Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.
2 ώρες πριν, geodimis είπε

Ακριβώς για αυτό πλέον αξίζει να τα σκάσεις από την αρχή σε ακριβό inverter:

Έστω 170W επι 8 ώρες επι 120 μέρες (υποθετικό το σενάριο προφανώς) με 0,70€/kWh έπιασες 150€+ το τετράμηνο. 
Όταν έχεις βασική πηγή θέρμανσης (που καις και παραπάνω) τα κλιματιστικά τα βγάλες τα λεφτά σου...

Για να δουλευει στα 170 που θετετε ως παραδειγμα, λογικα θα πρεπει να δουλευει 24/24 και οχι 8 ωρες.

Αρα αν κανεις Χ3 το 150€ που βγαζεις με την τιμη κιλοβατωρας που εριξες,  πας στο "450€ για το τετραμηνο" και ειναι οκ πλεον οι υπολογισμοι.

Αν και μου φαινονται πολλα τα 170W για "μονιμα", δεν ειναι σταθερη η καταναλωση οταν μιλαμε  για Inverter. Ουτε για μεση τιμη μου φαινεται σωστο το νουμερο, μαλλον στα 120-140 θα ηταν ενα λογικο νουμερο μεσης τιμης. Παιζουν πολλα ρολο ομως, οπως πχ και κυριοτερο η μονωση του δωματιου-χωρου, η περιοχη κλπ. Δεν εχουν νοημα οι συγκρισεις που κανετε για συνθηκες που ειναι κατα πασα πιθανοτητα εντελως διαφορετικες!

Θα παρακαλεσω ομως, παροτι το εχουν ηδη πει δυο-τρεις αλλα δεν βλεπω να το "σεβονται" καποιοι, να συνεχισετε την οποια κουβεντα περι καταναλωσεων κλπ, στο ειδικο τοπικ. Μην κραταμε μια οριακη προσφορα για ενα τοσο ακριβο προιον,  ψηλα με σχολια γενικα-θεωρητικα-"φιλοσοφικα"...  Χωρις ουσιαστικο λογο. Αν δεν μπορει να γινει, δυστυχως θα κλειδωσει.

• Like 3
  • Απαντ. 64
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
12 ώρες πριν, Doubt είπε

Για να καταλάβω κάτι.

Αυτό του θέματος είναι ενεργειακή κλάση Α+++/Α+++, τα ίδια με αυτό 

https://www.skroutz.gr/s/23493148/Toshiba-Shorai-Edge-RAS-B10J2KVSG-E-RAS-10J2AVSG-E-Κλιματιστικό-Inverter-9000-BTU-A-A.html

Γιατί να μην προτιμήσει κάποιος το Toshiba στα 730€;

Δεν είναι κακό. Βέβαια δεν έχει wifi, ιονιστή, αισθητήρα παρουσίας, ούτε έχει τη δυνατότητα να κατέβει τόσο χαμηλά όσο το Perfera σε watts. Προσόν η μεγάλη εγγύηση και το magic coil.  Σε κάθε περίπτωση, η τιμή του θέματος είναι δικαιολογημένη και αξίζει σαν προσφορά.

Δημοσ.
16 ώρες πριν, biovaggoulas είπε

Γι αυτο και πληρώνεις το συγκεκριμένο 9άρι ένα χιλιάρικο. Εγώ που δεν είχα να επενδύσω σε DAIKIN και πήγα στην ταπεινή Toshiba σε 14άρι καίω 170-200 watt/ ώρα για ζήτηση 26. Και είμαι πάλι ευχαριστημένος. 

Τα inverter A/C έχουν συγκεκριμένο τρόπο λειτουργίας για να είναι όντως οικονομικά. Σε περσινές τιμές μου βγήκε 30 ευρώ ο μήνας όλο το καλοκαίρι για λειτουργία ΟΛΗ τη μέρα κάθε μέρα. Ακριβώς όσο είχα μετρήσει με τους τρόπους που σου δείχνουν τα παιδιά από πάνω με τα διαγράμματα. 

Υπάρχει ολόκληρο νήμα με 1000+ σελίδες εδώ στο insomnia για να ενημερωθείτε ακριβώς και να σας λυθούν οι απορίες.

Δεν υπάρχει διαφοροποίηση στην λειτουργία ενός inverter.Αν για να φτάσει τη θερμοκρασία κάνει μια ώρα αντί για 20 λεπτά πχ.τοτε ναι δεν θα έχει κατανάλωση.Εχουμε inverter 150Α το οποίο μπορεί να εκκινήσει το μοτέρ στα 10 λεπτά αλλά και στα 20 λεπτά.Μαντεψε ποτέ έχει την λιγότερη κατανάλωση 

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Κλείνω το θέμα με τις εντυπώσεις απο την εγκατάσταση των 2 μονάδων: 3 άτομα σε 1ώρα και κάτι ψιλά απεγκατέστησαν & εγκατέστησαν τις 2 μονάδες. Σίφουνες από πλευράς ταχύτητας αλλά όχι το πιο καθαρό συνεργείο που έχω δει.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, geodimis είπε

Κλείνω το θέμα με τις εντυπώσεις απο την εγκατάσταση των 2 μονάδων: 3 άτομα σε 1ώρα και κάτι ψιλά απεγκατέστησαν & εγκατέστησαν τις 2 μονάδες. Σίφουνες από πλευράς ταχύτητας αλλά όχι το πιο καθαρό συνεργείο που έχω δει.

Πέρνα και μια βόλτα από το θέμα με τα κλιματιστικά για περαιτέρω πληροφορίες (ή και φωτογραφίες για την εγκατάσταση εαν θες).

Έβαλαν 3 μέτρα σωλήνα στο καθένα και αντλία κενού;

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...