tsaltinho Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 1 ώρα πριν, DjTony είπε Peugeot Opel Citroen Fiat Renault Dacia έχουν μοντέλα 2022 πετρελαίου. Μια χαρά βγαίνει πετρέλαιο ακόμα. Έχω δύο αυτοκίνητα πετρέλαιο τα τελευταία 7 χρόνια. Το ένα είναι αποκλειστικά για μέσα στην πόλη και το άλλο για πόλη και 4-5 ταξίδια τον χρόνο Αθήνα Καλαμάτα και ένα Αθήνα Αλεξανδρούπολη. Δεν έχει βγάλει κανένα πρόβλημα ποτέ ούτε με dpf ούτε τίποτα. Συντηρούνται σωστά και μπαίνει καθαριστικό πετρελαίου μια φορά το μήνα. Η διαφορά τιμής καυσίμου και κατανάλωσης είναι μεγάλη. Θέλω 12-13 λίτρα να πάω Καλαμάτα και ξαδέρφια με βενζίνη θέλουν 27 λίτρα το λιγότερο. Θέλω 20€ για Καλαμάτα ενώ η βενζίνη θέλει 54+ οπότε μιλάμε για χαοτική διαφορά. Από τη στιγμή που ο φίλος κάνει τουλάχιστον ένα ταξίδι το μήνα 300 χιλιόμετρα όπως έγραψε με ένα καθαριστικό πετρελαίου σε κάθε ταξίδι θεωρώ δε θα έχει ΠΟΤΕ πρόβλημα με το πετρέλαιο. Και θα κάνει και τρομερή οικονομία. Ποιο καθαριστικο χρησιμοποιεις ? Να επισημανω οτ καποιες εταιρειες χρησιμοποιουν το λεγομενο AdBlue, οποτε τα θεματα με το dpf ειναι πλεον παρελθον
dkstopo Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Βενζίνη μεχρι να σβήσει ο ήλιος από 2000cc και πάνω με 25000km το χρόνο πετρέλαιο, ολα τα άλλα αερια κτλ είναι οκ αρκει να ειναι μαμα. 2
tsaltinho Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 2 λεπτά πριν, dkstopo είπε Βενζίνη μεχρι να σβήσει ο ήλιος από 2000cc και πάνω με 25000km το χρόνο πετρέλαιο, ολα τα άλλα αερια κτλ είναι οκ αρκει να ειναι μαμα. Θες να μας τεκμηριωσεις την αποψή σου? 2
dtk-386 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 43 λεπτά πριν, DjTony είπε Ρυπογόνο diesel ένα αμάξι που έχει λιγότερους ρύπους από βενζίνης; Ωραίο το παραμύθι με τους μηδενικους ρύπους. Αν ήταν πράσινο το ντίζελ δεν θα το καταργούσαν. Κάτσε πίσω από ένα όταν οδηγείς με ανοικτό παράθυρο να σε δω. Ειδικά τα ελληνικά που κάνουν και λαμακιες με αφαίρεση φίλτρου κτλ. Εδώ στις διακοπές βόρεια Ελλάδα έχω μπαφιασει από τα βουλγαρικά και τα ρουμάνικα "πράσινα" ντίζελ. 4
DjTony Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 29 λεπτά πριν, tsaltinho είπε Ποιο καθαριστικο χρησιμοποιεις ? Να επισημανω οτ καποιες εταιρειες χρησιμοποιουν το λεγομενο AdBlue, οποτε τα θεματα με το dpf ειναι πλεον παρελθον Liqui Molly super additive 1
tilaverboy Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, DjTony είπε Peugeot Opel Citroen Fiat Renault Dacia έχουν μοντέλα 2022 πετρελαίου. Μια χαρά βγαίνει πετρέλαιο ακόμα. Έχω δύο αυτοκίνητα πετρέλαιο τα τελευταία 7 χρόνια. Το ένα είναι αποκλειστικά για μέσα στην πόλη και το άλλο για πόλη και 4-5 ταξίδια τον χρόνο Αθήνα Καλαμάτα και ένα Αθήνα Αλεξανδρούπολη. Δεν έχει βγάλει κανένα πρόβλημα ποτέ ούτε με dpf ούτε τίποτα. Συντηρούνται σωστά και μπαίνει καθαριστικό πετρελαίου μια φορά το μήνα. Η διαφορά τιμής καυσίμου και κατανάλωσης είναι μεγάλη. Θέλω 12-13 λίτρα να πάω Καλαμάτα και ξαδέρφια με βενζίνη θέλουν 27 λίτρα το λιγότερο. Θέλω 20€ για Καλαμάτα ενώ η βενζίνη θέλει 54+ οπότε μιλάμε για χαοτική διαφορά. Από τη στιγμή που ο φίλος κάνει τουλάχιστον ένα ταξίδι το μήνα 300 χιλιόμετρα όπως έγραψε με ένα καθαριστικό πετρελαίου σε κάθε ταξίδι θεωρώ δε θα έχει ΠΟΤΕ πρόβλημα με το πετρέλαιο. Και θα κάνει και τρομερή οικονομία. Επειδή τυγχάνει να έχουμε στην οικογένεια το Troc 1.6 θα σου πω πως η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Είναι πολύ οικονομικό είναι euro 6 μπορεί να κινηθεί και μέσα στην πόλη αν και τα χιλιόμετρα που γράφουμε είναι κατά κύριο λόγο στον περιφερειακό και σε ταξίδια. Δεν έχει μας έχει βγάλει πρόβλημα το dpf για το λόγο ότι κάνουμε μεγάλες αποστάσεις και ο κινητήρας δουλεύει σε υψηλές θερμοκρασίες οπότε και τα καίει όλα. Μέχρι εκεί όλα είναι σούπερ. Πιστευτώ όμως ότι αν δεν κινούνταν στον περιφερειακό θα είχαμε σίγουρο πρόβλημα στο dpf. Από εκεί και πέρα επειδή τα σέρβις γίνονται αποκλειστικά αντιπροσωπεία εξαιτίας των συστημάτων ασφαλείας που έχουν τα νέα αμάξια θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα σέρβις είναι πιο ακριβά. Troc εγώ το 1.0 έδωσα 170 τη στιγμή που το σέρβις του πετρελαίου ήταν 270. Από εκεί και πέρα αυτά που λέτε είναι υπέροχα για Peugeot 208 ή Peugeot 2008 308 3008. Τις ημερομηνίες παραγωγής τις είδατε; Έχουν διαθέσιμες ημερομηνίες σε 18-20 μήνες. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι τα εν λόγω αυτοκίνητα καθίστανται με πλάγιο τρόπο μη διαθέσιμα. Επίσης για το opel που λέτε δεν μας λέτε τι εποχής είναι. Τα νέα αυτοκίνητα καταναλώνουν πολύ λίγο καύσιμο. Troc του πατέρα μου 1.6 κατανάλωση 6 Troc 1.0 δικό μου 6.2 . Διαφορά πραγματικά πολύ μικρή. Επεξ/σία 18 Αυγούστου 2022 από tilaverboy
DjTony Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 6 λεπτά πριν, dtk-386 είπε Ωραίο το παραμύθι με τους μηδενικους ρύπους. Αν ήταν πράσινο το ντίζελ δεν θα το καταργούσαν. Κάτσε πίσω από ένα όταν οδηγείς με ανοικτό παράθυρο να σε δω. Ειδικά τα ελληνικά που κάνουν και λαμακιες με αφαίρεση φίλτρου κτλ. Εδώ στις διακοπές βόρεια Ελλάδα έχω μπαφιασει από τα βουλγαρικά και τα ρουμάνικα "πράσινα" ντίζελ. Μιλαω για diesel euro 6 και μετά. Τα βουλγάρικα που βλέπεις και αυτά που μυρίζουν έντονα είναι euro 4/5 παλαιάς τεχνολογίας.
ideal09 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 6 λεπτά πριν, dtk-386 είπε Ωραίο το παραμύθι με τους μηδενικους ρύπους. Αν ήταν πράσινο το ντίζελ δεν θα το καταργούσαν. Κάτσε πίσω από ένα όταν οδηγείς με ανοικτό παράθυρο να σε δω. Ειδικά τα ελληνικά που κάνουν και λαμακιες με αφαίρεση φίλτρου κτλ. Εδώ στις διακοπές βόρεια Ελλάδα έχω μπαφιασει από τα βουλγαρικά και τα ρουμάνικα "πράσινα" ντίζελ. Ναι, μόνο τα ελληνικά το κάνουν. Πάντου γίνεται. Και στη μητερα της οικολογιας τη Γερμανια με λαδωματακια μια χαρα περνανε τα κτεο. 1 λεπτό πριν, tilaverboy είπε Επειδή τυγχάνει να έχουμε στην οικογένεια το Troc 1.6 θα σου πω πως η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Είναι πολύ οικονομικό είναι euro 6 μπορεί να κινηθεί και μέσα στην πόλη αν και τα χιλιόμετρα που γράφουμε είναι κατά κύριο λόγο στον περιφερειακό και σε ταξίδια. Δεν έχει μας έχει βγάλει πρόβλημα το dpf για το λόγο ότι κάνουμε μεγάλες αποστάσεις και ο κινητήρας δουλεύει σε υψηλές θερμοκρασίες οπότε και τα καίει όλα. Μέχρι εκεί όλα είναι σούπερ. Από εκεί και πέρα επειδή τα σέρβις γίνονται αποκλειστικά αντιπροσωπεία εξαιτίας των συστημάτων ασφαλείας που έχουν τα νέα αμάξια θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα σέρβις είναι πιο ακριβά. Troc εγώ το 1.0 έδωσα 170 τη στιγμή που το σέρβις του πετρελαίου ήταν 270. Από εκεί και πέρα αυτά που λέτε είναι υπέροχα για Peugeot 208 ή Peugeot 2008 308 3008. Τις ημερομηνίες παραγωγής τις είδατε; Έχουν διαθέσιμες ημερομηνίες σε 18-20 μήνες. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι τα εν λόγω αυτοκίνητα καθίστανται με πλάγιο τρόπο μη διαθέσιμα. Επίσης για το opel που λέτε δεν μας λέτε τι εποχής είναι. Τα νέα αυτοκίνητα καταναλώνουν πολύ λίγο καύσιμο. Troc του πατέρα μου 1.6 κατανάλωση 6 Troc 1.0 δικό μου 6.2 . Διαφορά πραγματικά πολύ μικρή. Άρα καλά έκανε ο πατέρας σου και δεν πήρε το 1.0 γιατί 7.5αρια+ θα βλεπε. Εχουμε οδηγήσει τον 1.0 tsi και τον 1.6 tdi, ξερουμε τι σημαινει 6.2 στον έναν και 6 στον άλλον. Άστοχο επιχείρημα.
tsaltinho Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 10 λεπτά πριν, tilaverboy είπε Επειδή τυγχάνει να έχουμε στην οικογένεια το Troc 1.6 θα σου πω πως η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Είναι πολύ οικονομικό είναι euro 6 μπορεί να κινηθεί και μέσα στην πόλη αν και τα χιλιόμετρα που γράφουμε είναι κατά κύριο λόγο στον περιφερειακό και σε ταξίδια. Δεν έχει μας έχει βγάλει πρόβλημα το dpf για το λόγο ότι κάνουμε μεγάλες αποστάσεις και ο κινητήρας δουλεύει σε υψηλές θερμοκρασίες οπότε και τα καίει όλα. Μέχρι εκεί όλα είναι σούπερ. Από εκεί και πέρα επειδή τα σέρβις γίνονται αποκλειστικά αντιπροσωπεία εξαιτίας των συστημάτων ασφαλείας που έχουν τα νέα αμάξια θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα σέρβις είναι πιο ακριβά. Troc εγώ το 1.0 έδωσα 170 τη στιγμή που το σέρβις του πετρελαίου ήταν 270. Από εκεί και πέρα αυτά που λέτε είναι υπέροχα για Peugeot 208 ή Peugeot 2008 308 3008. Τις ημερομηνίες παραγωγής τις είδατε; Έχουν διαθέσιμες ημερομηνίες σε 18-20 μήνες. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι τα εν λόγω αυτοκίνητα καθίστανται με πλάγιο τρόπο μη διαθέσιμα. Επίσης για το opel που λέτε δεν μας λέτε τι εποχής είναι. Τα νέα αυτοκίνητα καταναλώνουν πολύ λίγο καύσιμο. Troc του πατέρα μου 1.6 κατανάλωση 6 Troc 1.0 δικό μου 6.2 . Διαφορά πραγματικά πολύ μικρή. Δεν μπορω να δεχτω καταναλωση 6,2 στο 1.0 Τ-Roc, οταν στο πολακι 1,0 95hp ( μολις χρονισε ), εχω μεση κατανάλωση 7,2ltrs.
vasilllis Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 1 ώρα πριν, DjTony είπε Μιλαω για Αθήνα Κορώνη συγκεκριμένα που είναι κοντά 300 χλμ και το έβαλα με 9 λίτρα επιεικώς... Με φορτωμένο αμάξι, με κλιματιστικό να καίει και στις ανηφόρες που έχει η διαδρομή μπορείς να δεις εύκολα κάτω από 9-10 λίτρα θεωρείς; δεν έχουν αμάξι του 2021. Που ούτε εκεί θεωρώ είναι εφικτό κάτι πολύ λιγότερο. Ford puma ένας φίλος το υβριδικό με τα 150 άλογα Αθήνα Καλαμάτα το κάνει με 8 κατανάλωση. Οπότε ναι δεν έχει σχέση με τη βενζίνη το πετρέλαιο. Αθήνα Αγρίνιο ο πατέρας μου με Avensis του 2001 θέλει 10-11 λιτρα με κλιματισμό και 140 ταχύτητα. Αν έχεις Yaris ή seicento και πηγαίνεις με 90-100 ναι δε θα δεις τέτοιες καταναλώσεις αλλιώς τις βλέπεις άνετα με βενζίνη Ρυπογόνο diesel ένα αμάξι που έχει λιγότερους ρύπους από βενζίνης; Πριν μια εβδομαδα με golf v tsi 1.4 4 ατομα φορτωμένο πίτα απο Αθήνα Κυλλήνη με ωριαια ταχύτητα 120χλμ/ωρα εκαιγα 5-5,2λτρ/100χλμ. Ενας καινουργιος βενζινοκινητηρας με συγκριση που κανεις εσυ με τον καινουργιο diesel ,θα εχει ακόμα καλύτερη κατανάλωση. 7 λεπτά πριν, DjTony είπε Μιλαω για diesel euro 6 και μετά. Τα βουλγάρικα που βλέπεις και αυτά που μυρίζουν έντονα είναι euro 4/5 παλαιάς τεχνολογίας. Ή Euro6 χωρίς φίλτρα. Αληθεια γνωριζεις ποιοι ρύποι ειναι περισσότερο επιβλαβείς για την υγεία μας; 7 λεπτά πριν, ideal09 είπε Ναι, μόνο τα ελληνικά το κάνουν. Πάντου γίνεται. Και στη μητερα της οικολογιας τη Γερμανια με λαδωματακια μια χαρα περνανε τα κτεο. Το γνωριζεις απο προσωπική αποψη ή το υποθέτεις;
DjTony Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 1 λεπτό πριν, vasilllis είπε Πριν μια εβδομαδα με golf v tsi 1.4 4 ατομα φορτωμένο πίτα απο Αθήνα Κυλλήνη με ωριαια ταχύτητα 120χλμ/ωρα εκαιγα 5-5,2λτρ/100χλμ. Ενας καινουργιος βενζινοκινητηρας με συγκριση που κανεις εσυ με τον καινουργιο diesel ,θα εχει ακόμα καλύτερη κατανάλωση. Ή Euro6 χωρίς φίλτρα. Αληθεια γνωριζεις ποιοι ρύποι ειναι περισσότερο επιβλαβείς για την υγεία μας; Το γνωριζεις απο προσωπική αποψη ή το υποθέτεις; 5.2 λίτρα στιγμιαία σε κατηφόρα; μέση κατανάλωση πόση ήταν; εγώ στιγμιαία σε ευθεία η κατηφόρα έχω 2 λίτρα. Φίλος με polo 2021 μοντέλο έχει σε επαρχιακό Κορώνη Καλαμάτα 4 με 5 λίτρα και όταν βγει εθνική με κλιματισμό και 140 να έρθει Αθήνα βλέπει 8 λίτρα μέση κατανάλωση
ideal09 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 1 λεπτό πριν, vasilllis είπε Το γνωριζεις απο προσωπική αποψη ή το υποθέτεις; Είναι γεγονός, δεν το υποθέτω, και σε χώρα της Βαλτικής επίσης συμβαίνει αυτό. Και μια βόλτα στα foroum να πας το ξήλωμα πέφτει βροχή. Απλά έξω είναι πιο σφιγμένα, άλλοι πριν τον έλεγχο τα ξαναβάζουν. Απλα εδώ Ελλάδα δεν υπάρχει τέτοιο άγχος. 17 λεπτά πριν, DjTony είπε Μιλαω για diesel euro 6 και μετά. Τα βουλγάρικα που βλέπεις και αυτά που μυρίζουν έντονα είναι euro 4/5 παλαιάς τεχνολογίας. Εγώ πάντως μια χαρά είδα τις προάλλες L200 2020 που είναι euro 6 να ξηλώνει dpf, scr, egr. 1
tilaverboy Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, tsaltinho είπε Δεν μπορω να δεχτω καταναλωση 6,2 στο 1.0 Τ-Roc, οταν στο πολακι 1,0 95hp ( μολις χρονισε ), εχω μεση κατανάλωση 7,2ltrs. Τι να σας πω. Με κατεύθυνση προς Λευκάδα. Με είσοδο μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης με είσοδο μέσα στην πόλη της Λευκάδας. Για αυτό και η μέση ταχύτητα είναι 80 χιλιόμετρα προφανώς. Με acc στα 130. Επεξ/σία 18 Αυγούστου 2022 από tilaverboy
vasilllis Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 11 λεπτά πριν, DjTony είπε 5.2 λίτρα στιγμιαία σε κατηφόρα; μέση κατανάλωση πόση ήταν; εγώ στιγμιαία σε ευθεία η κατηφόρα έχω 2 λίτρα. Φίλος με polo 2021 μοντέλο έχει σε επαρχιακό Κορώνη Καλαμάτα 4 με 5 λίτρα και όταν βγει εθνική με κλιματισμό και 140 να έρθει Αθήνα βλέπει 8 λίτρα μέση κατανάλωση Δεν αναφερα πουθενα στιγμιαία.Είναι η μεση κατανάλωση που ειχα στο αμαξι σχεδον σε ολη την διαδρομη .Κυμανθηκε απο 5-5,2. Ξαφνικα απο τα 11 επεσες στα 4-5 και εσύ...Εμένα παντως οι ενδειξεις αυτες ηταν με γνώμονα το οικονομικο του ταξιδιου.
agnostos13 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 1 ώρα πριν, dtk-386 είπε Μια χαρά ροπατοι είναι και οι βενζίνης τούρμπο. Μην αναμασατε παλαιές καταστάσεις. Το μέλλον είναι χωρίς ντίζελ με ότι αυτό σημαίνει. Δηλ αυξημένα τέλη ή τέλος περιβάλλοντος, αυξήσεις στην τιμή λίτρου, έλλειψη ή ακριβά ανταλλακτικά. Η Ευρώπη που ανήκουμε δυστυχώς θέλετε δεν θέλετε έχει αποφασίσει να το καταργήσει. Εδώ σου λένε για ηλεκτροκίνηση κι εσείς λέτε για το ρυπογόνο ντίζελ; Πάει αυτό. Η ΕΕ δεν έχει αποφασίσει να καταργήσει το diesel συγκεκριμένα, αλλά τα θερμικά γενικότερα και αυτό καααάποια στιγμή. Κάποιες κατασκευάστριες ΙΧ έχουν σταματήσει να υποστηρίζουν το πετρέλαιο τόσο γιατί δεν είναι trend όσο και γιατί εν όψη κανονισμών euro 7 είναι ασύμφορο να αναπτυχθούν κινητήρες πετρελαίου που να τα πληρούν (δεν υπάρχει η «εύκολη» λύση του υποκυβισμού που ακολουθούν στη βενζίνη), όμως υπάρχει αγορά ακόμη και κάποιοι αρχίζουν δειλά-δειλά να τα ξαναβάζουν στην γκάμα τους. Τέλος μην ξεχνάμε οτι όποιοι περιορισμοί υπάρχουν στην ΕΕ για τα diesel αφορούν τα κέντρα μεγαλουπόλεων (όπως και στην Ελλάδα) και όχι όλη την επικράτεια της χώρας. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα