polemikos Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 Η MSI ανακοίνωσε το νέας γενιάς τροφοδοτικό MEG Ai1300P, το πρώτο τροφοδοτικό που καλύπτει τις προδιαγραφές του προτύπου ATX 3.0 και διαθέτει PCIe 5.0 connectors 600W για τις επόμενης γενιάς κάρτες γραφικών. Σύμφωνα με την MSI είναι η «απόλυτη future-proof μονάδα τροφοδοσίας ισχύος» καθώς όχι μόνο συμμορφώνεται με τις προδιαγραφές του νέου πρότυπου ATX 3.0 της Intel που ενισχύει την ενεργειακή αποδοτικότητα και την αξιοπιστία αλλά και επιτρέπει στις νέας γενιάς κάρτες γραφικών να «τραβούν» έως και 600W ισχύος. Ο νέος PCIe 5.0 MEG Ai1300P connector που ενσωματώνει το τροφοδοτικό (το οποίο είναι full-modular) είναι τύπου 12+4-pin αντί για 8-pin ή 6-pin και επομένως είναι ικανός να προσφέρει στην κάρτα γραφικών έως και 600W ισχύος μέσω ενός καλωδίου. Για τη χρήση του συγκεκριμένου connector, και για να ενισχύσει την ασφάλεια κατά την διαχείριση υψηλότερης έντασης ρεύματος, η MSI χρησιμοποίηση υψηλής ποιότητας χάλκινο «τερματικό» το οποίο και διακρίνεται στην παρακάτω φωτογραφία. Σύμφωνα με την MSI, το τροφοδοτικό μπορεί άριστα να διαχειριστεί και να αντέξει «spikes» διπλάσιας ισχύος από την ονομαστική του. Έως και 2.600W είναι το ανώτατο όριο. Από εκεί και πέρα μπορεί να αντέξει αιχμές τάσης έως 2.340W για 1ms, 2.080W για 10ms και 1.560W για 100ms. Επί του παρόντος, το MSI MEG Ai1300P είναι το πρώτο και μοναδικό τροφοδοτικό που καλύπτει τις προδιαγραφές του πρότυπου ATX 3.0 ωστόσο παράλληλα με την άφιξη των νέας γενιάς καρτών γραφικών θα δούμε αρκετά μοντέλα ATX 3.0 να κυκλοφορούν στην αγορά από όλους τους κατασκευαστές. Το ζήτημα τώρα είναι πόσο θα στοιχίζουν… Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
poulinos Δημοσ. 16 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2022 το προβλημα δεν ειναι η τιμη του αλλα το κοστος ρευματος αν εχεις τετοια καρτα γραφικων που το χρειαζεται.. ΔΕΗ joined the chat✌️ 3 6 1
optimus prime Δημοσ. 16 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2022 1 λεπτό πριν, poulinos είπε το προβλημα δεν ειναι η τιμη του αλλα το κοστος ρευματος αν εχεις τετοια καρτα γραφικων που το χρειαζεται.. ΔΕΗ joined the chat Σιγά το κόστος που δεν θα το αντέξουν οι τσέπες σας. Θα δώσετε ένα 20-30αρικο παραπάνω τον χρόνο και θα πέσουν έξω οι μετοχές. 7 1
panoulix Δημοσ. 16 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, poulinos είπε το προβλημα δεν ειναι η τιμη του αλλα το κοστος ρευματος αν εχεις τετοια καρτα γραφικων που το χρειαζεται.. ΔΕΗ joined the chat✌️ Το πρόβλημα είναι η αξιοπιστία αυτών. Έχει μεγάλη διαφορά να είναι Seasonic ή Shitsonic κατασκευή ας πούμε (απλά για να λανσαριστεί πρώτο στην αγορά έναντι του ανταγωνισμού)... Επεξ/σία 16 Αυγούστου 2022 από panoulix 1 2
tsarouc Δημοσ. 16 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2022 9 λεπτά πριν, poulinos είπε το προβλημα δεν ειναι η τιμη του αλλα το κοστος ρευματος αν εχεις τετοια καρτα γραφικων που το χρειαζεται.. ΔΕΗ joined the chat✌️ energy efficient, κόστος προς απόδοση, αποδοτικότητα μακρόχρονα, ασφάλεια και αντοχή στο χρόνο, και άλλοι τέτοιοι όροι σου λένε τίποτε η μοιάζουν με κινέζικα σε σένα? Εννοείται ότι είναι μόνο για όσους ακολουθούν την τεχνολογία και θέλουν το απόλυτο και όχι για αυτούς που αγοράζουν ένα μεταχειρισμένο στα 200 με gtx 1050 .... Οι υπόλοιποι που δεν είναι λάτρεις της τεχνολογίας η είναι και δεν τους το επιτρέπει το οικονομικό δεν το αγοράζουν. Είναι πολύ απλό. Η τεχνολογία τρέχει και ακολουθούν όσοι μπορούν. 3 1
SkaL- Δημοσ. 16 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2022 Εμπρός .....πίσω. Ξαναγυρίζουμε στην φάση πριν 15 χρόνια που αγοράζαμε 1200w psu 3
Mythoplasths Δημοσ. 16 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2022 49 λεπτά πριν, panoulix είπε Το πρόβλημα είναι η αξιοπιστία αυτών. Έχει μεγάλη διαφορά να είναι Seasonic ή Shitsonic κατασκευή ας πούμε (απλά για να λανσαριστεί πρώτο στην αγορά έναντι του ανταγωνισμού)... Ούτε η μεν ούτε η δεν σχεδιαζουν και πόσο μάλλον κατασκευαζουν. Συναρμολογουν είναι το σωστό. Ούτε η μσι κατασκευάζει κάτι. 45 λεπτά πριν, tsarouc είπε energy efficient, κόστος προς απόδοση, αποδοτικότητα μακρόχρονα, ασφάλεια και αντοχή στο χρόνο, και άλλοι τέτοιοι όροι σου λένε τίποτε η μοιάζουν με κινέζικα σε σένα? Εννοείται ότι είναι μόνο για όσους ακολουθούν την τεχνολογία και θέλουν το απόλυτο και όχι για αυτούς που αγοράζουν ένα μεταχειρισμένο στα 200 με gtx 1050 .... Οι υπόλοιποι που δεν είναι λάτρεις της τεχνολογίας η είναι και δεν τους το επιτρέπει το οικονομικό δεν το αγοράζουν. Είναι πολύ απλό. Η τεχνολογία τρέχει και ακολουθούν όσοι μπορούν. Η είναι χρονιά ααααααα στο χώρο και μπουχτίσαν.. Ή δεν τρώνε παπά. Πρώτη γενιά είναι. Ακλαφτη θα πάει. Λάτρεις της τεχνολογίας; 9 στους δέκα που θα το πάρουν δεν θα ξέρουν τι πληρώνουν.. Τι ακούω η γυναίκα.. 😛 ενεργειακή αξιοπιστία ή ενεργειακές αποδοτικό εννοείς με το * ενερτζι εφισιεντ. Σορρυ.. Απλα τα αγγλικά πολύ χαωτικη γλώσσα. Ένα λήμμα 30 έννοιες. ( 3 γλώσσες μιλάω πριν πεις το παραμικρό) το να ακολουθείς την εξέλιξη στους εμπορικούς υπολογιστές είναι σαν να κηνηγας την ουρά σου. Τα πρώτα 20 χρόνια είναι δύσκολα. Μετα στρώνεις 😛 1 ώρα πριν, poulinos είπε το προβλημα δεν ειναι η τιμη του αλλα το κοστος ρευματος αν εχεις τετοια καρτα γραφικων που το χρειαζεται.. ΔΕΗ joined the chat✌️ Πιστεύω ότι αν κάποιος έχει να χώσει 2000 για υπολογιστή. Θα είναι άνετα οικονομικά. Θα μ πεις συσκευή 1000 ευρώ και κάρτα από το περίπτερο.. Άβυσσος η ψυχή... 😛 30 χρόνια σχεδόν τα atx τροφοδοτικά. Ακόμα εξωτερικά φίλτρα θέλουν στα 12.. Έλεος!!!!!!!!!! Κόψτε το παπατζιλικη και κάντε καμία αναβάθμιση της ουσίας. Κυμα/ρφη λες και είναι από την Χαβάη. Μην πω για τον λευκό θόρυβο.. Τραγικοί. 4 1 1
poulinos Δημοσ. 16 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2022 On 16/08/2022 at 11:09, optimus prime said: Σιγά το κόστος που δεν θα το αντέξουν οι τσέπες σας. Θα δώσετε ένα 20-30αρικο παραπάνω τον χρόνο και θα πέσουν έξω οι μετοχές. μαλλον κατι μπερδεψες.για να εχεις 1300 watt psu και 600 watt connector σημαινει οτι εχεις για χ ψ λογους πολυ δυνατο config που τρωει τα αντερα του.σε pc φιλου με sli πιο παλια το apc 1500(καθαρα σχεδον 900plus watt) εφτανε πολυ κοντα στο max.το να εχεις ενα pc να καιει 600 700 watt δεν ειναι 30 ευρω ρευμα το χρονο.εκτος αν παιζεις μια ωρα την ημερα. οποτε αυτος που θα το παρει και θα εχει κανα sli ή καμia nvidia με το καλο 4χχχ δεν θα εχει μικρη καταναλωση On 16/08/2022 at 11:15, panoulix said: Το πρόβλημα είναι η αξιοπιστία αυτών. Έχει μεγάλη διαφορά να είναι Seasonic ή Shitsonic κατασκευή ας πούμε (απλά για να λανσαριστεί πρώτο στην αγορά έναντι του ανταγωνισμού)... σωστος.οτι ειναι 1300 δεν λεει κατι.υπαρχουν ποιοτητες και ποιοτητες. On 16/08/2022 at 11:21, tsarouc said: energy efficient, κόστος προς απόδοση, αποδοτικότητα μακρόχρονα, ασφάλεια και αντοχή στο χρόνο, και άλλοι τέτοιοι όροι σου λένε τίποτε η μοιάζουν με κινέζικα σε σένα? Εννοείται ότι είναι μόνο για όσους ακολουθούν την τεχνολογία και θέλουν το απόλυτο και όχι για αυτούς που αγοράζουν ένα μεταχειρισμένο στα 200 με gtx 1050 .... Οι υπόλοιποι που δεν είναι λάτρεις της τεχνολογίας η είναι και δεν τους το επιτρέπει το οικονομικό δεν το αγοράζουν. Είναι πολύ απλό. Η τεχνολογία τρέχει και ακολουθούν όσοι μπορούν. εννοειται μου λενε.αλλα αυτο τι εχει να κανει με την δεη? εγω ειπα απλα οτι η δεη join the chat. σιγουρα θα ειναι για λιγους.απλα περα αποτο κοστος αποκτησης πλεον για πολυ καλο gaming πρεπει να κοιταξεις καιτο κοστος ρευματος.για τους φανατικους.Nothing more nothing less. για τα τελευταια που λες συμφωνω απολυτα. 4 1
gtasatzis Δημοσ. 16 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2022 Δεν έχω καταλάβει τι παίζει μα τα τροφοδοτικά το τελευταίο διάστημα, δλδ αν θέλω να φτιάξω καινούργιο σύστημα με ddr5 και pci express 5 θα χρειαστώ άλλο τροφοδοτικό; Τώρα έχω ένα Corsair 1000αρι gold full modular δεν μου κάνει αυτό;
poulinos Δημοσ. 16 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2022 25 minutes ago, Mythoplasths said: . Πιστεύω ότι αν κάποιος έχει να χώσει 2000 για υπολογιστή. Θα είναι άνετα οικονομικά. Θα μ πεις συσκευή 1000 ευρώ και κάρτα από το περίπτερο.. Άβυσσος η ψυχή... 😛 τωρα μιλας σωστα.θα τα παρουν και μετα θα λενε δεν εχω για το ρευμα
Psycho_Warhead Δημοσ. 16 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2022 Μόλις τώρα, gtasatzis είπε Δεν έχω καταλάβει τι παίζει μα τα τροφοδοτικά το τελευταίο διάστημα, δλδ αν θέλω να φτιάξω καινούργιο σύστημα με ddr5 και pci express 5 θα χρειαστώ άλλο τροφοδοτικό; Τώρα έχω ένα Corsair 1000αρι gold full modular δεν μου κάνει αυτό; Θα κάνει μια χαρά με adaptors. Εκτός κι αν μια RTX4090 έχει απίστευτα spikes και δεν καλύπτει το 1000άρι που αν είναι ποιοτικό δε νομίζω να έχει θέμα. Τα ATX 3.0 ουσιαστικά είναι για να αντέχουν σε φοβερά στιγμιαία power spikes. Όπως μας λέει η MSI εδώ για παράδειγμα: ''Σύμφωνα με την MSI, το τροφοδοτικό μπορεί άριστα να διαχειριστεί και να αντέξει «spikes» διπλάσιας ισχύος από την ονομαστική του. Έως και 2.600W είναι το ανώτατο όριο. Από εκεί και πέρα μπορεί να αντέξει αιχμές τάσης έως 2.340W για 1ms, 2.080W για 10ms και 1.560W για 100ms. '' 2
gtasatzis Δημοσ. 16 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2022 4 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε Θα κάνει μια χαρά με adaptors. Εκτός κι αν μια RTX4090 έχει απίστευτα spikes και δεν καλύπτει το 1000άρι που αν είναι ποιοτικό δε νομίζω να έχει θέμα. Τα ATX 3.0 ουσιαστικά είναι για να αντέχουν σε φοβερά στιγμιαία power spikes. Όπως μας λέει η MSI εδώ για παράδειγμα: ''Σύμφωνα με την MSI, το τροφοδοτικό μπορεί άριστα να διαχειριστεί και να αντέξει «spikes» διπλάσιας ισχύος από την ονομαστική του. Έως και 2.600W είναι το ανώτατο όριο. Από εκεί και πέρα μπορεί να αντέξει αιχμές τάσης έως 2.340W για 1ms, 2.080W για 10ms και 1.560W για 100ms. '' Ευχαριστώ για την πληροφορία φίλε μου. Όχι δεν σκοπεύω να ξαναφτιάξω τόσο δυνατό pc, άντε να βάλω μια rx 7700 το πολύ! Εξάλλου έχω και ps5 τώρα γιατί είχε γίνει χαμός με τις κάρτες γραφικών πέρσι και δεν έβγαινα να πάρω κάρτα. Απλά με μπέρδεψε το άρθρο γιατί έλεγε atx 3 και pci express 5 connectors. 1 3
TR-909 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2022 Ο δείκτης ποιότητας κατά την ταπεινή μου άποψη είναι το performance per watt - εκεί φαίνεται πόσο προηγμένη είναι η τεχνολογία που προσφέρει μια αρχιτεκτονική. Ωραία τα charts με fps και χρόνων εκτέλεσης tasks αλλά προσωπικά εστιάζω σε peak καταναλώσεις και θερμοκρασίες. Όχι για οικονομία αλλά γιατί με ενδιαφέρει η "πολιτισμένη" λειτουργία του συστήματός μου. 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα