Προς το περιεχόμενο

"χαλαρη" υποδοχη ασφαλειας στο αυτοκινητο

vassanto1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε ολους!  Ρε παιδια εχω ερωτηση γιατι εχει σπασει τα κεφαλι μου!  Εβαλα στον αναπτηρα του αυτοκινητου ενα κομπρεσερακι για τα λαστιχα,  για να βαλω στο sup αερα(περυσι ειχε φουσκωσει μεχρι και μονοκερο θαλασσης). Μου κανει ενα τσαφ και μου καίει την ασφαλεια. Οκ λεω, ολα καλα, παω να βαλω αλλη ασφαλεια 20αρα. Βαζω την αλλη κομπλε, δουλευει το κομπρεσερακι, προφανως δεν δινει ικανοποιητικο αερα για το sup,  κανει ενα τσαφ, καίει και την 2η. Το παιρνω αποφαση και ξεκιναω με τρομπα να κάνω την δουλεια μου. Αστην λεω, θα την αλλαξω αυριο. Παιρνω αλλη ασφαλεια(με δειγμα την καμμενη) , 

την βαζω στην θηκη της (αφου βγαζω την καμμενη)  και ειναι μποσικη μεσα. Λεω θα φταιει η ασφαλεια. Βγαζω αλλη 20αρα απο της μαμισιες,την βαζω, παλι χαλαρη. Εν κατακλειδι μου δινει την εντύπωση ότι είναι "μποσικη"  η θηκη. Φυσικα δεν δουλεύει ο αναπτηρας πλεον. Το εχει εντοπισει κάποιος άλλος αυτο το θέμα;;  

Ευχαριστω!! 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είναι λίγο απίθανο να παίρνει 20Α ασφάλεια για τον αναπτήρα, συνήθως μέχρι 10 έχουν. Ίσως πέρασε περισσότερο ρεύμα από όσο έπρεπε και έλιωσε την υποδοχή της ασφάλειας.

Τώρα εφόσον δεν έχεις ιδέα από αυτά, το καλύτερο είναι να το πας σε ηλεκτρολόγο.

Ναι, αυτο θα παιξει. Ηλεκτρολογος οταν γυρισω Αθηνα. Εμφανη καψιμο-λιωσιμο  δεν εχει. Το manual λεει 20αρα.και η καμμενη που εβγαλα 20αρα ειναι. Γι αυτο πηρα 20αρα και εγω. Δεν ειναι θεμα άγνοιας. Ασφαλεια ειναι. Τόσες φορες εχουμε αλλαξει σε αλλα αυτοκινητα, οπως λαμπες, φλας κλπ. Γι αυτο εχω σκαλωσει

Επίσης με μπερδεύει το "τη γυρνάω γύρω γύρω", τι ασφάλεια είναι αυτή? Μήπως γυάλινη ή κοκάλλινη? Πόσο αρχαίο είναι το αυτοκίνητο αυτό? Τα σύγχρονα αυτοκίνητα (των τελευταίων 30 ετών δλδ) έχουν πλακέ ασφάλειες και δεν είναι εφικτό να τις γυρίσεις γύρω γύρω, σαν αυτές στη παρακάτω φωτό:

image.jpeg.0b395bb05b481ae477c66eece2fcbd07.jpeg

2 ώρες πριν, vassanto1 είπε

Τι λαθος μπιρω να κανω;;  Αφου αλλαξα και εβαλα ηδη μια φορα αυτη που ειχε καει. Την γυρναω γθρω γυρω

Έκαψες τις επαφές της ασφαλειοθηκης, στον αναπτήρα δεν βαζουμε τέτοια πράγματα, ειναι για να δουλεύει ο αναπτηρας οχι κομπρεσερ.

Πάρε δύο κροκοδειλακια και συνδεε το κομπρεσέρ κατευθείαν στην μπαταρία 

1 ώρα πριν, vassanto1 είπε

Εχεις δικιο!!  Πλαι πλαι εννοω. Polo του 2008ειναι.Σαν την κοκκινη αριστερα. Πλακε, με ορθογωνια ακρα

Τότε έχουν στραβώσει οι επαφές, και πιθανότατα έχει καεί/λιώσει/σπάσει το πλαστικό που τις συγκρατεί.

Η απάντηση μου πάντως δεν αλλάζει, εφόσον δεν έχεις ιδέα από αυτά το καλύτερο είναι να το πας σε ηλεκτρολόγο, και σίγουρα δεν πρέπει να ξαναβάλεις το συγκεκριμένο τρομπάκι στον αναπτήρα, ακόμα και φωτιά μπορεί να πιάσει.

Εγώ προσωπικά πήρα το παρακάτω που παίρνει ρεύμα απευθείας από την μπαταρία και ησύχασα:

https://www.skroutz.gr/s/15403290/Total-Τρόμπα-Αυτοκινήτου-TTAC2506-145PSI.html

Σωστό και αυτό που λες..  Πέρυσι, καθε μερα φουσκωνα κροκοδειλους, μονοκερους και ολα τα ζωα!!!  Τι να πω;  Θα πεταχτω στον ηλεκτρολογο  οταν γυρισω Αθήνα και θα σας πω! 

13 ώρες πριν, vassanto1 είπε

Καλησπέρα σε ολους!  Ρε παιδια εχω ερωτηση γιατι εχει σπασει τα κεφαλι μου!  Εβαλα στον αναπτηρα του αυτοκινητου ενα κομπρεσερακι για τα λαστιχα,  για να βαλω στο sup αερα(περυσι ειχε φουσκωσει μεχρι και μονοκερο θαλασσης). Μου κανει ενα τσαφ και μου καίει την ασφαλεια. Οκ λεω, ολα καλα, παω να βαλω αλλη ασφαλεια 20αρα. Βαζω την αλλη κομπλε, δουλευει το κομπρεσερακι, προφανως δεν δινει ικανοποιητικο αερα για το sup,  κανει ενα τσαφ, καίει και την 2η. Το παιρνω αποφαση και ξεκιναω με τρομπα να κάνω την δουλεια μου. Αστην λεω, θα την αλλαξω αυριο. Παιρνω αλλη ασφαλεια(με δειγμα την καμμενη) , 

την βαζω στην θηκη της (αφου βγαζω την καμμενη)  και ειναι μποσικη μεσα. Λεω θα φταιει η ασφαλεια. Βγαζω αλλη 20αρα απο της μαμισιες,την βαζω, παλι χαλαρη. Εν κατακλειδι μου δινει την εντύπωση ότι είναι "μποσικη"  η θηκη. Φυσικα δεν δουλεύει ο αναπτηρας πλεον. Το εχει εντοπισει κάποιος άλλος αυτο το θέμα;;  

Ευχαριστω!! 

Αφου καίει την ασφάλεια είναι προφανές πως ΔΕΝ αντέχει ότι του συνδέεις. Επίσης είναι προφανές πως καίγεται η ασφάλεια για να μην καεί το αυτοκίνητο. Σε πολλά αυτοκίνητα ΔΕΝ αντέχει φορτία η σύνδεση του αναπτήρα. 

Μόνη λύση να τραβας ρευμα απο την μπαταρία

10 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Έκαψες τις επαφές της ασφαλειοθηκης, στον αναπτήρα δεν βαζουμε τέτοια πράγματα, ειναι για να δουλεύει ο αναπτηρας οχι κομπρεσερ.

Πάρε δύο κροκοδειλακια και συνδεε το κομπρεσέρ κατευθείαν στην μπαταρία 

'Οτι λέει και ο Νικος.

Πάρε ένα τέτοιο

image.png.2d65a93c08b57746a3c85147fcf20785.png

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...