Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

Θα ήθελα μερικές πληροφορίες σχετικά με αγορά tax free από Ελλάδα ως κάτοικος ΗΒ.

Αγοράζω κάτι από το κατάστημα με τον αριθμό διαβατηρίου μου κανονικά και μετά πάω στο τελωνείο στο Ελ. Βενιζέλος και τι ακριβώς πρέπει να προσκομίσω; Την απόδειξη του προιόντος, το προιόν και τι μου ζητάνε σαν αποδεικτικά;

Επίσης ισχύει ότι δεν πρέπει να έχει ανοιχτεί το προιόν πριν το περάσω απ' το τελωνείο;

Όποια βοήθεια σχετικά με την όλη διαδικασία θα ήταν πολύ χρήσιμη!

Ευχαριστώ πολύ.

• Moderators
Δημοσ.

Το καταστημα σου δινει ενα "φακελακι" οπου αναγραφεται ο,τι εχεις αγορασει, τα στοιχεια σου κλπ. Αποδειξη δεν παιρνεις απο ταμειακη, ειναι αλλου τυπου αλλα αυτο αφορα το καταστημα, παντως ειναι στανταρ διαδικασια για ενα καταστημα που εχει την εν λογω υπηρεσια. Στο Ελ. Βενιζελος βρισκεις το σημειο της Global Blue και τους παραδιδεις τον φακελο, το διαβατηριο σου και την καρτα επιβιβασης και σου πιστωνουν τον ΦΠΑ. Εναλλακτικα ταχυδρομεις εσυ τον φακελο. Απλως πελατες μου ειχαν πει πως μεσω ταχυδρομειου η διαδικασια αργει καπως, αλλα οπως και να εχει, αναλογως τις ωρες πτησης σου, μπορει το σημειο της Global να ειναι κλειστο ή να βιαζεσαι, οποτε ειναι μονοδρομος.

Απ'οσο ξερω μερος της διαδικασιας ειναι και να δειξεις τα εμπορευματα, αλλα δεν τα ζητουν συνηθως, αλλα εχε τα μαζι καλου κακου. Δεν υπαρχει θεμα με το αν εχει ανοιχθει ή οχι το προιον, απ'οσο γνωριζω, αλλωστε δεν ειναι ολα τα προιοντα "κλειστα".  

Εδιτ: Α, να δες κι εδω

https://www.globalblue.com/business/greece/tax-free-shopping/tax-refund-process19

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...