nemesiskp Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 34 λεπτά πριν, DjTony είπε 5.2 λίτρα στιγμιαία σε κατηφόρα; μέση κατανάλωση πόση ήταν; εγώ στιγμιαία σε ευθεία η κατηφόρα έχω 2 λίτρα. Φίλος με polo 2021 μοντέλο έχει σε επαρχιακό Κορώνη Καλαμάτα 4 με 5 λίτρα και όταν βγει εθνική με κλιματισμό και 140 να έρθει Αθήνα βλέπει 8 λίτρα μέση κατανάλωση Αθήνα Ναυπλιο με 120 χλμ κατα μεσο ορο στην εθνικη φορτωμενο με παιδια κλπ και κλιματισμο ημουν στα 5-5,5 ΜΕΣΗ. Βενζινη 1,0 100 αλογα. Θα ημουν πιο κατω με πετρελαιο; ΝΑΙ. Αλλα δεν ειμαι 8-9-10
tilaverboy Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 58 λεπτά πριν, ideal09 είπε Ναι, μόνο τα ελληνικά το κάνουν. Πάντου γίνεται. Και στη μητερα της οικολογιας τη Γερμανια με λαδωματακια μια χαρα περνανε τα κτεο. Άρα καλά έκανε ο πατέρας σου και δεν πήρε το 1.0 γιατί 7.5αρια+ θα βλεπε. Εχουμε οδηγήσει τον 1.0 tsi και τον 1.6 tdi, ξερουμε τι σημαινει 6.2 στον έναν και 6 στον άλλον. Άστοχο επιχείρημα. Έχετε κάποια φωτογραφία που να αποδεικνύει τα λεγόμενα σας; Γιατί έβαλα φωτογραφία αλλά τα 7.5 και 8 δεν τα βλέπω. Αν έχετε κάποια φωτογραφία παρακαλώ πολύ επικολλήστε την να την στείλουμε και στην vw. Εάν το πας βέβαια τάπα και 8 είναι πολύ μικρή η κατανάλωση. Επεξ/σία 18 Αυγούστου 2022 από tilaverboy
liakjim Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Καλό θα ήταν οι καταναλώσεις να μετρούνται μακροπρόθεσμα. Προτείνω το Spritmonitor app. Με την ευκαιρία ας βάλω κάποια στοιχεία κατανάλωσης. Τα χιλιόμετρα των μετρήσεων φαίνονται στην εικόνα. Το πάνω όχημα είναι 1.2 diesel. Το μεσαίο είναι 1.4 fiesta υγραέριο ( δεν υπάρχει πια στην κατοχή μου) Το κάτω είναι βενζίνη 1.2 ατμόσφαιρα. Όλα με παρόμοια χρήση. Επεξ/σία 18 Αυγούστου 2022 από liakjim 2 1
cabdik Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, liakjim είπε Καλό θα ήταν οι καταναλώσεις να μετρούνται μακροπρόθεσμα. Προτείνω το Spritmonitor app. καλο θα ηταν οι μετρησεις να ΜΗΝ μετρουνται απο τις ενδειξεις του Trip Computer, ουτε απο applications. η πιο ακριβης και αλανθαστη μεθοδος ειναι να φουλαρεις το ρεζερβουαρ -γνωριζοντας ποσα λιτρα χωραει, το καθε αυτοκινητο- και να δεις μεχρι που θα σε φτασει........!!! Επεξ/σία 18 Αυγούστου 2022 από cabdik
liakjim Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 4 λεπτά πριν, cabdik είπε η πιο ακριβης και αλανθαστη μεθοδος ειναι να φουλαρεις το ρεζερβουαρ -γνωριζοντας ποσα λιτρα χωραει, το καθε αυτοκινητο- και να δεις μεχρι που θα σε φτασει........!!! Έτσι υπολογίζει η συγκεκριμένη εφαρμογή...😏 2
mindreader Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Ειδικος δεν ειμαι, αλλα νομιζω παντως οτι οι βενζινοκινητηρες, εχουν εξελιχθει παρα πολυ πλεον... Δεν ξερω τεχνολογικα, αν το ιδιο εχει συμβει και με τους diesel... Θελω να πω, οτι καποτε η 'διαφορα', ή αποκλιση, στις καταναλωσεις/κοστη/αποσβεση ηταν πολυ πιο μεγαλη και υπερ του diesel, ενω τωρα οχι και τοσο... διορθωστε με αν νομιζετε οτι κανω λαθος... --- Κι επιπλεον, μια ζωη θυμαμαι τη χωρα μας να αλλαζει νομοθεσιες περι του τι ισχυει με τα αυτοκινητα με diesel. Δεν θα θελα να εχω ενα αμαξι, και να μην ξερω αυριο το τι θα συμβαινει, πχ με δακτυλιο, ρυπους, τελη κυκλοφοριας κλπ. Οκ, στην Ελλαδα γενικως δεν ξερεις τι θα σου ξημερωσει, ουτε με βενζινη και σε ολα τα θεματα της ζωης, αλλα ειδικα και με το diesel μου φαινεται οτι καθε λιγο 'παιζουν'... 1
DjTony Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 57 λεπτά πριν, vasilllis είπε Δεν αναφερα πουθενα στιγμιαία.Είναι η μεση κατανάλωση που ειχα στο αμαξι σχεδον σε ολη την διαδρομη .Κυμανθηκε απο 5-5,2. Ξαφνικα απο τα 11 επεσες στα 4-5 και εσύ...Εμένα παντως οι ενδειξεις αυτες ηταν με γνώμονα το οικονομικο του ταξιδιου. Τα 11 ήταν με Corolla και avensis και τόσο είναι. Τόσο καίνε εντός πόλης. Εκτός 9 είπα όχι 11. 27 λίτρα θέλουν Αθήνα Κορώνη
gandreou55 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 υπαρχουν πολλοι παραμετροι που πρεπει να καθορισουν την αγορα αλλα βλεπωντας το μελλον θα επαιρνα ηλεκτρικό αν υπαρχει το μπατζετ αλλιως για λιγα χιλιόμετρα lpg 'η βενζίνη για περισσότερα χιλιόμετρα ασυζητητι πετρέλαιο (κατέβηκα χθες απο γιάννενα με 23 λίτρα)
tsaltinho Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 2 ώρες πριν, tilaverboy είπε Τι να σας πω. Με κατεύθυνση προς Λευκάδα. Με είσοδο μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης με είσοδο μέσα στην πόλη της Λευκάδας. Για αυτό και η μέση ταχύτητα είναι 80 χιλιόμετρα προφανώς. Με acc στα 130. Μου εχεις βαλει κατανάλωση για ταξίδι με μ. 80χλμ/ωρα και μου το συγκρίνεις γενικά , με μία καταναλωση ενός diesel χωρις στοιχεία. Το 1,6d για την ίδια ακριβως dιαδρομή θα ήταν στα 5ltrs/100. Για εντός πόλης η διαφορά θα είναι ακόμα μεγαλύτερη. Αν λοιπόν βάλεις to 15% διαφορα στην κατανάλωση + το 12-15% της διαφοράς αγορας καυσίμου ανά λίτρο, είσαι 25-30% κάτω σε λεφτά. Τώρα σε ότι αφορά τα service. Επειδη έχω και diesel και είχα και βενζινη παλαιοτερα από τον ίδιο κατασκευαστή, ποτέ δεν πλήρωσα παραπάνω service σε diesel. Δεν γνωρι΄ζω όμως τι γίνεται με τα ανταλλακτικά σε περίπτωση ζημιάς. 1
ideal09 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 2 ώρες πριν, tilaverboy είπε Έχετε κάποια φωτογραφία που να αποδεικνύει τα λεγόμενα σας; Γιατί έβαλα φωτογραφία αλλά τα 7.5 και 8 δεν τα βλέπω. Αν έχετε κάποια φωτογραφία παρακαλώ πολύ επικολλήστε την να την στείλουμε και στην vw. Εάν το πας βέβαια τάπα και 8 είναι πολύ μικρή η κατανάλωση. Αυτο τι σχεση εχει; Το λαθος σου είναι η αστοχη συγκριση. Το 6.3 που δείχνεις τι να μου πει, με τον 1.0 σου πετυχαινω και 4.5 σε ταξιδι. Το θεμα ειναι στο αντιστοιχο τριπ σε diesel τι κατανάλωση έχεις. Τωρα αν εσυ συγκρινεις την avg που έκανες σε ταξιδι, με την avg που εχει ο πατερας σου τους τελευταιο χρονο με πολλα χιλιομετρα στη πολη, ειναι αλλο θεμα.
kostakiss Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 2 hours ago, liakjim said: Καλό θα ήταν οι καταναλώσεις να μετρούνται μακροπρόθεσμα. Προτείνω το Spritmonitor app. Με την ευκαιρία ας βάλω κάποια στοιχεία κατανάλωσης. Τα χιλιόμετρα των μετρήσεων φαίνονται στην εικόνα. Το πάνω όχημα είναι 1.2 diesel. Το μεσαίο είναι 1.4 fiesta υγραέριο ( δεν υπάρχει πια στην κατοχή μου) Το κάτω είναι βενζίνη 1.2 ατμόσφαιρα. Όλα με παρόμοια χρήση. εγω που εχω κρατημενες τις αποδειξεις και τις καταναλωσεις πριν φουλαρω πως ειναι καλυτερα να κανω τη καταχωρηση?
liakjim Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 20 λεπτά πριν, kostakiss είπε εγω που εχω κρατημενες τις αποδειξεις και τις καταναλωσεις πριν φουλαρω πως ειναι καλυτερα να κανω τη καταχωρηση? Καταχώρηση στο app κάνουμε βάζοντας χιλιόμετρα, ποσότητα, λεφτά. Άρα χρειάζεσαι και τα χιλιόμετρα σε κάθε γέμισμα ( πλήρες ή όχι) . Οπότε τώρα μπορείς να προσθέσεις όλα τα λίτρα, να γεμίσεις, να βάλεις τα χιλιόμετρα που έχεις τώρα και τα συνολικά λεφτά ώστε να μετρήσει σαν πρώτο γέμισμα. 1
vasilllis Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Επιμένετε ακομα σε αστοχες συγκρισεις ,τεχνολογιας 15ετιας,με σημερινή...
cabdik Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, liakjim είπε Έτσι υπολογίζει η συγκεκριμένη εφαρμογή...😏 δεν χρειαζεσαι περιττες εφαρμογες για αυτον τον υπολογισμο..!! μια απλη πραξη ειναι......, μην χανεται τον χρονο σας με περιττες εφαρμογες..!! Διανυθεντα χλμ : λιτρα καυσιμου = χχ δεν ειναι και δυσκολο........ετσι???? επισης παιζουν μεγαλο ρολο και τα ιδια τα καυσιμα και απο ποιο πρατηριο βαζεις καυσιμα. αν οντως βαζεις τα λιτρα που γραφει η αντλια....κλπ........!! Επεξ/σία 18 Αυγούστου 2022 από cabdik
liakjim Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 1 ώρα πριν, cabdik είπε δεν χρειαζεσαι περιττες εφαρμογες για αυτον τον υπολογισμο..!! μια απλη πραξη ειναι......, μην χανεται τον χρονο σας με περιττες εφαρμογες..!! Διανυθεντα χλμ : λιτρα καυσιμου = χχ δεν ειναι και δυσκολο........ετσι???? επισης παιζουν μεγαλο ρολο και τα ιδια τα καυσιμα και απο ποιο πρατηριο βαζεις καυσιμα. αν οντως βαζεις τα λιτρα που γραφει η αντλια....κλπ........!! Αρχικά πήγες να τη βγάλεις άχρηστη, τώρα τι θέλεις; Αν δεν σε βολεύει, μην τη χρησιμοποιήσεις. Δεν σε έβαλε κανείς με το ζόρι. Κάνε τις πράξεις με άβακα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα