kawavn800 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2022 6 ώρες πριν, tsaltinho είπε Είναι τρομερο οτι προσπαθεις να μας πεισεις οτι οι καταναλωσεις αναμεσα στα tsi και tdi ειναι σχεδον ίδιες ενω ο ίδιος ο Κατασκευστής δίνει 1.6ltrs διαφορα στην μέση κατανάλωση ( 4,3 ο diesel vs 5.9 o βενζινης ). Μήπως οδηγεις μονο σε κατηφόρες ? Έχεις δει φίλε, κατανάλωση 4.3 l/100 σε πετρελαιοκινητήρα; αυτά είναι θεωρητικά με 90 χιλιόμετρα ευνοϊκό άνεμο. Ρώτησε κάποιον που να έχει. Μόλις πιέσεις λίγο το πόδι σου βλέπεις 7 +. Έχω renault clio 1.5 και renault clio 1.2 turbo. Με 130 χιλιόμετρα Αθήνα Γιάννενα και τα δύο με 4 άτομα μέσα. Το diesel 5.4 και το βενζίνη 6.5. Τωρα το τι λέει ο καθένας μας είναι άλλη υπόθεση. Μπουζί αλλάζεις κάθε 50000 χιλιόμετρα όπως και φίλτρο πατρελαίου.
DjTony Δημοσ. 22 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2022 9 λεπτά πριν, kawavn800 είπε Έχεις δει φίλε, κατανάλωση 4.3 l/100 σε πετρελαιοκινητήρα; αυτά είναι θεωρητικά με 90 χιλιόμετρα ευνοϊκό άνεμο. Ρώτησε κάποιον που να έχει. Μόλις πιέσεις λίγο το πόδι σου βλέπεις 7 +. Έχω renault clio 1.5 και renault clio 1.2 turbo. Με 130 χιλιόμετρα Αθήνα Γιάννενα και τα δύο με 4 άτομα μέσα. Το diesel 5.4 και το βενζίνη 6.5. Τωρα το τι λέει ο καθένας μας είναι άλλη υπόθεση. Μπουζί αλλάζεις κάθε 50000 χιλιόμετρα όπως και φίλτρο πατρελαίου. 4.4 λίτρα με κλιματιστικό 140 σταθερή ταχύτητα τέρμα φορτωμένο το αμάξι με 4 ενήλικες και ένα βρέφος + πόσα πράγματα. Αθήνα Κωνσταντινούπολη. Ανηφόρες κατηφόρες δε σταμάταγε πουθενά. Από γέμισμα σε γέμισμα λίτρα δια χιλιόμετρα κλπ κλπ μιας και δεν έχει υπολογιστή ταξιδιού. Toyota Yaris D4D 2005 μοντέλο
SoCal78 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2022 Θα αγοράσω καινούργιο γιατί εκεί που έχουν φτάσει οι τιμές των μεταχειρισμένων πραγματικά δεν αξίζει, και μου φαίνεται πολύ καλή ιδέα το LPG/CNG. Tι μπορώ να αγοράσω με 20 χιλιάρικα μάξιμουμ;
cliobaccarra Δημοσ. 22 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2022 51 λεπτά πριν, SoCal78 είπε Θα αγοράσω καινούργιο γιατί εκεί που έχουν φτάσει οι τιμές των μεταχειρισμένων πραγματικά δεν αξίζει, και μου φαίνεται πολύ καλή ιδέα το LPG/CNG. Tι μπορώ να αγοράσω με 20 χιλιάρικα μάξιμουμ; Cng πρόσεχε γιατί αναμένονται αυξήσεις και άλλο. Επίσης σε περιορίζει το δίκτυο
nikos2004dj Δημοσ. 22 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2022 1 ώρα πριν, SoCal78 είπε Θα αγοράσω καινούργιο γιατί εκεί που έχουν φτάσει οι τιμές των μεταχειρισμένων πραγματικά δεν αξίζει, και μου φαίνεται πολύ καλή ιδέα το LPG/CNG. Tι μπορώ να αγοράσω με 20 χιλιάρικα μάξιμουμ; φυγε μακρυα απο cng , εχω ενα doblo cng κ δεν εχω μετανιωσει για κανενα αλλο αμαξι απ οσα εχω παρει .. 2
SeriesX Δημοσ. 22 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, nikos2004dj είπε φυγε μακρυα απο cng , εχω ενα doblo cng κ δεν εχω μετανιωσει για κανενα αλλο αμαξι απ οσα εχω παρει .. Τι σου εβγαλε το cng ? Αν και δεν το προτεινω για κανενα λογο το συγκεκριμενο καυσιμο. 1 ώρα πριν, kawavn800 είπε Έχεις δει φίλε, κατανάλωση 4.3 l/100 σε πετρελαιοκινητήρα; αυτά είναι θεωρητικά με 90 χιλιόμετρα ευνοϊκό άνεμο. Ρώτησε κάποιον που να έχει. Μόλις πιέσεις λίγο το πόδι σου βλέπεις 7 +. Έχω renault clio 1.5 και renault clio 1.2 turbo. Με 130 χιλιόμετρα Αθήνα Γιάννενα και τα δύο με 4 άτομα μέσα. Το diesel 5.4 και το βενζίνη 6.5. Τωρα το τι λέει ο καθένας μας είναι άλλη υπόθεση. Μπουζί αλλάζεις κάθε 50000 χιλιόμετρα όπως και φίλτρο πατρελαίου. Σκεψου οτι τα 4,2-4,5 λιτρα καταναλωση γραφω στην διαδρομη Οινοφυτα - Ψυχικο που ανεβαινω ολη την ανηφορα της Γαλατσιου απο τις τρεις γεφυρες της Αθηνων Λαμιας. Συνολικα αρκετη ανηφορα εαν υπολογισεις και την ανηφορα της Μαλάκασας αλλα και των Αφιδνων . Η ιδια διαδρομη αναποδα ειναι στα 3.6-4.0. Αναλογα τις συνθηκες παντα. (ανεμος, βροχη και λοιπα) Επεξ/σία 22 Αυγούστου 2022 από SeriesX
kawavn800 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2022 20 λεπτά πριν, SeriesX είπε Τι σου εβγαλε το cng ? Αν και δεν το προτεινω για κανενα λογο το συγκεκριμενο καυσιμο. Σκεψου οτι τα 4,2-4,5 λιτρα καταναλωση γραφω στην διαδρομη Οινοφυτα - Ψυχικο που ανεβαινω ολη την ανηφορα της Γαλατσιου απο τις τρεις γεφυρες της Αθηνων Λαμιας. Συνολικα αρκετη ανηφορα εαν υπολογισεις και την ανηφορα της Μαλάκασας αλλα και των Αφιδνων . Η ιδια διαδρομη αναποδα ειναι στα 3.6-4.0. Αναλογα τις συνθηκες παντα. (ανεμος, βροχη και λοιπα) Και πηγαίνεις με 130 χιλιόμετρα στην εθνική και 4.3 λιτρα και με κλιματισμό να υποθέσω;;;; Μόνος σου μέσα ή με παρέα τη σκιά σου ; Σηκώνω τα χέρια ψηλά. Ανέβασε 3 φωτογραφίες με χιλιόμετρα /κατανάλωση και διανυθείσα απόσταση και θα σου πω. πάνω απο 1000 χιλιόμετρα. Εχω εγώ , έχει ο αδελφός μου C3 καινούριο , έχει ο κολλητός μου clio που κάνει διαδρομη Νεα Ιωνία Αττική οδό Υμμητό και επιστροφή κάθε ημέρα . 165000 χιλιόμετρα . Τέτοιες καταναλώσεις μόνο στα έγγραφα. Το θέμα είναι να λέτε πραγματικά στοιχεία και όχι απο γέμισμα σε γέμισμα.
telis Δημοσ. 22 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2022 Εγώ με το auris 1.4d του 16, δεν κατάφερα ποτέ μα ποτέ να δω κατανάλωση πάνω από 6 ακόμα και αν πήγαινα με 170 στην εθνική ή έκανα ανάβαση σε βουνό στα όρια. Αντίθετα με βενζίνη το 12 με 14 το βλέπω με ότι αυτοκίνητο και να είχα αν πήγαινα με αντίστοιχους ρυθμούς. Επιμένω πως όσοι είχαν ντίζελ και βενζίνη, προτιμούν το ντίζελ
Burgos Δημοσ. 22 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2022 12 ώρες πριν, telis είπε Εξαιρώ τα plug in υβριδικά που όμως είναι πανάκριβα Τα Plug in καίνε λίγο παραπάνω από τα αντίστοιχα θερμικά στην εθνική λόγω έξτρα βάρους. Αν κάνεις 20-25χλμ μέσα στην πόλη μπορεί να τα βγάλεις όλα με την μπαταρία και κερδίζεις από εκεί. Άντε κι από τα τέλη ταξινόμησης που αξίζει μόνο αν φορτώσεις πολλά έξτρα, αλλιώς δεν κερδίζεις κάτι λόγω αυξημένης τιμής. Γενικά τώρα για να είναι ένα βενζινοκίνητο πιο οικονομικό από το diesel θα πρέπει να συγκρίνουμε 1000άρι βενζίνη με 2λιτρο diesel που βλέπεις άνετα 8-9 λίτρα στην εθνική αν το πατήσεις λίγο παραπάνω
tsaltinho Δημοσ. 23 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2022 4 ώρες πριν, kawavn800 είπε Έχεις δει φίλε, κατανάλωση 4.3 l/100 σε πετρελαιοκινητήρα; αυτά είναι θεωρητικά με 90 χιλιόμετρα ευνοϊκό άνεμο. Ρώτησε κάποιον που να έχει. Μόλις πιέσεις λίγο το πόδι σου βλέπεις 7 +. Έχω renault clio 1.5 και renault clio 1.2 turbo. Με 130 χιλιόμετρα Αθήνα Γιάννενα και τα δύο με 4 άτομα μέσα. Το diesel 5.4 και το βενζίνη 6.5. Τωρα το τι λέει ο καθένας μας είναι άλλη υπόθεση. Μπουζί αλλάζεις κάθε 50000 χιλιόμετρα όπως και φίλτρο πατρελαίου. Διαβασε απο την αρχη το post και μετα θα καταλαβεις τι εννοω. Δεν μπηκα στην διαδικασια να κρινω αν ισχυει η καταναλωση. Το παλικαρι λεει οτι το diesel με την βενζινη εχουν κοντα ομοιες καταναλωσεις. Και απανταω, ειναι δυνατον ο κατασκευαστης να σου δινει 1.6 λιτρα διαφορα ( που ειναι το λιγοτερο 2 λιτρα) κι εσυ μα μου λες οτι καινε το ιδιο??? Καταλαβες τωρα?
korakios Δημοσ. 23 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2022 4 ώρες πριν, SoCal78 είπε Θα αγοράσω καινούργιο γιατί εκεί που έχουν φτάσει οι τιμές των μεταχειρισμένων πραγματικά δεν αξίζει, και μου φαίνεται πολύ καλή ιδέα το LPG/CNG. Tι μπορώ να αγοράσω με 20 χιλιάρικα μάξιμουμ; και καινούριο δεν αξίζει με τόση αύξηση που έχουν πάρει cng το ξεχνάς λόγω τιμών που έρχονται , τώρα είναι στα ίδια με υγραέριο και πάνε για πετρέλαιο ,σε λίγο θα είναι και παραπάνω απο βενζίνη , απο άνοιξη και μετά βλεπεις τώρα μόνο lpg ή hybrid και μετατροπή σε lpg 3 ώρες πριν, nikos2004dj είπε φυγε μακρυα απο cng , εχω ενα doblo cng κ δεν εχω μετανιωσει για κανενα αλλο αμαξι απ οσα εχω παρει .. πλην της αύξησης , να φανταστώ οτι τρως κίνηση στον ανεφοδιασμό ? γιατί προβλήματα δε βγάζουν (εκτός αν το πήρες μτχ εισαγωγής σε άγνωστη κατάσταση)
tsaltinho Δημοσ. 23 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2022 2 ώρες πριν, kawavn800 είπε Και πηγαίνεις με 130 χιλιόμετρα στην εθνική και 4.3 λιτρα και με κλιματισμό να υποθέσω;;;; Μόνος σου μέσα ή με παρέα τη σκιά σου ; Σηκώνω τα χέρια ψηλά. Ανέβασε 3 φωτογραφίες με χιλιόμετρα /κατανάλωση και διανυθείσα απόσταση και θα σου πω. πάνω απο 1000 χιλιόμετρα. Εχω εγώ , έχει ο αδελφός μου C3 καινούριο , έχει ο κολλητός μου clio που κάνει διαδρομη Νεα Ιωνία Αττική οδό Υμμητό και επιστροφή κάθε ημέρα . 165000 χιλιόμετρα . Τέτοιες καταναλώσεις μόνο στα έγγραφα. Το θέμα είναι να λέτε πραγματικά στοιχεία και όχι απο γέμισμα σε γέμισμα. Με opel corsa e, diesrl αυτοματο σε εθνικη και με αυγο στο ποδι, εχω κανει Αθηνα Ξυλοκαστρο με 3.8lt. Εσυ εχεις diesel? Κι αν ναι, τι καταναλωση εχεις με το citroen?
GimiDaTa Δημοσ. 23 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Αν και θεωρό και εγώ τα πετρέλαια απέραστα σε θέμα οικονομίας η αλήθεια είναι ότι δεν έχουν πολλές μηχανικές εξελίξεις όπως τα βενζινοκινητα παράδειγμα το swift με τον 1.2 DUALJET που είχα λίγο στη διάθεση μου έπαιζε για πλάκα χαμηλά 4αρια με 120-130 και κάνα άνοιγμα που και που ενώ σε συνδυασμό με το χαμηλό βάρος είχε επιδόσεις περισσοτέρων κυβικών. και αν βάλουμε και την χαμηλότερη συντήρηση που σίγουρα θα έχει πιστεύω σύντομα ίσως κάποιοι βενζινοκινητήρες εκθρονίσουν τους αντίστοιχους diesel Επεξ/σία 23 Αυγούστου 2022 από GimiDaTa 3
kawavn800 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2022 20 λεπτά πριν, SeriesX είπε 1866 χλμ με ενα γεμισμα 72 λιτρα Βέβαια και μπορεί να γίνει. Να οδηγείς με 90 χιλιόμετρα την ώρα, να μη σταματήσεις σε διόδια, να οδηγείς στην Ολλανδία. Δηλαδή με το ίδιο αυτοκίνητο σε έκδοση βενζίνης πόση πιστεύετε θα ήταν η διαφορά; Νομίζω πως όλοι το έχουν αναφέρει. Επιλέγεις πετρελαιοκινητήρα όταν υπερβαίνεις τα 20000 χιλιόμετρα ετησίως για να έχεις απόσβεση των χρημάτων . Εγώ όταν αγόρασα το 2013 το clio diesel η διαφορά του με ένα βενζίνης ήταν 4500 ευρώ και η τιμή του πετρελαίου κίνησης 0.96. Τεράστια διαφορά. Με 12000 χιλιόμετρα το χρόνο ακόμη δεν έχω κάνει απόσβεση των χρημάτων. Πολλά θα δείτε, θα ακούσετε για την κατανάλωση. Δεν θα ακούσετε ότι μια τρόμπα πετρελαιου πόσο κοστίζει η επισκευή της η ή αντικατάσταση της. Ένα φίλτρο dpf και γενικά ανταλλακτικά των πετρελαιοκινητήρων. Φυσικά και έλλειψη συνεργείων πάντα σε σχέση με τα υπόλοιπα. Η συζήτηση μπορεί να γίνει ατέρμονη για πολλούς λόγους. Διότι τα γούστα και ο τρόπος οδήγησης είναι διαφορετικά στον καθένα μας. 1 λεπτό πριν, kawavn800 είπε Βέβαια και μπορεί να γίνει. Να οδηγείς με 90 χιλιόμετρα την ώρα, να μη σταματήσεις σε διόδια, να οδηγείς στην Ολλανδία. Δηλαδή με το ίδιο αυτοκίνητο σε έκδοση βενζίνης πόση πιστεύετε θα ήταν η διαφορά; Νομίζω πως όλοι το έχουν αναφέρει. Επιλέγεις πετρελαιοκινητήρα όταν υπερβαίνεις τα 20000 χιλιόμετρα ετησίως για να έχεις απόσβεση των χρημάτων . Εγώ όταν αγόρασα το 2013 το clio diesel η διαφορά του με ένα βενζίνης ήταν 4500 ευρώ και η τιμή του πετρελαίου κίνησης 0.96. Τεράστια διαφορά. Με 12000 χιλιόμετρα το χρόνο ακόμη δεν έχω κάνει απόσβεση των χρημάτων. Πολλά θα δείτε, θα ακούσετε για την κατανάλωση. Δεν θα ακούσετε ότι μια τρόμπα πετρελαιου πόσο κοστίζει η επισκευή της η ή αντικατάσταση της. Ένα φίλτρο dpf και γενικά ανταλλακτικά των πετρελαιοκινητήρων. Φυσικά και έλλειψη συνεργείων πάντα σε σχέση με τα υπόλοιπα. Η συζήτηση μπορεί να γίνει ατέρμονη για πολλούς λόγους. Διότι τα γούστα και ο τρόπος οδήγησης είναι διαφορετικά στον καθένα μας. Η κατανάλωση ενός clio 1.2 105 άλογα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα