michael92 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Προσωπικά δεν ασχολήθηκα ποτέ με τις αγγελίες καθώς θεωρώ την αγορά μεταχειρισμένων πεταμένα λεφτά. Επίσης, δεν ενδιαφέρθηκα ποτέ να πουλήσω παλιά μου αντικείμενα. Παρόλα αυτά θεωρώ ότι οι υπηρεσίες που παρέχονται δε δικαιολογούν τόσο υψηλή προμήθεια. 2 4
absoluteblade Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 3 ώρες πριν, deleted_account είπε Εγω επαρχια αυτος κριτη. Τον πιστεψα και την πατησα σαν νεο μελος εδω.κριτικες δεν ειχε nikosgamer60 το νικ του. Καταθεση σε τραπεζα εκανα και εστειλε οτιναναι. Κλαιω το κατοσταρι τωρα. Εχω το τηλ του και τα 3 ονοματα απο τραπεζα θα τα παω αστυνομια να δω τι θα γινει Λυπάμαι ειλικρινά! Σίγουρα δεν αποκλείεται να ξαναγίνει και φυσικά σε νέα προφίλ, προσέχουμε πάρα πολύ! Δες και το θέμα του ελέγχου του πακέτου στην εταιρεία κούριερ, από εσένα πριν το παραλάβεις και πληρώσεις! Σε κάποια πρέπει να γίνεται αυτό! Πάντως σκέψου ότι μέλος από Κέρκυρα μου έστειλε κινητό να το ελέγξω χωρίς κάποια εγγύηση χρημάτων, είδα αυτό που ήθελα και την ίδια ημέρα του το γύρισα πίσω! Αλλά αυτό γίνεται αφού επικοινωνήσεις μαζί του και καταλάβεις τι άνθρωπος είναι! 1
StandardTen Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 20 λεπτά πριν, rodosf1 είπε Διάβασα όλα τα ποστ και έχω μερικές παρατηρήσεις. 2. 9.6% είναι η προμήθεια του site, το ΦΠΑ είναι του κράτους κ είναι αναγκαστικό. Όπως και σε αντίστοιχες πλατφόρμες με αντίστοιχες προμήθειες, το ΦΠΑ λοιπόν ας μείνει εκτός κουβέντας γιατί δεν παρακάμπτεται εφόσον υπάρχει χρέωση από τη σελίδα. 3. Όσοι φωνάζετε για την πιθανότητα scammer αγοραστή με το νέο σύστημα, εννοείτε ότι με το παλιό υπήρχε έστω κάποια προστασία; εξ όσων γνωρίζω καμία δεν υπήρχε, ουτε ticket, ουτε τίποτα. Μου μυρίζει ότι πολλές απάτες πάνε λοιπόν να συμμαζευτούν και ένα ticketing system είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, ίσως με βελτιώσεις πχ αναγκαστική βιντεοσκοπηση/upload την ώρα του packaging ασφαλίζει τον πωλητή κ είναι βέλτιστη πρακτική. 5. Το μοντέλο "θα βάλω 12% καπέλο σαν seller" δεν παίζει, στην καλύτερη θα επωμισθεις τη μισή προμήθεια στο κέρδος σου, επειδή αλλιώς το προϊόν σου θα γίνει μη ανταγωνιστικό. Έτσι μοιράζεσαι με τον αγοραστή τα καλά του verified purchase. Ειναι λοιπόν τελικά όλα με + και -. Διαλέγεις καθένας κ παίρνει. Δεν είναι όμως ξεκάθαρα αρνητικά όλα, οπως η πλειοψηφία των σχολίων παρουσιάζει. Ας φανεί πως θα παει κ βλέπουμε. Παρατηρήσεις πάνω στις παρατηρήσεις. 2. Παιδιά μιλάμε πάντα για τελικές τιμές όταν καλείσαι να δώσεις κάτι από την τσέπη σου. Αν δεν θέλαμε να ξεπεράσουμε το 10% και να κακοφαίνεται τόσο ώστε να μη φωνάζουν τόσοι, ας ήταν πχ 5%+ΦΠΑ. Άλλωστε δεν εξηγήθηκε κάπως πώς προκύπτει αυτό το 9.6% αντί για το 5 ή 6%. Άρα δεν χρειάζεται να μπλέξουμε ούτε οι υπόλοιποι με το αν είναι άδικο για το σάιτ το να του φορτώνουμε το υπόλοιπο του ποσοστού. 3. Πάντα υπάρχει η πιθανότητα του σκάμμερ αγοραστή αλλά είναι διαφορετικό να πληρώνω πλέον και να εξακολουθεί να υπάρχει, κι αν γίνει το παραμικρό, να ακολουθώ μία διαδικασία που ούτως ή άλλως πάνω κάτω θα έκανα και μόνος μου χωρίς χρεώσεις (να τον ψάχνω να τον βρω για εξηγήσεις δηλαδή). Αν γίνουν κινήσεις όπως αυτή που περιγράφεις, ας γίνουν άμεσα για να αποκτήσει νόημα όλο αυτό. Κι ακόμη δεν έχει εξηγηθεί μάλιστα γιατί ο αγοραστής δεν πληρώνει τίποτα από την τσέπη του σε αυτή τη διαδικασία. (Σημείωση αυτά τα γράφω ενώ εγώ προσωπικά πιο συχνά ψάχνω να αγοράσω παρά να πουλήσω, αφού και τώρα στο προφίλ μου δύο αγγελίες ζήτησης έχω) 5. Ξεχνάτε ότι δεν πουλιούνται μόνο κινητά και γενικώς νέα γκάτζετς που υπάρχει άμεση σύγκριση με καταστήματα κλπ, ώστε να καταστεί κάτι μη ανταγωνιστικό αυτόματα. Πολλοί ψάχνουν ευκαιρίες σε παλιότερα/συλλεκτικά μοντέλα που δεν υπάρχουν πια σε ράφια κ.ο.κ., που αυτόματα το 12% μπορεί να οδηγήσει σε άρδην μεταβολή της όποιας αντικειμενικής τους αξίας σε φόρουμ όπως αυτό. Ξέρουμε πολύ καλά ότι οι αγγελίες λειτουργούν ως επι το πλείστον με το «για να δω πόσο το πουλάει ο διπλανός»... 1
DeareN Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 6 λεπτά πριν, SabotazNic είπε Προσωπικα θα συνεχισω να βλεπω αξιολογησεις. Μερικοι κραζετε χωρις καν να αφησετε περιθωριο σε κατι να λειτουργησει πρωτα ωστε να σχηματισετε μια αποψη. Ξεκαθαρο οφελος απο αυτο εχουν οι καινουργιοι λογαριασμοι, και οσοι θελουν >2 αγγελιες/εβδομαδα. Απο εκει και περα... Προσωπικα δεν έκραξα, τονίζω αυτό ακριβώς που λες και εσύ, στην τελευταία παράγραφο, ότι κάποιοι πληρώνουν και αποκτούν άμεσα οφελος. Αυτό είναι αδικία για τους άλλους, μαζί με το όφελος που γράφεις υπάρχει περίπτωση κάποιον να αδικείς. Σε καμία περίπτωση δε πιστεύω ότι θα σταματήσει το μαύρο χρήμα και το παρεμπεριο, απλά θα δίνει ένα ποσοστό 12%.. Δεν είναι κράξιμο είναι διαπιστώσεις δε χρειάζεται να περιμένεις πως θα δουλέψει. Και σίγουρα στη πορεία θα υπάρξουν βελτιώσεις και αλλαγές όπως σε κάθε καινούριο σύστημα
Basilhs23___ Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με το κομμάτι των αγγελιών εδώ. Πάντως αν θυμηθώ τα διάφορα thread που άνοιγαν εδώ με απάτες κτλ, είναι μια σημαντική αναβάθμιση της σελίδας. Μία ερώτηση έτσι στα γρήγορα από περιέργεια πιο πολύ. Η προμήθεια 9.67% συν ΦΠΑ που την επιβαρυνεται ο πολίτης τι ακριβώς σημαίνει για την τελική τιμή; Οτι αν πχ κάποιος θέλει να πουλήσει κάτι 10 ευρώ, θα υπάρχει προμήθεια που ισούται με 9.67% συν τον ΦΠΑ της αγοράς επί της τιμής του αντικειμένου και αυτά θα αφαιρεθούν από την τιμή πώλησης υπέρ της σελίδας;
nikangel Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Είμαι μέλος στο site πάνω από 10 χρόνια. Έχω κάνει δεκάδες πωλήσεις με 100% θετικές αξιολογήσεις. Προσπαθούσα πάντα να κάνω αγοραπωλησίες μόνο εντός της πόλης μου. Όπου δεν ήταν εφικτό αυτό εμπιστευομουν τις θετικές αξιολογήσεις του άλλου. Έχω πέσει θύμα απάτης για αστεία ποσά όμως. Μετά από δεκάδες συναλλαγές λοιπόν το πρόσημο είναι θετικό. Ο αλληλοσπαραγμός για αυτή την αλλαγή είναι ανούσιος αφού οι αγγελίες διατηρούν ΚΑΙ το παλιό σύστημα με τις αξιολογήσεις. Αυτό θα συνεχίσει να χρησιμοποιείται και η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών. Το marketplace είναι για αυτούς που θέλουν να δώσουν ένα πιο επαγγελματικό ύφος στις πωλήσεις τους. Το 12% είναι λογικό για αυτούς. Ουσιαστικά οι διαχειριστές πάνε να 'εκμεταλλευτούν" την δυναμική αγοράς που έχει η κοινότητα του insomnia σε προϊόντα τεχνολογίας. Το θέμα δεν θα είναι μόνο μέσω του άρθρου να σε πείθει πως το τάδε κινητό είναι καλό, αλλά θα πρέπει να κερδίζει και λεφτά από τον πελάτη που μόλις "εψησε" Και πως θα το καταφέρει αυτό. Βάζοντας προμήθεια σε αυτόν που θα στο πουλάει στην ίδια του την σελίδα. Μην πάμε στην λογική του νόμιμου ή ηθικού. Και νόμιμο είναι και στην ηθική όλων των εμπόρων του διαδικτύου βασίζεται... Συνεχίζουμε λοιπόν με το παλιο σύστημα με τα καλά του, τα κακα του και τα ρίσκα του. 3
SabotazNic Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 14 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με το κομμάτι των αγγελιών εδώ. Πάντως αν θυμηθώ τα διάφορα thread που άνοιγαν εδώ με απάτες κτλ, είναι μια σημαντική αναβάθμιση της σελίδας. Μία ερώτηση έτσι στα γρήγορα από περιέργεια πιο πολύ. Η προμήθεια 9.67% συν ΦΠΑ που την επιβαρυνεται ο πολίτης τι ακριβώς σημαίνει για την τελική τιμή; Οτι αν πχ κάποιος θέλει να πουλήσει κάτι 10 ευρώ, θα υπάρχει προμήθεια που ισούται με 9.67% συν τον ΦΠΑ της αγοράς επί της τιμής του αντικειμένου και αυτά θα αφαιρεθούν από την τιμή πώλησης υπέρ της σελίδας; 9.67 + 24% πανω σε αυτο το ποσοστο ισουται με 11.99% ή ~12%. Αυτο σημαινει οτι για μια αγγελια που ο πωλητης εχει ορισει τιμη 10 ευρω, στο τελος θα λαβει 8.8 1
christosk78 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Δεν είμαι σίγουρος ότι υπάρχει κουτάκι στη φορολογική δήλωση που αφορά τις πωλήσεις μεταχειρισμένων ειδών, αλλά σύντομα θα γίνει (και αυτό) υποχρεωτικό. Κατόπιν (ή πριν, έτσι ώστε να έχουν ήδη δεδομένα) θα ζητούν από τα marketplaces αναλυτικές καταστάσεις με τις αγοραπωλησίες των μελών (βλέπε τι έγινε στις πλατφόρμες βραχείας μίσθωσης). Και μετά τη διασταύρωση θα αρχίσει να πέφτει ο πέλεκυς στους "κατ' επάγγελμα" πωλητές. Γενικά βλέπω να είναι μετρημένα τα ψωμιά των αγγελιοforum. Θα πάνε όλα σε Marketplace για ευκολότερο έλεγχο. Και μη συγκρίνετε με τις αγγελίες αυτοκινήτων. Εκεί η μεταβίβαση περνάει υποχρεωτικά από την εφορία.
Basilhs23___ Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 30 λεπτά πριν, SabotazNic είπε 9.67 + 24% πανω σε αυτο το ποσοστο ισουται με 11.99% ή ~12%. Αυτο σημαινει οτι για μια αγγελια που ο πωλητης εχει ορισει τιμη 10 ευρω, στο τελος θα λαβει 8.8 Οκ. Γενικα θα έλεγα, δεν υπάρχει θέμα από την στιγμή που θα διατηρηθεί και το παλαιό σύστημα. Όποιος θέλει επιλέγει το καινούργιο, είναι ουσιαστικά μια νέα υπηρεσία με τους όρους της και όχι αναβάθμιση της παλιάς λειτουργίας. Και φυσικά μια σελίδα που έχει τόσα μέλη κινητικότητα και αγγελίες, θα κοιτούσε πως να βγάλει λεφτά από αυτό.
Ducatista Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Αυτά είναι για τις αγγελίες με μικρά ποσά για τις άλλες ούτε ο κόπος να τις βαλεις.. π.χ κινητό 1-2 μήνων με τιμή αγοράς 1000 να το βάλεις ας πούμε 850? Με το +12% παει κάτι παραπάνω απο 950 συν τα μεταφορικά ένα 15ρι της κουριερ πάμε στα 965-970 υπάρχει περίπτωση να το πουλήσεις; για να μην πω για την περίπτωση που είναι ας πουμε 2 3 ημερών επειδή δεν βόλεψε.. εκεί θα γελασουμε η θα πρέπει να πέσεις πολύ χωρίς λογο η θα βγει πιο ακριβά από καινούριο... Επεξ/σία 19 Αυγούστου 2022 από Ducatista
Basilhs23___ Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 11 λεπτά πριν, christosk78 είπε Δεν είμαι σίγουρος ότι υπάρχει κουτάκι στη φορολογική δήλωση που αφορά τις πωλήσεις μεταχειρισμένων ειδών, αλλά σύντομα θα γίνει (και αυτό) υποχρεωτικό. Κατόπιν (ή πριν, έτσι ώστε να έχουν ήδη δεδομένα) θα ζητούν από τα marketplaces αναλυτικές καταστάσεις με τις αγοραπωλησίες των μελών (βλέπε τι έγινε στις πλατφόρμες βραχείας μίσθωσης). Και μετά τη διασταύρωση θα αρχίσει να πέφτει ο πέλεκυς στους "κατ' επάγγελμα" πωλητές. Γενικά βλέπω να είναι μετρημένα τα ψωμιά των αγγελιοforum. Θα πάνε όλα σε Marketplace για ευκολότερο έλεγχο. Και μη συγκρίνετε με τις αγγελίες αυτοκινήτων. Εκεί η μεταβίβαση περνάει υποχρεωτικά από την εφορία. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μέχρι να φτάσουμε σε ελέγχους πρόστιμα κτλ, δεν αποκλείεται βέβαια να γίνει κάποια στιγμή. Η σύγκριση με τα airbnb δεν είναι και το ιδανικο παράδειγμα υπό την έννοια ότι τα ακίνητα δεν κρύβονται και για αυτό έκαναν διασταυρωσεις, μιλάμε για τεράστια ποσά μαύρου χρήματος. Τώρα για market place, πιστευω καμια σχεση τα μεγέθη, αντε να ψάχνεις τι πούλησε ο καθένας από ποιον και που το έχει.
cat1967 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Ωραία θα ήταν να μπορούσε να έστελνε τους εμπόρους στο 12% υποχρεωτικά. Συν καινούργιες συσκευές. Μηδέν δωρεάν αγγελίες. Πώς τους βρίσκεις όμως; Οκ κάτι σφραγισμένα iphone κερδισμένα σε διαγωνισμό και δώρο κλπ κάνουν μπαμ.
SabotazNic Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 4 λεπτά πριν, Ducatista είπε συν τα μεταφορικά ένα 15ρι της κουριερ πάμε στα 965-970 Συνεχιζονται οι υποθεσεις Συνηθως τα μτχ, ακομα και day 1, χανουν ενα 30% της αξιας τους. Οποτε, εχεις περιθωριο να πουλησεις κατι. Οπως και να εχει, δεν γινεσαι επιβεβαιωμενος πωλητης και το πουλας 850 καθαρα
christosk78 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μέχρι να φτάσουμε σε ελέγχους πρόστιμα κτλ, δεν αποκλείεται βέβαια να γίνει κάποια στιγμή. Η σύγκριση με τα airbnb δεν είναι και το ιδανικο παράδειγμα υπό την έννοια ότι τα ακίνητα δεν κρύβονται και για αυτό έκαναν διασταυρωσεις, μιλάμε για τεράστια ποσά μαύρου χρήματος. Τώρα για market place, πιστευω καμια σχεση τα μεγέθη, αντε να ψάχνεις τι πούλησε ο καθένας από ποιον και που το έχει. Δεν τους ενδιαφέρει ποιος πούλησε σε ποιον. Παίρνει τα δεδομένα από το Marketplace. Βλέπει ότι η προμήθεια αντιστοιχεί σε ένα X τζίρο. Φιλτράρει τους πωλητές που έχουν πολλές κινήσεις και ξεκινά τους ελέγχους και τα ραβασάκια. Σχεδόν αυτοματοποιημένα μη σου πώ. Και μιλάμε για τεράστια ποσά μαύρου χρήματος. Κατακερματισμένα μεν, αλλά τεράστια. Αν συνυπολογίσεις και τα πρόστιμα που ρίχνουν, ακόμη πιο τεράστια. Επεξ/σία 19 Αυγούστου 2022 από christosk78 2
Ducatista Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Πωλειται s22 ultra 2 ημερών τιμή σκρουτζ 1300! επειδή δεν βόλεψε το μέγεθος πωλειται μόνο 1450 εννοείται είναι άριστο σαν να το ανοιγατε εσεις...
Προτεινόμενες αναρτήσεις