Προς το περιεχόμενο

Mercedes Benz A class πετρέλαιο

Bradner

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χαίρετε σε όλους, 

Σκέφτομαι να αγοράσω mercedes benz A class σε πετρέλαιο μεταχειρισμένο και κατά προτίμηση αυτόματο. Δεν έχω βρει κάτι για να είμαι πιο συγκεκριμένος. 
Θα ήθελα όμως γνώμες περι ποιότητας και αξιοπιστίας!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Τι χρονολογίας;

2018 - 2019. Από τα καινούργια με τα μυτερά φώτα! 

Επεξ/σία από Bradner

Πρέπει να γίνεις πιο συγκεκριμένος στο τι ακριβώς μοντέλο, κυβικά ή χρονολογία ψάχνεις.

Οι κινητήρες diesel που φοράνε τα προηγούμενα MK3 και μετά, δηλαδή τα A class W176, από το 2013 και αργότερα είναι κινητήρες diesel της renault και είναι από τους πιο αξιόπιστους diesel. Αυτά είναι τα μοντέλα είναι τα:

A 160 CDI και A 180 CDI χρονολογίας 2013–2018.

Ο κινητήρας αυτός είναι 1,461 cc = 1500 κυβικά και είναι από τους πιο αξιόπιστους σε diesel εφόσον του κάνεις τα σέρβις στην ώρα τους. Είναι ο ίδιος κινητήρας που φοράνε διάφορα αυτοκίνητα όπως τα clio, megane, duster 4x4, nissan pulsar, Qashqai κ.α. 

Στην έκδοση A 180 CDΙ έβγαινε και με 7G-DCT κιβώτιο και ο κινητήρας ήταν ο 1,796 cc = 1800cc της ίδιας της MERCEDES και αυτόν φοράνε οι μεγαλύτερες diesel εκδόσεις που είναι A 200 CDΙ. Να ξέρεις ότι η A class W176 έχει περίεργο σχεδιασμό και έχουν περίεργη οροφή = είναι πολύ χαμηλά το πάνω πλαίσιο της οροφής περιμετρικά του αυτοκινήτου και το κεφάλι σου θα βρίσκει εύκολα σε αυτήν την γεωμετρία όταν μπαινοβγαίνεις ή δεν θα έχεις πολύ "αέρα" όταν είσαι μέσα . Αν σου αρέσουν τα χαμηλά αυτοκίνητα θα είσαι ΟΚ, αλλά στο νεότερο μοντέλο (W177) βελτιώθηκε και υπάρχει και η GLA που εκεί έχει μεγάλη διαφορά στο αέρα του κεφαλιού και δεν έχει καμία σχέση με την Α class.

14 λεπτά πριν, Bradner είπε

2018 - 2019. Από τα καινούργια με τα μυτερά φώτα! 

Τότε ενδιαφέρεσαι για το μοντέλο W177

Στα 160 d και 180d είναι οι κινητήρες 1500cc της Renault 

A 160 d = 240 N⋅m στις 1,750rpm

A 180 d = 260 N⋅m στις 1,750rpm

Από την έκδοση 180d και πάνω υπάρχει και η επιλογή με τον διλιτρο κινητήρα diesel της MERCEDES:

A 180 d = 280 N⋅m, A 200 d = 320 N⋅m και A 220 d = 400 N⋅m όλες με τον δίλιτρο της mercedes

Και οι δύο κινητήρες είναι αξιόπιστοι, της renault επειδή τον φοράνε πάρα πολλά διαφορετικά αυτοκίνητα έχει αποδείξει την αξιοπιστία του και είναι πιο απλός στον σχεδιασμό. Οι πιο μεγάλοι κινητήρες δεν έχουν καταγράψει προβλήματα, αλλά τον φοράνε λιγότερα mercedes. Της renault είναι πιο εύκολος και εννοείται πιο οικονομικός σε συντήρηση. Είναι ξεκάθαρα δικό σου θέμα τι ροπές θέλεις να έχεις και τι κατανάλωση θες να πληρώνεις. 

Τέλος να αναφέρω ότι mercedes = luxury brand και τα σέρβις θα είναι στο κόστος πιο αυξημένα από ότι ένα renault, nissan ή dacia στον ίδιο κινητήρα 

• Like 4
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πλέον τα νέα πετρελαιοκινητα w177 βγαίνουν με 8αρι αυτόματο σασμάν και 1950cc κινητήρα της Mercedes.

Έχω στην κατοχή μου το A180d (τέλη 2020) με τον 1500cc κινητήρα της Renault όπως είπε ο φίλος πιο πάνω. Από προβλήματα δεν μου έχει εμφανίσει κάτι (μόνο ότι τσίμπησε λίγο λάδι στα πρώτα 5000 χιλιόμετρα). Είναι απίστευτα οικονομικός επίσης. Από επιδόσεις δεν το λες αργό αλλά δεν το λες και γρήγορο. Σίγουρα θα ήθελα να έχει λίγο περισσότερο γκάζι.

Το service μου βγήκε στα 210€ στην επίσημη αντιπροσωπεία μαζι με την κάρτα καυσαερίων

Από μειονεκτήματα

- Τα εσωτερικά πλαστικά δεν έχουν και την καλύτερη ποιότητα,

- Είναι πολύ χαμηλό για τους ελληνικούς δρόμους

- Τιμή. Η βασική του εκδοσή ειναι απλά ένα κουτί με ρόδες. Ο άσσος της BMW θεωρώ πως προσφέρει περισσότερα στην βασική του εκδοσή και εάν θυμάμαι σωστά ειναι λίγο πιο φθηνός.

Επεξ/σία από Shyn

Αν εχεις βρει κάποιο να το πάρεις.

Παρόλα αυτα πρεπει να ξέρεις και τον κίνδυνο που εχεις με ενα πετρελαιοκινητο, εννοώ να το παντρευτείς και να μην μπορείς σε 5-6 χρόνια να το πουλήσεις ή να το δώσεις σε τιμη χώμα.

3 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Αν εχεις βρει κάποιο να το πάρεις.

Παρόλα αυτα πρεπει να ξέρεις και τον κίνδυνο που εχεις με ενα πετρελαιοκινητο, εννοώ να το παντρευτείς και να μην μπορείς σε 5-6 χρόνια να το πουλήσεις ή να το δώσεις σε τιμη χώμα.

Εγώ θέλω ένα πετρελαιοκίνητο που να μου κρατήσει 50 χρόνια!

• Like 1

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Παιδιά πήρα το αυτόματο a180d με τον κινητήρα της Renault. 
Αλλα ρε παιδιά δεν μπορώ να βρω που είναι το στικ για να βλέπω τα λάδια! 

Στις 30/8/2022 στις 3:56 ΜΜ, Bradner είπε

Μπορεί να μην έχει.Σου έχει στον πίνακα οργάνων ένδειξη στάθμης;Εχεις κοιτάξει το μάνουαλ;

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτο οτι τσιμπαει λιγο λαδακι το αντιμετωπιζει και ενας φιλος με το νεο aclass diesel. 1.5cc

Προφανως κατι λαθος εχουν κανει...

Με το 1.6cc ΒΜW diesel μετα απο 190.000 χλμ δεν καιει σταγονα. (αλλαγες λαδιων ανα 30.000 χλμ)

Επεξ/σία από SeriesX
  • Confused 1
  • Sad 2

Στις 30/8/2022 στις 5:56 ΜΜ, Bradner είπε

Υπάρχει το στικ για τον έλεγχο μέσα στο κινητήρα. Ούτε στα renault είναι σε εμφανές σημείο γιατί είναι σίγουροι για την αξιοπιστία τους! (joke)

όντως υπάρχει το στικ κ εγώ έκανα κανένα δεκάλεπτο να το βρω σε renault γιατί α. ήταν σε άκυρο σημείο, Β. δεν ήταν το κλασικό σχέδιο στικ και ήταν καμουφλαρισμένο σαν εξάρτημα της μηχανής, οπότε δεν είναι εμφανές. 

Ανάλογα την έκδοση μπορεί να έχεις και μετρητή λαδιού μέσα στον κινητήρα και να στο βγάζει σε ένδειξη στο ταμπλό, γιατί είναι mercedes:

16 ώρες πριν, SeriesX είπε

Αυτο οτι τσιμπαει λιγο λαδακι το αντιμετωπιζει και ενας φιλος με το νεο aclass diesel. 1.5cc

Προφανως κατι λαθος εχουν κανει...

Με το 1.6cc ΒΜW diesel μετα απο 190.000 χλμ δεν καιει σταγονα. (αλλαγες λαδιων ανα 30.000 χλμ)

Μαλλον μας περνας για Αμερικανακια.Αφηνεις το λαδι 30.000 και στην αλλαγη δεν λειπει τιποτα. ΧρεποBMW κινητηρας, οταν το βενζινοκινητα ειναι νεροφιδες.Εχει φτιαξει διαστημικο κινητηρα η bmw.Πες μας και αλλα να γελασουμε.

2 ώρες πριν, hyperlost είπε

Υπάρχει το στικ για τον έλεγχο μέσα στο κινητήρα. Ούτε στα renault είναι σε εμφανές σημείο γιατί είναι σίγουροι για την αξιοπιστία τους! (joke)

όντως υπάρχει το στικ κ εγώ έκανα κανένα δεκάλεπτο να το βρω σε renault γιατί α. ήταν σε άκυρο σημείο, Β. δεν ήταν το κλασικό σχέδιο στικ και ήταν καμουφλαρισμένο σαν εξάρτημα της μηχανής, οπότε δεν είναι εμφανές. 

Ανάλογα την έκδοση μπορεί να έχεις και μετρητή λαδιού μέσα στον κινητήρα και να στο βγάζει σε ένδειξη στο ταμπλό, γιατί είναι mercedes:

Είχες ποτέ Renault και σου έκαιγε λάδια; εγώ ένα clio είχα, που βαρουσε κοφτές συνέχεια, λάδια δεν μου έκαψε ποτέ... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
54 λεπτά πριν, toyo73 είπε

Μαλλον μας περνας για Αμερικανακια.Αφηνεις το λαδι 30.000 και στην αλλαγη δεν λειπει τιποτα. ΧρεποBMW κινητηρας, οταν το βενζινοκινητα ειναι νεροφιδες.Εχει φτιαξει διαστημικο κινητηρα η bmw.Πες μας και αλλα να γελασουμε.

Σε 1,5 μηνα θα παω στη BMW για service στα 194.000 (προηγουμενο στα 164.000) και θα σε ενημερωσω 😁

Βαλτε λαδια αντιπροσωπιας και οχι εγχωρια τηγανελαια! 

Επεξ/σία από SeriesX

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...