Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, talos_2002 είπε

Σκέφτηκα να γράψω οδηγίες ενεργοποίησης νέας κάρτας της Alpha Bank, επειδή εκείνες που δίνει η τράπεζα δεν ισχύουν. Ο λόγος είναι ότι η κάρτα δεν εμφανίζεται στο e-banking για να την ενεργοποιήσετε, ούτε μπορείτε να λάβετε τον αριθμό PIN της για ενεργοποίηση μέσω ATM όσο δεν εμφανίζεται στο e-banking.

Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι πολύ πρόσφατα, πάντως πριν από 1 - 2 μήνες γινόταν η ενεργοποίηση της κάρτας μέσω sms και στη συνέχεια στο atm χωρίς θέμα.

Απλά αυτό που ίσως δεν γνωρίζουν πολλοί είναι ότι εαν στο κινητό έχετε μπλοκάρει μηνύματα από 5ψήφια νούμερα δεν θα σας έρχεται ο κωδικός από άλφα bank. Πρέπει προσωρινά να απενεργοποιήσετε το block αυτό (με sms γίνεται και αυτό σε κάθε πάροχο) να λάβετε το sms από άλφα και μετά να ξανά-ενεργοποιήσετε το block.

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
13 minutes ago, Engimek said:

Απλά αυτό που ίσως δεν γνωρίζουν πολλοί είναι ότι εαν στο κινητό έχετε μπλοκάρει μηνύματα από 5ψήφια νούμερα δεν θα σας έρχεται ο κωδικός από άλφα bank. Πρέπει προσωρινά να απενεργοποιήσετε το block αυτό (με sms γίνεται και αυτό σε κάθε πάροχο) να λάβετε το sms από άλφα και μετά να ξανά-ενεργοποιήσετε το block.

Η ακόμα καλύτερα αποκτήστε viber ώστε να έρχονται εκεί οι ειδοποιήσεις, έχει και μεγαλύτερη ασφάλεια με αυτόν τον τρόπο.

Δημοσ.
On 19/10/2023 at 13:57, Joshua21 said:

Η ακόμα καλύτερα αποκτήστε viber ώστε να έρχονται εκεί οι ειδοποιήσεις, έχει και μεγαλύτερη ασφάλεια με αυτόν τον τρόπο.

δυστυχως πολλες ειδοποιησεις της alpha της στελνει με sms. πχ οταν πας να κανεις login στο Web banking καποτε σου εστελνε στο viber τον κωδικο.μετα το γυρισαν σε sms.μιλησα με alpha μου λενε γενικο προβλημα. καποια στιγμη νομιζω ξαναπαιξε με viber και μετα παλι σε sms. αντιθετα καποια αλλα πραγματα τα στελνουν με viber. αρα δεν εχω κανει κατι λαθος ΠΙΣΤΕΥΩ στο account μου. ουτε εχω βρει επιλογη για να το γυρισω σε viber. μετα υπαρχουν Push notifications που δεν με νοιαζει στην παρουσα φαση.οποτε θα προτιμουσα να ηταν viber απο sms.

On 19/10/2023 at 11:21, talos_2002 said:

Κάνω μια μικρή ενημέρωση των οδηγιών, επειδή έχει γίνει ευκολότερη η ενεργοποίηση κάρτας, κάνοντας πλήρως άχρηστες πλέον τις σχετικές οδηγίες της τράπεζας.
Αν μπορεί κάποιος, ας ειδοποιήσει τον moderator για να ενημερώσει το αρχικό μήνυμα.

Σκέφτηκα να γράψω οδηγίες ενεργοποίησης νέας κάρτας της Alpha Bank, επειδή εκείνες που δίνει η τράπεζα δεν ισχύουν. Ο λόγος είναι ότι η κάρτα δεν εμφανίζεται στο e-banking για να την ενεργοποιήσετε, ούτε μπορείτε να λάβετε τον αριθμό PIN της για ενεργοποίηση μέσω ATM όσο δεν εμφανίζεται στο e-banking.

Βήματα:

1. Συνδεθείτε στο e-banking της Alpha Bank, όπου θα δείτε την Επισκόπηση.
  2. Πάτε λίγο πιο κάτω στη σελίδα, όπου λέει Πιστωτικές και Προπληρωμένες Κάρτες.
  3. Ακριβώς από κάτω, πατήστε το Προσθέστε άλλο προϊόν.
  4. Επιλέξτε το εικονίδιο Alpha Bank, θα εμφανισθεί ένα πτυσσόμενο μενού.
  5. Επιλέξτε Κάρτα, θα εμφανισθεί ένα κουτάκι.
  6. Πληκτρολογήσετε τον αριθμό της καινούργιας κάρτας σας και πατήστε Προσθήκη.
  7. Στη συνέχεια, θα ζητήσει την ημερομηνία λήξης της κάρτας και θα εμφανίσει κουμπί ενεργοποίησής της.

εγινε recommend.

• Like 1
Δημοσ.
3 minutes ago, poulinos said:

δυστυχως πολλες ειδοποιησεις της alpha της στελνει με sms. πχ οταν πας να κανεις login στο Web banking καποτε σου εστελνε στο viber τον κωδικο.μετα το γυρισαν σε sms.μιλησα με alpha μου λενε γενικο προβλημα. καποια στιγμη νομιζω ξαναπαιξε με viber και μετα παλι σε sms. αντιθετα καποια αλλα πραγματα τα στελνουν με viber. αρα δεν εχω κανει κατι λαθος ΠΙΣΤΕΥΩ στο account μου. ουτε εχω βρει επιλογη για να το γυρισω σε viber. μετα υπαρχουν Push notifications που δεν με νοιαζει στην παρουσα φαση.οποτε θα προτιμουσα να ηταν viber απο sms.

Εγώ πλέον από Alpha - που τυγχάνει να είναι η βασική μου τράπεζα - λαμβάνω μόνο push notifications.

Παλιότερα μου έστελνε τα πάντα μέσω viber, και μόνο αν φαινόμουν off line έστελνε sms, ίσως έχω χάσει επεισόδια.

Δημοσ.
1 minute ago, Joshua21 said:

Εγώ πλέον από Alpha - που τυγχάνει να είναι η βασική μου τράπεζα - λαμβάνω μόνο push notifications.

Παλιότερα μου έστελνε τα πάντα μέσω viber, και μόνο αν φαινόμουν off line έστελνε sms, ίσως έχω χάσει επεισόδια.

εγω δεν εχω βαλει το app οποτε δεν εχω Push.αρα μενει sms και viber. στο viber θα στειλει πχ για αλλαγη κωδικου ή δεν ξερω τι αλλα login στο ebanking απο Pc θα μου το στειλει με sms.ενω αντιθετα η εθνικη με viber.η πειραιως με τιποτα.10 χρονια πισω.

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.
Στις 18/8/2022 στις 5:57 ΜΜ, talos_2002 είπε

Σκέφτηκα να γράψω οδηγίες ενεργοποίησης νέας κάρτας της Alpha Bank, επειδή εκείνες που δίνει η τράπεζα δεν ισχύουν. Τόσο εκείνες που αναγράφονται πάνω στην κάρτα, όσο και εκείνες που αναγράφονται στο site της.
https://www.alpha.gr/el/idiotes/support-center/covid-19/covid-19-faqs-gia-eksypiretisi-xoris-episkepsi-se-katastima/pos-boro-na-energopoiiso-tin-karta-mou-xoris-na-pao-se-atm
https://www.alpha.gr/el/idiotes/support-center/kartes/suxnes-erotiseis-karton/pos-tha-energopoiiso-tin-karta-mou

Δεν ισχύουν επειδή απλώς η κάρτα δεν εμφανίζεται στο e-banking της για να την ενεργοποιήσετε από εκεί, ενώ για να το κάνετε μέσω ATM δεν μπορείτε να λάβετε τον αριθμό PIN της για την ενεργοποίηση, καθώς αυτός δεν αποστέλλεται όταν κάνετε την αίτηση κάρτας όπως λέει η τράπεζα, αλλά μόνο μέσω του e-banking της.

Η λύση είναι να την προσθέσετε μέσω του e-banking της, κάτι που είναι λίγο κρυμμένο στο site της.

1. Μπαίνετε στο e-banking της Alpha Bank, όπου βλέπετε την Επισκόπηση.
  2. Πάτε λίγο πιο κάτω στη σελίδα, όπου λέει Πιστωτικές και Προπληρωμένες Κάρτες.
  3. Ακριβώς από κάτω, πατήστε το Προσθέστε άλλο προϊόν
  4. Επιλέξτε το εικονίδιο Alpha Bank, θα εμφανισθεί ένα πτυσσόμενο μενού.
  5. Επιλέξτε Κάρτα, θα εμφανισθεί ένα κουτάκι.
  6. Πληκτρολογήσετε τον αριθμό της καινούργιας κάρτας σας και πατήστε Προσθήκη.

Μπορείτε πλέον να ακολουθήσετε τις πιο πάνω οδηγίες της τράπεζας για ενεργοποίηση κάρτας μέσω του e-banking της.

Φιλαράκι με έσωσες. 

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα μια ερώτηση για την alpha bank! Βάζω την κάρτα στο ΑΤΜ, παταω pin και μετά είτε ανάληψη είτε ερώτηση υπολοίπου και κατευθείαν μου βγάζει "το υπόλοιπο σας δεν είναι επαρκες".

Χρήματα έχει μέσα η κάρτα, δεν παίζει τέτοιο θέμα!  Μου βγάζει την απάντηση αυτή ακόμα και στη ερώτηση υπολοίπου..  οπότε κάτι άλλο συμβαίνει! Δεν μου λέει δλδ  ότι έχεις...1€....5€..  ή ...100€....

Ξέρει κανείς τι παίζει; Είναι Κυριακή και δε σηκώνει κανείς τηλ...

Δημοσ.
1 hour ago, alexariz111 said:

Καλησπέρα μια ερώτηση για την alpha bank! Βάζω την κάρτα στο ΑΤΜ, παταω pin και μετά είτε ανάληψη είτε ερώτηση υπολοίπου και κατευθείαν μου βγάζει "το υπόλοιπο σας δεν είναι επαρκες".

Χρήματα έχει μέσα η κάρτα, δεν παίζει τέτοιο θέμα!  Μου βγάζει την απάντηση αυτή ακόμα και στη ερώτηση υπολοίπου..  οπότε κάτι άλλο συμβαίνει! Δεν μου λέει δλδ  ότι έχεις...1€....5€..  ή ...100€....

Ξέρει κανείς τι παίζει; Είναι Κυριακή και δε σηκώνει κανείς τηλ...

παλια καρτα ή νεα?

λεω μηπως ειναι νεα και δεν εχει ενεργοποιηθει και βγαζει οτι νανε

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...