Προς το περιεχόμενο

Η AMD θα αποκαλύψει επίσημα τους νέους επεξεργαστές Ryzen 7000-series στις 29 Αυγούστου

polemikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

3 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Το πρόβλημα δεν είναι αν καίει κάποιος CPU 30-40W παραπάνω, πρόβλημα είναι οι τιμές που θα πλασάρουν σε μητρικές και επεξεργαστές λες και πάει καλά η παγκόσμια οικονομία.

Η Intel ναι έκανε δυνατό comeback με τους 12th gen και σύμφωνα με τους leakers θα κρατήσει το performance crown και με τους 13th gen, αλλά η κατανάλωση θα ξεφύγει αφού τον γέμισαν με e-cores.

Το θέμα είναι να πατήσουν φρένο κάπου, τόσο στις τιμές όσο και στις καταναλώσεις γιατί όλοι τους(AMD/Intel/NVIDIA) είναι σε φάση ''unlimited power'' και το ενεργειακό κόστος δεν συνάδει με όλο αυτό.

Κοίτα να δεις πως πάει το πραγμα. Ανθρώπινο μάτι =όριο τα 65 καρέ το δευτερόλεπτο.. Εμπορική προσέγγιση 34728 καρέ εγώ ποιος χεστικε για τιμή και κατανάλωση... 34729 καρέ ο άλλος.. Και πάρε κατανάλωση και παρε τιμή.. Και ξανά.. Εσύ τι περιμένεις να συμβεί;;;; 

2 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

γιατί οι επαγγελματίες

Αν δεν κάνει απόσβεση αυτό που έχουν. Δεν αλλάζουν ή έχει κανείς την εντύπωση ότι οι επαγγελματίες λιώνουν ολλη μέρα για να παίρνουν μπλιμικια;;;; 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 141
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

2 λεπτά πριν, Mythoplasths είπε

Αν δεν κάνει απόσβεση αυτό που έχουν. Δεν αλλάζουν ή έχει κανείς την εντύπωση ότι οι επαγγελματίες λιώνουν ολλη μέρα για να παίρνουν μπλιμικια;;;; 

Αυτό ακριβώς γράφω. Οι επαγγελματίες είναι εντελώς άλλη κατηγορία, με εντελώς άλλες ανάγκες. Ένα μηχάνημα 3-4-5k είναι επένδυση για αυτούς, που θα τους τα επιστρέψει πολλαπλάσια.

Σίγουρα δεν θα κάτσουν να λιώνουν σε CP77 αντί να δουλεύουν.

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Dr_Pepper είπε

Άρα πλέον είναι σίγουρο ότι έκανε αυτό (που λέει το γράφημα ότι έκανε στον τίτλο πρωτίστως μην ξεχνιόμαστε) που λέω εγω, δηλαδή διαιρούσε τα watts με τα FPS 

#

Προφανώς watt / fps διαίρεσε. Εσύ στα πρώτα ποστ έκανες το ανάποδο. 

Το video που έβαλες επιβεβαίωνει αυτά που λέει και ο igor. Στα περισσότερα παιχνίδια στο βιντεο έχει και λιγότερα fps και υψηλότερη κατανάλωση ο ρύζις. Στο MSF καίει 50% πάνω! Γιατί ρε παιδιά κάνουμε το θέμα πιο πολύπλοκο από ότι είναι για να βάλουμε πλάτες στην amd, δεν το καταλαβαίνω. Καίνε κάρβουνο, τι να κάνουμε τώρα

1 ώρα πριν, Πέτρος είπε

Καένας 5800χ vs 12700κ δεν παίζει, ας πούμε?

Όχι τίποτε άλλο, αλλά τα 24 νήματα του 5900χ σε gaming είναι απολύτως άχρηστα, φύρα, μόνο κατανάλωση ανεβάζουν.

Ε τότε ας συγκρίνουμε 5900x με 12900 που έχουν και οι 2 από 24νήματα. Τι, όχι ;) 

Ελά ρε σύ Πέτρο...αφού τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους, γιατί το ζορίζουμε για να κάνουμε το άσπρο μαύρο

Επεξ/σία από Herald
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
54 minutes ago, Mythoplasths said:

Ανθρώπινο μάτι =όριο τα 65 καρέ το δευτερόλεπτο.. Εμπορική προσέγγιση 34728 καρέ εγώ ποιος χεστικε για τιμή και κατανάλωση... 34729 καρέ ο άλλος..

Δεν ισχύει αυτό με τα 65

https://www.100fps.com/how_many_frames_can_humans_see.htm

Μια απλή μετάβαση από 60hz monitor σε 144hz με τα ανάλογα 144+ fps το κάνει άμεσα προφανές στον οποιονδήποτε, ειδικά σε παιχνίδια όπως το CSGO που όποιος παίζει σε 60hz/60fps είναι σε μειονέκτημα σε σχέση με παραπάνω hz/fps

Επεξ/σία από Hacker?pcs

44 λεπτά πριν, Herald είπε

Ε τότε ας συγκρίνουμε 5900x με 12900 που έχουν και οι 2 από 24νήματα. Τι, όχι ;) 

Ελά ρε σύ Πέτρο...αφού τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους, γιατί το ζορίζουμε για να κάνουμε το άσπρο μαύρο

Bre ας συγκρίνουμε...αυτό λέω...δώσε στοιχεία/πηγές στο λαό, να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Νομίζω είναι η 3η φορά που το ζητάω, και κάπου στο βάθος ακούγεται η ηχώ από γαργάρα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Bre ας συγκρίνουμε...αυτό λέω...δώσε στοιχεία/πηγές στο λαό, να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Νομίζω είναι η 3η φορά που το ζητάω, και κάπου στο βάθος ακούγεται η ηχώ από γαργάρα.

Η 3η φορά που ζητάς από μένα κάτι; Η εγώ δεν είδα ή κάτι λές λάθος. Aνέβασα ήδη το γράφημα με το gaming efficiency. Εδώ

https://www.igorslab.de/en/intel-core-i9-12900kf-core-i7-12700k-and-core-i5-12600k-review-gaming-in-really-fast-and-really-frugal-part-1/7/

Εδώ τα graphs ανά παιχνίδι, δες τις τρομακτικές διαφορές 

Spoiler

Anno-1800-AvCPUWattFPS_DE-1440p.png

Borderlands-3-AvCPUWattFPS_DE-1440p.pngControl-AvCPUWattFPS_DE-1440p.pngFar-Cry-6-AvCPUWattFPS_DE-1440p.png

Επεξ/σία από Herald

Μόλις τώρα, Herald είπε

Η 3η φορά που ζητάς από μένα κάτι; Η εγώ δεν είδα ή κάτι λές λάθος. Aνέβασα ήδη το γράφημα με το gaming efficiency. Εδώ

https://www.igorslab.de/en/intel-core-i9-12900kf-core-i7-12700k-and-core-i5-12600k-review-gaming-in-really-fast-and-really-frugal-part-1/7/

Όχι από εσένα. Εσύ, γενικά, και στοιχεία δίνεις και δικά σου νούμερα πραγματικά παρουσιάζεις (εκτός κι αν μπαίνουμε σε λογικές παράνοιας και μεταξύ μας).

Το συγκεκριμένο γράφημα (το είχες χωρίς άμεση πηγή, άσχετα αν το βρίσκεις με 2-3 κλικ, για να είμαστε σωστοί), είναι μια π@π@ριά και μισή. Το ξέρεις, το ξέρω, ας μην το χρησιμοποιούμε γενικά.

Μόλις τώρα, Πέτρος είπε

Όχι από εσένα. Εσύ, γενικά, και στοιχεία δίνεις και δικά σου νούμερα πραγματικά παρουσιάζεις (εκτός κι αν μπαίνουμε σε λογικές παράνοιας και μεταξύ μας).

Το συγκεκριμένο γράφημα (το είχες χωρίς άμεση πηγή, άσχετα αν το βρίσκεις με 2-3 κλικ, για να είμαστε σωστοί), είναι μια π@π@ριά και μισή. Το ξέρεις, το ξέρω, ας μην το χρησιμοποιούμε γενικά.

Γιατί το θεωρείς παπαριά;

16 λεπτά πριν, Herald είπε

Γιατί το θεωρείς παπαριά;

Αναφέρομαι στην εικόνα που έβαλες. Οι διαφορές, αν το πιάσεις σοβαρά, είναι αστείες, πώς να το κάνουμε?

Έχουν κάπου 2% ο 1ος με τον 2ο? Τί συζητάμε?

Από εκεί και πέρα, όσο σοβαρός κι αν είναι γενικά ο Igor, δεν ασχολούμαι. Εσύ ο ίδιος (και οι υπόλοιποι εδώ μέσα, κατά περιόδους), έχεις ξεφτιλίσει κάθε "συμπέρασμα" από τα benchosite, γιατί πολύ απλά πετάνε νούμερα χωρίς ουσιαστικά στοιχεία ρυθμίσεων (όπως και εδώ).

Για να μην τραβιόμαστε άδικα: Ναι, είναι γενικά καλύτεροι οι 12δες...αυτό έλειπε. Από εκεί και πέρα, αν πιάσουμε περιπτωσιολογία, μπορεί ο καθένας μας να βγάλει τέρατα σε διαφορές στα επιμέρους ή να τις εξαφανίσει τελείως.

Καθολικά συμπεράσματα απόλυτης υπεροχής, περισσεύουν.

1 ώρα πριν, Hacker?pcs είπε

Δεν ισχύει αυτό με τα 65

https://www.100fps.com/how_many_frames_can_humans_see.htm

Μια απλή μετάβαση από 60hz monitor σε 144hz με τα ανάλογα 144+ fps το κάνει άμεσα προφανές στον οποιονδήποτε, ειδικά σε παιχνίδια όπως το CSGO που όποιος παίζει σε 60hz/60fps είναι σε μειονέκτημα σε σχέση με παραπάνω hz/fps

Αυτό που έβαλες λινκ δεν είναι καν επίσημο. Αν ισχύει. Λυπαμε που δεν θα μπωρουμε να βλέπουμε ταινίες από το Χόλιγουντ στα 25 Καρε. Όσο για τα Χερτζ. Πρέπει να μαθεις τι ακριβώς αντιπροσωπεύει η σάρωση στα 120 - 60 - 13638283 Χερτζ. Προφανές;;;;;; 12 πιτσιρικάδες έχω τεστάρει στο εργαστήριο ούτε ένας δεν κατάλαβε διαφορά. Τώρα αν θες να μείνουμε στα νούμερα και στις εμπορικές αναβαθμίσεις. Έφαγα 20 χρόνια από την ζωή μου να σπουδάζω ηλεκτρονικά. Δεν θα πάρω.. Την καλημέρα μου 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 minutes ago, Mythoplasths said:

Αυτό που έβαλες λινκ δεν είναι καν επίσημο. Αν ισχύει. Λυπαμε που δεν θα μπωρουμε να βλέπουμε ταινίες από το Χόλιγουντ στα 25 Καρε. Όσο για τα Χερτζ. Πρέπει να μαθεις τι ακριβώς αντιπροσωπεύει η σάρωση στα 120 - 60 - 13638283 Χερτζ. Προφανές;;;;;; 12 πιτσιρικάδες έχω τεστάρει στο εργαστήριο ούτε ένας δεν κατάλαβε διαφορά. Τώρα αν θες να μείνουμε στα νούμερα και στις εμπορικές αναβαθμίσεις. Έφαγα 20 χρόνια από την ζωή μου να σπουδάζω ηλεκτρονικά. Δεν θα πάρω.. Την καλημέρα μου 

Δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΤΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ περίπτωση 25 άτομα (πόσο μάλλον νεαροί) σε οθόνη με 60 hz και μετά σε 144 hz και να μην είδε διαφορά, μα ούτε μία στο εκατομμύριο, εάν δεν είδαν διαφορά πολύ πιθανόν να τους έδειχνες το ίδιο 60fps footage ή να ξέχασες να ρυθμίσεις τα Windows να δείχνουν 144hz και γι' αυτό λέω συγκεκριμένα 144 hz οθόνη ΚΑΙ 144 fps ingame γιατί αν το game δεν τρέχει στα 144 fps και τρέχει στα 60 προφανώς δεν υπάρχει διαφορά, η οθόνη μπορεί να ανανεωθεί 144 φορές το δευτερόλεπτο αλλά ο υπολογιστής δεν δίνει 144 καρέ. Η διαφορά είναι πραγματικά χαοτική

Επεξ/σία από Hacker?pcs
  • Confused 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Αναφέρομαι στην εικόνα που έβαλες. Οι διαφορές, αν το πιάσεις σοβαρά, είναι αστείες, πώς να το κάνουμε?

Έχουν κάπου 2% ο 1ος με τον 2ο? Τί συζητάμε?

Από εκεί και πέρα, όσο σοβαρός κι αν είναι γενικά ο Igor, δεν ασχολούμαι. Εσύ ο ίδιος (και οι υπόλοιποι εδώ μέσα, κατά περιόδους), έχεις ξεφτιλίσει κάθε "συμπέρασμα" από τα benchosite, γιατί πολύ απλά πετάνε νούμερα χωρίς ουσιαστικά στοιχεία ρυθμίσεων (όπως και εδώ).

Για να μην τραβιόμαστε άδικα: Ναι, είναι γενικά καλύτεροι οι 12δες...αυτό έλειπε. Από εκεί και πέρα, αν πιάσουμε περιπτωσιολογία, μπορεί ο καθένας μας να βγάλει τέρατα σε διαφορές στα επιμέρους ή να τις εξαφανίσει τελείως.

Καθολικά συμπεράσματα απόλυτης υπεροχής, περισσεύουν.

Tι 2% ρε σύ, σε κάποια η διαφορά φτάνει πάνω από 60%, αμά ήταν 2% δεν θα συζητάγαμε τώρα

Επεξ/σία από Herald

3 λεπτά πριν, Herald είπε

Tι 2% ρε σύ, σε κάποια η διαφορά φτάνει πάνω από 60%, αμά ήταν 2% δεν θα συζητάγαμε τώρα

Αναφέρομαι στην εικόνα που έβαλες, ξαναγράφω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...