Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μεγάλωσα την εποχή που ένα σαξόραλλο ήταν όνειρο του έφηβου. Το 1ο μου αυτοκίνητο ήταν ένα Peugeot 106 Rallye 1.6 120 hp μπλε με την λευκή σιδερένια ζάντα. Τότε δεν μας ένοιαζε τίποτα άλλο παρά τα άλογα η ταχύτητα και το πόσο ωραία στρίβει ένα αυτοκίνητο. Δεν υπήρχαν καν trip computers. 

Και φτάσαμε στην εποχή που μαλώνουν στα fora για το ποιανού είναι μικρότερη .......η κατανάλωση.

Ω θεοί! :ph34r::lol:

• Like 8
  • Απαντ. 265
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Το πετρελαιο ειναι κατα συνθηκη εως και 30% φτηνοτερο απο την βενζινη τελευταιας γενιας, λογω καταναλωσης και τιμης. Το θεμα ειναι αυτο το 30% να το καρπωνεσαι, δλδ να βλεπεις ουσιαστικη διαφορα στο πορτοφολι σου, διοτι οι πετρελαιοκινητηρες εχουν πιο ακριβες βλαβες απο τους βενζινοκινητηρες.

Τι να το κανω να κερδιζω σε κοστος καυσιμων 3-4 χρονια, οταν θα κληθω πχ να τα δωσω μαζεμενα σε ενα προβλημα  (πχ το προβλημα με το δοχειο ουριας του PSA). Η τι να το κανω το κερδος οταν πρεπει να εχω στο μυαλο μου να κινω το αυτοκινητο συχνα, να βαζω πριμιουμ καυσιμο κτλ

Αυτο που με εντυπωσιαζει ομως ειναι τα ποσα χλμ ισχυριζονται οτι κανουν οι περισσοτεροι εδω

2 λεπτά πριν, dtk-386 είπε

Και φτάσαμε στην εποχή που μαλώνουν στα fora για το ποιανού είναι μικρότερη .......η κατανάλωση.

Ω θεοί! :ph34r::lol:

Κοιτα κι εγω δεν το αντιλαμβανομαι, αλλα οκ δινω ενα ελαφρυντικο λογω ακριβειας. Αλλα κι εμενα με εντυπωσιαζει οταν ρωτας καποιον να σου πει το πρωτο και καλυτερο χαρακτηριστικο του αυτοκινητου του και δεν σου λεει πχ, τραβηγμα, ανεση,κυλιση κτλ, σου λεει καταναλωση

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 18/8/2022 στις 9:18 ΠΜ, DjTony είπε

. Θέλω 12-13 λίτρα να πάω Καλαμάτα και ξαδέρφια με βενζίνη θέλουν 27 λίτρα το λιγότερο.

Πήγα πριν 2 εβδομάδες Καλαμάτα με Pegeuot 208 Βενζίνη 1200κεκ 100hp φουλ φορτωμένος με γυναίκα και παιδί A/C με 5,2 λτ./100 ταχύτητα 110-120χλμω

Επεξ/σία από gaspappas
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, GimiDaTa είπε

Αν και θεωρό και εγώ τα πετρέλαια απέραστα σε θέμα οικονομίας η αλήθεια είναι ότι δεν έχουν πολλές μηχανικές εξελίξεις όπως τα βενζινοκινητα παράδειγμα το swift με τον 1.2 DUALJET που είχα λίγο στη διάθεση μου έπαιζε για πλάκα χαμηλά 4αρια με 120-130 και κάνα άνοιγμα που και που  ενώ σε συνδυασμό με το χαμηλό βάρος είχε επιδόσεις περισσοτέρων κυβικών. και αν βάλουμε και την χαμηλότερη συντήρηση που σίγουρα θα έχει πιστεύω σύντομα ίσως κάποιοι βενζινοκινητήρες εκθρονίσουν τους αντίστοιχους diesel

Πάντως εάν και έχω οδηγήσει καμποσα βενζινοκίνητα και κάποια εξ αυτών σύγχρονα μοντέλα τελευταίας 3ετιας, σε πορεία εθνική με ταχυτητες 120-130 δεν εχω δει κανένα να χτυπάει  4αρια σε τέτοιες ταχυτητες, τα πιο οικονομικά χτύπαγαν χαλαρά 6αρι στα 130. 

Επεξ/σία από Pwpwpw
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε

Πάντως εάν και έχω οδηγήσει αρκετά βενζινοκίνητα και κάποια εξ αυτών σύγχρονα μοντέλα τελευταίας 3ετιας, σε πορεία εθνική με ταχυτητες 120-130 δεν εχω δει κανένα να χτυπάει  4αρια σε τέτοιες ταχυτητες, τα πιο οικονομικά χτύπαγαν χαλαρά 6αρι στα 130. 

ισχυει, φυσικα παιζει ρολο και το σκαφος

ο Puretech 1.2/130 σε 3008, γραφει 6 σε εθνικη εως 130 και το χαμηλοτερο που εχω δει ειναι 5 με 80χλμ. Τα οποια νουμερα για βενζινοκινητηρα ειναι φανταστικά

Επεξ/σία από tutuyo
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, tutuyo είπε

Αυτο που με εντυπωσιαζει ομως ειναι τα ποσα χλμ ισχυριζονται οτι κανουν οι περισσοτεροι εδω

Κοιτα κι εγω δεν το αντιλαμβανομαι, αλλα οκ δινω ενα ελαφρυντικο λογω ακριβειας. Αλλα κι εμενα με εντυπωσιαζει οταν ρωτας καποιον να σου πει το πρωτο και καλυτερο χαρακτηριστικο του αυτοκινητου του και δεν σου λεει πχ, τραβηγμα, ανεση,κυλιση κτλ, σου λεει καταναλωση

Εδώ είσαι λάθος φίλε, τι να τα κάνω τα άλογα αν θέλω 300 ευρώ να ανέβω Θεσσαλονίκη, που ο κανόνας εν τέλη είναι ότι όσο και να τρέξεις άντε να γλυτώσεις κανένα μισάωρο. Είχα ένα rallye 106 και πήρα clio dci ακόμη και τώρα που τα καύσιμα έχουν πάει στον Θεό με το clio θέλω περίπου 50 ευρώ καύσιμο με το rallye με τις προ κρίσης τιμές βενζίνης, δηλαδή το πολύ 1,6 ήθελα χαλαρά 70 ευρώ καύσιμο. Εντάξει έφτανα και ένα μισάωρο ποιο νωρίς και τι να λέει δηλαδή;;;

Δημοσ.
13 ώρες πριν, kawavn800 είπε

Ψυχικό Αθήνα - Πάτρα - Αθήνα Ψυχικό το κάνω 3 φορές με ένα γέμισμα.

Απλά μαθηματικά....

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, tost12 είπε

Εδώ είσαι λάθος φίλε, τι να τα κάνω τα άλογα αν θέλω 300 ευρώ να ανέβω Θεσσαλονίκη, που ο κανόνας εν τέλη είναι ότι όσο και να τρέξεις άντε να γλυτώσεις κανένα μισάωρο. Είχα ένα rallye 106 και πήρα clio dci ακόμη και τώρα που τα καύσιμα έχουν πάει στον Θεό με το clio θέλω περίπου 50 ευρώ καύσιμο με το rallye με τις προ κρίσης τιμές βενζίνης, δηλαδή το πολύ 1,6 ήθελα χαλαρά 70 ευρώ καύσιμο. Εντάξει έφτανα και ένα μισάωρο ποιο νωρίς και τι να λέει δηλαδή;;;

Kαι ο βενζινοκίνητος θα σου πει γλύτωσες ένα 20ρικο? Ε και τι έγινε....

Δεν είναι όλα κατανάλωση. Τα ντίζελ θέλουν πολλά χλμ και υπομονή στην οδήγησή τους. Επίσης επειδή πολλοί έχουν στον νου τους το αγροτικό ντίζελ του παππού που έκαιγε κόκκινο κάποτε, τα σύγχρονα ντίζελ δεν είναι καθόλου έτσι. Εχουν και αυτά απαιτητική συντήρηση και ακριβές επισκεύες αν σου κάτσει η ατυχία. Η γυναίκα έχει ένα Clio dci του 2020. Δεν παλεύεται η οδήγησή του πραγματικά. Ούτε και η μπόχα του αν είσαι από πίσω. Για εμένα πάντα.

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, dtk-386 είπε

Kαι ο βενζινοκίνητος θα σου πει γλύτωσες ένα 20ρικο? Ε και τι έγινε....

όχι όχι αναφέρω με την βενζίνη στο 1,6 το λίτρο όχι με σημερινές τιμές.

6 λεπτά πριν, dtk-386 είπε

με το rallye με τις προ κρίσης τιμές βενζίνης, δηλαδή το πολύ 1,6 ήθελα χαλαρά 70 ευρώ καύσιμο

Με 2 ευρώ το λίτρο μας πήρε και μας σήκωσε...

Επίσης εμένα δεν μου περισσεύει το 20-αρίκο πλέον, να μου πεις για τυχόν ζημιές ναι θα συμφωνήσω αν βγει ζημιά στο πετρέλαιο την έβαψα αλλά τα υπόλοιπα δεν αληθεύουν μια χαρά είναι και από επιδόσεις και από όλα τα diesel. Τώρα τα περί μπόχας που αναφέρεις ούτε έχει πέσει στην αντίληψη μου ούτε και μου έχει πει κανείς κάτι. Το rallye λίγο πριν το δώσω έδινα μέσο όρο 300 ευρώ service γιατί αναγκαζόμουνα και πήγαινα αντιπροσωπεία.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, tost12 είπε

Το rallye λίγο πριν το δώσω έδινα μέσο όρο 300 ευρώ service γιατί αναγκαζόμουνα και πήγαινα αντιπροσωπεία.

Μιλάμε για ένα αυτοκίνητο 20ετίας.....

Δημοσ.
8 ώρες πριν, GimiDaTa είπε

Αν και θεωρό και εγώ τα πετρέλαια απέραστα σε θέμα οικονομίας η αλήθεια είναι ότι δεν έχουν πολλές μηχανικές εξελίξεις όπως τα βενζινοκινητα παράδειγμα το swift με τον 1.2 DUALJET που είχα λίγο στη διάθεση μου έπαιζε για πλάκα χαμηλά 4αρια με 120-130 και κάνα άνοιγμα που και που  ενώ σε συνδυασμό με το χαμηλό βάρος είχε επιδόσεις περισσοτέρων κυβικών. και αν βάλουμε και την χαμηλότερη συντήρηση που σίγουρα θα έχει πιστεύω σύντομα ίσως κάποιοι βενζινοκινητήρες εκθρονίσουν τους αντίστοιχους diesel

Να σου πω το σκέφτομαι και εγώ το Swift. Αν όντως βγάζει 4αρια στην εθνική και 5-6 στην καθημερινή οδήγηση, μιλάμε για ασήμαντη διαφορά στο κόστος απο lpg που καίει 8 με 9lt/100km συν την βενζίνη. 

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, SeriesX είπε

Ψυχικό Αθήνα - Πάτρα - Αθήνα Ψυχικό το κάνω 3 φορές με ένα γέμισμα.

Απλά μαθηματικά....

220*2*3=1320 χιλιόμετρα μέ ένα γέμισμα των 45 λίτρων ; να υποθέσω και εσύ με  opel corsa;

Και εσύ με αυγό κάτω απο το πόδι σου ;

Ανέβασε μια φωτογραφία εδώ με τον δείκτη κατανάλωσης να μας πείσεις

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, SoCal78 είπε

Να σου πω το σκέφτομαι και εγώ το Swift. Αν όντως βγάζει 4αρια στην εθνική και 5-6 στην καθημερινή οδήγηση, μιλάμε για ασήμαντη διαφορά στο κόστος απο lpg που καίει 8 με 9lt/100km συν την βενζίνη. 

Έχει κάνα χρόνο αναμονή.δεν ξέρω καν αν μπορείς να το παραγγείλεις.

Τα μεταχειρισμένα πιο ακριβά από τα καινούργια. Άντε βγάλε ακρη

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, borealisnor είπε

Έχει κάνα χρόνο αναμονή.δεν ξέρω καν αν μπορείς να το παραγγείλεις.

Τα μεταχειρισμένα πιο ακριβά από τα καινούργια. Άντε βγάλε ακρη

6 μήνες μου είχαν πει πρόσφατα που ρώτησα στη Suzuki. Στα μεταχειρισμένα ναι είναι γελοία η κατάσταση. Ζητάνε 20 χιλιάρικα για diesel 5ετιας με 200.000 χλμ

Επεξ/σία από SoCal78
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, kawavn800 είπε

220*2*3=1320 χιλιόμετρα μέ ένα γέμισμα των 45 λίτρων ; να υποθέσω και εσύ με  opel corsa;

Και εσύ με αυγό κάτω απο το πόδι σου ;

Ανέβασε μια φωτογραφία εδώ με τον δείκτη κατανάλωσης να μας πείσεις

IMG_20220823_102408.jpg

IMG_20220823_102341.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...