Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, tilaverboy είπε

Κοίταξε να δεις. Ε το πετρέλαιο ναι είναι πιο οικονομικό. Ή διαφορά όμως με την βενζίνη δεν είναι τόσο τεράστια στους νέους κινητήρες. Έχουν κάνει σημαντική πρόοδο οι βενζινοκινητήρες. Και δεδομένου ότι τα σερβίς τους κοστίζουν περίπου διπλάσια τιμή, πραγματικά δεν ξέρω αν θα πήγαινα σε πετρέλαιο. Επειδή τα γεγονότα με το πετρέλαιο αλλάζουν τακτικά δηλαδή αύριο μεθαύριο δεν ξέρουμε και τα euro έξι που έχουμε αν μπορούν να κυκλοφορήσουν μέσα στην πόλη πιθανολογώ ότι θα πήγαινα σε βενζίνη ναι ίσως εάν η κατανάλωση ήταν ο αυτοσκοπός μου να πήγαινα σε λιγότερα κυβικά να μην πήγαινα παραδείγματος χάρη σε κάποιον που είναι 1500 1600 κυβικά. Μην ξεχνάς ότι πλέον όλα κάνουνε στα δύο χρόνια ή στα 30.000 km ότι έρθει πρώτο λέγονται long life ή σε κανονικό ετήσιο ή στα 15.000 και αυτό ισχύει και για πετρέλαια και για βενζίνες. Αυτό που έκαναν ανά 30.000 σέρβις τα πετρέλαια νομίζω πως είναι παλιά οδηγία και δεν αφορά τα euro 5 και euro 6. Αυτά.

Ασε, πανάκριβα τα service στο πετρέλαιο. ΜΑΚΡΙΑ. Που να ρθει και η ώρα που πρέπει να αλλάξεις μπουζί.

• Απαντ. 265
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
56 λεπτά πριν, ideal09 είπε

Ασε, πανάκριβα τα service στο πετρέλαιο. ΜΑΚΡΙΑ. Που να ρθει και η ώρα που πρέπει να αλλάξεις μπουζί.

Τι να αλλάξεις;

Δημοσ.
3 ώρες πριν, tilaverboy είπε

Πετρέλαιο έχει ο πατέρας μου το 1.6 tdi το οποίο και το οδηγάω με κατανάλωση στο 6 και το δικό μου είναι το 1.0 tsi με 110 άλογα και κατανάλωση 6.2-6.5 έχω βάλει και φωτογραφίες με μέση κατανάλωση. Ταχύτητα μέσα στο κέντρο Θεσσαλονίκη Λευκάδα χωριά κοντά στη Λευκάδα και Ιονία οδό. Ταχύτητα Ιονία οδό 130. Τώρα  αν το πήγαινα 150 σίγουρα το 7.0-7.5 το είχα στο τσεπάκι.

Είναι τρομερο οτι προσπαθεις να μας πεισεις οτι οι καταναλωσεις αναμεσα στα tsi και tdi ειναι σχεδον ίδιες ενω ο ίδιος ο Κατασκευστής δίνει 1.6ltrs διαφορα στην μέση κατανάλωση ( 4,3 ο diesel vs 5.9 o  βενζινης ).

Μήπως οδηγεις μονο σε κατηφόρες ?

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, moure είπε

Τι να αλλάξεις;

άσε, και γω έψαχνα μπουζί σε αγροτικό με πετρέλαιο πριν χρόνια 😜

Επεξ/σία από valadsk
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
58 λεπτά πριν, tsaltinho είπε

Είναι τρομερο οτι προσπαθεις να μας πεισεις οτι οι καταναλωσεις αναμεσα στα tsi και tdi ειναι σχεδον ίδιες ενω ο ίδιος ο Κατασκευστής δίνει 1.6ltrs διαφορα στην μέση κατανάλωση ( 4,3 ο diesel vs 5.9 o  βενζινης ).

Μήπως οδηγεις μονο σε κατηφόρες ?

6 έχει κατανάλωση ο 1.6 μπορείς να το ψάξεις και να το αναζητήσεις 4.3 δεν έχει ούτε παπάκι. https://www.drive.gr/test-drives/dokimi/test-drive-volkswagen-golf-16-tdi

Επεξ/σία από tilaverboy
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, tilaverboy είπε

6 έχει κατανάλωση ο 1.6 μπορείς να το ψάξεις και να το αναζητήσεις 4.3 δεν έχει ούτε παπάκι. https://www.drive.gr/test-drives/dokimi/test-drive-volkswagen-golf-16-tdi

Αυτο που μου εστειλες ειναι δοκιμη απο περιοδικό, οχι του κατασκευαστη. Προσπαθησε σε παρακαλώ να καταλαβεις τι εννοω, οχι αν ειναι αληθινη η καταναλωση που δινει ο κατασκευαστης.

Δηλαδη η VW δινει πραγματική καταναλωση για το 1.0, αλλα ψευτικη για το 1,6d...Δηλαδη ημαρτον.

Σου παραθέτω λοιπον και την δοκιμη για το δικο σου αυτοκινητο, με καταναλωση 7,9ltrs...!

https://www.drive.gr/test-drives/dokimi/test-drive-volkswagen-t-roc-10-tsi

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, tilaverboy είπε

Το θέμα το έχεις διαβάσει καθόλου; Ήδη 2-3 άτομα στο θέμα με αυτοκίνητο πετρελαίου  έχουν αναφέρει κατανάλωσεις ακόμη και  κάτω από 4lt/100, φυσικά μιλάμε για συνθήκες ταξιδιού με σταθερή χαμηλή ταχύτητα πορείας, αλλά προφανως γίνετε.

Ρε παιδιά οι πετρελαιοκινητήρες έχουν χαμηλότερη κατανάλωση από τους βενζινοκινητήρες τι ακριβώς συζητάτε, αυτο είναι αυτονόητο και το ξέρουν όλοι.
Ο μοναδικός τροπος που μπορεί καποιος με αυτοκίνητο βενζινης να ισοφαρίσει χονδρικα το κόστος μετακίνησης καυσίμου  ενός αυτοκινήτου πετρελαιου είναι να το  κάνει μετατροπή σε υγραέριο και να εκμεταλλεύεται την πολύ χαμηλότερη τιμη του υγραερίου.

Επεξ/σία από Pwpwpw
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ πάντως σε golf με τον 1.6 TDI που είχα νοικιάσει,80% Εθνική οδό 20% πόλη οδηγώντας χωρίς να με ενδιαφέρει η οικονομία ειχα 4,9 κατανάλωση.

Επεξ/σία από moure
Δημοσ.

Το q2 1.6 tdi είναι κάπου στο 5,5 μικτό με ac ανοιχτό συνέχεια.

Θα μπορούσε και λίγο καλύτερα αν άλλαζα τις σχέσεις όταν μου προτείνει το αμάξι αλλά η συνήθεια από την βενζίνη δεν αλλάζει

Δημοσ.

renault clio 1,5 dci, με aircondition συνέχεια, στην εθνική 5,2/100 ταχύτητα 120-135+++,  μέσα στην Αθήνα 5,4 /100 ταχύτητα 40-70 χλμ

Δημοσ.

1) Όποιος μπορεί και κατεβάζει το βενζινοκίνητο στα 5,5-6lt, μπορεί να κατεβάσει και το diesel στα 3,5-4lt! Αντιθέτως θέλει πολύ προσπάθεια για να πας το diesel πάνω από 10lt ενώ στο βενζινοκίνητο είναι ευκολάκι!

2) Το diesel δεν οδηγείται με τον ίδιο τρόπο όπως το βενζινοκίνητο.

3) Όποιος πήγε σε βενζινοκίνητο από diesel και κοίταζε να κάνει οικονομία έκλαψε.

ΥΓ. Έίχαμε 2 βενζινοκίνητα και 2 diesel στην οικογένεια και μαντέψτε ποιό δώσαμε.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Την παρακατω διαδρομη την κανω με καταναλωση 3,8 λιτρα (ΨΥΧΙΚΟ-ΛΑΥΡΙΟ) και επιστροφη (ΛΑΥΡΙΟ-ΨΥΧΙΚΟ) με 4,3 λιτρα. Με κλιματισμο η διαδρομη. Σε περιπου 55-60 λεπτα. Αναλογα την κινηση.

Απο λεωφορο Λαυριου (οχι ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ)

image.jpeg.3a071846eb54eb49a960b66e98fa47b1.jpeg

29 λεπτά πριν, agnostos13 είπε

1) Όποιος μπορεί και κατεβάζει το βενζινοκίνητο στα 5,5-6lt, μπορεί να κατεβάσει και το diesel στα 3,5-4lt! Αντιθέτως θέλει πολύ προσπάθεια για να πας το diesel πάνω από 10lt ενώ στο βενζινοκίνητο είναι ευκολάκι!

2) Το diesel δεν οδηγείται με τον ίδιο τρόπο όπως το βενζινοκίνητο.

3) Όποιος πήγε σε βενζινοκίνητο από diesel και κοίταζε να κάνει οικονομία έκλαψε.

ΥΓ. Έίχαμε 2 βενζινοκίνητα και 2 diesel στην οικογένεια και μαντέψτε ποιό δώσαμε.

Μεσα στην Αθηνα που οδηγω το BMW καπου 5,5 λιτρα γραφει σε eco mode. 

Με βενζινοκινητο ? Το 9αρακι ειναι δεδομενο.

Με το 147 TSPARK εγραφα 11 λιτρα.

Επεξ/σία από SeriesX
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, tsaltinho είπε

Αυτο που μου εστειλες ειναι δοκιμη απο περιοδικό, οχι του κατασκευαστη. Προσπαθησε σε παρακαλώ να καταλαβεις τι εννοω, οχι αν ειναι αληθινη η καταναλωση που δινει ο κατασκευαστης.

Δηλαδη η VW δινει πραγματική καταναλωση για το 1.0, αλλα ψευτικη για το 1,6d...Δηλαδη ημαρτον.

Σου παραθέτω λοιπον και την δοκιμη για το δικο σου αυτοκινητο, με καταναλωση 7,9ltrs...!

https://www.drive.gr/test-drives/dokimi/test-drive-volkswagen-t-roc-10-tsi

Μονά ζυγά μονόζυγα τα θέλουν, όπου συμφέρει παίρνουν κατανάλωση κατασκευαστή και όπου τους συμφέρει κατανάλωση δοκιμής. 

Εντομεταξυ όλες οι βενζίνες στις δοκιμές είναι πάνω από 6l/100. Τώρα το τι λέει ο καθένας και πως το κατάφερε ένας θεός ξέρει. 

Εγώ την διαφορά την έχω υπολογίσει γύρω στα 2,5 λίτρα  λιγότερη το πετρέλαιο όταν μιλάμε για ίδιο πάνω κάτω αυτοκίνητο. Βάζοντας και την διαφορά στην τιμή μιλάμε για ένα κόστος αρκετά μεγάλο.

Το μόνο που είχε καλύτερες καταναλώσεις από το δικό μου ήταν τα φυσικά αέρια, τα ηλεκτρικά και τα hybrid εντός πόλης. Βέβαια τα φυσικά αέρια και αυτά πλέον με την τιμή εκεί που πήγε τους βγαίνει πιο ακριβά.

Ο κουνιάδος μου έχει ταξί οκταβια g tec και τόσο καιρό έκανε οικονομία. Πλέον κλαίει και έλεγε μακάρι να είχα πάρει πετρέλαιο.

Τα lpg δεν τα έβαλα καν, ίσως μόνο τα εργοστασιακά διότι με τις μετατροπές έχω ακούσει κακές εμπειρίες και όχι ιδιαίτερα οικονομία αφού καίνε και βενζίνη μαζί.

Επεξ/σία από cliobaccarra
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, SeriesX είπε

Την παρακατω διαδρομη την κανω με καταναλωση 3,8 λιτρα (ΨΥΧΙΚΟ-ΛΑΥΡΙΟ) και επιστροφη (ΛΑΥΡΙΟ-ΨΥΧΙΚΟ) με 4,3 λιτρα. Με κλιματισμο η διαδρομη. Σε περιπου 55-60 λεπτα. Αναλογα την κινηση.

Απο λεωφορο Λαυριου (οχι ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ)

image.jpeg.3a071846eb54eb49a960b66e98fa47b1.jpeg

Μεσα στην Αθηνα που οδηγω το BMW καπου 5,5 λιτρα γραφει σε eco mode. 

Με βενζινοκινητο ? Το 9αρακι ειναι δεδομενο.

Με το 147 TSPARK εγραφα 11 λιτρα.

Κάτι ξέρεις πάντως, πάντα δίπλα σε θάλασσα οδηγάς άτιμε, φοβάσαι μην αρπάξει καμιά φωτιά η προπέλα;

Επεξ/σία από ideal09

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...