therock Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Έχω ένα Dell 9570 laptop με Win 10. Επειδή δεν είμαι στο μοοντ να τρώω χρόνο για backup και clean installations θέλω να προσθέσω και win 11 στον ίδιο δίσκο σε άλλο partition ετσι πάνε χω κάνει και στο work PC μου και παίζει μια χαρά, και όποτε θέλω μπαίνω στα 10, όποτε θέλω φορτώνω τα 11 Στο Dell όμως επειδή μάλλον ήρθαν προεγκατεστημένα με secure boot δε μου αναγνωρίζει το στικάκι. Έχω φτιάξει ένα στικάκι που φόρτωσα win 11 image με Rufus. Όπως είχα κάνει και στο άλλο μου λάπτοπ τη προηγούμενη φορά. Αλλά δε το βλέπει στα boot options. Μετά αν επιλέξω να απενεργοποιήσω το secure boot γίνεται ένας κακος χαμός και δε φορτώνω ούτε την υπάρχον εγκατάσταση Γενικά έχω φάει όλη τη μέρα και άκρη δε βρίσκω. Τι πρέπει να κάνω για να κρατήσω την υπάρχον win 10 εγκατάσταση και σε δεύτερο partition να βάλω και τα 11 και όλα αυτά μέσα σε secure boot EDIT: Απενεργοποίησα το Secure Boot από το Bios και μετά ζηταγε κωδικό bitlocker και χέστηκα πάνω μου. Ευτυχώς ξαναμπήκα BIOS ενεργοποίησα secure boot και ξαναμπαίνει windows και δε κλειδώθηκα Το θέμα είναι ότι εγώ έτσι το πήρα το laptop από mediamarkt, δεν κλείδωσα ποτέ το boot partition. Τον κωδικό bitlocker πως τον βρίσκω τωρα Επεξ/σία 17 Αυγούστου 2022 από therock Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Στο rufus έβαλες να σου κάνει το στικάκι σε gpt; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickol-us Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Δεν έχει ήδη λειτουργικό στο λάπτοπ; Γιατί δεν κάνεις εγκατάσταση των windows από εκεί; Btw γιατί χρησιμοποιείτε το rufus; Τα υπόλοιπα με google search ή τηλέφωνο στην εταιρία(ψάξε βρες τα χαρτιά του λάοτπ και πάρε αντιπροσωπεία) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Εγώ πάντως δεν κρατάω ποτέ το λειτουργικό στα oem laptop. Κάνω καθαρή εγκατάσταση στην ίδια έκδοση για να φύγει και η σαβούρα του κατασκευαστή. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
therock Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Παιδια εφαγα ολη τη μερα χθες. Αλλα το λυσα -Εκανα backup το bitlocker key -Απενεργοποιεις το secure boot απο Bios, Και στο επομενο boot γραφεις χειροκινητα το κλειδι που απεσπασες πριν -Μετα.... και εδω ειναι το ζουμι, στο boot devices για καποιο λογο πρεπει να προσθεσεις χειροκινητα το usb.... Δηλαδη στο BIOS δε στο εμφανιζει και κανεις add boot device και στις επιλογες εμφανιζεται με ενα περιεργο path, σαν αυτα που εχουν τα partition table... Και αλλοι διαβασαν ειχαν αυτο το προβλημα αλλα το ανυπαρκτο support της Dell δεν εδινε λυση... https://www.dell.com/community/XPS/Dell-XPS-9570-unable-to-boot-from-any-USB-flash-drive/td-p/6195716 Το αναφερουν λογικα σα προβλημα της BIOS 2 ώρες πριν, nickol-us είπε Δεν έχει ήδη λειτουργικό στο λάπτοπ; Γιατί δεν κάνεις εγκατάσταση των windows από εκεί; Btw γιατί χρησιμοποιείτε το rufus; Τα υπόλοιπα με google search ή τηλέφωνο στην εταιρία(ψάξε βρες τα χαρτιά του λάοτπ και πάρε αντιπροσωπεία) Ετρεξα το setup και μεσα απο τα windows αλλα απο οτι καταλαβα σου εδινε τη δυνατοτητα μονο να γραψεις πανω στα υπαρχον λειτουργικα, δεν εδινε επιλογη να το εγκαταστασεις σε αλλο partition για να εκανα αυτο που θελω 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα