Fotoalexandros Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, keysmith είπε δεν είναι όμως με software. Ειναι τόσα! (200.000.000 ξεχωριστοί φωτοδίοδοι που ο καθένας δίνει δικιά του μέτρηση τι φως πέφτει πάνω). μη κοιτάς που οι ML/DSLR ακόμα και FF συνεχίζουν κάποιες και είναι 20+ mp (πιο μεγάλα ασφαλώς).. Θα τους περάσει και θα ανακαλύψουν και αυτές τα παρα πολλά Mp και το pixel binning και τι κόλπα μπορείς να κάνεις με αυτό. Δεν είναι έτσι ακριβώς φίλε μου. Αυτό που κάνουν είναι σαφώς να στριμώχνουν περισσότερα pixel πάνω στον αισθητήρα αλλά με σοβαρές συνέπειες σε θόρυβο - δυναμική περιοχή καθώς τα πίξελ είναι εξαιρετικά μικρά, οπότε καταλήγουν να παίρνουν τον μέσο όρο για να βγάλουν σωστό χρώμα και δυναμική περιοχή λαμβάνοντας υπόψιν μια περιοχή αποτελούμενη από 8Χ8 pixels. Το επιχείρημα πως παρόλα αυτά διατηρούν την ανάλυση των 200mp είναι άτοπο όταν τα pixel είναι τόσο μικρά που ο θόρυβος καταστρέφει την όποια λεπτομέρεια δίνει το κάθε μεμονωμένο pixel. Επί της ουσίας πράγματι από τεχνικής σκοπιάς τα pixels είναι περισσότερα, αλλά καταλήγουν να βγάζουν τον μέσο όρο ώστε να υπάρχει αποδεκτό αποτέλεσμα. Δηλαδή στα χαρτιά είναι εντυπωσιακό, στην πράξη άχρηστο. Κανένας σοβαρός κατασκευαστής φωτογραφικών μηχανών δεν ασχολείται με μεσοβέζικες λύσεις. Αυτά είναι για τους καταναλωτές κινητών που εντυπωσιάζονται από νούμερα. Επεξ/σία 18 Αυγούστου 2022 από Fotoalexandros 1
JustAnotherZombie Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 21 ώρες πριν, KyloRen είπε Μια ερώτηση η αντιπροσωπεία Motorola είναι επίσημα Ελλάδα? ΝΟΜΙΖΩ ΝΑΙ. Eiχα στειλει το Motorola G5s plu σε service τελη 2019. Πηρα ενα τηλεφωνο το κεντρο τους και το εστειλαν (με δικα τους τα μεταφορικα) σε ενα repair shop μεσα το ΚΤΕΛ κηφισου (με βαση την διευθυνση0. Ειχε χαλασει το μικροφωνο και επειδη ηταν κολλημενο πανω στην οθονη εκαναν αλλαγη οθονη, μικροφωνο wifi αντενα. Σε 1.5 εβδομαδα το ξανα ειχα στα χερια μου, εξαιρετικο service 20 ώρες πριν, duende είπε οκ, αλλα επι της ουσιας lenovo ειναι τα κινητα, ας εχουν το brand motorola πανω. ο,τι και αν σημαινει αυτο για καποιους. Δεν λεει κατι αυτο ομως καθως ειναι σοβαρη εταιρια η οποια παει εξαιρετικα σε ταμπλετ και υπολογιστες. Επισης, αν δες πας σε ακριβα κινητα δλδ pixel, μονο Motorola kai nokia πλεον δινουν stock android (υπο συνθηκη ισως και OnePlus Oxygen OS). Το προβλημα με τα motoroλα ειναι οτι δινουν σε ολες τις συσκευες 2 χρονια μονο security updates και 1 εκδοση android update (πλεον στα περισσοτερα το ανεβασαν στα 3 χρονια οπως και οι περισσοτερες εταιριες) 20 ώρες πριν, GCX είπε Σκέφτομαι καποια στιγμή να το γυρισω σε Motorola οταν παλιωσει για τα καλα το Poco F3 που εχω. Παρακολουθω απο καιρο το G100 και G200 και βλεπω πολλα θετικα reviews. Ισως αν δεν χρειαζόμουν αμεσα κινητο θα ειχα στα χερια το G200 ποιος ξερει. Και το λογισμικό της φαίνεται ωραιο. Και με τραβιξε την προσοχη και το Edge X30 Pro. Δεν απορω αν στο μέλλον παρει maketshare. Απλα χρειάζεται παραπάνω διαφήμιση η εταιρεία σαν την πχ Samsung και Apple. Η πιο τιμια σειρα της μοτορολα ειναι η G σειρα η οποια εχει ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΑ καλη μπαταρια οποιο μοντελο και να παρεις. G100, G200 πραγματι πηραν καλες κριτικες και ειανι αρκετ ακαλα κινητα ΔΙΧΩΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ (γκουχ γκουχ xiaomi) αλλα, εχουν 2 χρονια security updates μονο... Ακομα και edge αν παρεις ισχυει οτι στη 2ετια (πλεον σε αρκετα 3ετια) δεν δινουν updates... Επεξ/σία 18 Αυγούστου 2022 από JustAnotherZombie
klamia71 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 20 ώρες πριν, GCX είπε Σκέφτομαι καποια στιγμή να το γυρισω σε Motorola οταν παλιωσει για τα καλα το Poco F3 που εχω. Παρακολουθω απο καιρο το G100 και G200 και βλεπω πολλα θετικα reviews. Ισως αν δεν χρειαζόμουν αμεσα κινητο θα ειχα στα χερια το G200 ποιος ξερει. Και το λογισμικό της φαίνεται ωραιο. Και με τραβιξε την προσοχη και το Edge X30 Pro. Δεν απορω αν στο μέλλον παρει maketshare. Απλα χρειάζεται παραπάνω διαφήμιση η εταιρεία σαν την πχ Samsung και Apple. δυστυχώς εχουν το υψηλοτερο SAR απο ολα!! 1
for4 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 4 ώρες πριν, JustAnotherZombie είπε ΝΟΜΙΖΩ ΝΑΙ. Eiχα στειλει το Motorola G5s plu σε service τελη 2019. Πηρα ενα τηλεφωνο το κεντρο τους και το εστειλαν (με δικα τους τα μεταφορικα) σε ενα repair shop μεσα το ΚΤΕΛ κηφισου (με βαση την διευθυνση0. Ειχε χαλασει το μικροφωνο και επειδη ηταν κολλημενο πανω στην οθονη εκαναν αλλαγη οθονη, μικροφωνο wifi αντενα. Σε 1.5 εβδομαδα το ξανα ειχα στα χερια μου, εξαιρετικο service Εκεί αν θυμάμαι καλά, έχει η υγρασία στην πλακέτα εεεεχμ η arvato ήθελα να πω. Ούτε στον εχθρό μου τέτοιο σέρβις. 1
JustAnotherZombie Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 1 ώρα πριν, for4 είπε Εκεί αν θυμάμαι καλά, έχει η υγρασία στην πλακέτα εεεεχμ η arvato ήθελα να πω. Ούτε στον εχθρό μου τέτοιο σέρβις. Repair κάτι νομίζω easyrepair? Όχι αυτή που λες αλλά οκ, ούτε εγώ περίμενα πολλά άλλα έκαναν εξαιρετική δουλειά. Γιατί κιόλας, Realme που λέμε έχουν εδώ επίσημο support ποια η διαφορά?
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 100, 200, 300 Mpx, εγώ άκουσα για ένα κινητό που την έχει 1000... την κάμερα, όχι κάτι άλλο! 😜
keysmith Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 Στις 18/8/2022 στις 12:53 ΜΜ, Fotoalexandros είπε Δεν είναι έτσι ακριβώς φίλε μου. Αυτό που κάνουν είναι σαφώς να στριμώχνουν περισσότερα pixel πάνω στον αισθητήρα αλλά με σοβαρές συνέπειες σε θόρυβο - δυναμική περιοχή καθώς τα πίξελ είναι εξαιρετικά μικρά, οπότε καταλήγουν να παίρνουν τον μέσο όρο για να βγάλουν σωστό χρώμα και δυναμική περιοχή λαμβάνοντας υπόψιν μια περιοχή αποτελούμενη από 8Χ8 pixels. Το επιχείρημα πως παρόλα αυτά διατηρούν την ανάλυση των 200mp είναι άτοπο όταν τα pixel είναι τόσο μικρά που ο θόρυβος καταστρέφει την όποια λεπτομέρεια δίνει το κάθε μεμονωμένο pixel. Επί της ουσίας πράγματι από τεχνικής σκοπιάς τα pixels είναι περισσότερα, αλλά καταλήγουν να βγάζουν τον μέσο όρο ώστε να υπάρχει αποδεκτό αποτέλεσμα. Δηλαδή στα χαρτιά είναι εντυπωσιακό, στην πράξη άχρηστο. Κανένας σοβαρός κατασκευαστής φωτογραφικών μηχανών δεν ασχολείται με μεσοβέζικες λύσεις. Αυτά είναι για τους καταναλωτές κινητών που εντυπωσιάζονται από νούμερα. Κοιτα έτσι λέγαμε μέχρι τώρα (πριν το 2017). Τώρα λέμε όσα δεν φτάνει η αλεπου τα κάνει κρεμαστάρια όσον αφορά τις "επαγγελματικές" μηχανές. Οι συγκεκριμένες έχουν μείνει πίσω συγκριτικά με το πόσο μπροστά ήταν πχ το 2010 σε σχέση με τα κινητά. Εκείνη την εποχή δεν υπήρχε καμία σύγκριση ποιότητας και η διαφορά στην ποιότητα μιας APS-C/FF με ένα κινητό του 1/4'' ήταν.. χαώδης! Ετσι έπρεπε να είναι και σήμερα αλλά δεν είναι. Τώρα το "συζητάμε" και υπό συνθήκες τα κινητά ντροπιάζουν ML/DSLR ειδικά τις entry level με entry level (kit) φακούς ενώ αυτό κάποτε δεν γινόταν. Δλδ ΔΕΝ εξελίχθηκαν οι "κανονικές" φωτογραφικές μηχανές καθόλου αναλογικά με την πρόοδο που είχαν τα κινητά. (τώρα δειλά και αργά ανακαλύπτουν το computational photography, το pixel binning δεν το ξέρουν και πολλά άλλα). Στο θέμα μας. Δεν υπάρχει τίποτα μεσοβέζικο στο pixel binning (btw μια χαρά έχουν mode RAW 108.000.000 Pixel στον δικό μου αισθητήρα και 200.000.000 σε αυτόν. RAW οχι jpeg. Προφανώς και το πολύ μικρό μέγεθος δεν το συγκρίνει με το πολύ μεγαλύτερο ενός μεγάλου αισθητήρα αλλά όχι οτι δεν μπορούσαν πχ στις μεγάλες πχ FF να έχουν 200.000.000 (πολύ πιο μεγάλα από του κινητού) mp. Πολλά τεστ έχουν γίνει πχ σε ίδιας εταιρίας αισθητήρες FF με πολλά (μικρά) pixel και με λίγα (μεγαλύτερα) pixel και στην συνολική φωτογραφία κερδίζουν τα περισσότερα μικρά pixel σε ολα τα επίπεδα (ανάλυση, θόρυβο κτλ). Πρόσεξε, δεν λεμε "θόρυβο" στο pixel, λέμε στο σύνολο (πχ αν κάνει downscale τα πολλά mp στα λίγα). Τωρα δεν εχω πρόχειρα links (πχ του dpreview) για το θεμα. Αστα φίλε μου! Το "μέγεθος" κερδίζει όταν το μεγαλύτερο μέγεθος είναι τεχνολογικά στο ίδιο επίπεδο με το μικρό. Και αυτό δεν ισχύει σήμερα για αυτό και οι "κανονικές" φωτογραφικές "καταρρέουν" εμπορικά (ούτε εμείς οι "keen amatures", όπως μας έλεγαν ασχολούμαστε μαζί τους) και έγιναν παιχνιδάκι για λίγους που πρέπει να δώσουν πάρα πολλά για να πάρουν κάτι "καλό" να ξεχωρίζει από τα κινητά εμφανώς (ή ίσως όχι και τόσο εμφανώς).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα