papaniki Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 19 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Μα δεν ισχυρίστηκε κανένας πως πέτυχε 3,6 ταξιδεύοντας με 130 Το άφησε να εννοηθεί γιατί το σύγκρινε με το 5.9 το οποίο ήταν υποτίθεται με ταξίδι στα 130. 20 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Όσο για το δικό σου συμφωνώ πως αν ήταν το αντίστοιχο diesel (Fiesta 1.5 Tdci 120 hp) θα είχες 20% χαμηλότερη κατανάλωση, ακόμα και η ίδια η Ford τόση ακριβώς διαφορά δίνει με βάση τον κύκλο WLTP (3,5 έναντι 4,3), και με βάση τις τρέχουσες τιμές καυσίμων η διαφορά σου στο κόστος θα ήταν 30%. Τώρα αν εσύ είχες επιλέξει diesel τότε στις 20.000 χλμ που έχεις κάνει θα είχες γλιτώσει κάπου 672€ σε καύσιμο, ε στην περίπτωση σου δεν καταλαβαίνω γιατί στο fiesta "ταιριάζει" πιο πολύ ο βενζινοκινητήρας, ειδικά αν σκεφτείς ότι κάπου το 2017 η βασικές τους εκδόσεις κόστιζαν περίπου τα ίδια χρήματα (17.000€). Θεωρώ πως "ταιριάζει" καλύτερα διότι είναι ελαφρύ, μικρό αυτοκίνητο για χρήση κυρίως εντός πόλης - γενικά η κατηγορία super mini και mini. Καθαρά απο αυτή τη γωνία το λέω και είναι πολύ γενικό. Εννοείται πως κάθε άνθρωπος έχει διαφορετική καθημερινότητα στη μετακίνηση αρα και κριτήρια οπότε φυσικά και δεν σημαίνει οτι εαν το πάρεις diesel θα είναι κακή επιλογή. Επειδή ζω στην Αθήνα και συγκεκριμένα ζω τον Κηφισό σε καθημερινή βάση, για τη δική μου περίπτωση θα ήταν κακή λύση το diesel. Ή τουλάχιστον θα είχε μεγάλο ρίσκο η επιλογή αυτή. Αν ήταν διαφορετική η καθημερινότητα μου, ίσως είχα πάρει το diesel. Φυσικά δεν είναι μόνο η οικονομία ο παράγοντας επιλογής ενός αυτοκινήτου. Οπότε ήταν και άλλα πράγματα που με έκαναν να πάρω αυτή την απόφαση. Το 2020 που το πήρα btw δεν έβγαζε πλέον Fiesta με τον Ecoblue ούτε σε St-Line ούτε στην Titanium. Οπότε θα έπρεπε να το πάρω στη βασική έκδοση(Trend) και αν θυμάμαι καλά ήταν και ελάχιστα ακριβότερο απο το St-Line που τελικά και πήρα.
vasilllis Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 15 λεπτά πριν, papaniki είπε Το άφησε να εννοηθεί γιατί το σύγκρινε με το 5.9 το οποίο ήταν υποτίθεται με ταξίδι στα 130. Θεωρώ πως "ταιριάζει" καλύτερα διότι είναι ελαφρύ, μικρό αυτοκίνητο για χρήση κυρίως εντός πόλης - γενικά η κατηγορία super mini και mini. Καθαρά απο αυτή τη γωνία το λέω και είναι πολύ γενικό. Εννοείται πως κάθε άνθρωπος έχει διαφορετική καθημερινότητα στη μετακίνηση αρα και κριτήρια οπότε φυσικά και δεν σημαίνει οτι εαν το πάρεις diesel θα είναι κακή επιλογή. Επειδή ζω στην Αθήνα και συγκεκριμένα ζω τον Κηφισό σε καθημερινή βάση, για τη δική μου περίπτωση θα ήταν κακή λύση το diesel. Ή τουλάχιστον θα είχε μεγάλο ρίσκο η επιλογή αυτή. Αν ήταν διαφορετική η καθημερινότητα μου, ίσως είχα πάρει το diesel. Φυσικά δεν είναι μόνο η οικονομία ο παράγοντας επιλογής ενός αυτοκινήτου. Οπότε ήταν και άλλα πράγματα που με έκαναν να πάρω αυτή την απόφαση. Το 2020 που το πήρα btw δεν έβγαζε πλέον Fiesta με τον Ecoblue ούτε σε St-Line ούτε στην Titanium. Οπότε θα έπρεπε να το πάρω στη βασική έκδοση(Trend) και αν θυμάμαι καλά ήταν και ελάχιστα ακριβότερο απο το St-Line που τελικά και πήρα. Τι οικονομικη διαφορα είχαν τότε βενζίνη και diesel;
papaniki Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 ...θα έπρεπε να το πάρω στη βασική έκδοση(Trend) και αν θυμάμαι καλά ήταν και ελάχιστα ακριβότερο απο το St-Line... Δε θυμάμαι ακριβώς, απο 500 εως 1000 ευρώ ήταν. Λόγω έκδοσης το απέρριψα κατευθείαν. Τότε για diesel επιλογή υπήρχαν το 208 (δε με κάλυπτε γενικά) και το Clio (το οποίο και μου ταίριαζε στα υπόλοιπα κριτήρια μου). Στο Clio πάντως η διαφορά diesel με βενζίνη στην αγορά ήταν >2000 ευρώ θυμάμαι. Είχα πάρει προσφορά και για τους 2 κινητήρες θυμάμαι.
Joshua21 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 49 λεπτά πριν, papaniki είπε Το άφησε να εννοηθεί γιατί το σύγκρινε με το 5.9 το οποίο ήταν υποτίθεται με ταξίδι στα 130. Όχι δεν το σύγκρινε με το 5.9, αν προσέξεις καλύτερα το σύγκρινε με το 3.6 που έγραψε κάποιος άλλος με astra diesel. 1 ώρα πριν, papaniki είπε Θεωρώ πως "ταιριάζει" καλύτερα διότι είναι ελαφρύ, μικρό αυτοκίνητο για χρήση κυρίως εντός πόλης - γενικά η κατηγορία super mini και mini. Και γιατί στα ελαφριά, μικρά αυτοκίνητα για χρήση κυρίως εντός πόλης ταιριάζει καλύτερα ο βενζινοκινητήρας? Δεν εξηγείς τι σε κάνει να το πιστεύεις αυτό 1 ώρα πριν, papaniki είπε Φυσικά δεν είναι μόνο η οικονομία ο παράγοντας επιλογής ενός αυτοκινήτου. Σαφώς, μόνο που τις τελευταίες σελίδες σε αυτό το θέμα συζητάμε αποκλειστικά για τις καταναλώσεις.
dimitrissot Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Ανάμεσα σε Peugeot 208 1.2 και yaris 1.5 βενζίνη και τα δυο, ποιο θα επιλέγατε και γιατί; Από κατανάλωση θα είναι το ίδιο περίπου;
papaniki Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 12 λεπτά πριν, Joshua21 είπε 17 ώρες πριν, cliobaccarra είπε Εντομεταξυ: 5,9 x 2ευρω = 11.80 με βενζίνη 3,6 x 1,70ευρω = 6,12 με πετρέλαιο Καις περίπου τα διπλά ευρώ, το ίδιο πράγμα λέμε . Ξαναλέω δεν υπάρχει βενζίνη να καίει κάτω από 6 λίτρα εκτός αν το πας με 80 και ανοιχτά τα παράθυρα. Καλά ειδικά μέσα στην πόλη με μεικτό κύκλο και κίνηση εγώ έχω 4,2 λίτρα , δεν το συζητάμε καν η διαφορά ανοίγει επικίνδυνα. Όχι δεν το σύγκρινε με το 5.9, αν προσέξεις καλύτερα το σύγκρινε με το 3.6 που έγραψε κάποιος άλλος με astra diesel. 2 σελίδες πίσω. Σε αυτό το σημείο αναφερόμουν. 14 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Και γιατί στα ελαφριά, μικρά αυτοκίνητα για χρήση κυρίως εντός πόλης ταιριάζει καλύτερα ο βενζινοκινητήρας? Δεν εξηγείς τι σε κάνει να το πιστεύεις αυτό Για τους λόγους που έχουν συζητηθεί κατα καιρούς. Το ρίσκο με τα DPF φίλτρα και την οδήγηση σε χαμηλές ταχύτητες πόλης. Το κόστος κτήσης που είναι συνήθως υψηλότερο (ισχύει κατα περίπτωση). Το μεγαλύτερο ρίσκο στην ποιότητα καυσίμου στα diesel. Η μεγαλύτερη μόλυνση με επιβλαβή σωματίδια πέρα του διοξειδίου ειδικά όταν είσαι στην πόλη. Τα diesel έχουν αρκετά πλεονεκτήματα και αντοχή και γιαυτό χρησιμοποιούνται κατα κόρον σε βαριά μηχανήματα/οχήματα. Φυσικά εαν κάνεις πολλά χιλιόμετρα -δηλαδή και βαριά χρήση- το diesel είναι μονόδρομος. Εαν έχεις άλλη οπτική πάνω σε αυτά, δώστη μας Νομίζω τέτοια συζήτηση βοηθάει σίγουρα τον TS καθώς αυτή είναι και η ουσία του θέματος. Και εγώ μπορεί να αναθεωρήσω κάποια πράγματα οπότε να βοηθήσεις και εμένα. 24 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Σαφώς, μόνο που τις τελευταίες σελίδες σε αυτό το θέμα συζητάμε αποκλειστικά για τις καταναλώσεις. Εντάξει απλά εγώ απάντησα πιο γενικά για τη δική μου επιλογή μιας και το ανέφερες σαν σύγκριση. Για κουβέντα πιο πολύ.
tounion Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Renault Clio 1,5 diesel 2020. .. 4,5lt/100km 860km με ένα γέμισμα.. αυτά δεν γίνονται με βενζίνη ΠΟΤΕ 5
korakios Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 8 λεπτά πριν, dimitrissot είπε Ανάμεσα σε Peugeot 208 1.2 και yaris 1.5 βενζίνη και τα δυο, ποιο θα επιλέγατε και γιατί; Από κατανάλωση θα είναι το ίδιο περίπου; αν πας σε yaris hybrid εννοείται το yaris το "πλεονέκτημα" στα βενζινοκίνητα είναι οτι μπορείς να βάλεις υγραέριο
papaniki Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 5 λεπτά πριν, tounion είπε Renault Clio 1,5 diesel 2020. .. 4,5lt/100km 860km με ένα γέμισμα.. αυτά δεν γίνονται με βενζίνη ΠΟΤΕ Για δώσε λεπτομέρειες για το που κινήθηκες σε αυτά τα 860km. Έχεις το μοντέλο που είχα πάρει προσφορά και εγώ και το σκεφτόμουν. Εαν θυμάσαι, πες μας και χοντρικά τιμές για το Clio βενζίνης και πετρελαίου. Θυμάμαι μου είχε δώσει 18.000 για το βενζίνης Dynamic έκδοση και 20500 για το DCI Dynamic. Απίστευτο το πορτοκαλί του χρώμα btw. Ποτέ μη λες ΠΟΤΕ.. μια χαρά το κάνεις με οδήγηση μονο σε επαρχιακό δρόμο και μέχρι τα 110χλμ/ω. Εκτιμώ οτι το κάνεις και με το ίδιο μοντέλο με το δικό σου, αλλά βενζίνης το 1.0 100hp 1
cliobaccarra Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 45 λεπτά πριν, papaniki είπε 1 ώρα πριν, Joshua21 είπε 18 ώρες πριν, cliobaccarra είπε Εντομεταξυ: 5,9 x 2ευρω = 11.80 με βενζίνη 3,6 x 1,70ευρω = 6,12 με πετρέλαιο Καις περίπου τα διπλά ευρώ, το ίδιο πράγμα λέμε . Ξαναλέω δεν υπάρχει βενζίνη να καίει κάτω από 6 λίτρα εκτός αν το πας με 80 και ανοιχτά τα παράθυρα. Καλά ειδικά μέσα στην πόλη με μεικτό κύκλο και κίνηση εγώ έχω 4,2 λίτρα , δεν το συζητάμε καν η διαφορά ανοίγει επικίνδυνα. Επέκταση Όχι δεν το σύγκρινε με το 5.9, αν προσέξεις καλύτερα το σύγκρινε με το 3.6 που έγραψε κάποιος άλλος με astra diesel. Επέκταση 2 σελίδες πίσω. Σε αυτό το σημείο αναφερόμουν. 3,6λιτρα/100 έβγαλα με κλίμα, 2 άτομα και αποσκευές ταξιδεύοντας από Αθήνα προς Νότια Εύβοια, που περιλαμβάνει 70-80 χλμ εθνική οδό και άλλα τόσα περίπου επαρχιακό δίκτυο. Opel astra k 1600 diesel 2016 3
Joshua21 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 40 λεπτά πριν, papaniki είπε 2 σελίδες πίσω. Σε αυτό το σημείο αναφερόμουν. Ok, τώρα κατάλαβα ποιο post εννοείς, νόμιζα πως αναφερόσουν σε άλλο. Πάντως ούτε αυτός με τα 5,9 πήγαινε με 130, 120 έγραψε πως πήγαινε στο ταξίδι Αθήνα-Κυλλήνη, δλδ παρόμοιες συνθήκες με τα δύο diesel (116d + astra) που έκαψαν μόλις 3,6. 1 ώρα πριν, papaniki είπε Για τους λόγους που έχουν συζητηθεί κατα καιρούς. Το ρίσκο με τα DPF φίλτρα και την οδήγηση σε χαμηλές ταχύτητες πόλης. Το κόστος κτήσης που είναι συνήθως υψηλότερο (ισχύει κατα περίπτωση). Το μεγαλύτερο ρίσκο στην ποιότητα καυσίμου στα diesel. Η μεγαλύτερη μόλυνση με επιβλαβή σωματίδια πέρα του διοξειδίου ειδικά όταν είσαι στην πόλη. Τα diesel έχουν αρκετά πλεονεκτήματα και αντοχή και γιαυτό χρησιμοποιούνται κατα κόρον σε βαριά μηχανήματα/οχήματα. Φυσικά εαν κάνεις πολλά χιλιόμετρα -δηλαδή και βαριά χρήση- το diesel είναι μονόδρομος. Εαν έχεις άλλη οπτική πάνω σε αυτά, δώστη μας Νομίζω τέτοια συζήτηση βοηθάει σίγουρα τον TS καθώς αυτή είναι και η ουσία του θέματος. Και εγώ μπορεί να αναθεωρήσω κάποια πράγματα οπότε να βοηθήσεις και εμένα. Οδήγηση σε πόλη δεν σημαίνει απαραίτητα και προβλήματα με τα φίλτρα, εκτός και αν κινείσαι αποκλειστικά σε πόλη κάνοντας ελάχιστα χλμ κάθε φορά, τόσο λίγα που ούτε ο κινητήρας δεν προλαβαίνει να πιάσει θερμοκρασία (πόσο μάλλον το φίλτρο), ε όποιος το λειτουργεί έτσι καλύτερα να αποφύγει το diesel. Το κόστος κτήσης είναι υψηλότερο μόνο αν το συγκρίνεις με "απλά" βενζινοκίνητα, τα οποία όμως έχουν και μεγαλύτερη διαφορά στην κατανάλωση από το 20% που συζητούσαμε πριν, αν το συγκρίνεις με tsi, ecoboost κτλ το κόστος κτήσης είναι σχεδόν ίδιο. Όσο για το ρίσκο σχετικά με την ποιότητα καυσίμου, πιστεύω σχεδόν εκμηδενίζεται αν προσέχεις από που βάζεις. Εγώ θα έλεγα πως τα diesel χρησιμοποιούνται αποκλειστικά σε βαριά μηχανήματα/οχήματα, στα επιβατικά χρησιμοποιούνται κατά κόρον, ή μάλλον χρησιμοποιούνταν μια και πλέον είναι υπό διωγμό. Αυτή είναι η οπτική μου. 3
vasilllis Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 μια και εχετε πιασει συζητηση για το clio https://www.renault.com.gr/CountriesData/Greece/images/brochures/Clio_TECHNICAL.pdf Στην κατανάλωση εχει (μικτή) .Διπλα ΄βαζω και τιμές ,αν και κάπου χαθηκα με τα μοντελα. βενζίνη 90hp μηχανικο/tiptronic :5.3/5,8 λτρ. βενζίνη 65Hp : 5,3λτρ. 17500€ aythentic εκδοση βενζίνη/lpg: 5,4/7λτρ. 21600€ techno εκδοση βενζίνη-ηλεκτρικό : 4,4λτρ. δεν το βρίσκω πετρέλαιο: 4,1λτρ 23100€ techno εκδοση
Sakiz105 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 13 λεπτά πριν, vasilllis είπε μια και εχετε πιασει συζητηση για το clio https://www.renault.com.gr/CountriesData/Greece/images/brochures/Clio_TECHNICAL.pdf Στην κατανάλωση εχει (μικτή) .Διπλα ΄βαζω και τιμές ,αν και κάπου χαθηκα με τα μοντελα. βενζίνη 90hp μηχανικο/tiptronic :5.3/5,8 λτρ. βενζίνη 65Hp : 5,3λτρ. 17500€ aythentic εκδοση βενζίνη/lpg: 5,4/7λτρ. 21600€ techno εκδοση βενζίνη-ηλεκτρικό : 4,4λτρ. δεν το βρίσκω πετρέλαιο: 4,1λτρ 23100€ techno εκδοση 22k το clio 100 αλογα και μηχανικό κιόλας... 1
SeriesX Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 109710 - 109015 = 690 χλμ Με το 52αρι ντεποζιτο βγαζω και 1350 χλμ σε ταξιδι κοστος 2018 : 52x1.35=70 ευρω / κοστος 2022 σημερα : 52x1.75=91 ευρω για BP Ultimate Diesel Ξεκιναω γεματος, fullαρισμενος με πετρελαιο! Αθηνα Ψυχικο - Πυργος Ηλειας με clima, δυο ατομα και αποσκευες (320 χλμ αποσταση) Πυργος Ηλειας - Αθηνα Ψυχικο, συνολικα 690 χλμ καλυψα! (πηγαινε ελα και κατι στα περιξ) Πηγα ηρθα και αμα θελω ξανα παω και επιστρεφω....ρε παιδια το tesla που θα ηταν ? Ακομα θα φορτιζε στον Ψαθοπυργο! μπουχαχα! Εχω κανει 200.000 χλμ και λογου του μεγαλου range, βαζω μονο απο ενα πρατηριο! BP Ultimate Diesel μονο. Επεξ/σία 20 Αυγούστου 2022 από SeriesX
dimitrissot Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 3 ώρες πριν, korakios είπε αν πας σε yaris hybrid εννοείται το yaris το "πλεονέκτημα" στα βενζινοκίνητα είναι οτι μπορείς να βάλεις υγραέριο Όχι για το απλό βενζίνης εννοούσα. Ποιο θα επιλέγατε? 208 ή Yaris 1.5 βενζίνη μόνο;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα