Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω βαλει "ενστικτωδως" το AVG στο κινητο. Απο εκει και περα τα γνωστα, κανει μια στο τοσο scans (εγω ουτε καν ασχολουμαι) και βρισκει οτι το προβλημα ειναι οτι δεν εχω την premium εκδοση η κατι αλλο που ειναι επι πληρωμη.
Σημερα το πρωι ειδα οτι υπηρχε πιο σοβαρη ειδοποιηση για το "carrier provisioning service" και εγραφε "carrier provisioning service contains malware that could harm your device. It is installed in the system partition and cannot be uninstalled. Instead you must deactivate the app from system settings". Απ' οτι ειδα και εγω ειναι οντως εφαρμογη του συστηματος και το μονο resolve που το AVG σου δινει την δυνατοτητα να κανεις, ειναι να πας στις ρυθμισεις της εν λογω εφαρμογης. Εννοειται οτι απο την προηγουμενη φορα που εκανε scan και δεν βρηκε τιποτα εγω δεν εχω βαλει κανενα app. 
Αντιστοιχη ειδοποιηση ειδα οτι ειχε βγαλει και για την εφαρμογη του bluetooth, συμφωνα με καποιο αλλο χρηστη στο internet!

Ειναι απλα false positive απο υπερβαλλοντα ζηλο (ισως με αφορμη καποιων γνωστων κενων ασφαλειας αυτων των εφαρμογων) η προκειται περι πραγματικης απειλης; Μου φαινεται πολυ παραξενο, ομως, μια εφαρμογη συστηματος των android να μπορει να "χακαριστει" τοσο ευκολα.

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Εκανε ενημέρωση το carrier services  και δεν έχει ενημερωθεί το avg

Ειναι διαφορετικη εφαρμογη το carrier services και το carrier provisioning services παντως. Μαλιστα το πρωτο το δειχνει εκτος των εφαρμογων συστηματος και μπορω να το κανω εστω disable, το αλλο μονο force stop. Επισης δεν ξερω αν και το carrier services μπορει να κανει update, γιατι εδω και καιρο τωρα εχω αποσυνδεσει τον λογαριασμο της google απο το κινητο.
Και εγω ειχα σκεφτει παρομοια στην αρχη, αλλα ολα αυτα με εβαλαν σε σκεψη.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Clytoceyx είπε

Εχω βαλει "ενστικτωδως" το AVG στο κινητο. Απο εκει και περα τα γνωστα, κανει μια στο τοσο scans (εγω ουτε καν ασχολουμαι) και βρισκει οτι το προβλημα ειναι οτι δεν εχω την premium εκδοση η κατι αλλο που ειναι επι πληρωμη.
Σημερα το πρωι ειδα οτι υπηρχε πιο σοβαρη ειδοποιηση για το "carrier provisioning service" και εγραφε "carrier provisioning service contains malware that could harm your device. It is installed in the system partition and cannot be uninstalled. Instead you must deactivate the app from system settings". Απ' οτι ειδα και εγω ειναι οντως εφαρμογη του συστηματος και το μονο resolve που το AVG σου δινει την δυνατοτητα να κανεις, ειναι να πας στις ρυθμισεις της εν λογω εφαρμογης. Εννοειται οτι απο την προηγουμενη φορα που εκανε scan και δεν βρηκε τιποτα εγω δεν εχω βαλει κανενα app. 
Αντιστοιχη ειδοποιηση ειδα οτι ειχε βγαλει και για την εφαρμογη του bluetooth, συμφωνα με καποιο αλλο χρηστη στο internet!

Ειναι απλα false positive απο υπερβαλλοντα ζηλο (ισως με αφορμη καποιων γνωστων κενων ασφαλειας αυτων των εφαρμογων) η προκειται περι πραγματικης απειλης; Μου φαινεται πολυ παραξενο, ομως, μια εφαρμογη συστηματος των android να μπορει να "χακαριστει" τοσο ευκολα.

Στα Android δεν χρειάζεται να βάζεις τέτοιες σαβούρες. 

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστω. Απλα το ειχα βαλει για ψυχολογικους λογους μιας και παλιοτερα για μια περιοδο ημουν στο ποδι συνεχεια και χρειαζοταν να μπαινω απο το κινητο στο taxisnet. Εχει διαγραφει ηδη.

Δημοσ.

Malware scanners, performance improvers, antivirus και λοιπές εφαρμογές είναι όντως άχρηστες..μόνο μπαταρία και πόρους σου τρώνε. Ακριβώς εκεί πατάνε, στην ανασφάλεια του χρήστη. Εάν θέλεις κάτι χρήσιμο βάλε ένα AdBlock (AdAway εάν έχεις root ή blockada εάν δεν έχεις). Για την ειδοποίηση που σου έβγαλε κάποιο false positive είναι , όντως πχ από την ενημέρωση της εφαρμογής. Αυτά και λίγη προσοχή τι πατάμε, μακρυά από τα "κέρδισε 1000€ πατώντας εδώ" ή "καυτή ξανθιά σε περιμένει στη γειτονιά σου"...αν και με ένα AdBlock τα κόβεις σχεδόν και όλα αυτα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...