agnostos13 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 1 ώρα πριν, tilaverboy είπε Εγώ καταλαβαίνω ότι οι περισσότεροι από δω απαντάνε με πετρέλαια που ήτανε πριν από 20 χρόνια και ήθελε service ανά 30.000 km. Φίλτατοι αυτό δεν ισχύει πλέον. Στα euro πέντε + euro έξι το πετρέλαιο θέλει ανά 15.000 km service ακριβώς όπως και η βενζίνη. Επειδή κάποιοι λένε ότι είναι τεράστια η διαφορά αυτό ίσχυε πριν από πάρα πολύ καιρό όταν οι βενζινοκινητήρες δεν είχαν αναπτυχθεί. Τώρα πλέον στους καινούργιους βενζινοκινητήρες η κατανάλωση προσεγγίζει το πετρέλαιο σας έβαλα και φωτογραφίες αλλά κάποιοι δεν μπορούν ούτε κι αυτό να το δεχτούν. Πρέπει να καταλάβετε ότι έχετε δίκιο σε πάρα πολλά που λέτε αλλά αυτά ίσχυαν παλαιότερα τώρα πλέον δεν ισχύουν. Καλή συνέχεια. Από εκεί και πέρα επειδή μπορείτε να νομίζετε ότι λέω ψέματα για το 1.0 μπορείτε να δείτε και το trcoff και να τον βγάλετε ψεύτη. Υπάρχουν άλλοι κινητήρες οι οποίοι καταναλώνουν πολύ και άλλοι κινητήρες οποίοι δεν καταναλώνουν πολύ τι να κάνουμε. Είναι σχετικό αυτό... Συνήθως στα 15.000 km το diesel θέλει service αν κινείσαι κυρίως εντός πόλης.
Burgos Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 1 ώρα πριν, tilaverboy είπε Εγώ καταλαβαίνω ότι οι περισσότεροι από δω απαντάνε με πετρέλαια που ήτανε πριν από 20 χρόνια και ήθελε service ανά 30.000 km. Φίλτατοι αυτό δεν ισχύει πλέον. Στα euro πέντε + euro έξι το πετρέλαιο θέλει ανά 15.000 km service ακριβώς όπως και η βενζίνη. Επειδή κάποιοι λένε ότι είναι τεράστια η διαφορά αυτό ίσχυε πριν από πάρα πολύ καιρό όταν οι βενζινοκινητήρες δεν είχαν αναπτυχθεί. Τώρα πλέον στους καινούργιους βενζινοκινητήρες η κατανάλωση προσεγγίζει το πετρέλαιο σας έβαλα και φωτογραφίες αλλά κάποιοι δεν μπορούν ούτε κι αυτό να το δεχτούν. Πρέπει να καταλάβετε ότι έχετε δίκιο σε πάρα πολλά που λέτε αλλά αυτά ίσχυαν παλαιότερα τώρα πλέον δεν ισχύουν. Καλή συνέχεια. Από εκεί και πέρα επειδή μπορείτε να νομίζετε ότι λέω ψέματα για το 1.0 μπορείτε να δείτε και το trcoff και να τον βγάλετε ψεύτη. Υπάρχουν άλλοι κινητήρες οι οποίοι καταναλώνουν πολύ και άλλοι κινητήρες οποίοι δεν καταναλώνουν πολύ τι να κάνουμε. Έχω ένα diesel PHEV και ένα βενζινοκίνητο και τα 2 του 2021. Το diesel θέλει σέρβις κάθε 25Κ ή κάθε χρόνο και το βενζινοκίνητο κάθε 30Κ ή κάθε χρόνο. Κάθε 15 ήθελαν τα παλιότερα βενζινοκίνητα 1
ghostrider Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Στις 18/8/2022 στις 10:11 ΠΜ, nemesiskp είπε Δεν συγκρινα βενζινη με πετρελαιο ουτε διαφωνησα μαζι σου σε αυτο. Ειπα οτι μου φαινεται υπερβολικη η καταναλωση και συνεχιζει να μου φαινεται. Δεν συνεχιζω το offtopic ουτε θα χαλασω το θεμα του παιδιου με vs. Δεν ειναι υπερβολικη αν πηγαινεις πανω απο 130 με ac φορτωμενος. εχει ανεβασμα μεχρι τη Σήραγγα Αρτεμισίου. Απο κορινθο ειναι πιο μικρη η κλιση αλλα απο καλαματα εισαι μονιμα ανηφορα. προφανως οταν φτασεις στη σηραγγα και ξεκινησεις κατεβασμα η καταναλωση πεφτει. Προσωπικα εχω ενα μικρο παλιο clio απο τα πρωτα που ξεκινησαν το downsize με turbo. με μεση 100 και χωρις αλλα ατομα το σκετο καλαματα αθηνα μπορει να γινει και με 7/100 μπορει και λιγοτερο.
leoy Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 15 ώρες πριν, SeriesX είπε Η διαφορα ειναι πολυ μεγαλυτερη! 40% minimum η διαφορα σε κοστος μετακινησης diesel vs Βενζινης Μετα απο 200.000 χλμ σε 116D 1.600 κυβικα ειμαι μεση καταναλωση 4.8 λιτρα (σε ορους βενζινης 4,0 λιτρα) To trip του BMW πεφτει 100% στην καταναλωση. Βαζω μονο απο ενα πρατηριο και συμφωνα με το trip. Αδερφε πρεπει να το οδηγας το bmw σουπερ οικονομικα. Εγω το auris το σκιζω, ενας λογος βεβαια ειναι οτι ειναι αδυναμο και ζοριζεται, ειδικα φορτωμενο.
AristidisZ Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 2 ώρες πριν, ghostrider είπε Δεν ειναι υπερβολικη αν πηγαινεις πανω απο 130 με ac φορτωμενος. εχει ανεβασμα μεχρι τη Σήραγγα Αρτεμισίου. Απο κορινθο ειναι πιο μικρη η κλιση αλλα απο καλαματα εισαι μονιμα ανηφορα. προφανως οταν φτασεις στη σηραγγα και ξεκινησεις κατεβασμα η καταναλωση πεφτει. Προσωπικα εχω ενα μικρο παλιο clio απο τα πρωτα που ξεκινησαν το downsize με turbo. με μεση 100 και χωρις αλλα ατομα το σκετο καλαματα αθηνα μπορει να γινει και με 7/100 μπορει και λιγοτερο. Προχτές έκανα Πειραιά Μάνη & πίσω με 3 άτομα full a/c με μέση 5.9/100 και σταθερά 130 στην εθνική με 1000άρι focus (1.0 ecoboost) 1
ktm13 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Πετρέλαιο μόνο απ όλες τις απόψεις. Ούτε θέματα θα έχεις (όπως λένε μερικοί που δεν ξέρω από που προκύπτουν αυτά που λένε) ούτε τίποτα. Και τα ξύδια άνετα και οικονομικά και στην πόλη μια χαρα, αλλιώς πάρε υβριδικό plug-in , για μέσα στη πολύ είναι πολύ καλό, εκτός καίνε και περισσότερο γιατί έχουν και το φορτίο από τις μπαταρίες αλλά οκκ
cliobaccarra Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Δεν υπάρχει σύγκριση παιδιά ότι και να λέμε μεταξύ πετρελαίου και βενζίνης. Άμα θέλει οικονομία πάει 100% στο πετρέλαιο. Τώρα αν φοβάται για τπτ περιβαλλοντικά θέματα και περιορισμούς ας πάει σε βενζίνη. Πάντως και εγώ ήμουν σε αυτό το δίλημμα και τελικά πήρα πετρέλαιο μεταχειρισμένο opel astra 1.6 2016 και σώθηκα. Το μόνο που θέλει προσοχή είναι το πρατήριο που βάζεις καύσιμο. Βάζω και μια φωτογραφία σε ταξίδι από Αθήνα Εύβοια, με κλίμα σε όλη την διάρκεια και 120 χλμ σταθερά στην εθνική φορτωμένο 2 άτομα + αποσκευές. Επεξ/σία 19 Αυγούστου 2022 από cliobaccarra 3
toyo73 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 19 ώρες πριν, Agmourk είπε Μέση κατανάλωση έχω 7,27 L / 100χλμ (6,9 το trip). κατανάλωση είχα, περίπου 6,1 L / 100χλμ βάσει trip, αλλά πραγματική ήταν στο 6,5 (κλέβει περίπου 0,4L) 2 λεπτά πριν, toyo73 είπε Δεν κλεβει κανενα trip.Μην περιμενεις σοβαρη μετρηση απο την αντλια.Δεν ειναι αξιοπιστος τροπος.Κανενας σοβαρος κατασκευαστης, ειδικα τα τελευταια χρονια, δεν ρυθμιζει το trip για να κλεβει.Μην διυλιζεται το κωνωπα για 0.2--0,3 λιτρα κτλ.Αναλογα με την θερμοκρασια , η ποσο αφριζει η βενζινη, η την κατασκευη, "χτυπαει" και διαφορετικα η μανικα. Τελεια μετρηση, παιρνεις μονο με στεγνωμα του κυκλωματος καυσιμου και τοποθετηση βενζινης με πιστοποιημενο λιτρομετρο. Επεξ/σία 19 Αυγούστου 2022 από toyo73 1
SeriesX Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 4 ώρες πριν, cliobaccarra είπε Δεν υπάρχει σύγκριση παιδιά ότι και να λέμε μεταξύ πετρελαίου και βενζίνης. Άμα θέλει οικονομία πάει 100% στο πετρέλαιο. Τώρα αν φοβάται για τπτ περιβαλλοντικά θέματα και περιορισμούς ας πάει σε βενζίνη. Πάντως και εγώ ήμουν σε αυτό το δίλημμα και τελικά πήρα πετρέλαιο μεταχειρισμένο opel astra 1.6 2016 και σώθηκα. Το μόνο που θέλει προσοχή είναι το πρατήριο που βάζεις καύσιμο. Βάζω και μια φωτογραφία σε ταξίδι από Αθήνα Εύβοια, με κλίμα σε όλη την διάρκεια και 120 χλμ σταθερά στην εθνική φορτωμένο 2 άτομα + αποσκευές. Αθηνα Ψυχικο - Οινοφυτα.... Λοιπον ποτε θα τα στησουμε για να αναμετρηθουμε στις καταναλωσεις ?😂
cliobaccarra Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 1 ώρα πριν, SeriesX είπε Αθηνα Ψυχικο - Οινοφυτα.... Λοιπον ποτε θα τα στησουμε για να αναμετρηθουμε στις καταναλωσεις ?😂 116d?
SeriesX Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 1 λεπτό πριν, cliobaccarra είπε 116d? 116D EF 1.600 cc 2014 model
vasilllis Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Aρα κατεληξε το vs στην διαφορα 1λτ/100χλμ? Οποτε στις 100.000χλμ 1000λτρ διαφορά? Κανω εναν προχειρο υπολογισμο .6λτ/100χλμ αρα στα 100.000 χλμ ειναι 6000λτρ. Πετρελαιο με 1,8€ εχει κόστος 10,800€ Βενζινη μς 2€ έχει κόστος 14000€ .Μια διαφορά της τάξης των 3200€ σε βάθος 10 χρόνων(μέσο όρο 10.000χλμ υπολογίζουν) Τι οικονομική διαφορά έχει το diesel αυτοκίνητο απο τον βενζίνη?(μεσής κατηγορίας αμάξι). Τι ζημιές να υπολογίσουμε στα 100.000χλμ?Καταλύτες,αντλίες,dpf,καθαριστικά οκτανίων(χρησιμοποιεί κανείς? ),καθαριστικά κετανίων-μυκήτων (χρησιμοποιεί κανείς? ). 2
cliobaccarra Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 35 λεπτά πριν, vasilllis είπε Aρα κατεληξε το vs στην διαφορα 1λτ/100χλμ? Οποτε στις 100.000χλμ 1000λτρ διαφορά? Κανω εναν προχειρο υπολογισμο .6λτ/100χλμ αρα στα 100.000 χλμ ειναι 6000λτρ. Πετρελαιο με 1,8€ εχει κόστος 10,800€ Βενζινη μς 2€ έχει κόστος 14000€ .Μια διαφορά της τάξης των 3200€ σε βάθος 10 χρόνων(μέσο όρο 10.000χλμ υπολογίζουν) Τι οικονομική διαφορά έχει το diesel αυτοκίνητο απο τον βενζίνη?(μεσής κατηγορίας αμάξι). Τι ζημιές να υπολογίσουμε στα 100.000χλμ?Καταλύτες,αντλίες,dpf,καθαριστικά οκτανίων(χρησιμοποιεί κανείς? ),καθαριστικά κετανίων-μυκήτων (χρησιμοποιεί κανείς? ). Κανείς λάθος φίλε μου δεν υπάρχει βενζίνη να καίει κάτω από 6 με κλίμα μέσα και φορτίο. Εκτός αν το πας με 80 χλμ την ώρα. Η διαφορά είναι τουλάχιστον 2,5 λίτρα όπως και να το κάνεις. Εκτός αυτού το πετρέλαιο όπως και να το πας θα κάψει 4,5 max. Άμα γκαζωνεις την βενζίνη βλέπεις και 10 εύκολα. Επίσης δεν κάνουν όλοι μόνο 10χλδς τον χρόνο. Service έχει λιγότερα και το δικό μου συγκεκριμένα λάδια λέει ανά 30χλδς. Άσχετα αν σε όποιο αμάξι και να είχα τα άλλαζα αρκετά νωρίτερα.
vasilllis Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 7 λεπτά πριν, cliobaccarra είπε Κανείς λάθος φίλε μου δεν υπάρχει βενζίνη να καίει κάτω από 6 με κλίμα μέσα και φορτίο. Εκτός αν το πας με 80 χλμ την ώρα. Η διαφορά είναι τουλάχιστον 2,5 λίτρα όπως και να το κάνεις. Εκτός αυτού το πετρέλαιο όπως και να το πας θα κάψει 4,5 max. Άμα γκαζωνεις την βενζίνη βλέπεις και 10 εύκολα. Επίσης δεν κάνουν όλοι μόνο 10χλδς τον χρόνο. Service έχει λιγότερα και το δικό μου συγκεκριμένα λάδια λέει ανά 30χλδς. Άσχετα αν σε όποιο αμάξι και να είχα τα άλλαζα αρκετά νωρίτερα. Nα ξαναρχισουμε παλι απο την αρχη το θεμα? 6 σελιδες τωρα λεμε ποσο καιει ο κινητηρας βενζινης .Τα διαβασες καθολου ή ειδες το τελευταιο ποστ? 5,9 εκαψα απο Κυλληνη με 120χλμ φορτωμένος τιγκά.Μην μπεις στον κοπο να τα διαβασεις.Κατι απο service?επισκευες εχεις να παραθεσεις?
tilaverboy Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 12 ώρες πριν, agnostos13 είπε Είναι σχετικό αυτό... Συνήθως στα 15.000 km το diesel θέλει service αν κινείσαι κυρίως εντός πόλης. Long life είναι στα 30,000 km το βενζινάκι αλλά πρακτικά το πας στην αντιπροσωπεία και το γυρίζεις ανά 15 ετήσιο. Στο Troc 1.6 το σέρβις είναι 15.000 λάδια φίλτρα. Δεν έχει να κάνει με το που κινείσαι. Αυτό γράφει ο κατασκευαστής αυτό αναφέρω. 17 λεπτά πριν, vasilllis είπε Nα ξαναρχισουμε παλι απο την αρχη το θεμα? 6 σελιδες τωρα λεμε ποσο καιει ο κινητηρας βενζινης .Τα διαβασες καθολου ή ειδες το τελευταιο ποστ? 5,9 εκαψα απο Κυλληνη με 120χλμ φορτωμένος τιγκά.Μην μπεις στον κοπο να τα διαβασεις.Κατι απο service?επισκευες εχεις να παραθεσεις? Τζάμπα απαντάς. Δεν μπορούν να το δεχτούν ότι τα νέα βενζινοκίνητα προσεγγίζουν τα πετρελαιοκίνητα σε κατανάλωση. Έχουν τη γνωστή καραμέλα που ίσχυε προ 10ετιας οποτε και αναμασούν αυτή. Ακόμα και φωτογραφία που έβαλα αρκετοί προσπαθούσαν να την βγάλουν ψεύτικη. Τι να λέμε από εκεί και πέρα. Σωστό είναι μέχρι να εξαναγκαστείς να υιοθετήσεις την άποψη τους δημοκρατικότατα . 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα