geodimis Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 Χθες παρέλαβα αυτοκίνητο 3ετίας απο το πλυντήριο που το πηγαίνω πάντα με τα καφέ σημαδάκια των φωτογραφιών σε όλο το αυτοκίνητο (μεταλλικά και πλαστικά μέρη). έχει κανείς ιδέα τι μπορεί να είναι; Ο φαναρτζής μου είναι κλειστός για διακοπές ενώ περιμένω την απάντηση του πλυντηρίου που το άφησα ξανά σήμερα...
MauroPaltoudias Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Ψεκαζόμενη βαφή (σπρέι) ίσως; Κάποιος εικάζω, μπορεί να έκανε κάτι δίπλα στο αυτοκίνητο σε κάποια φάση πριν και με το πλύσιμο να φάνηκε πιο ξεκάθαρα. Ενδεχομένως δηλαδή, να μην ευθύνεται η επιχείρηση για αυτό. Επεξ/σία 17 Αυγούστου 2022 από MauroPaltoudias
sphinxgr Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Βγαίνουν αν τα τρίψεις με το νύχι? Μου φαίνονται σαν ρινίσματα ηλεκτροκόλλησης ή βαφή με πιστόλι.... Σε κάθε περίπτωση είναι ευθύνη πλυντηρίου. Να τους το πας τώρα που είναι νωρίς. 3 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε Ψεκαζόμενη βαφή (σπρέι) ίσως; Κάποιος ενδεχομένως, να έκανε κάτι δίπλα στο αυτοκίνητο σε κάποια φάση πριν και με το πλύσιμο να φάνηκε πιο ξεκάθαρα. Ενδεχομένως δηλαδή, να μην ευθύνεται η επιχείρηση για αυτό. Η επιχείρηση σαφέστατα φταίει. Αυτή είχε υπ ευθύνη της το αμάξι όταν έγινε (ΑΝ έγινε εκει βέβαια). Έπρεπε με κάθε τρόπο να το προστατέψει. Αλλιώς να μην το έπαιρνε. Επεξ/σία 17 Αυγούστου 2022 από sphinxgr
MauroPaltoudias Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 2 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Η επιχείρηση σαφέστατα φταίει. Αυτή είχε υπ ευθύνη της το αμάξι. Έπρεπε με κάθε τρόπο να το προστατέψει. Αλλιώς να μην το έπαιρνε. Αλίμονο, είναι αποκλειστικά ευθύνη της. Με συγχωρείτε που διατύπωσα αντίθετη άποψη.
geodimis Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 Σύμφωνα με το πλυντήριο είναι χρώμα και φεύγει με ζεστό νερό και τρίψιμο. Στο βενζινάδικο που το έπλυνα πηγαίνει όλη η εταιρία δε νομίζω να έγινε εκεί. Υπήρχε μέρες μάλλον και δεν το είχα προσέξει. το παράξενο είναι ότι η πυκνότητα των κουκκίδων είναι εξαιρετικά συμμετρική σε όλο το μήκος και πλάτος του αυτοκινήτου ακόμα και χαμηλά στους προφυλακτήρες σαν να έχει ψεκαστεί.
MauroPaltoudias Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 1 ώρα πριν, geodimis είπε Σύμφωνα με το πλυντήριο είναι χρώμα και φεύγει με ζεστό νερό και τρίψιμο. Στο βενζινάδικο που το έπλυνα πηγαίνει όλη η εταιρία δε νομίζω να έγινε εκεί. Υπήρχε μέρες μάλλον και δεν το είχα προσέξει. το παράξενο είναι ότι η πυκνότητα των κουκκίδων είναι εξαιρετικά συμμετρική σε όλο το μήκος και πλάτος του αυτοκινήτου ακόμα και χαμηλά στους προφυλακτήρες σαν να έχει ψεκαστεί. Είναι αυτό που σωστά υπέθεσα αρχικά. Πιθανότατα να συνέβη αυτό που σας έγραψα παραπάνω (συνέβη δηλαδή, σε προγενέστερο χρόνο, αλλά λόγω "βρωμιάς", δεν ήταν ευδιάκριτο στο αυτοκίνητο). 2
NikosKallithea Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 Οπουδήποτε μπορει να έγινε και το διαπίστωσε οταν το αυτοκίνητο πλύθηκε, δεν μπορεις να αποδείξεις τίποτα. Πάρε ένα αλοιφαδόρο και μια καλη κρέμα και πέρασε το θα φυγουν.
software Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Φαίνεται να είναι από ψεκαζόμενη βαφή, κάποιος έβαφε δίπλα με σπρέι ή πιστόλι βαφής. Αφαιρείται πολύ εύκολα με πηλό σε συνδυασμό με κάποιο ειδικό υγρό. π.χ υλικά που έχω χρησιμοποιήσει εγώ: πηλός: https://www.skroutz.gr/s/11704610/Meguiar-s-Clay-Bar-50gr.html υγρό για αμάξωμα: https://www.skroutz.gr/s/11705207/Meguiar-s-Υγρό-για-Αμάξωμα-Quik-Detailer-473ml.html Είναι λίγο ακριβά, αλλά μπορείς να κάνεις τη δουλειά με τα μισά υλικά, μπορεί και λιγότερο, και θα σου μείνει και για μελλοντικά. Για την χρήση τους υπάρχουν άπειρα βίντεο στο youtube. Σίγουρα το τελικό αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο από πριν γιατί θα καθαρίσουν και οποιεσδήποτε άλλες επικαθίσεις υπήρχαν στο βερνίκι. Θα το καταλάβεις οπτικά και στην υφή. Για βέλτιστο αποτέλεσμα ίσως χρειαστεί και κάποιο γυάλισμα με αλοιφή/ές και αλοιφαδόρο επειδή μπορεί να δημιουργηθεί αράχνη με όποιο τρόπο και να καθαρίσεις τα σημάδια ακόμα και με ζεστό νερό και τρίψιμο με πανί. Μέχρι να καθαρίσεις τα σημάδια πρόσεχε να μην έχεις εκτεθειμένο το αυτοκίνητο στον ήλιο τώρα με τη ζέστη γιατί τα σημάδια της μπογιάς θα "ψηθούν' πάνω στο βερνίκι και μετά η αφαίρεσή τους θα είναι δυσκολότερη. Επεξ/σία 17 Αυγούστου 2022 από software 3
liakinen Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Στις 17/8/2022 στις 10:17 ΠΜ, geodimis είπε Σύμφωνα με το πλυντήριο είναι χρώμα και φεύγει με ζεστό νερό και τρίψιμο. Στο βενζινάδικο που το έπλυνα πηγαίνει όλη η εταιρία δε νομίζω να έγινε εκεί. Υπήρχε μέρες μάλλον και δεν το είχα προσέξει. το παράξενο είναι ότι η πυκνότητα των κουκκίδων είναι εξαιρετικά συμμετρική σε όλο το μήκος και πλάτος του αυτοκινήτου ακόμα και χαμηλά στους προφυλακτήρες σαν να έχει ψεκαστεί. Αν δεν πιάνουν τα χέρια σου να περιμένεις να γυρίσει ο γνωστός σου λαμαρινάς και με ένα καλό γυάλισμα λογικά θα φύγουν. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα