tzagaritos Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 Καλησπέρα σε όλους, Φίλος θελει να αγορασει σταθερο υπολογιστη με budget έως 1300 ευρώ και είναι τοπογράφος όπως αναφέρω στον τίτλο. Δεν χρησιμοποιει 3D εφαρμογές και ξέρω σίγουρα οτι χρησιμοποιεί το verm. Για το setup χρείαζεται και οθόνη. Επίσης θα χρειαστεί συναρμολογη μιας και δεν γνωρίζει να το στήσει ο ίδιος. Περισσότερο προβλήματιζομαι για την κάρτα γραφικών. Είχα μείνει στο ότι ειχαν ανέβει αρκετά οι τιμές, δεν ξέρω σε τι φάση είναι τώρα. Δεν θέλει μεταχειρισμένη κάρτα γραφικών Τα χριστούγεννα που τα ξανα βλέπαμε μας είχε φανεί ενδιαφέρον το Lenovo IdeaCentre Ευχαριστώ εκ των προτέρων
nickol-us Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 Η φόρμα είναι ελλιπής Γνωρίζουμε τι εργασίες κάνει ο φίλος σου αλλά και τι απαιτήσεις έχει το πρόγραμμα; Χρειάζεται ραμ, πολλούς πυρήνες, κάρτα γραφικών; Δυστυχώς απ'οσο καταλαβαίνω είναι ελληνικό πρόγραμμα και μόνο κάποιος που το δουλεύει μπορεί να γνωρίζει τι απαιτήσεις έχει. Η οθόνη είναι εντός του budget των 1300€; Κάποια προτίμηση σε μέγεθος /ανάλυση; Τα Windows είναι ανάγκη να έρθουν προεγκατεστημένα και αγορά με τιμολόγιο; Το μηχάνημα που κοιτούσατε είναι σχετικά αδύναμο, νομίζω εύκολα θα βρείτε κάτι ανώτερο, ειδικά αν τα Windows δεν χρειάζεται να έρθουν μαζί με το build
tzagaritos Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 Καλησπέρα και ευχαριστω για την απάντηση System requirements: Ram: 16 GB Χρειάζεται κάρτα γραφικών: Ναι Windows προεγκατεστημένα: Όχι απαραίτητα Οθόντη εντός budget: Ιδανικά ναί, αλλά το budget μπορει να ανεβει λιγο ακομα για την οθόνη. Ας επικεντρωθούμε στο κουτί. Ανάλυση Οθόνης: Άγνωστο
nickol-us Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 Ορίστε ένα build από εμένα, με συναρμολόγηση από το κατάστημα kavatza. Να πω οτι ιδανικά θα πρότεινα 12600kf με b660m μητρική ωστόσο οι διαθεσιμότητες είναι λίγο περίεργες στα μαγαζιά που στήνουν. Ακόμη και στο kavatza που συνήθως έχει μεγάλη ποικιλία φαίνεται να "λείπουν" αρκετά πράγματα. Ίσως αν μπορείτε να βρείτε τεχνικό για συναρμολόγηση να μπορέσετε να κάνετε ακόμη καλύτερες επιλογές. Φυσικά το παραπάνω build δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο, σε σύγκριση με αυτό που κοιτούσατε ούτε λόγος και μένει ένα σεβαστό ποσό για μια casual 24αρα οθόνη 1080p
mercator84 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 Οθόνες καλύτερα 2 24αρες (ή και 27) Στα 1080 είναι μια χαρά, δεν χρειάζεσαι να πας μέχρι 4Κ Επίλυση φωτογραμμετρίας θα κάνει; (drone, laser scanner κτλ) Σε κάθε περίπτωση βάλε όση περισσότερη ram μπορείς με ελάχιστη τα 16gb. καλύτερα 32 ή ακόμη και 64. Επεξεργαστής σίγουρα intel και μάλλον σε κάποιον i7 θα έλεγα. Κάρτα γραφικών αδιάφορη. Με μια 1050ti εδώ και χρόνια δεν είχα ποτέ πρόβλημα. 2
nickol-us Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 11 λεπτά πριν, mercator84 είπε Οθόνες καλύτερα 2 24αρες (ή και 27) Στα 1080 είναι μια χαρά, δεν χρειάζεσαι να πας μέχρι 4Κ Επίλυση φωτογραμμετρίας θα κάνει; (drone, laser scanner κτλ) Σε κάθε περίπτωση βάλε όση περισσότερη ram μπορείς με ελάχιστη τα 16gb. καλύτερα 32 ή ακόμη και 64. Επεξεργαστής σίγουρα intel και μάλλον σε κάποιον i7 θα έλεγα. Κάρτα γραφικών αδιάφορη. Με μια 1050ti εδώ και χρόνια δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Χειριστής του verm; Ρώτησα τον ts τι χρειάζεται το πρόγραμμα αλλά μάλλον ούτε ο ίδιος γνωρίζει. Δυστυχώς οι πληροφορίες για το πρόγραμμα είναι μηδαμινές. Χρήσιμο να ξέρουμε αν δουλεύεις το πρόγραμμα και όσα λες είναι απο πρώτο χέρι. 1
mercator84 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 22 λεπτά πριν, nickol-us είπε Χειριστής του verm; Ρώτησα τον ts τι χρειάζεται το πρόγραμμα αλλά μάλλον ούτε ο ίδιος γνωρίζει. Δυστυχώς οι πληροφορίες για το πρόγραμμα είναι μηδαμινές. Χρήσιμο να ξέρουμε αν δουλεύεις το πρόγραμμα και όσα λες είναι απο πρώτο χέρι. Όχι, απλά συνάδελφος. Τα περισσότερα προγράμματα που χρησιμοποιούμε είναι 2d cad με ελάχιστες απαιτήσεις σε γραφικά. Το verm προσωπικά δεν το δουλεύω. Γενικά όπως σου είπα, δώσε βάρος σε ram και σε ωμή δύναμη επεξεργαστή. Κάρτα ότι βρεις σε vfm για το budget σου από αυτές που θα σε προτείνουν και οι υπόλοιποι. Επίσης θα χρειαστείς και ένα καλό ποντίκι. Κάποιο της σειράς Logitech MX master θα σου έλεγα. 2
tzagaritos Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Σας ευχαριστώ και τους 2 για τις απαντήσεις σας!
tzagaritos Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) @nickol-us πως σου φαινεται το παρακατω? Θέλω να πάμε σε μια δυνατή Intel cpu i7. Και ίσως να δώσουμε παραπάνω έμφαση το θέμα μνήμη (ram και σκληρός) και να μην πάμε στην 3050. Το παρακάτω βγήκε μετά από αναζήτηση παρόμοιων post. Αν και στα περισσότερα βλέπω να βάζουν amd σιγουρα λειπει και η ψυξη Επεξ/σία 18 Αυγούστου 2022 από tzagaritos
nickol-us Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 51 λεπτά πριν, tzagaritos είπε @nickol-us πως σου φαινεται το παρακατω? Θέλω να πάμε σε μια δυνατή Intel cpu i7. Και ίσως να δώσουμε παραπάνω έμφαση το θέμα μνήμη (ram και σκληρός) και να μην πάμε στην 3050. Το παρακάτω βγήκε μετά από αναζήτηση παρόμοιων post. Αν και στα περισσότερα βλέπω να βάζουν amd σιγουρα λειπει και η ψυξη Ψιλοκαλά είναι. Κι εγώ 32gb σου είχα βάλει. Νομίζω δεν μπορείς να πας χωρίς καθόλου κάρτα γραφικών, έστω μια βασική θα τη χρειαστείς. Αυτή τη στιγμή με τις διαθεσιμότητες που υπάρχουν η μόνη λογική λύση είναι να πας σε μια 1650 στα 181€ To τροφοδοτικό είναι το λιγότερο... υπερβολικό. 850w με αυτά που θα βάλεις μέσα δεν ταιριάζει καθόλου. Καλύτερα 550w και platinum να έχεις μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας Για τον σκληρό, όταν εννοείς έμφαση μιλάς για χωρητικότητα(;) καθώς βλέπω οτι έχεις επιλέξει τον ίδιο απλά στο 1tb. Απάντησε στα παραπάνω πως το φαντάζεσαι και να δούμε τι ταιριάζει καλύτερα να μπορέσω να σου δώσω ολοκληρομέη πρόταση Επεξ/σία 18 Αυγούστου 2022 από nickol-us
tzagaritos Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 19 λεπτά πριν, nickol-us είπε Ψιλοκαλά είναι. Κι εγώ 32gb σου είχα βάλει. Νομίζω δεν μπορείς να πας χωρίς καθόλου κάρτα γραφικών, έστω μια βασική θα τη χρειαστείς. Αυτή τη στιγμή με τις διαθεσιμότητες που υπάρχουν η μόνη λογική λύση είναι να πας σε μια 1650 στα 181€ To τροφοδοτικό είναι το λιγότερο... υπερβολικό. 850w με αυτά που θα βάλεις μέσα δεν ταιριάζει καθόλου. Καλύτερα 550w και platinum να έχεις μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας Για τον σκληρό, όταν εννοείς έμφαση μιλάς για χωρητικότητα(;) καθώς βλέπω οτι έχεις επιλέξει τον ίδιο απλά στο 1tb. Απάντησε στα παραπάνω πως το φαντάζεσαι και να δούμε τι ταιριάζει καλύτερα να μπορέσω να σου δώσω ολοκληρομέη πρόταση Νομίζω η 1650 θα είναι οκ. Γενικά με λίγο ψάξιμο είδα ότι αφού δεν χρησιμοποιεί 3d εφαρμογές χρειάζεται καλή CPU με τη GPU να έρχεται δεύτερη. Για αυτό και η επιλογή του i7 Εννοούσα ταχύτητες read/write Χωρητικότητα θεωρώ ότι θα είναι μια χαρά τα 1TB
Λύση nickol-us Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Λύση Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Ορίστε μια πιθανή σύνθεση, αλλάζοντας σε 1650, 64gb ram, gen4 nvme 500gb (έχεις χρηματικό περιθώριο και για δεύτερο nvme gen3 αν χρειάζεσαι έξτρα χώρο),μια βασική αλλά κομπλέ ψύκτρα αέρα(βάσει υπόλοιπου budget μπορείς να πας είτε σε καλύτερη αερόψυξη είτε σε υδρόψυξη), platinum 550w τροφοδοτικό edit ξέχασα οτι εντός budget είναι και η οθόνη, οπότε μπορείς να γυρίσεις στα 32gb ram και να "παίξεις" με τις τιμές των δίσκων εφόσον πας σφιχτά στο budget Επεξ/σία 18 Αυγούστου 2022 από nickol-us 1
tzagaritos Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 18 λεπτά πριν, nickol-us είπε Ορίστε μια πιθανή σύνθεση, αλλάζοντας σε 1650, 64gb ram, gen4 nvme 500gb (έχεις χρηματικό περιθώριο και για δεύτερο nvme gen3 αν χρειάζεσαι έξτρα χώρο),μια βασική αλλά κομπλέ ψύκτρα αέρα(βάσει υπόλοιπου budget μπορείς να πας είτε σε καλύτερη αερόψυξη είτε σε υδρόψυξη), platinum 550w τροφοδοτικό Σε ευχαριστώ πάρα πολύ! Με βοήθησες αρκετά! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα