kostakiss Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 19 hours ago, tsaltinho said: Καταλαβαινω οτι οσοι ειναι υπερμαχοι της βενζινης, δεν ειχαν ποτε diesel, οπως ημουν κι εγω. Εχοντας εδω και 3 χρονια diesel, δεν προκειται να ξαναγυρισω σε βενζινη. Πιστευω οτι την ιδια άποψη εχουν ολοι οσοι πηγαν απο βενζινη σε diesel απορω τι εκανα τοσα χρονια με βενζινη... πετρελαιο = ξεγνοιασια 1
tutuyo Δημοσ. 30 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2022 Σημερα που μιλαμε παντως η τιμη του πετρελαιου ειναι πρακτικα ιδια με την βενζινη ΤΙΜΕΣ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΟΥ (gge.gov.gr)
nemesiskp Δημοσ. 30 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2022 Στις 26/8/2022 στις 10:36 ΜΜ, SeriesX είπε Γερμανικη Dieseλομηχανη! Τι λες ρε παιδάκι μου. Πολύ μπροστά! Από τους λίγους τυχερούς.
SeriesX Δημοσ. 31 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2022 16 ώρες πριν, tutuyo είπε Σημερα που μιλαμε παντως η τιμη του πετρελαιου ειναι πρακτικα ιδια με την βενζινη ΤΙΜΕΣ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΟΥ (gge.gov.gr) ευτυχως που βαζω πετρελαιο με λιτρα! 😂 Σημερα που μιλαμε το πετρελαιο πηρε σταδιακη αυξηση 25-30 λεπτα και ειναι μαζι με την βενζινη.
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2022 10 λεπτά πριν, SeriesX είπε ευτυχως που βαζω πετρελαιο με λιτρα! 😂 Σημερα που μιλαμε το πετρελαιο πηρε σταδιακη αυξηση 25-30 λεπτα και ειναι μαζι με την βενζινη. αυτό πάντως δεν έχει ξαναγίνει, η βενζίνη που χρειάζεται περισσότερη επεξεργασία για να παραχθεί να στοιχίζει όσο το πετρέλαιο που είναι κατώτερης ποιότητας καύσιμο.... τι αισχροκέρδεια
Pwpwpw Δημοσ. 31 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 17 ώρες πριν, tutuyo είπε Σημερα που μιλαμε παντως η τιμη του πετρελαιου ειναι πρακτικα ιδια με την βενζινη ΤΙΜΕΣ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΟΥ (gge.gov.gr) Άσχετο με το παρόν θέμα αλλά τιμη διυλιστηρίου πετρελαίου θέρμανση 1.442€/lt προ ΦΠΑ, δηλαδή 1.442+24%=1.79€/lt. Σε αυτό εάν προσθέσουμε το κόστος μεταφοράς καυσίμου στο πρατήριο αλλά και το κέρδος του ίδιου του πρατήριου μιλάμε για μια τελική τιμη στον καταναλωτή ξεκάθαρα πάνω από 1.8€/lt, ίσως φτανει και τα 1.9€. Καλο Χειμώνα. Επεξ/σία 31 Αυγούστου 2022 από Pwpwpw 2
GiorgosT Δημοσ. 31 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε Άσχετο με το παρόν θέμα αλλά τιμη διυλιστηρίου πετρελαίου θέρμανση 1.442€/lt προ ΦΠΑ, δηλαδή 1.442+24%=1.79€/lt. Σε αυτό εάν προσθέσουμε το κόστος μεταφοράς καυσίμου στο πρατήριο αλλά και το κέρδος του ίδιου πρατήριο μιλάμε για μια τελική τιμη στον καταναλωτή ξεκάθαρα πάνω από 1.8€/lt, ίσως φτανει και τα 1.9€. Καλο Χειμώνα. Έτσι που θα πάει, μας βλέπω με πριόνια και τσεκούρια να ξαμολιόμαστε στα δάση. Η ζωή εν έτει 1822 2022... Επεξ/σία 31 Αυγούστου 2022 από GiorgosT 1
geomrk Δημοσ. 31 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Καλημέρα, τώρα στα κοντά θέλω να πάρω το 1ο μου αμάξι. Ιδανικά θέλω να πάω σε ενα i30 fastback 18' το οποίο μαρεσει εμφανισιακά εξωτερικά και εσωτερικά,όμως είναι βενζίνη. Αλλιώς, κοιτάω τύπου Renault Megane που μαρέσει για πετρέλαιο. Η ερώτηση μου είναι,αν και θέλω ιδανικά το i30, για ποιό λόγο να επιλέξω την βενζίνη έναντι πετρελαίου. Καθαρά το γούστο μόνο; Γιατί απ'ότι φαίνεται,για μικρότερο κόστος καυσίμου θα επιλέξω πετρέλαιο. Απλά θα ήθελα να δω αν υπάρχουν λόγοι για να πειστώ για το αντίθετο. edit: αποστάσεις που θα κάνω ειναι 15 χλμ 5-6 φορές τη βδομάδα για δουλειά και καμιά βόλτα 3~ φορές τη βδομάδα των 35 χλμ η καθεμία χοντρικά. Επεξ/σία 31 Αυγούστου 2022 από geomrk
GiorgosT Δημοσ. 31 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2022 15 λεπτά πριν, geomrk είπε Καλημέρα, τώρα στα κοντά θέλω να πάρω το 1ο μου αμάξι. Ιδανικά θέλω να πάω σε ενα i30 fastback 18' το οποίο μαρεσει εμφανισιακά εξωτερικά και εσωτερικά,όμως είναι βενζίνη. Αλλιώς, κοιτάω τύπου Renault Megane που μαρέσει για πετρέλαιο. Η ερώτηση μου είναι,αν και θέλω ιδανικά το i30, για ποιό λόγο να επιλέξω την βενζίνη έναντι πετρελαίου. Καθαρά το γούστο μόνο; Γιατί απ'ότι φαίνεται,για μικρότερο κόστος καυσίμου θα επιλέξω πετρέλαιο. Απλά θα ήθελα να δω αν υπάρχουν λόγοι για να πειστώ για το αντίθετο. edit: αποστάσεις που θα κάνω ειναι 15 χλμ 5-6 φορές τη βδομάδα για δουλειά και καμιά βόλτα 3~ φορές τη βδομάδα των 35 χλμ η καθεμία χοντρικά. Με τόσο λίγα χιλιόμετρα ίσως και να μη σε συμφέρει το πετρέλαιο. Εξαρτάται φυσικά και από το κόστος απόκτησης. Εγώ θα σου έλεγα να πάρεις αυτό που σου αρέσει και θα το ευχαριστηθείς και περισσότερο. Και βενζίνη να έχεις, αν αυξηθούν τόσο πια τα χιλιόμετρα που κάνεις, βάζεις ένα καλό κιτ LPG και είσαι μια χαρά. 1
geomrk Δημοσ. 31 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2022 2 λεπτά πριν, GiorgosT είπε Με τόσο λίγα χιλιόμετρα ίσως και να μη σε συμφέρει το πετρέλαιο. Εξαρτάται φυσικά και από το κόστος απόκτησης. Εγώ θα σου έλεγα να πάρεις αυτό που σου αρέσει και θα το ευχαριστηθείς και περισσότερο. Και βενζίνη να έχεις, αν αυξηθούν τόσο πια τα χιλιόμετρα που κάνεις, βάζεις ένα καλό κιτ LPG και είσαι μια χαρά. Πάνω κάτω ίδιο κόστος απόκτησης γύρω στα 16-17Κ. Σε ευχαριστώ,το σκέφτηκα και αυτό για μεταγενέστερα απλά δεν ξέρω μήπως είναι επικίνδυνο για το αμάξι(να βάλω lpg δηλαδή)είμαι άσχετος 😋
tutuyo Δημοσ. 31 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2022 1 λεπτό πριν, geomrk είπε Πάνω κάτω ίδιο κόστος απόκτησης γύρω στα 16-17Κ. Σε ευχαριστώ,το σκέφτηκα και αυτό για μεταγενέστερα απλά δεν ξέρω μήπως είναι επικίνδυνο για το αμάξι(να βάλω lpg δηλαδή)είμαι άσχετος 😋 Η απαντηση ειναι απλη. Η δαπανη για τα καυσιμα των μετακινησεων σου ειναι κατι εντελώς προσωπικο. Υπολογισε τα χλμ που θα κανεις καθε μηνα και δες τι θα πληρωνεις σε βενζινη και τι σε πετρέλαιο και αν το όφελος εχει καποια ουσιαστικη επιπτωση στον προυπολογισμο σου. Αν πχ κερδιζεις 30-40 ευρω το μηνα, εγω δεν θα ρισκαρω να παω σε πετρελαιο λογω της ειδικης μεταχειρισης που χρειαζεται. Φυσικα σε καποιον που τα λεφτα του ειναι μετρημενα κουκια, αυτα τα 30-40 ευρω ειναι σημαντικα. Αλλα αμα ειναι τοσο σημαντικα, ισως θα πρεπει να σκεφτει αλλες επιλογες μετακινησης Γενικοτερα ομως θα σου ελεγα στην επιλογη ενος αυτοκινητου να κοιταξεις πρωτιστως αλλα πραγματα (αν σου αρεσει, αν σε βολευει) και δευτερευοντως την καταναλωση 2
Ukforthemoment Δημοσ. 31 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, tost12 είπε αυτό πάντως δεν έχει ξαναγίνει, η βενζίνη που χρειάζεται περισσότερη επεξεργασία για να παραχθεί να στοιχίζει όσο το πετρέλαιο που είναι κατώτερης ποιότητας καύσιμο.... τι αισχροκέρδεια Θέμα φόρων είναι.Αυτοι καθορίζουν τις διαφορές στις τιμές αναμεσα στα δύο καύσιμα. Επεξ/σία 31 Αυγούστου 2022 από Ukforthemoment
GiorgosT Δημοσ. 31 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2022 7 λεπτά πριν, geomrk είπε Πάνω κάτω ίδιο κόστος απόκτησης γύρω στα 16-17Κ. Σε ευχαριστώ,το σκέφτηκα και αυτό για μεταγενέστερα απλά δεν ξέρω μήπως είναι επικίνδυνο για το αμάξι(να βάλω lpg δηλαδή)είμαι άσχετος 😋 Αν η εγκατάσταση γίνει από σοβαρό μάστορα, προσεγμένα και ακολουθείς τις οδηγίες για σωστή συντήρηση, δεν έχεις να φοβηθείς κάτι. 1
geomrk Δημοσ. 31 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, tutuyo είπε Η απαντηση ειναι απλη. Η δαπανη για τα καυσιμα των μετακινησεων σου ειναι κατι εντελώς προσωπικο. Υπολογισε τα χλμ που θα κανεις καθε μηνα και δες τι θα πληρωνεις σε βενζινη και τι σε πετρέλαιο και αν το όφελος εχει καποια ουσιαστικη επιπτωση στον προυπολογισμο σου. Αν πχ κερδιζεις 30-40 ευρω το μηνα, εγω δεν θα ρισκαρω να παω σε πετρελαιο λογω της ειδικης μεταχειρισης που χρειαζεται. Φυσικα σε καποιον που τα λεφτα του ειναι μετρημενα κουκια, αυτα τα 30-40 ευρω ειναι σημαντικα. Αλλα αμα ειναι τοσο σημαντικα, ισως θα πρεπει να σκεφτει αλλες επιλογες μετακινησης Γενικοτερα ομως θα σου ελεγα στην επιλογη ενος αυτοκινητου να κοιταξεις πρωτιστως αλλα πραγματα (αν σου αρεσει, αν σε βολευει) και δευτερευοντως την καταναλωση Έχεις απόλυτο δίκιο,αυτό θα κάνω,εφ'όσον γνωρίζω ή μπορω να τσεκάρω τις καταναλώσεις που παίζουν στα εκάστοτε αμάξια. Απλά δεν είχα στο νου μου την ειδική μεταχείριση για το πετρέλαιο που λες. Επεξ/σία 31 Αυγούστου 2022 από geomrk
GiorgosT Δημοσ. 31 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2022 3 λεπτά πριν, geomrk είπε Έχεις απόλυτο δίκιο,αυτό θα κάνω,εφ'όσον γνωρίζω ή μπορω να τσεκάρω τις καταναλώσεις που παίζουν στα εκάστοτε αμάξια. Απλά δεν είχα στο νου μου την ειδική μεταχείριση για το πετρέλαιο που λες. Ε, είναι τα ντιζελάκια μας κάπως πιο ευαίσθητα και κυρίως οι ζημιές στο σύστημα τροφοδοσίας κοστίζουν αρκετά. Κατά τα άλλα, αν κάποιος κάνει πολλά χιλιόμετρα σε ανοιχτό δρόμο, δεν το συζητάμε, είναι ιδανικό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα