gaspappas Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 9 ώρες πριν, Maurikycli είπε Το Mazda 2, είναι yaris; Το καινούριο που θα βγει ναι θα μοιράζεται πολλά μέρη! Το μέχρι προπέρσι μοντέλο που πήγα και δοκίμασα έπαθα πλάκα απο την ποιότητα στο εσωτερικό!Καμία σχέση με την απαράδεκτη πλαστικούρα του yaris! Βέβαια δεν μου άρεσε το εξωτερικό πίσω μέρος για αυτό και δεν το πήρα! 1
GiorgosT Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Εδώ και 4 μήνες έχουμε το FIAT Tipo. Είναι η έκδοση με τον 1.6 MultiJet2 με 120HP και 32 κιλά ροπής. Μιλάμε για 1300+ κιλά αυτοκίνητο (σεντάν). Στην εθνική με ταχύτητες ~100χλμ/ω με κλιματισμό, ήμουν περίπου στα 4,4-4,6λ/100. Σε διαδρομές (πάντα στην εθνική) με 130χλμ/ω ανέβαινε στα 5,2, νούμερο καθόλου άσχημο για το βάρος του. Σε καθημερινή χρήση, κάνω περίπου 27χλμ πήγαινε-έλα στη δουλειά, όπου κινούμαι σε ημιορεινούς δρόμους. Έχω αρκετή ανηφόρα στο πήγαινε. Στο τέλος της μέρας, έχω μέσο όρο, 5,8-6,2, ανάλογα με το πόσο βιάζομαι 😉 Σε ένα γέμισμα που είχα κάνει, το πήγαινα πιο ελεύθερα, χωρίς να κοιτάζω κατανάλωση, όπερ και σημαίνει ότι του έδινα και είχα φτάσει στα 7,5λ/100. Μετρήσεις εννοείται βάσει γεμίσματος και χιλιομέτρων. Πρέπει να πω πάντως πως ο υπολογιστής του αυτοκινήτου είναι πάντα πολύ κοντά στην πραγματική κατανάλωση, με αποκλίσεις της τάξης του 0.2λ/100. Εννοείται ότι δεν τίθεται θέμα σύγκρισης κόστους με αντίστοιχο βενζινοκίνητο. Στο παλιό (FIAT Stilo) έχω LPG και βγαίνει σε λεφτά σχεδόν το ίδιο με το Tipo, αλλά με λιγότερο βάρος και πολύ λιγότερη ιπποδύναμη. Οπωσδήποτε, πρέπει κάποιος να υπολογίσει εξαρχής τι χρήση θα κάνει, πόσα χιλιόμετρα τον χρόνο και αρχικό κόστος αγοράς σε σχέση με βενζινοκίνητο και να δει αν τον συμφέρει να προχωρήσει σε αγορά diesel. Εγώ πάντως δεν το μετάνιωσα στιγμή. Επεξ/σία 25 Αυγούστου 2022 από GiorgosT
SeriesX Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Για την εργασια μου κανω καθημερινα 115 χλμ. Τον Αυγουστο με εργασια και παραλιες στο Σουνιο θα κανω +3.000 χλμ! Το ετος κανω απο 25000 χλμ εως 30000 χλμ Diesel only για τετοια χρηση. 1
Raylan Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 Στις 17/8/2022 στις 4:15 ΜΜ, dimitrissot είπε Καλησπέρα, Κάνω περίπου 11κ χιλιόμετρα τον χρόνο. Αξίζει να πάρω πάλι πετρέλαιο μιας και η τιμές είναι ίδιες στο καύσιμο πλέον; Τα χιλιόμετρα μου είναι εντός πόλης και μια φορά τον μήνα κάποιο ταξίδι 250-300 χιλιόμετρα. Βλέπω όλους τους κινητήρες πλέον να είναι 1.0 κυβικά και μου φαίνονται λίγα. Είναι αξιόπιστοι; Μιλάω για αγορά καινούργιου και όχι μεταχειρισμένου. Τα πετρέλαια τα κοπανάνε 3 με 4 χιλιάρικα πάνω και υπάρχει και διαφορά στην τιμή περίπου 0,30 ευρώ το λίτρο… όλοι 1.0 1.2 κυβικά τα βγάζουν μια χαρά είναι τουρμπάτα.. Για αγορά Καινούργιου εγώ θα έπαιρνα βενζίνα, δεν θα πλήρωνα 3-4κ παραπάνω να πάρω πετρέλαιο τώρα σε μεταχειρισμένο ίσως και να συμφέρει από άποψη κόστους
tsaltinho Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 8 ώρες πριν, Raylan είπε Τα πετρέλαια τα κοπανάνε 3 με 4 χιλιάρικα πάνω και υπάρχει και διαφορά στην τιμή περίπου 0,30 ευρώ το λίτρο… όλοι 1.0 1.2 κυβικά τα βγάζουν μια χαρά είναι τουρμπάτα.. Για αγορά Καινούργιου εγώ θα έπαιρνα βενζίνα, δεν θα πλήρωνα 3-4κ παραπάνω να πάρω πετρέλαιο τώρα σε μεταχειρισμένο ίσως και να συμφέρει από άποψη κόστους Δεν ειναι παντα ο κανονας αυτος. Πολυ τακτικα βγαινουν προσφορες στα Diesel που η τιμη Diesel / Βενζινης ειναι σχεδον ιδια. Το περασμενο καλοκαιρι παζαρευα το countryman. Cooper και One D ειχαν ακριβως ίδια τιμή με την διαφορα ότι το cooper ειχε λιγο πιο καλο εξοπλισμό 1
geofak Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 Χτεσινό με Vito, από ΚΤΕΛ Άρτας μέχρι έξοδο Ιόνιας για Ιωάννινα. Καλά πήγε αυτό
Burgos Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 3 ώρες πριν, tsaltinho είπε Δεν ειναι παντα ο κανονας αυτος. Πολυ τακτικα βγαινουν προσφορες στα Diesel που η τιμη Diesel / Βενζινης ειναι σχεδον ιδια. Το περασμενο καλοκαιρι παζαρευα το countryman. Cooper και One D ειχαν ακριβως ίδια τιμή με την διαφορα ότι το cooper ειχε λιγο πιο καλο εξοπλισμό Άρα δεν είχαν την ίδια τιμή. Είχαν ίδια τιμή σε διαφορετικά επίπεδα εξοπλισμού. Αν συγκρίνεις βενζίνη και diesel με τον ίδιο εξοπλισμό τότε το diesel είναι ακριβότερο σαν αγορά. Πχ η BMW 118i έχει 30Κ όπως και η 116d. Είναι αστείο να τα συγκρίνεις όμως. Θα συγκρίνεις την 116d με την 116i που έχουν 5 χιλιάρικα διαφορά με το ίδιο επίπεδο εξοπλισμού
tsaltinho Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 2 λεπτά πριν, Burgos είπε Άρα δεν είχαν την ίδια τιμή. Είχαν ίδια τιμή σε διαφορετικά επίπεδα εξοπλισμού. Αν συγκρίνεις βενζίνη και diesel με τον ίδιο εξοπλισμό τότε το diesel είναι ακριβότερο σαν αγορά. Πχ η BMW 118i έχει 30Κ όπως και η 116d. Είναι αστείο να τα συγκρίνεις όμως. Θα συγκρίνεις την 116d με την 116i που έχουν 5 χιλιάρικα διαφορά με το ίδιο επίπεδο εξοπλισμού Η διαφορα στο επιπεδο εξοπλισμοθ ηταν στα 2.600 ευρω, οχι 5.000. Ο εξοπλισμος του Diesel ηταν με αυτοματο κιβωτιο, οθονη 6.5 ιντσες, φωτα ημερας και πορειας Led, διζωνικο κλιματισμο. Επισυναπτω την προσφορα ( adventure plus για το diesel και executive για την βενζινη ). https://www.mini.com.gr/el_GR/home/f60-campaign.html Οταν μπηκα στη συγκριση, το diesel το θεωρουσα πολυ καλυ προσφορα, και τα παραπανω του cooper δεν με ενδιεφεραν. Επισης παραθετω και το X2 το οποιο αγορασα σε diesel το 2019 σε M-pack γιατι ηταν 200 εθρω πιο φτηνο απο αυτο της Βενζινης σε ακριβως ιδιο εξοπλισμο. 1
ikaruga24 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 Προσωπικά με την σημερινή κατάσταση θα αγόραζα μόνο βενζίνη ή υβριδικό. Το πετρέλαιο θα το σκεφτόμουν σε μεταχειρισμένο το πολύ 7ετιας. Θεωρώ ότι η σημερινή κατάσταση με την ενέργεια θα εγκαταλείψει τα σχέδια της βίαιης μετάβασης σε πράσινες πηγές οπότε μην τους ξεγράφετε ακόμα τους κινητήρες εσωτερικής καύσης.
SeriesX Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 Οσο το diesel κατεχει το 90% της αγορας overall στα consumers cars + heavy vehicles, πρωτα θα σβησει ο ηλιος και μετα θα πεθανουν τα πετρελαια! 5
tsaltinho Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Καταλαβαινω οτι οσοι ειναι υπερμαχοι της βενζινης, δεν ειχαν ποτε diesel, οπως ημουν κι εγω. Εχοντας εδω και 3 χρονια diesel, δεν προκειται να ξαναγυρισω σε βενζινη. Πιστευω οτι την ιδια άποψη εχουν ολοι οσοι πηγαν απο βενζινη σε diesel Επεξ/σία 26 Αυγούστου 2022 από tsaltinho 7
SeriesX Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 31 λεπτά πριν, tsaltinho είπε Καταλαβαινω οτι οσοι ειναι υπερμαχοι της βενζινης, δεν ειχαν ποτε diesel, οπως ημουν κι εγω. Εχωντας εδω και 3 χρονια diesel, δεν προκειται να ξαναγυρισω σε βενζινη. Πιστευω οτι την ιδια άποψη εχουν ολοι οσοι πηγαν απο βενζινη σε diesel Σαν οικογενεια εχουμε αγορασει 7-8 βενζινης, μολις αγορασα το BMW το 2014 μετα απο λιγο μπηκε και αλλο diesel. Σημερα σκεφτομαστε ακομα μια αγορα, παλι τον πρωτο λογο στο diesel. 1
BrocasHelm Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 9 ώρες πριν, geofak είπε Χτεσινό με Vito, από ΚΤΕΛ Άρτας μέχρι έξοδο Ιόνιας για Ιωάννινα. Καλά πήγε αυτό Μια χαρά το κόβω, ειδικά αν το είχες τίγκα το βανάκι. Πήγαινες και λίγο κομμάτια άλλωστε. 1
geofak Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 1 ώρα πριν, BrocasHelm είπε Μια χαρά το κόβω, ειδικά αν το είχες τίγκα το βανάκι. Πήγαινες και λίγο κομμάτια άλλωστε. Μισογεμάτο ήταν. Σε φυσιολογικές συνθήκες δεν έχω πάνω από 6.5 , έχω δει και κάτω από 6 χαλαρά σε εθνική. Κανένα παράπονο βέβαια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα