aetos1988 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Στις 16/8/2022 στις 7:46 ΜΜ, Ntinaras είπε που να δεις κι αυτο https://www.skroutz.gr/s/4070810/Daikin-FTXZ25N-RXZ25N-Κλιματιστικό-Inverter-9000-BTU-A-A.html Αυτό τα αξίζει και με το παραπάνω τα λεφτά του. Με την οικονομία που κάνει θα δεις απόσβεση από τους λογαριασμούς ρεύματος!
liakjim Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 1 ώρα πριν, anivas11 είπε Μια χαρά μέτρηση ισχύος κάνεις με την αμπεροτσιμπίδα. Όχι.
geodimis Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Για τα περισσότερα posts υπάρχει αυτό το θέμα για να μην γίνεται συνεχώς up το παρόν!
SabotazNic Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, TheStranger80 είπε Το λεπτο; Πως μετρατε καποιοι την καταναλωση, ειμαι λιγακι περιεργος γιαυτο ρωταω. Γιατι 60-70w καινε καποιοι ανεμιστηρες πχ. Θεωρητικά την καταναλωση την μετράς ανά ώρα. Βέβαια, σε αυτές τις συσκευές δεν είναι ίδια η κατανάλωση σε τόσο μεγάλο διάστημα χρόνου. Πιο σταθερά μπορείς να μετρήσεις μια λάμπα, έναν υπολογιστή, πχ ενώ κάνει mining ή να κάθεται idle στην επιφάνεια εργασίας, ή μια τηλεόραση σε στατική εικόνα για 1 ώρα. Ή όλες τις συσκευές σε idle. Πχ και η τηλεόραση καίει ~0.5-3w/ωρα σε standby, ή και το ac (<2w) Η χρέωση που δίνουν οι πάροχοι, αφορούν 1kwh, δηλαδη 1000 watt κάθε ώρα. Αν έχεις μια λάμπα που καίει 50 watt, θα πιάσει 1kwh σε 20 ώρες. Επεξ/σία 18 Αυγούστου 2022 από SabotazNic
WaxOnWaxOff Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Σωστα αναφερεται πως το κλιματιστικο εχει συνθετο φορτιο αλλα φανταζομαι - χωρις να εχω ξεκοιλιασει κανενα- οτι εχει και καναν πυκνωτη μεσα για να ισορροπει τα πραματα . Και εφοσον τα ~450W που δειχνει το πολυμετρο συμβαδιζουν με τα ακριβος 450w που γραφει ο κατασκευαστης στην σελιδα του , δεν εχω λογο να κατσω να ασχοληθω περισσοτερο .
Doubt Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 2 ώρες πριν, SabotazNic είπε και η τηλεόραση καίει ~0.5-3w/ωρα σε standby Η τηλεόραση "καίει" 0,5 ως 3 W. (Τελεία) 1 kWh σε 2000 ώρες ή το ανάλογο για ισχύ πάνω από 0,5W.
SabotazNic Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 3 λεπτά πριν, Doubt είπε Η τηλεόραση "καίει" 0,5 ως 3 W. (Τελεία) 1 kWh σε 2000 ώρες ή το ανάλογο για ισχύ πάνω από 0,5W. Προφανώς εννοούσα ότι αναλόγως την tv που έχεις, καίει σταθερά μεταξύ 0.5-3 watt. (Τελεία). Από εκεί και πέρα ο καθένας κάνει τις μετρήσεις αν τον ενδιαφέρει
TheStranger80 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Με λιγα λογια καποιοι αναφερεστε στο ποσο καιει το κλιματιστικο οταν η εξωτερικη μοναδα ειναι πρακτικα ανενεργη. Και μετα καποιοι απορουν πως ερχεται η ΔΕΗ φουσκωμενη καθε διμηνο. Καλο το Inverter αλλα δεν κανει θαυματα παιδες. 5 ώρες πριν, WaxOnWaxOff είπε Σωστα αναφερεται πως το κλιματιστικο εχει συνθετο φορτιο αλλα φανταζομαι - χωρις να εχω ξεκοιλιασει κανενα- οτι εχει και καναν πυκνωτη μεσα για να ισορροπει τα πραματα . Και εφοσον τα ~450W που δειχνει το πολυμετρο συμβαδιζουν με τα ακριβος 450w που γραφει ο κατασκευαστης στην σελιδα του , δεν εχω λογο να κατσω να ασχοληθω περισσοτερο . Κατσε απο περιεργεια οταν βρεις χρονο και δες τι γραφει το αυτοκολητακι της εξωτερικης μοναδας (ολες σχεδον αναφερουν Watt - ειναι υποχρεωμενες οι περισσοτερες εταιρειες), θεωρω πως θα εκπλαγεις σε σχεση με το 450 που λες.
liakjim Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, TheStranger80 είπε Με λιγα λογια καποιοι αναφερεστε στο ποσο καιει το κλιματιστικο οταν η εξωτερικη μοναδα ειναι πρακτικα ανενεργη. Αν αναφέρεσαι στις καταναλώσεις των 60W για το perfera, τότε όχι, είναι με την εξωτερική μονάδα σε λειτουργία. 15 ώρες πριν, WaxOnWaxOff είπε Σωστα αναφερεται πως το κλιματιστικο εχει συνθετο φορτιο αλλα φανταζομαι - χωρις να εχω ξεκοιλιασει κανενα- οτι εχει και καναν πυκνωτη μεσα για να ισορροπει τα πραματα . Και εφοσον τα ~450W που δειχνει το πολυμετρο συμβαδιζουν με τα ακριβος 450w που γραφει ο κατασκευαστης στην σελιδα του , δεν εχω λογο να κατσω να ασχοληθω περισσοτερο . Δεν έχουν πυκνωτή τα inverters. Είδες μια στιγμιαία τιμή Αμπέρ που όπως είπαμε δεν αντιστοιχεί στα watts. Οπότε δεν έχει νόημα η αναφορά σε κάποιο ταμπελάκι. ΥΓ Τα 9άρια gree (όπως είναι το toyo), μπορεί να πιάνουν και τα 1400-1500W max. Επεξ/σία 19 Αυγούστου 2022 από liakjim
anivas11 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Τo ταμπελάκι στα κλιματιστικά αναφέρει συνήθως τις μέγιστες καταναλώσεις. Με αυτά τα στοιχεία επιλέγουμε παροχικό καλώδιο και ασφάλεια στον ηλεκτρικό πίνακα. Δεν είναι χρήσιμη πληροφορία για υπολογισμό κατανάλωσης και σύγκρισης κλιματιστικών. Επίσης δεν είναι αξιοποιήσιμη πληροφορία η μέτρηση με βατόμετρο της κατανάλωσης ενός κλιματιστικού inverter. Είναι σαν την στιγμιαία κατανάλωση "lit/100Km" που εμφανίζουν στο ταμπλό τα αυτοκίνητα. Μεταβάλλεται συνεχώς και δεν μπορείς να υπολογίσεις π.χ. πόσο θα σου κοστίσει σε καύσιμο ένα ταξίδι. 1
TheStranger80 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, liakjim είπε Αν αναφέρεσαι στις καταναλώσεις των 60W για το perfera, τότε όχι, είναι με την εξωτερική μονάδα σε λειτουργία. Δεν έχουν πυκνωτή τα inverters. Είδες μια στιγμιαία τιμή Αμπέρ που όπως είπαμε δεν αντιστοιχεί στα watts. Οπότε δεν έχει νόημα η αναφορά σε κάποιο ταμπελάκι. ΥΓ Τα 9άρια gree (όπως είναι το toyo), μπορεί να πιάνουν και τα 1400-1500W max. Προφανως και αντιλαμβανομαστε το σε λειτουργια διαφορετικα, η φτερωτη να γυριζει απλα σιγα δεν ειναι λειτουργια. 10 ώρες πριν, anivas11 είπε Τo ταμπελάκι στα κλιματιστικά αναφέρει συνήθως τις μέγιστες καταναλώσεις. Με αυτά τα στοιχεία επιλέγουμε παροχικό καλώδιο και ασφάλεια στον ηλεκτρικό πίνακα. Δεν είναι χρήσιμη πληροφορία για υπολογισμό κατανάλωσης και σύγκρισης κλιματιστικών. Επίσης δεν είναι αξιοποιήσιμη πληροφορία η μέτρηση με βατόμετρο της κατανάλωσης ενός κλιματιστικού inverter. Είναι σαν την στιγμιαία κατανάλωση "lit/100Km" που εμφανίζουν στο ταμπλό τα αυτοκίνητα. Μεταβάλλεται συνεχώς και δεν μπορείς να υπολογίσεις π.χ. πόσο θα σου κοστίσει σε καύσιμο ένα ταξίδι. Φυσικα αλλα οταν το κλιματιστικο αρχιζει η οταν πιεζεται μια χαρα τις χτυπαει αυτες τις καταναλωσεις. Πχ δεν γινεται η εξωτερικη μοναδα να λεει 2000W και το μεγιστο που θα δεις ποτε να ειναι τα 1500W. Εγω απλα τα αναφερω αυτα για οσους θεωρουν πως τα κλιματιστικα δουλευουν σαν ανεμιστηρες. Επεξ/σία 19 Αυγούστου 2022 από TheStranger80
liakjim Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, TheStranger80 είπε Προφανως και αντιλαμβανομαστε το σε λειτουργια διαφορετικα, η φτερωτη να γυριζει απλα σιγα δεν ειναι λειτουργια. Για να το ξεκαθαρίσουμε. Με 60W το κλιματιστικό είναι πλήρως λειτουργικό και ψύχει τον χώρο . Δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη, γιατί επαναλαμβάνω, έχω 24άρι κλιματιστικό, όχι 9άρι, το οποίο με 100W είναι λειτουργικότατο, μέσα έξω. Διάγραμμα: Υπόψιν μπορεί να κατέβει και πιο χαμηλά και από απλά 9άρια: Επεξ/σία 19 Αυγούστου 2022 από liakjim 2
Grim Ripper Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, TheStranger80 είπε Προφανως και αντιλαμβανομαστε το σε λειτουργια διαφορετικα, η φτερωτη να γυριζει απλα σιγα δεν ειναι λειτουργια. Φυσικα αλλα οταν το κλιματιστικο αρχιζει η οταν πιεζεται μια χαρα τις χτυπαει αυτες τις καταναλωσεις. Πχ δεν γινεται η εξωτερικη μοναδα να λεει 2000W και το μεγιστο που θα δεις ποτε να ειναι τα 1500W. Εγω απλα τα αναφερω αυτα για οσους θεωρουν πως τα κλιματιστικα δουλευουν σαν ανεμιστηρες. Edit: Με πρόλαβαν. 😛 ----------- Αν δεν κάνω λάθος τα 60w που αναφέρθηκαν, είναι σε συντήρηση δηλαδή όντως κρατάει σταθερά την θερμοκρασία του χώρου, απλά προφανώς πρέπει να υπάρχει και η κατάλληλη μόνωση στο χώρο. Πέρνα μια βόλτα αν θες από το θέμα με τα κλιματιστικά, αρκετοί βάζουμε διαγράμματα με τις καταναλώσεις. Το δικό μου atxc25c (η αμέσως μικρότερη σειρά από το μοντέλο του θέματος) πέφτει σίγουρα μέχρι τα 160-170w σε συντήρηση. Επεξ/σία 19 Αυγούστου 2022 από Grim Ripper
TheStranger80 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Μόλις τώρα, liakjim είπε Για να το ξεκαθαρίσουμε. Με 60W το κλιματιστικό είναι πλήρως λειτουργικό και ψύχει τον χώρο . Δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη, γιατί επαναλαμβάνω, έχω 24άρι κλιματιστικό, όχι 9άρι, το οποίο με 100W είναι λειτουργικότατο, μέσα έξω. Διάγραμμα: Υπόψιν μπορεί να κατέβει και πιο χαμηλά και από 9άρια: Δεν βλεπω κατι σε αυτα τα διαγραμματα που να λεει πως ψυχει ενεργα τον χωρο. Βλεπω πως προφανως εχει πιασει θερμοκρασια και το μηχανημα βγαζει ψυξη που πρακτικα εχει μεινει στην εξωτερικη μοναδα, οχι οτι παραγει νεα. Οταν θα χρειαστει να παραγει νεα θα ξανασκαρφαλωσει στα 500W+ που και παλι λιγα τα βλεπω οποτε δεν ξερω αυτη η εφαρμογη απο που τραβαει δεδομενα. 24αρι κλιματιστικο με το καλημερα σας πρεπει να βαραει 2000W καταναλωση, οχι 600 οπως βλεπω εδω. Μόλις τώρα, liakjim είπε Δεν είναι όλα τα κλιματιστικά ίδια. Πιστεψε με εχω καλυτερα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα