Bitbit Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 αν και έχω κάνει camping μερικές φορές, έχω μια απορία. στο πακέτο με τη σκηνή εκτός των άλλων υπήρχαν και 4 κορδόνια -σχοινιά με κάτι σαχλαμαρίτσες. Αυτά σε τι χρησιμεύουν; για να πιάνεις τη σκηνή από τις 4 γωνίες; Περισσότερο για κορδόνια παπουτσιών μου κάνουν
fair_play Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 Είναι για να φτιάξεις εντατήρες. Σε κάποια σημεία στο πάνω μέρος της σκηνής πρέπει να υπάρχουν κάποιες θηλιές. Επίσης στο πακέτο πρέπει να υπάρχουν 4 πασαλάκια, πλαστικά ή μεταλλικά. Το ένα άκρο του σχοινιού δένεται στη θηλιά. Στο άλλο άκρο τραβάς το σχοινί ώστε να γίνει μια θηλιά πίσω από το μαύρο πλαστικό. Αυτήν την θηλιά περνάς στο πασαλάκι. Μετά τεντώνεις όσο χρειάζεται. Τα πασαλακια δεν τα καρφώνουμε στο χώμα ορθά αλλά με κλίση προς τα έξω. Καλό στήσιμο (σκηνής 😄 )
basilis_k6 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 στην Ελλάδα μάλλον δεν θα σου χρειαστούν ποτε. υπάρχουν όμως σκηνες που δεν στήνονται χωρίς σχινακια.
Bitbit Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 14 λεπτά πριν, fair_play είπε Είναι για να φτιάξεις εντατήρες. Σε κάποια σημεία στο πάνω μέρος της σκηνής πρέπει να υπάρχουν κάποιες θηλιές. Επίσης στο πακέτο πρέπει να υπάρχουν 4 πασαλάκια, πλαστικά ή μεταλλικά. Το ένα άκρο του σχοινιού δένεται στη θηλιά. Στο άλλο άκρο τραβάς το σχοινί ώστε να γίνει μια θηλιά πίσω από το μαύρο πλαστικό. Αυτήν την θηλιά περνάς στο πασαλάκι. Μετά τεντώνεις όσο χρειάζεται. Τα πασαλακια δεν τα καρφώνουμε στο χώμα ορθά αλλά με κλίση προς τα έξω. Καλό στήσιμο (σκηνής 😄 ) 7 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε στην Ελλάδα μάλλον δεν θα σου χρειαστούν ποτε. υπάρχουν όμως σκηνες που δεν στήνονται χωρίς σχινακια. έχω στήσει κάποιες φορές σκηνές, εδώ και χρόνια. Ποτέ δε τα χρειάστηκα αλλά φανταζόμουν ότι τα χρησιμοποιείς για να τεντώσεις τη σκηνή από τις 4 γωνίες. Δεν ήξερα όμως πως ακριβώς χρησιμοποιούνται. Βασικά δε θυμάμαι να έχω δει ποτέ κάποια σκηνή να τα χρησιμοποιεί. μερικοί τις δένουν από κάτι δέντρα αλλά είχαν απλό σχοινί. Εγώ χρησιμοποιώ μόνο τα πασαλάκια (μεγαλύτερα απ ότι υπήρχαν στο πακέτο) και ποτέ δεν είχα πρόβλημα. Ακόμα και το σκ με την κακοκαιρία, είχα στήσει και παρόλο το χαμό η σκηνή ήταν σταθερή. άρα μάλλον δε θα μου χρειαστούν ποτέ. Από περιέργεια θα ήθελα να δω κάποιο βιντεάκι, να δω πως τα χρησιμοποιούν. αν έχει κανείς κάτι υπόψιν...
basilis_k6 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 7 λεπτά πριν, Bitbit είπε έχω στήσει κάποιες φορές σκηνές, εδώ και χρόνια. Ποτέ δε τα χρειάστηκα αλλά φανταζόμουν ότι τα χρησιμοποιείς για να τεντώσεις τη σκηνή από τις 4 γωνίες. Δεν ήξερα όμως πως ακριβώς χρησιμοποιούνται. Βασικά δε θυμάμαι να έχω δει ποτέ κάποια σκηνή να τα χρησιμοποιεί. μερικοί τις δένουν από κάτι δέντρα αλλά είχαν απλό σχοινί. Εγώ χρησιμοποιώ μόνο τα πασαλάκια (μεγαλύτερα απ ότι υπήρχαν στο πακέτο) και ποτέ δεν είχα πρόβλημα. Ακόμα και το σκ με την κακοκαιρία, είχα στήσει και παρόλο το χαμό η σκηνή ήταν σταθερή. άρα μάλλον δε θα μου χρειαστούν ποτέ. Από περιέργεια θα ήθελα να δω κάποιο βιντεάκι, να δω πως τα χρησιμοποιούν. αν έχει κανείς κάτι υπόψιν... αν στησεις καμία μεγάλη σκηνη 6+ ατομων ψηλη μακροστενη, χωρίς σχινακια θα ξυλωσει τα παντα ο αερας. 1
d_gkal Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 Δες τα σαν απλά σχοινακια με τα οποία μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα. Όπως να στερεώσεις τη σκηνή, να απλώσεις ρούχα, κρεμάσεις κάτι και τα λοιπά. Κοινώς μη δίνει και πολύ σημασία. Απλά να φροντίζεις η σκηνή να είναι τεντωμένη, με αυλάκια γύρω γύρω (για περιπτώσεις βροχής), αν έχεις κάποια τεντοπανο ή κάτι άλλο να βάλεις για σκιά/προστασία από βροχή, πτώσεις κλαδιων, κουκουνάριων και λοιπά. Καλά να περάσεις όπου και και στήσεις. Αγαπάμε(οργανωμένο και ας είναι πανάκριβο σε σχέση με δωματιο) camping!!!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα