GLYMPE Δημοσ. 16 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2022 Καλησπέρα, λίγο βοήθεια γιατί δεν βγάζω άκρη και δεν ξέρω τι επιλογές μπορεί να έχω. Για αρχή δουλεύω από το σπίτι και λόγω συνεχόμενων video calls έχω 50ρα με τον ΟΤΕ εδω και 4 χρόνια περιπου. Στην αρχή κλείδωνε στα 35 αλλά μετά απο κάποια αλλαγή που μου είχαν κάνει τα τελευταία 2 χρόνια κλείδωνε ανάμεσα απο 45-50 χώρις αποσυνδέσεις. Εδώ και περίπου 20 μέρες η ταχύτητα έπεσε πάλι στα 37 και παρατηρούσα πολλά FEC αλλά και CRC erros (λιγοτερα τα τελευταια) μαζι με αποσυνδεσεις. Πήρα τηλέφωνο για βλάβη και την επόμενη μέρα έλαβα μήνυμα ότι αποκαταστάθηκε το πρόβλημα αλλά τα στατιστικά της γραμμής ήταν ίδια μαζί με αποσυνδέσεις. Επικοινώνησα ξανά και μου είπαν ότι λύθηκε το πρόβλημα αλλά λόγω πτώση τάσης είχα πάρει λάθος IP (?!?!!) και θα το αλλάξουν αυτοί. Δεν άλλαξε τίποτα και ξαναπήρα για βλάβη και τελικά δηλώθηκε νέο πρόβλημα. Την επόμενη μέρα το πρωί βλέπω μια επανεκκίνηση στο router και έχει κλειδώσει στα 3000/30000 και μετά αμέσως νέα επανεκκίνηση και κλειδωμένο στα 2400/21900. Σκέφτηκα ότι το κατέβασαν λόγω τον ημερών (Δεκαπενταύγουστο) και θα το δουν από βδομάδα (σήμερα δηλαδή). Σήμερα παίρνω ένα μήνυμα ότι δεν υπάρχει υποστήριξη για 50ρα στην γραμμή μου και να πάρω στο 13888 για να πάρω άλλο πακέτο... Πήρα εκ νέου στις βλάβες και μου είπαν ότι το τσέκαραν πολλές μέρες (οι πολλές μέρες ήταν μέσα στις αργίες) και δεν υπάρχει διαθεσιμότητα. Όταν ρώτησα αν η περιοχή μου δεν έχει διαθεσιμότητα μου είπαν όχι υπάρχει κανονικά, μόνο η γραμμή σας έχει πρόβλημα. Πως μπορώ να βγάλω άκρη? Μίλησα με ένα γνωστό τεχνικό εδώ στην περιοχή και μου είπε ότι εκεί που μένω, όντως δεν υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις και δεν μπορούν να με βάλουν κάπου άλλου αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πως δούλευε τόσο καιρό και ξαφνικά χάλασαν όλα χωρίς να μπορούν να φτιαχτούν. Οποία ιδέα είναι ευπρόσδεκτη ! 1
comfuzio Δημοσ. 16 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2022 Λογικά σε βάλανε σε κάποιο αυτόματο re-profile αν κάνεις αποσυνδέσεις ή/και μαζεύεις λάθη. Αυτό δεν είναι ανάγκη να το κάνει κάποιος live, το κάνει μόνο το σύστημα (ας μας πει κάποιος από τον ΟΤΕ για πιο καλά). Εσύ είσαι οκ από καλωδίωση; Πρόσφατο κτήριο; Το έχεις δει με κάποιον ηλεκτρολόγο της προκοπής; Αν εσύ είσαι οκ εσωτερικά, τότε λογικά το να σε κατεβάσουν εμπορικό πακέτο θα είναι η μόνη λύση. Γενικά όπου είναι χαλκός δεν μπορεί κανείς να προβλέψει καταστάσεις. Υπομονή για FTTH
filipN Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 16 ώρες πριν, comfuzio είπε Λογικά σε βάλανε σε κάποιο αυτόματο re-profile αν κάνεις αποσυνδέσεις ή/και μαζεύεις λάθη. Αυτό δεν είναι ανάγκη να το κάνει κάποιος live, το κάνει μόνο το σύστημα (ας μας πει κάποιος από τον ΟΤΕ για πιο καλά). Εσύ είσαι οκ από καλωδίωση; Πρόσφατο κτήριο; Το έχεις δει με κάποιον ηλεκτρολόγο της προκοπής; Αν εσύ είσαι οκ εσωτερικά, τότε λογικά το να σε κατεβάσουν εμπορικό πακέτο θα είναι η μόνη λύση. Γενικά όπου είναι χαλκός δεν μπορεί κανείς να προβλέψει καταστάσεις. Υπομονή για FTTH - Αυτό που ονομάζεις «αυτόματο re-profile» είναι ένας μηχανισμός τον οποίον έχουν ρυθμίσει και ρυθμίζουν άνθρωποι, πολλές φορές μόνο και μόνο γιατί αυτό ωφελεί οικονομικά την εταιρεία που εργάζονται. - Η μόνη δίκαιη (εμπορικά) λύση αν δεν φταίει η εσωτερική καλωδίωση, και αν δεν θέλουμε αυτή η εμπορική σχέση να είναι ετεροβαρής, θα ήταν να σου επιτρέπουν να φύγεις αζημίως αν το επιθυμείς και όχι να υποστείς την υποβάθμιση ταχύτητας. Ένας άλλος πάροχος το έχει κάνει σε πολλές παρόμοιες περιπτώσεις. - Με την ανάγνωση αυτών περί του απρόβλεπτου χαλκού, ο νους μου θυμήθηκε αυτόματα ένα παλαιότερο τραγουδάκι του Δ. Μούτση (…για όλα φταίνε οι γκόμενες).
Aggelos_INSM Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Καλα ειχες 4 χρόνια 50αρα και τωρα σου λενε δεν υπαρχει διαθεσιμότητα; 🤷🏻♂️🤦🏻♂️ Επεξ/σία 17 Αυγούστου 2022 από Aggelos_INSM
GLYMPE Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 4 ώρες πριν, filipN είπε - Αυτό που ονομάζεις «αυτόματο re-profile» είναι ένας μηχανισμός τον οποίον έχουν ρυθμίσει και ρυθμίζουν άνθρωποι, πολλές φορές μόνο και μόνο γιατί αυτό ωφελεί οικονομικά την εταιρεία που εργάζονται. - Η μόνη δίκαιη (εμπορικά) λύση αν δεν φταίει η εσωτερική καλωδίωση, και αν δεν θέλουμε αυτή η εμπορική σχέση να είναι ετεροβαρής, θα ήταν να σου επιτρέπουν να φύγεις αζημίως αν το επιθυμείς και όχι να υποστείς την υποβάθμιση ταχύτητας. Ένας άλλος πάροχος το έχει κάνει σε πολλές παρόμοιες περιπτώσεις. - Με την ανάγνωση αυτών περί του απρόβλεπτου χαλκού, ο νους μου θυμήθηκε αυτόματα ένα παλαιότερο τραγουδάκι του Δ. Μούτση (…για όλα φταίνε οι γκόμενες). Μου το πρότειναν αλλά τι να το κάνω. Αν δεν μπορώ να βάλω 50ρα με τον ΟΤΕ, πως θα βάλω με άλλο πάροχο αφού από τον ΟΤΕ τα παίρνουν και αυτοί - εκτός αν χάνω κάτι. 1 ώρα πριν, Aggelos_INSM είπε Καλα ειχες 4 χρόνια 50αρα και τωρα σου λενε δεν υπαρχει διαθεσιμότητα; 🤷🏻♂️🤦🏻♂️ Έτσι ακριβώς και με δικαιολογία ότι χάλασε και δεν φτιάχνει και ούτε θα φτιάξει μέχρι το 2050 που θα μπει οπτική (αν μπει)
Wens5 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 Σε νιωθω 1000%... τα ιδια προβληματα εχω και εγω με τη wind.....δουλευω σε λογιστικο γραφειο και παιρνω και δουλεια για το σπιτι...ηδη εχω πληρωσει προστιμο για πελατη......επισης θα ηθελα να ρωτησω εαν γνωριζει καποιος εαν ο Τηλεγνους ειναι μονο για την κινητη ακομα? 10 χρονια στη wind πηγα απο 50αρα σε 100αρα γραμμη με μια προσφορα που μου κανανε ΑΦΟΥ ΜΕ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΑΝ ΟΤΙ ΠΙΑΝΕΙ 100 ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΟΥ ενω οταν πηρα τον ΟΤΕ μου ειπαν μεχρι 50 πιανω εδω....και 3 μηνες τωρα τραβαω τα μαλλια μου με αποσυνδεσεις. δεν μου το γυρνανε πισω σε 50αρα....εχω στειλει στη φορμα επικοινωνιας τους και εχω ζητησει ολες τις καταγεγραμενες συνομιλιες απο τη μαυρη μερα που εκανα ανανεωση συμβολαιου σε 100αρα...το ποσοι τεχνικοι εχουν ερθει....το οτι πληρωσα ηλεκτρολογο για να φτιαξει νεα γραμμη.....τους ειπα κιολας οτι δεν δεχομαι να πληρωσω τα τελη διακοπης και οτι θα κοινοποιησω και στην ΕΕΤΤ και στο συνηγορο του καταναλωτη ολες τις συνομιλιες... Επισης με τα μετα απο ΕΠΙΜΟΝΗ της wind δεχτηκα να ερθει ακομα μια φορα τεχνικος τους........
comfuzio Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 5 ώρες πριν, filipN είπε - Αυτό που ονομάζεις «αυτόματο re-profile» είναι ένας μηχανισμός τον οποίον έχουν ρυθμίσει και ρυθμίζουν άνθρωποι, πολλές φορές μόνο και μόνο γιατί αυτό ωφελεί οικονομικά την εταιρεία που εργάζονται. - Η μόνη δίκαιη (εμπορικά) λύση αν δεν φταίει η εσωτερική καλωδίωση, και αν δεν θέλουμε αυτή η εμπορική σχέση να είναι ετεροβαρής, θα ήταν να σου επιτρέπουν να φύγεις αζημίως αν το επιθυμείς και όχι να υποστείς την υποβάθμιση ταχύτητας. Ένας άλλος πάροχος το έχει κάνει σε πολλές παρόμοιες περιπτώσεις. - Με την ανάγνωση αυτών περί του απρόβλεπτου χαλκού, ο νους μου θυμήθηκε αυτόματα ένα παλαιότερο τραγουδάκι του Δ. Μούτση (…για όλα φταίνε οι γκόμενες). -ναι, ότι έχει να κάνει με τεχνολογία έχει γίνει από άνθρωπο, δεν θα έχουμε αυτοματισμό; Δεν πιάνω το σκεπτικό σου. Δεν πληρώθηκε δλδ αυτός που το έφτιαξε; Τι σχέση έχει με το όλο θέμα; -δεν ξέρω την πολιτική της cosmote, στην vf που εργαζόμουν, ναι θα έβγαινε Χ.Ε. Και αν ήθελε έφευγε ατελώς. Αλλά τώρα μιλάμε για το όλο δίκτυο του ΟΤΕ όποτε και να φύγει που θα πάει; -χωρίς σχόλιο
vagelis2019 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 Τι κάθεστε και σκατε το δίκτυο του οτε ειναι παλιο και εχει πρόβληματα οσα μπορούν τα λύνουν αλλα και παλι δεν δείχνουν το ανάλογο ενδιαφέρον για αναβάθμιση του χαλκου γτ παμε σιγα σιγα σε οπτική ινα και καλα.. Και εγω τωρα εχω πρόβλημα με το ίντερνετ εδω και ενα μηνα.. μεσα στην ημερα γεμίζει crc και εχω disconnect πέφτει η γραμμή και μετα συγχρονίζει παλι στα καπάκια .. Μετα παλι crc και τα ιδια..5-6 φορες την ημερα το κανει μπορεί και παραπάνω οποιαδήποτε στιγμή της μερας.. Δεν το εχω δώσει βλάβη ακομα γτ έλεγα θα φτιαξει μόνο του αλλα τπτ και επίσης θελω να ελέγξω ακομα καποια πράγματα απο μερια μου γιαυτο δεν το εδωσα βλαβη... Αλλαξα καλώδιο Τηλεφώνου, έλυσα /έσφιξα στο μπριζακι τα καλώδια (στις επαφές) εβγαλα το σπλιτερ και εβαλα διπλό μπριζακι με φίλτρο, εχω pots btw οχι voip.. Οταν βαζω το ρουτερ πανω μονο του (χωρις τηλέφωνα σπλιτερ ,φιλτερ πανω στη γραμμή) φενεται να στρώνει αλλα το snr ειναι πολυ χαμιλο 6,3 ποτε δεν ειχα τοσο.. Αλλά και παλι εχω disconnect.. Τωρα εκει που κατέληξα είναι : 1)Η το ρουτερ εχει θεμα (τυχερός θα είμαι) 2)Η η συσκευή του τηλεφώνου δημιουργεί προβλήματα, ειναι απλη χωρις ρευμα και παλιά(και παλι τυχερός) 3)η το σπλιτερ, φιλτερ, μπριζα, εχουν θεμα (άντε και εδω τυχερός) 4)εχει θεμα η γραμμή μου και πρέπει να ζητήσω αλλαγη πορτ /ζεύγους που κατα πασα πιθανότητα δεν εχουν διαθέσιμα και αν εχουν θα εχουν σκάρτα, το πρόβλημα της γραμμής το υποψιάζομαι απο το χαμηλό snr 6,3 που ποτε δεν ειχα τοσο ηταν 7 εδω και καιρό.. (εδω την πατήσαμε και δεν μπορώ να κανω τπτ..γμτ@#€&€%) 5)δεν ξερω αν ισχύει αλλα τωρα με τον διπλασιασμό του οτε μπορει να εχω crosstalk στην γραμμη μου απο αλλες γραμμες που έγιναν vdsl?? (μαλλον και σε αυτο το σενάριο τπτ δεν μπορώ να κανω.. Εκτος αν παω κόψω συμβόλαιο και παω στον ΟΤΕ? Αν με βγάλει η βονταφον χωρις επίλυση και φύγω ατελώς ίσως το κανω.. Αλλα παιζει να μην εχει vdsl ports ο ΟΤΕ διάθεσημα.. Αρα ρίσκο..) Επίσης δεν υπάρχει δίκτυο οπτικης ινας απο κανεναν παροχο στην περιοχή μου, εχω adsl 24 απο Vodafone, vdsl εχει μονο ο οτε απο ΑΚ .. ειμαι κοντα μεν αλλα εκανα προσφατα ανανέωση συμβόλαιου στη βονταφον γτ δεν ηθελα να μπλέξω με φορητοτητα κλπ.. Αυτα τα λίγα.. συγγνώμη για το κατεβατό guys 😂
Wens5 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Wens5 είπε 1) ρουτερ εχουν αρνηθει να μου στειλουν καινουργιο, με την αιτιολογια οτι αυτο που εχω με καλυπτει. 2)παρολο που βγαζω το σπλιτερ και βαζω το καλωδιο του ιντερνετ απευθειας στην πριζα, εξακολουθω να εχω διακοπες. 3)μπριζα-γραμμη-καλωδια ΟΛΑ ΟΛΟΚΑΝΟΥΡΓΙΑ φρεσκο πραμαααααα 10 ημερων 4) και εγω αυτο περιμενω μπας και μου απαντησουν και καταληξουμε χωρις επιλυση μπας και παω οτε. αλλωστε απο οσο το εψαξα εαν δεν απαντησουν μεσα σε 20 μερες κανεις γραπτη καταγγελια στην ΕΕΤΤ. αλλα ακομα κι αν δεν βρω ακρη, σκοπευω να φυγω απο τη wind και οτι βρεξει ας κατεβασει. 3 μηνες τωρα δεν αντεχω αλλο. τελη διακοπης 140 ευρουλακια μπορουν να τους πουν bye-bye. δεν θα τα δουν ποτε. κι ας παιρνουν εισπρακτικες και δικηγοροι οσο τηλεφωνα θελουν.ΕΛΕΟΣ. Επεξ/σία 17 Αυγούστου 2022 από Wens5
ICE-T Δημοσ. 22 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Το έχω ξαναπεί η ΕΕΤΤ λειτουργεί περισσότερο για να καλύπτει τις εταιρείες και ειδικά μία συγκεκριμένη, οποίος το κατάλαβε το κατάλαβε, δεν υπάρχει λόγος να πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος αυτή την επιτροπή και για να ολοκληρώσω αν τολμάνε ας μας δείξουν με ντοκουμέντα ότι έχουν εισπραχθεί όλα τα υποτιθέμενα πρόστιμα που βάζουν αραιά και που. Επεξ/σία 22 Αυγούστου 2022 από ICE-T 1
comfuzio Δημοσ. 24 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2022 Παιδιά αν έχετε χρησιδάνειο το router και έχετε όντως κάποιο θέμα και δεν σας το αλλάζουν στείλτε μου να σας πω τρικ. Δεν είναι κάτι όμως που το προτείνω καθώς και για μας στο κέντρο υπάρχουν διαδικασίες και πολιτικές κτλ
poulinos Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 On 17/08/2022 at 10:56, filipN said: - Αυτό που ονομάζεις «αυτόματο re-profile» είναι ένας μηχανισμός τον οποίον έχουν ρυθμίσει και ρυθμίζουν άνθρωποι, πολλές φορές μόνο και μόνο γιατί αυτό ωφελεί οικονομικά την εταιρεία που εργάζονται. ουτε καν. καποτε επαιζε throttling που πλεον δεν ισχυει. το re profile ή πεστο οπως θες το μονο που κανει ειναι να βλεπει αν υπαρχουν αποσυνδεσεις και να αυξανει το snr ωστε να υπαρχει σταθεροποιηση της γραμμης
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα