liakjim Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 1 λεπτό πριν, TheStranger80 είπε Δεν βλεπω κατι σε αυτα τα διαγραμματα που να λεει πως ψυχει ενεργα τον χωρο. Βλεπω πως προφανως εχει πιασει θερμοκρασια και το μηχανημα βγαζει ψυξη που πρακτικα εχει μεινει στην εξωτερικη μοναδα, οχι οτι παραγει νεα. Οταν θα χρειαστει να παραγει νεα θα ξανασκαρφαλωσει στα 500W+ που και παλι λιγα τα βλεπω οποτε δεν ξερω αυτη η εφαρμογη απο που τραβαει δεδομενα. 24αρι κλιματιστικο με το καλημερα σας πρεπει να βαραει 2000W καταναλωση, οχι 600 οπως βλεπω εδω. Δεν μπορεί να μείνει στην εξωτερική μονάδα η ψύξη, γνωρίζεις την αρχή λειτουργίας των κλιματιστικών; Στα διαγράμματα ο συμπιεστής λειτουργεί. Το σπίτι είναι πάντως σε κατάσταση ισορροπίας. Δεν είναι σκοπός να δείξω απόδοση, αλλά ικανότητα να λειτουργεί σε χαμηλά watts. Το κλιματιστικό στα 100W βγάζει περίπου 21C αέρα σε χώρο που έχει 26C.
TheStranger80 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Μόλις τώρα, liakjim είπε Δεν μπορεί να μείνει στην εξωτερική μονάδα η ψύξη, γνωρίζεις την αρχή λειτουργίας των κλιματιστικών; Στα διαγράμματα ο συμπιεστής λειτουργεί. Το σπίτι είναι πάντως σε κατάσταση ισορροπίας. Δεν είναι σκοπός να δείξω απόδοση, αλλά ικανότητα να λειτουργεί σε χαμηλά watts. Το κλιματιστικό στα 100W βγάζει περίπου 21C αέρα σε χώρο που έχει 26C. Εμενα πιο πολυ με απασχολει το ποσο σωστη ειναι η καταγραφη που δειχνεις, με το που αναβουμε ενα κλιματιστικο ακομα και 9αρι να ειναι κατω απο 600-700W καταναλωση δεν παιζει, ποσο μαλλον 24αρι. Τωρα αν το δωματιο σου καπως εχει 26 βαθμους συνεχεια και το κλιματιστικο δεν πιεζεται αυτο ειναι αλλο θεμα αλλα και παλι, αρχικη καταναλωση για μενα εστω δεν βγαζει νοημα για 24αρι να ειναι 600W.
liakjim Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 4 λεπτά πριν, TheStranger80 είπε Εμενα πιο πολυ με απασχολει το ποσο σωστη ειναι η καταγραφη που δειχνεις, με το που αναβουμε ενα κλιματιστικο ακομα και 9αρι να ειναι κατω απο 600-700W καταναλωση δεν παιζει, ποσο μαλλον 24αρι. Τωρα αν το δωματιο σου καπως εχει 26 βαθμους συνεχεια και το κλιματιστικο δεν πιεζεται αυτο ειναι αλλο θεμα αλλα και παλι, αρχικη καταναλωση για μενα εστω δεν βγαζει νοημα για 24αρι να ειναι 600W. Inverter είναι, πόσο να πάει; Βλέπει ότι είναι κουλ τα πράγματα και κόβει. Που να δεις το perfera τι κάνει.
TheStranger80 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Μόλις τώρα, liakjim είπε Inverter είναι, πόσο να πάει; Βλέπει ότι είναι κουλ τα πράγματα και κόβει. Που να δεις το perfera τι κάνει. Βλεπει ποσο cool ειναι τα πραγματα την στιγμη που το ανοιγεις; Εγω εκει θελω να δω καταναλωση, εκτος αν το 600w που βλεπω ειναι ενω ειναι ηδη ανοιχτο και απλα εχει κλεισει επειδη εχει πιασει θερμοκρασια.
liakjim Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 1 λεπτό πριν, TheStranger80 είπε Βλεπει ποσο cool ειναι τα πραγματα την στιγμη που το ανοιγεις; Εγω εκει θελω να δω καταναλωση, εκτος αν το 600w που βλεπω ειναι ενω ειναι ηδη ανοιχτο και απλα εχει κλεισει επειδη εχει πιασει θερμοκρασια. Εννοείται ότι διαβάζει το ΔΤ ανάμεσα στο τηλεκοντρόλ και τη θερμοκρασία χώρου. Στο διάγραμμα φαίνεται καθαρά ότι πριν ήταν κλειστό.
agnostos99 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Μια χαρα παιζει γενικά με αυτές τις καταναλώσεις. Και εμένα περι 150-200 παραμένει το τοσιμπα και μια χαρα ψυχει το χώρο. Υποτίθεται αυτό κάνει το ινβερτερ καταναλωνει λιγο όσο χρειαζεται για να ψυχθεί ο χώρος γιατί να χτυπήσει 2000 από την αρχή? Υποθετω τα 2χιλιαρα ειναι πχ αν ειναι -1 εξω και βαλεις φουλ 25 να πάει ή κάτι τετοιο...
liakjim Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Ακριβώς. Είμαστε όμως τρελά offtopic και υπάρχει και το αντίστοιχο θέμα για επίλυση αποριών.
TheStranger80 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Μόλις τώρα, liakjim είπε Εννοείται ότι διαβάζει το ΔΤ ανάμεσα στο τηλεκοντρόλ και τη θερμοκρασία χώρου. Στο διάγραμμα φαίνεται καθαρά ότι πριν ήταν κλειστό. Αυτο ειναι που μου κανει εντυπωση, πως ενω ηταν κλειστο η θερμοκρασια ηταν τοσο χαμηλη που δεν χρειαστηκε να πιεστει καθολου; Μηπως δουλευε αλλο κλιματιστικο; Οσο και καλη μονωση και να εχεις καλοκαιριατικα ποσο να κρατησει θερμοκρασια το σπιτι; Μόλις τώρα, agnostos99 είπε Μια χαρα παιζει γενικά με αυτές τις καταναλώσεις. Και εμένα περι 150-200 παραμένει το τοσιμπα και μια χαρα ψυχει το χώρο. Υποτίθεται αυτό κάνει το ινβερτερ καταναλωνει λιγο όσο χρειαζεται για να ψυχθεί ο χώρος γιατί να χτυπήσει 2000 από την αρχή? Υποθετω τα 2χιλιαρα ειναι πχ αν ειναι -1 εξω και βαλεις φουλ 25 να πάει ή κάτι τετοιο... Εξω εχει 35+ το καλοκαιρι, οταν του λες ακομα και 26 να παει θα πιεστει, εκτος αν μεσα εχει 28 πχ, εκει με κολαει λιγο αλλα οκ βγηκαμε εκτος.
Rattlehead Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Στις 19/8/2022 στις 8:37 ΠΜ, liakjim είπε Αν αναφέρεσαι στις καταναλώσεις των 60W για το perfera, τότε όχι, είναι με την εξωτερική μονάδα σε λειτουργία. Δεν έχουν πυκνωτή τα inverters. Είδες μια στιγμιαία τιμή Αμπέρ που όπως είπαμε δεν αντιστοιχεί στα watts. Οπότε δεν έχει νόημα η αναφορά σε κάποιο ταμπελάκι. ΥΓ Τα 9άρια gree (όπως είναι το toyo), μπορεί να πιάνουν και τα 1400-1500W max. Φυσικά και έχουν πυκνωτή τα inverters.Ειναι αυτό που λένε: Αντιστροφεις. Το εναλλασσόμενο το μετατρέπουν σε συνεχές(γίνεται η επεξεργασία με ειδικά φίλτρα) και ξανά σε εναλλασσόμενο για έξοδο. Όχι, οι πυκνωτές αυτοί ΔΕΝ κάνουν διόρθωση συνημιτόνου, δεν είναι αυτός ο σκοπός τους. Είναι επαγωγικό φορτίο, το οποίο μπορεί να μην το βλέπεις εσύ σαν ξεχωριστή χρέωση από τη ΔΕΗ, αλλά για την αεργο ισχύ έχεις πέναλτι στο λογαριασμό. 60w κατανάλωση ούτε σε συνθήκες που έχει πιάσει θερμοκρασία, κάτι λάθος μετράς, μην κοιτάς αμπέρ και κάνεις πράξεις, βάλε ένα αξιόπιστο μετρητή ενέργειας. @WaxOnWaxOffσε παρακαλώ πες μου που βρήκες ασφάλειες siemens, τις έχουμε στο εργοστάσιο μπρος από 25 χρόνια είναι αθάνατες! 😂
WaxOnWaxOff Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) @Rattlehead Γενικα κραταω απο ξυλωματα , παλαιο υλικο ειναι σπανιο και περιζητητο σε μια στιγμη αναγκης Επεξ/σία 20 Αυγούστου 2022 από WaxOnWaxOff
biovaggoulas Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 23 ώρες πριν, Rattlehead είπε 60w κατανάλωση ούτε σε συνθήκες που έχει πιάσει θερμοκρασία, κάτι λάθος μετράς, μην κοιτάς αμπέρ και κάνεις πράξεις, βάλε ένα αξιόπιστο μετρητή ενέργειας. Γι αυτο και πληρώνεις το συγκεκριμένο 9άρι ένα χιλιάρικο. Εγώ που δεν είχα να επενδύσω σε DAIKIN και πήγα στην ταπεινή Toshiba σε 14άρι καίω 170-200 watt/ ώρα για ζήτηση 26. Και είμαι πάλι ευχαριστημένος. Τα inverter A/C έχουν συγκεκριμένο τρόπο λειτουργίας για να είναι όντως οικονομικά. Σε περσινές τιμές μου βγήκε 30 ευρώ ο μήνας όλο το καλοκαίρι για λειτουργία ΟΛΗ τη μέρα κάθε μέρα. Ακριβώς όσο είχα μετρήσει με τους τρόπους που σου δείχνουν τα παιδιά από πάνω με τα διαγράμματα. Υπάρχει ολόκληρο νήμα με 1000+ σελίδες εδώ στο insomnia για να ενημερωθείτε ακριβώς και να σας λυθούν οι απορίες.
liakjim Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 Στις 20/8/2022 στις 6:20 ΜΜ, Rattlehead είπε Φυσικά και έχουν πυκνωτή τα inverters.Ειναι αυτό που λένε: Αντιστροφεις. Το εναλλασσόμενο το μετατρέπουν σε συνεχές(γίνεται η επεξεργασία με ειδικά φίλτρα) και ξανά σε εναλλασσόμενο για έξοδο. Όχι, οι πυκνωτές αυτοί ΔΕΝ κάνουν διόρθωση συνημιτόνου, δεν είναι αυτός ο σκοπός τους. Είναι επαγωγικό φορτίο, το οποίο μπορεί να μην το βλέπεις εσύ σαν ξεχωριστή χρέωση από τη ΔΕΗ, αλλά για την αεργο ισχύ έχεις πέναλτι στο λογαριασμό. 60w κατανάλωση ούτε σε συνθήκες που έχει πιάσει θερμοκρασία, κάτι λάθος μετράς, μην κοιτάς αμπέρ και κάνεις πράξεις, βάλε ένα αξιόπιστο μετρητή ενέργειας. @WaxOnWaxOffσε παρακαλώ πες μου που βρήκες ασφάλειες siemens, τις έχουμε στο εργοστάσιο μπρος από 25 χρόνια είναι αθάνατες! 😂 Δεν πληρώνουν άεργη ισχύ οι οικιακοί πελάτες. Με μετρητή είναι οι μετρήσεις.
geodimis Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 3 ώρες πριν, biovaggoulas είπε Γι αυτο και πληρώνεις το συγκεκριμένο 9άρι ένα χιλιάρικο. Εγώ που δεν είχα να επενδύσω σε DAIKIN και πήγα στην ταπεινή Toshiba σε 14άρι καίω 170-200 watt/ ώρα για ζήτηση 26. Και είμαι πάλι ευχαριστημένος. Ακριβώς για αυτό πλέον αξίζει να τα σκάσεις από την αρχή σε ακριβό inverter: Έστω 170W επι 8 ώρες επι 120 μέρες (υποθετικό το σενάριο προφανώς) με 0,70€/kWh έπιασες 150€+ το τετράμηνο. Όταν έχεις βασική πηγή θέρμανσης (που καις και παραπάνω) τα κλιματιστικά τα βγάλες τα λεφτά σου...
Doubt Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 Για να καταλάβω κάτι. Αυτό του θέματος είναι ενεργειακή κλάση Α+++/Α+++, τα ίδια με αυτό https://www.skroutz.gr/s/23493148/Toshiba-Shorai-Edge-RAS-B10J2KVSG-E-RAS-10J2AVSG-E-Κλιματιστικό-Inverter-9000-BTU-A-A.html Γιατί να μην προτιμήσει κάποιος το Toshiba στα 730€; 1
shot00 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Προφανως το ολο θεμα μυριζει διαφημιση, 35 λεπτά πριν, Doubt είπε Για να καταλάβω κάτι. Αυτό του θέματος είναι ενεργειακή κλάση Α+++/Α+++, τα ίδια με αυτό https://www.skroutz.gr/s/23493148/Toshiba-Shorai-Edge-RAS-B10J2KVSG-E-RAS-10J2AVSG-E-Κλιματιστικό-Inverter-9000-BTU-A-A.html Γιατί να μην προτιμήσει κάποιος το Toshiba στα 730€; Επεξ/σία 21 Αυγούστου 2022 από shot00
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα