Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εντάξει την ποσότητα του λαδιού την βλέπεις απο την οθόνη οκ σε αυτό. Την κατάσταση όμως μόνο με το στικ! 

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 ώρες πριν, thanasisxask είπε

Είχες ποτέ Renault και σου έκαιγε λάδια; εγώ ένα clio είχα, που βαρουσε κοφτές συνέχεια, λάδια δεν μου έκαψε ποτέ... 

έχουμε ένα Clio dci 1.5 2016 αλλά τον κινητήρα αυτό τον ξέρω και από εταιρικά Nissan / Dacia που έχουν περάσει από τα χέρια μου και κανένα δεν έχει κάψει λάδι μέσα στην 4ετια του συμβολαίου. Κ προφανώς για τα leasing δεν νοιάζεσαι τόσο να κοιτάς λάδι. Ωστόσο από τη στιγμή που αυτόν τον κινητήρα τον φοράνε παρά πολλά αυτοκίνητα Clio, Megane, captur, Nissan, Dacia, Mercedes παίζει παρά πολύ ποσοτικά, όποτε είναι δεδομένη η αξιοπιστία. Στο προσωπικό δεν έχω καθυστερήσει σέρβις. Στα leasing που δεν πήγαιναν πάντα στην ώρα τους ούτε αυτά έβγαλαν προβλήματα με λάδια ή μηχανικά τελικά. 

αντιθέτως για BMW δεν έχω καθόλου καλή προσωπική εμπειρία. Είχαμε BMW κ είχε βγάλει παρά πολλά θέματα. Ούτε με την επίσημη αντιπροσωπεία που το πηγαίναμε έμεινα ικανοποιημένος. Συνεπώς δοκίμασα, δεν πέτυχε και δεν πρόκειται να ξανά δοκιμάσω. Πιστεύω ότι κ στατιστικά τα BMW θα είναι λιγότερο αξιόπιστα από Mercedes & Audi καθαρά από εκτίμηση από συναδέλφους με leasing μεταξύ BMW και Mercedes

Επεξ/σία από hyperlost
Δημοσ.

Λοιπόν παιδιά το αυτοκίνητο έχει βέργα για έλεγχο λαδιών. Η βέργα είναι μαζί με το καπάκι πλήρωσης λαδιού. Προσπάθησα να ανοίξω να δω τα λάδια, μετά βασάνων ξεκούμπωτες το καπάκι αλλά η βέργα έμεινε μέσα και δεν βγαίνει με τίποτα. Αυτό το πράγμα δεν το έχω ξανασυναντήσει. Μιλάμε για πολύ δύναμη! 

Δημοσ.
Στις 3/9/2022 στις 9:38 ΠΜ, Bradner είπε

Εντάξει την ποσότητα του λαδιού την βλέπεις απο την οθόνη οκ σε αυτό. Την κατάσταση όμως μόνο με το στικ! 

Την κατάσταση;Κάνεις ανάλυση της κατάστασης του λαδιού με το μάτι απο το στικ;

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Την κατάσταση;Κάνεις ανάλυση της κατάστασης του λαδιού με το μάτι απο το στικ;

Ναι Βλέπεις οπτικά το λάδι, όπως για παράδειγμα αν έχει πιάσει σαπουνάδα κτλ! Είναι πολύ χρήσιμο να μπορείς να δεις τα λάδια οπτικά! 

Δημοσ.
17 ώρες πριν, Bradner είπε

Ναι Βλέπεις οπτικά το λάδι, όπως για παράδειγμα αν έχει πιάσει σαπουνάδα κτλ! Είναι πολύ χρήσιμο να μπορείς να δεις τα λάδια οπτικά! 

Αν θες εξήγησε το "κτλ" γιατί δεν μπορώ να σκεφτώ άλλο λόγο απ'το να στα έχει κάνει μουστάρδα, που και εκεί θα σου λείπει αντιψυκτικό. IMO το να βλέπεις οπτικά το λάδι από το στικ δεν βοηθάει πουθενά. Αλλάζεις λάδια σύμφωνα με την προγραμματισμένη συντήρηση του αυτοκινήτου (ή και σύμφωνα με τους ειδικούς του insomnia που προτείνουν αλλαγές Motul 300V κάθε 1000χλμ σε Yaris 1.3). Αν θες να το πας ένα σκαλί πιο πάνω κάνεις μια ανάλυση λαδιού κάθε X χιλιόμετρα ή/και βάζεις όργανο πίεσης λαδιού. Με το μάτι κοιτάς τον δρόμο. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οσο σκεφτομαι οτι ακουμπαω τα 200.000 χλμ με 6 αλλαγες λαδιων, 6 φιλτρα καμπινας, 3 φιλτρα αερα, 3 φιλτρα πετρελαιου, 2 αλλαγες τακακια, μια αλλαγη δισκοπλακες και μια αλλαγη ελαστικων. Μιλαμε ματωσα! 😂

Επεξ/σία από SeriesX
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, SeriesX είπε

Οσο σκεφτομαι οτι ακουμπαω τα 200.000 χλμ με 6 αλλαγες λαδιων, 6 φιλτρα καμπινας, 3 φιλτρα αερα, 3 φιλτρα πετρελαιου, 2 αλλαγες τακακια, μια αλλαγη δισκοπλακες και μια αλλαγη ελαστικων. Μιλαμε ματωσα! 😂

Πέρα από το ότι έχει κουράσει να διαβάζουμε τα ίδια και τα ίδια σε κάθε θέμα που αναφέρονται οι λέξεις κατανάλωση, λάδι και πετρέλαιο, πρέπει να αποφασίσεις πόσα χιλιόμετρα έχεις κάνει γιατί κάθε φορά διαβάζουμε και άλλο νούμερο. Μέσα Ιουνίου είχες 185k, αρχές Αυγούστου 200k, μέσα Αυγούστου 188k και στην προηγούμενη σελίδα 190k.  Εκτός και αν κάνεις χιλιόμετρα και με όπισθεν, οπότε πάω πάσο.

• Thanks 1
Δημοσ.

Για τις αλλαγές λαδιών τα έχουμε πει πολλές φορές και ο καθένας έχει την άποψη του.

Ποιά λάστιχα είχες και κράτησαν 100χιλχλμ; Εμένα το ρεκόρ μου είναι τα Τ001 που έβγαλαν 70χιλχλμ, είχαν πέλμα αλλά έφευγαν κομμάτια...

Υ.Γ. Να πω εδώ ότι άλλο το ζόρισμα στην εθνική οδό με 80χλμ/ώρα, άλλη με 125χλμ/ώρα, άλλη με 170χλμ/ώρα και άλλη μέσα στο κέντρο της Αθήνας με μαξ 60χλμ/ώρα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Goodyear Efficient grip ROF BMW-1-SERIES 205/55R16 91W με 90.000 χλμ φορτωμενο. Πελμα μπολικο και δεν εχει φυγει ουτε κομματακι μετα απο 3 χρονια και 5 μηνες.

Ταξιδευω με 170 χλμ και το τιμονι σταθερο σα βραχος! 

Επεξ/σία από SeriesX
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ποσα χιλιομετρα εχει το αυτοκινητο? Συνηθως το προβλημα με την καταναλωση λαδιου διορθωνεται μετα απο μερικα χιλιομετρα.

Σου εβγαλε μηνυμα  στην οθονη οτι χρειαζεται συμπληρωμα λαδιου ?

Επεξ/σία από Shyn
Δημοσ.
23 ώρες πριν, SeriesX είπε

Goodyear Efficient grip ROF BMW-1-SERIES 205/55R16 91W με 90.000 χλμ φορτωμενο. Πελμα μπολικο και δεν εχει φυγει ουτε κομματακι μετα απο 3 χρονια και 5 μηνες.

Ταξιδευω με 170 χλμ και το τιμονι σταθερο σα βραχος! 

Τι διαβάζουμε, πόση παπάτζα κυκλοφορεί

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
55 λεπτά πριν, telis είπε

Τι διαβάζουμε, πόση παπάτζα κυκλοφορεί

Δηλαδή αυτό πώς σου φαίνεται? Έχει άνετα ζωή για αλλά 30 χιλιάρικα. Σου δείχνω τα πίσω.

IMG20220216095057.jpg

Επειδή λιώνετε τα λάστιχα, εξατμίζονται τα λάδια και οι βαλβολινες θα πρέπει και οι υπόλοιποι που οδηγούμε στρωτά να τα σκαμε. Μιλάμε για στρωτή οδήγηση και όχι υβριδικής χελώνας!

Επεξ/σία από SeriesX
Δημοσ.
13 ώρες πριν, SeriesX είπε

Δηλαδή αυτό πώς σου φαίνεται? Έχει άνετα ζωή για αλλά 30 χιλιάρικα. Σου δείχνω τα πίσω.

IMG20220216095057.jpg

Επειδή λιώνετε τα λάστιχα, εξατμίζονται τα λάδια και οι βαλβολινες θα πρέπει και οι υπόλοιποι που οδηγούμε στρωτά να τα σκαμε. Μιλάμε για στρωτή οδήγηση και όχι υβριδικής χελώνας!

Παπάτζες όπως είπα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...