Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Ntinaras είπε

Μονο που αυτο ειναι ενα απο τα ελαχιστα πραγματικα και οχι κατ´ευφημισμον κλιματιστικα, διοτι ρυθμιζει και τα επιπεδα της υγρασιας. Ελαχιστα άλλα το κανουν κι αν δεις τιμες, ειναι εκει γυρω ή ακομα υψηλοτερες. Οποτε οντας κυριολεκτικα κλιματιστικο και συγκρινοντας με αλλα της κατηγοριας και σε συνδυασμο με το ποσο οικονομικο ειναι στην καταναλωση, καλη ειναι η τιμη του, δινει value, σε αντιθεση με αυτο του παροντος τοπικ που ειναι οντως ανουσιο overkill.

Επεξ/σία από BackFromHell
Δημοσ.
4 ώρες πριν, M A T R I X είπε

edit: δεν είναι προσφορά, εφόσον στο Skroutz έχει 25% κάτω. Ας κλείσει @matrixxx 

Γραφει ξεκαθαρα οτι η τιμη αυτη αφορα μονο τα καταστηματα, οπως βλεπεις τα ποσοστα εκπτωσης στην εργασια στις 2 φωτογραφιες. Τελικη τιμη 879. Ναι σκρουτζ εχει μολις +50 ευρω (+5%), αλλα χωρις εγκατασταση, το οποιο ανεβαζει το ποσοστο και αλλο, και σιγουρα το κανει >10% για να υπαρχει τοπικ προσφορας. 

Απο το 2ο καταστημα στο σκρουτζ. Εγκατασταση +70 ευρω, μεταφορικα +10 ευρω, αρα 1022 ευρω. Αρα 14% φθηνοτερο στο πρακτικερ (και περισσοτερο αν βγει παλιο κλιματιστικο)

image.png.fbe323c86ba753d29f4ef5718107d2b0.png

Δημοσ.

Τα περισσότερα ποστ είναι off topic αφού δεν σχολιάζουν αυτή κάθε αυτή την προσφορά. 
δεν έγραψα πουθενά ότι είναι value for money ή κάτι άλλο. ΝΑΙ 9αρι βρίσκεις και με 300-350€. ΝΑΙ έχουν γίνει ανατιμήσεις σε όλα τα κλιματιστικά -και σε χιλιάδες καταναλωτικά προϊόντα- από την αρχή της χρονιάς αλλά δεν είναι του παρόντος θέματος. 
Το θέμα το άνοιξα συγκρίνοντας απλά την τιμή του Praktiker με του ανταγωνισμού και μου έκανε εντύπωση γιατί προσωπικά δε γνώριζα ότι η αλυσίδα κάνει προσφορές αποκλειστικά εντός καταστημάτων.
Αν παρόλα αυτά δεν είναι προσφορά ας το αποφασίσει ο mod κι ας το κλειδώσει. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, geodimis είπε

Το site  έχει το 9άρι 1099€. Τιμή skroutz ξεκινάει από 922€ χωρίς εγκατάσταση.

Πριν λίγο το πήρα από κατάστημα (Ελληνικό) στα 879€ με δωρεάν εγκατάσταση/απεγκατάσταση. Λογικά θα ισχύει για όλα τα καταστήματα.

EDIT: το ίδιο και για το 18άρι Μ50: 1699€ στο site, Skroutz από 1479€ (άμεσα διαθέσιμο) χωρίς εγκατάσταση.

IMG_3706.JPEG

IMG_3707.JPEG

Απλά ρωτήστε λίγο τι παίζει με την εγγύηση, γιατί στα Toshiba ( ή Haier; Δεν θυμάμαι) παίζουν παραεισαγωγη.

6 ώρες πριν, nek4d είπε

Περιμενω να μαθω τι παραπανω εχει/κανει αυτο το μοντελο και ειναι τοσο ακριβο.

Δεν μπορει, κατι θα κανει.

Παίζει κάπου 60-70W κατανάλωση μόλις. Έχει γενικά από τις κορυφαίες επιδόσεις σε ψύξη, θέρμανση , τέρμα ποιοτικό, flash streamer, αισθητήρα παρουσίας, WiFi. Ίσως το καλύτερο 9αρι και 12αρι της αγοράς για τα λεφτά του.

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, agnostos99 είπε

Παντα πανω απο 800 ηταν εκτος από μια φορα μεδια μαρκτ 560 που μπορεί να ηταν και λαθος η καμια προσφορα 10 τεμαχιων.

Λάθος ήταν, είχαν βάλει την τιμή μόνο της εσωτερικής ή εξωτερικής μονάδας και δεν τα έδωσαν κιόλας. Είχα παραγγείλει και έφαγα άκυρο.

*βρήκα και το screenshot από τότε:

Screenshot_20220411-111040_(1).png

Τέλος η καλύτερη τιμή που έπαιξε ποτέ ήταν τον Νοέμβρη του 2021 που είχε 799€ με δωρεάν εγκατάσταση:

Screenshot_20220817-211317_(1).png

Επεξ/σία από George!
  • Like 2
  • Thanks 2
Δημοσ.

Με πήραν τηλέφωνο σήμερα για εγκατάσταση και τους περιμένω το Σάββατο να γράψω εντυπώσεις από το συνεργείο. Αρκετά άμεσοι μου φάνηκαν!

Δημοσ.
Στις 16/8/2022 στις 11:23 ΜΜ, liakjim είπε

Απλά ρωτήστε λίγο τι παίζει με την εγγύηση, γιατί στα Toshiba ( ή Haier; Δεν θυμάμαι) παίζουν παραεισαγωγη.

Παίζει κάπου 60-70W κατανάλωση μόλις. Έχει γενικά από τις κορυφαίες επιδόσεις σε ψύξη, θέρμανση , τέρμα ποιοτικό, flash streamer, αισθητήρα παρουσίας, WiFi. Ίσως το καλύτερο 9αρι και 12αρι της αγοράς για τα λεφτά του.

Το λεπτο; Πως μετρατε καποιοι την καταναλωση, ειμαι λιγακι περιεργος γιαυτο ρωταω. Γιατι 60-70w καινε καποιοι ανεμιστηρες πχ.

4 ώρες πριν, Mhlogiatros είπε

Αντε τουλαχιστο να κανουν σωστη εγκατασταση και χωρις πολλα - πολλα  . Πληρωμενο ειναι :P

Αυτο ειναι ενα θεμα, οσες φορες ειχα εγκατασταση απο καταστημα (ακομα και οχι δωρεαν) ηταν τραλαλα τραλαλο.

• Like 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, TheStranger80 είπε

Το λεπτο; Πως μετρατε καποιοι την καταναλωση, ειμαι λιγακι περιεργος γιαυτο ρωταω. Γιατι 60-70w καινε καποιοι ανεμιστηρες πχ.

Αυτο ειναι ενα θεμα, οσες φορες ειχα εγκατασταση απο καταστημα (ακομα και οχι δωρεαν) ηταν τραλαλα τραλαλο.

(Τι με βαζεις να κανω βραδυατικα)

Τoyotomi izuru 9αρακι

Το εβαλα 25 βαθμους να πατησει γκαζι  =~450W

Οταν αρχισε να ινβερτεριαζει , =~32W

To εχω τοσα χρονια και δεν το ειχα μετρησει ποτε ..... αυριο μεσημερι με την ζεστα θα το ξαναμετρησω . Μου φαινεται απιθανο να εχει τοσο λιγη καταναλωση , το οργανο μετραει σωστα . 

IMG_20220818_042931.jpg.9575cb945241aeb830bfae642db10150.jpgIMG_20220818_043408.jpg.77b0a8424b47dbb7b8d76a2747cec4ff.jpg

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, WaxOnWaxOff είπε

Τoyotomi izuru 9αρακι

To εχω τοσα χρονια και δεν το ειχα μετρησει ποτε ..... αυριο μεσημερι με την ζεστα θα το ξαναμετρησω . Μου φαινεται απιθανο να εχει τοσο λιγη καταναλωση , το οργανο μετραει σωστα . 

IMG_20220818_042931.jpg.9575cb945241aeb830bfae642db10150.jpgIMG_20220818_043408.jpg.77b0a8424b47dbb7b8d76a2747cec4ff.jpg

Αν διαβάσεις στη βιβλιογραφία θα δεις ότι τα κλιματιστικά δεν είναι ωμικο φορτίο:

https://www.ti-soft.com/el/support/articles/techlog/diorthosh-synimitonoy-hlektrikhs-egkatastashs

Δεν έχουν συνημίτονο 1 αλλά κάτι άλλο το οποίο επειδή είναι inventers , ΔΕΝ είναι σταθερό αλλά φτάνει μέχρι και το 0.5.

(Ενδιαφέρον έχει ότι στη ΔΕΗ πληρώνουμε την πραγματική ισχύ, όχι την αεργη).

Άρα οι μετρήσεις σου με αμπεροτσιμπίδα δεν είναι ακριβείς και θα πρέπει να προμηθευτείς έναν μετρητή ενέργειας.

Στη δεύτερη εικόνα σου, το κλιματιστικό έχει κόψει τον συμπιεστή του και δουλεύει μόνο ο εσωτερικός ανεμιστήρας.

2 ώρες πριν, TheStranger80 είπε

Το watt είναι μονάδα στιγμιαίας ισχύος. Δεν έχει χρόνο μέσα.

Τα καλά inverters κλιματιστικά φτάνουν σε σκανδαλώδεις καταναλώσεις και αποδόσεις. Για παράδειγμα το asyg24klca που έχω, κατεβαίνει μόλις σε 100W σε ψύξη. Και μιλάμε για 24αρι.

Δεν είναι όλα τα κλιματιστικά τα ίδια.

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 7
Δημοσ.
5 ώρες πριν, WaxOnWaxOff είπε

Τoyotomi izuru 9αρακι

2 ώρες πριν, liakjim είπε

Αν διαβάσεις στη βιβλιογραφία θα δεις ότι τα κλιματιστικά δεν είναι ωμικο φορτίο:

https://www.ti-soft.com/el/support/articles/techlog/diorthosh-synimitonoy-hlektrikhs-egkatastashs

Δεν έχουν συνημίτονο 1 αλλά κάτι άλλο το οποίο επειδή είναι inventers , ΔΕΝ είναι σταθερό αλλά φτάνει μέχρι και το 0.5.

(Ενδιαφέρον έχει ότι στη ΔΕΗ πληρώνουμε την πραγματική ισχύ, όχι την αεργη).

Άρα οι μετρήσεις σου με αμπεροτσιμπίδα δεν είναι ακριβείς και θα πρέπει να προμηθευτείς έναν μετρητή ενέργειας.

Στη δεύτερη εικόνα σου, το κλιματιστικό έχει κόψει τον συμπιεστή του και δουλεύει μόνο ο εσωτερικός ανεμιστήρας.

Το watt είναι μονάδα στιγμιαίας ισχύος. Δεν έχει χρόνο μέσα.

Τα καλά inverters κλιματιστικά φτάνουν σε σκανδαλώδεις καταναλώσεις και αποδόσεις. Για παράδειγμα το asyg24klca που έχω, κατεβαίνει μόλις σε 100W σε ψύξη. Και μιλάμε για 24αρι.

Δεν είναι όλα τα κλιματιστικά τα ίδια.

Σας ευχαριστώ και τους δύο, έμαθα κάτι καινούριο σήμερα.

Καλημέρα. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια χαρά μέτρηση ισχύος κάνεις με την αμπεροτσιμπίδα. Οποιοδήποτε  σημερινό κλιματιστικό, έχει ενσωματωμένη  διόρθωση  συνημιτόνου.

( Η άεργος ισχύς δημιουργεί περιττές απώλειες στα καλώδια. Αυτές τις απώλειες των καλωδίων τις μετρά ο μετρητής ρεύματος !  Η ύπαρξή της μειώνει την απόδοση και τα ++ του Α )

Το βασικό πλεονέκτημα του κλιματιστικού με inverter, είναι ότι προσαρμόζεται αυτόματα στις απαιτήσεις και στο χώρο. Οπότε μπορούμε να βάλουμε μεγάλο κλιματιστικό χωρίς να φοβόμαστε τις καταναλώσεις. Από εκεί προκύπτει η οικονομία.  Ένα μικρό κλιματιστικό σε μεγάλο χώρο, inverter η όχι, την ίδια κατανάλωση θα έχει. 

Επεξ/σία από anivas11
  • Like 1
Δημοσ.
46 λεπτά πριν, anivas11 είπε

Ένα μικρό κλιματιστικό σε μεγάλο χώρο, inverter η όχι, την ίδια κατανάλωση θα έχει. 

Με τη λογική πως θα λειτουργεί συνέχεια στο ΜΑΧ όπως και το ON-OFF από την ώρα που το ανοίγεις ως την ώρα που το κλείνεις. Αλλά και πάλι, άλλη η τεχνολογία και η απόδοση του μοντέλου 2020 κι άλλη του 2005. Για ίδια μηχανήματα με μόνη διαφορά το inverter, ίσως επαληθευτεί στην πράξη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...