50€ για ανανέωση αγγελίας κάθε 12 η 24 ώρες για όσους θέλουν κάτι επιπλέον πέρα από το κάθε εβδομάδα που είναι τώρα δωρεάν, ΜΕ ΤΗΝ Πληρωμή ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ ΝΑ ΓΊΝΕΤΑΙ ΣΤΟ SITE ΕΊΤΕ ΜΈΣΩ PAYPAL ΕΙΤΕ ΟΠΟΙΟΥΔΉΠΟΤΕ ΑΛΛΟΥ ΤΡΟΠΟΥ. 

Και ξαφνικά ΌΛΟΙ είναι ευχαριστημένοι και το site αποκτά επιπλέον αξιοπιστία και θεωρώ ότι θα έχει πολλά έσοδα από ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΥΣ τους πωλητές που θα θέλουν όλοι να πουλήσουν την πραμάτεια τους...!!!! 

Τι είναι καλύτερο;;;; ΛΙΓΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ Η ΠΟΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΌ ΚΑΝΕΝΑΝ;;;; Γιατί δεν νομίζω ότι θα γίνουν επαγγελματίες πωλητές περισσότερο από το 0,1 των συνδρομητών του Insomnia.... 

Συμφωνώ με αυτά που λες (ειδικά με το μαυρισμένο που το σχολίασα σε ποστ δικό μου πιο πίσω με άλλα λόγια) αλλά πιστεύω είσαι λίγο αυστηρός και ακριβός :P 

Το 3 ας πούμε δεν χρειάζεται να γίνει τουλάχιστον υποχρεωτικά αν θέλει κάποιος ας ανταλλάξει, αν δεν θέλει για κάποιο λόγο ο πωλητής να δώσει νούμερο ο αγοραστής μπορεί απλά να μην προχωρήσει. 

Το 4 το βρίσκω αρκετά αυστηρό θέλω να πω εγώ πιστεύω θα ήταν καλό να μπορείς να καταχωρήσεις (σε μια αγγελία) πολλαπλά προϊόντα και αντι να τα "διαγράφεις" ως "πωλήθηκε" να μπορείς  (χωρίς να κλείσεις ολόκληρη την αγγελία) απλά να κατοχυρώσεις πως πουλήθηκε 1 απο τα αντικείμενα και να μπορείς να ανταλλάξεις αξιολογήσεις για αυτό. 

Δεν είναι όλοι μαγαζάτορες που έχουν "πραμάτεια" και ειναι δύσκολο σε μια αγγελία να βάζεις μόνο ένα θα θες μήνες για να τελειώσεις (εκτός αν βάζεις πολλαπλά σε μια όπου εκει πάλι θα χάσεις απο αξιολογήσεις μιας και θα πάρεις μόνο μία) 

Εγώ ας πούμε σκέφτομαι να πουλήσω 3 κάρτες 1 κάμερα 1 μνήμη για λάπτοπ και 1 παλιό κινητό. 

θέλω 6 βδομάδες για να το κάνω αυτό μια μια αγγελία την φορά.... κανένας δεν έχει τόσο κουράγιο.. 

όσο για τις τιμές νομίζω ειναι ακριβές πχ ναι οκ συμφωνώ να πληρώσεις παραπάνω για να βάλεις έξτρα αγγελίες αλλά όχι και να πληρώσεις 50 cent για την ανανέωση θέλω να πω μαζεύεται σημαντικό ποσό (ειδκά αν πουλάς μικροπράματα και χαμηλής αξίας) 

Τέλος κάτι που ξέχασα να αναφέρω αλλά δεν το ανάφερες και εσύ και νομίζω θα συμφωνήσεις είναι να βάλουν σύστημα επιβεβαίωσης αγοράς δηλαδή ένα κουμπί που θα πατήσει ο πωλητής (σαν submit) ότι δέχεται να πουλήσει στον Χ αγοραστή και ο Χ αγοραστής πως δέχεται να αγοράσει στον Υ πωλητή. 

Αυτό ειναι χρήσιμο για να αποκτήσουν ευθύνη και οι αγοραστές και να μην κάνουν πλάκες να πουν στείλτο και να μην παραλάβουν ποτέ ή να αλλάξουν γνώμη ενώ εσύ ήδη το έστειλες κτλ. 

Κάθε φορά που και οι 2 επιβεβαιώσουν στο σύστημα ότι θέλουν να προχωρήσουν στην αγορά αν μετά ο αγοραστής δεν αγοράσει ποτέ ή αλλάξει γνώμη να παίρνει αυτόματα μια αρνητική αξιολόγηση ότι τελικά δηλαδή την ακύρωσε την αγορά. 

Έτσι θα εξαφανιστούν πολλοί αργόσχολοι πλακατζήδες. 

Επίσης θα σταματήσουν και κάποιοι πονηροί πωλητές εμένα μου έχει τύχει να συμφωνήσουμε με πωλητή σε αγορά, να μεταφέρω εγώ χρήματα (και να υπολογίζω στην αγορά) για να παραλάβω και μετά απο μια δυο μέρες να μου λέει πως τελικά θα κρατήσει το προϊόν ή θα το δώσει στο ανιψάκι του (και βασικά κάποιος μετά απο εμένα προσέφερε καλύτερη τιμή ή ήταν κοντά στην περιοχή του ) 

και ειναι και αυτό σοβαρό πρόβλημα γιατί πχ στην περίπτωση μου ήταν ή να αγοράσω απο τον πωλητή στο insomnia ή απο μια αγγελία στο ebay όταν ο πωλητής είπε πως θα το δώσει στο "ανιψάκι" του η αγγελία στο ebay πωλήθηκε αν εξ αρχής μου έλεγε όχι θα είχα το προϊόν που ήθελα σε τιμή που ήθελα αλλά έμεινα τελικά με τίποτα. 

29 λεπτά πριν, StamTheMan είπε

Δεν ειναι τοσο απλα τα πραματα.

Εχω και εγω καμποσους ποντους,τους πιο πολλους τους αξιζα :P

Εγώ πάλι πιστεύω το αντίθετο (πιο απλά αυτός που "το ξεκινάει" πρέπει να ειναι αυτός που τιμωρείται ) και πως ανετα εργαλειοποιείται αυτό έχω σταμπάρει και account που το κάνουν αλλά πάμε offtopic το σταματάω εδώ. 

Επεξ/σία από Dr_Pepper
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...