1comment Δημοσ. 16 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, vorlon68 είπε Εχεις ή δεν έχεις λογαριασμό δικό σου στην Πειραιώς? Αν εχεις τα κάνεις κατάθεση στον λογαριασμό σου και μεταφορα στον αλλον λογαρισμό. Αν δεν εχεις πας σε ένα κατάστημα Vodafone που έχουν μηχάνημα πληρωμών λογαριασμών που ειναι της Πειραιώς και απο εκει κάνεις κατάθεση στον λογαριασμό που θες. Απλά πράγματα, μην πνίγεσαι σε μια κουταλία νερό........ Προφανώς δεν θα έχει λογ/σμο αλλιώς γιατί να πάει σε κατάστημα; Δηλαδή θεωρείς πιο εύκολο να πάει...σε κατάστημα βονταφον (αν αυτό το κατάστημα θα έχει τέτοιο μηχάνημα, π.χ. στην πόλη μου δεν έχει) για να κάνει συναλλαγή πειραιώς παρά να πάει στην ίδια την τράπεζα; Επεξ/σία 16 Αυγούστου 2022 από 1comment
vorlon68 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2022 1 λεπτό πριν, 1comment είπε Προφανώς δεν θα έχει λογ/σμο αλλιώς γιατί να πάει σε κατάστημα; Δηλαδή θεωρείς πιο εύκολο να πάει...σε κατάστημα βονταφον (αν αυτό το κατάστημα θα έχει τέτοιο μηχάνημα, π.χ. στην πόλη μου δεν έχει) για να κάνει συναλλαγή πειραιώς παρά να πάει στην ίδια την τράπεζα; Αφου στην τράπεζα δεν τον αφήνουν. Αυτο κατάλαβα εγω.
evkar Δημοσ. 16 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2022 Το θέμα έχει ξεκινήσει από πέρσι το καλοκαίρι με την Εθνική , ήταν η πρώτη που το εφάρμοσε .Όντως είναι οδηγία της κεντρικής τράπεζας για την ,και καλά , καταπολέμηση του μαύρου χρήματος. Πρέπει να έχεις κάρτα της συγκεκριμένης τράπεζας που πας για κατάθεση , για λόγους ταυτοποίησης . Για να έχεις όμως κάρτα χρειάζεται να ανοίξεις λογαριασμό , οπότε γιατί να μην τα στείλεις με web banking και να γλυτώνεις και την ουρά ,και τον κίνδυνο στο μηχάνημα συναλλαγών. Δεν ξέρω , αν για λόγους ταυτοποίησης , σου δίνουν κάρτα για το μηχάνημα ,χωρίς να ανοίξεις λογαριασμό . Μια φορά που τους είχα ρωτήσει ,μου είπε μια , μάλλον άσχετη τύπισσα , ότι δεν γίνεται , θέλει λογαριασμό σε κάθε περίπτωση .
1comment Δημοσ. 16 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2022 10 λεπτά πριν, evkar είπε Για να έχεις όμως κάρτα χρειάζεται να ανοίξεις λογαριασμό , οπότε γιατί να μην τα στείλεις με web banking και να γλυτώνεις και την ουρά ,και τον κίνδυνο στο μηχάνημα συναλλαγών. Δεν ξέρω , αν για λόγους ταυτοποίησης , σου δίνουν κάρτα για το μηχάνημα ,χωρίς να ανοίξεις λογαριασμό . Μια φορά που τους είχα ρωτήσει ,μου είπε μια , μάλλον άσχετη τύπισσα , ότι δεν γίνεται , θέλει λογαριασμό σε κάθε περίπτωση . Είπαμε. Για κατάθεση δεν ζητάει κάρτα (της αλφα, δεν ξέρω για πειραιώς), μόνο στις πληρωμές ζητάει. Οπότε αν βολεύεται να βάζει έτσι το ενοίκιο και δεν θέλει να ανοίξει λογ/σμο, γιατί να μην το κάνει; Για το δεύτερο που λες, σίγουρα δεν γίνεται να σου δώσουν κάρτα χωρίς να έχεις λογ/σμο.
SabotazNic Δημοσ. 16 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2022 4 λεπτά πριν, 1comment είπε Είπαμε. Για κατάθεση δεν ζητάει κάρτα (της αλφα, δεν ξέρω για πειραιώς), μόνο στις πληρωμές ζητάει. Πληρωμές μπορείς να κάνεις και με μετρητά. Οκ τελευταία φορά πήγα στις γιορτές, έχει αλλάξει αυτό?
1comment Δημοσ. 16 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2022 3 λεπτά πριν, SabotazNic είπε Πληρωμές μπορείς να κάνεις και με μετρητά. Οκ τελευταία φορά πήγα στις γιορτές, έχει αλλάξει αυτό? Με μετρητά μπορείς. Την κάρτα τη ζητάει για λόγους ταυτοποίησης.
Weiss Δημοσ. 16 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2022 1 ώρα πριν, Hk2004gr είπε . Αντίστοιχα, και τα super markets έχουν μόνο το 10% των ανθρώπων που ήταν στα ταμεία για τυχόν πρόβλημα, υπάρχει ασφάλεια να επιβλέπει και πλέον περνάς μόνος σου ό,τι θες από scanner και τα πληρώνεις με την κάρτα σου. Πάντα μου έκανε εντύπωση πως και έχουν αργήσει να τα κάνουν αυτά και στην Ελλάδα.... 😔 Offtopic, στα ΑΒ υπάρχει τέτοιο σύστημα με scanner στα barcode των προϊόντων.
jefm Δημοσ. 16 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2022 Κάποιος γνωστός σου δεν έχει κάρτα Πειραιώς να σε εξυπηρετήσει;
nikopoup Δημοσ. 16 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) https://www.piraeusbank.gr/el/idiwtes/trapezikes-ypiresies/e-banking/ypiresies-easypay/michanimata-easypay Από το site της πειραιώς. Πουθενά δεν λέει ότι χρειάζεται κάρτα. Edit: Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι να μην κατάλαβε ο υπάλληλος ότι ο λογαριασμός που θέλεις να βάλεις τα χρήματα είναι της Πειραιώς. Έχει τύχει μπροστά μου να θέλει κάποιος να βάλει χρήματα σε λογαριασμό άλλης τράπεζας και να μην γίνεται. Όταν ρώτησε την υπάλληλο του είπε ότι δεν γίνεται γιατί σε περίπτωση που έχει γίνει κάποιο λάθος είτε στο Iban είτε σε κάτι άλλο πως θα γυρίσουν τα λεφτά πίσω? Επεξ/σία 16 Αυγούστου 2022 από nikopoup
SabotazNic Δημοσ. 16 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2022 8 λεπτά πριν, 1comment είπε Με μετρητά μπορείς. Την κάρτα τη ζητάει για λόγους ταυτοποίησης. Ποτέ δεν μου έχει ζητήσει κάρτα για ταυτοποίηση. Αναφέρομαι σε καταθέσεις ενοικίων και πληρωμές ΔΕΚΟ
GREGORYMO Δημοσ. 16 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2022 4 ώρες πριν, NikosKallithea είπε Μπορείς και από το ατμ ΠΩΣ γίνεται αυτό????? Τι επιλέγω ? ΑΝ μου πεις, λύθηκε το θέμα .
SabotazNic Δημοσ. 16 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2022 4 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε ΠΩΣ γίνεται αυτό????? Τι επιλέγω ? ΑΝ μου πεις, λύθηκε το θέμα . Δεν μπορείς σε λογαριασμού τρίτου, από ΑΤΜ. (για να προλαβω κάποιους, ναι θέλει την κάρτα, αλλά ποιος θα δώσει κάρτα και pin σε κάποιον "ξένο") Αν έχεις λογαριασμό Πειραιώς, βάζεις τα χρήματα εκεί, μέσω ΑΤΜ, και τα στέλνεις. Αν όχι, επικοινωνείς με ιδιοκτήτη. Αν σου δώσει το οκ, τα βάζεις πιο μετά. Αν όχι, τα βάζεις όπου έχεις λογαριασμό και στέλνεις έμβασμα με έξοδα δικά σου.
GREGORYMO Δημοσ. 16 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2022 Μόλις τώρα, SabotazNic είπε Δεν μπορείς σε λογαριασμού τρίτου, από ΑΤΜ. (για να προλαβω κάποιους, ναι θέλει την κάρτα, αλλά ποιος θα δώσει κάρτα και pin σε κάποιον "ξένο") Αν έχεις λογαριασμό Πειραιώς, βάζεις τα χρήματα εκεί, μέσω ΑΤΜ, και τα στέλνεις. Αν όχι, επικοινωνείς με ιδιοκτήτη. Αν σου δώσει το οκ, τα βάζεις πιο μετά. Αν όχι, τα βάζεις όπου έχεις λογαριασμό και στέλνεις έμβασμα με έξοδα δικά σου. Ο nikoskalithea, λέει ότι γίνεται. Ας περιμένουμε να μας πει τον τρόπο.
SabotazNic Δημοσ. 16 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2022 4 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Ο nikoskalithea, λέει ότι γίνεται. Ας περιμένουμε να μας πει τον τρόπο. Δεν γίνεται. Το είπε και ο ίδιος στην 2η σελίδα. Ουφ, δεν ξέρω τι γίνεται τελευταία στο ινσομνια, αλλά δεν διαβάζετε τίποτα μερικοί.
Joshua21 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2022 5 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Ο nikoskalithea, λέει ότι γίνεται. Ας περιμένουμε να μας πει τον τρόπο. Στον λέμε και εμείς τον τρόπο, εσύ όμως έχεις χρεωστική κάρτα της Πειραιώς?
Προτεινόμενες αναρτήσεις