invisiblesurfer Δημοσ. 15 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Έκατσε αγρόκτημα με ελιές και θα ήθελα κάποιες βασικές γνώσεις. Αν αρχίζατε σήμερα τί βιβλία ή σεμινάρια θα παρακολουθούσατε; Για αρχή και μαζί με τον γεωπόνο μου θέλω να μπορώ να επιβεβαιώσω την κατάσταση της υγείας των δέντρων. Οποιαδήποτε συμβουλή από έμπειρους παραγωγούς και καλλιεργητές θα ήταν χρησιμότατη. Δεν πρόκειται να το πουλησω. Σας ευχαριστώ. Επεξ/σία 15 Αυγούστου 2022 από invisiblesurfer
velociraptoras Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 Για αρχή ακολούθησε πιστά τις συμβουλές του γεωπόνου, κάνε αναλυση εδάφους και φερε το γεωπόνο στο χωράφι να δει από κοντά τα δεντρα. σιγα σιγα θα μάθεις και τα πρακτικά. μπορεις να δεις και βιντεο από τα εργαστηρια του ΓΠΑ εχει αρκετά στο youtube για κλάδεμα και αλλες φροντίδες.
AKATADIOKTOS Δημοσ. 23 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 15/8/2022 στις 10:20 ΜΜ, invisiblesurfer είπε Έκατσε αγρόκτημα με ελιές και θα ήθελα κάποιες βασικές γνώσεις. Αν αρχίζατε σήμερα τί βιβλία ή σεμινάρια θα παρακολουθούσατε; Για αρχή και μαζί με τον γεωπόνο μου θέλω να μπορώ να επιβεβαιώσω την κατάσταση της υγείας των δέντρων. Οποιαδήποτε συμβουλή από έμπειρους παραγωγούς και καλλιεργητές θα ήταν χρησιμότατη. Δεν πρόκειται να το πουλησω. Σας ευχαριστώ. Βασικός νόμος της ελαιοκαλλιέργειας:Για να απολαύσεις το λαδάκι της ελιάς,πρέπει να βγει πρώτα το δικό σου λάδι Αν έχεις χρόνο για πέταμα,όρεξη για τσάμπα δουλειά και επιθυμία να τρως το δικό σου ποιοτικό λαδάκι ίσως και να αξίζει η ενασχόληση με το ελαιοαγρόκτημα Διαφορετικά ή το παρατάς στην τύχη του ή το νοικιάζεις ή το πουλάς Σε καμιά απολύτως περίπτωση δεν συμφέρει η παραγωγή ελαίου για πώληση,εκτός αν βρεις τον τρόπο να πουλάς το λαδάκι απο 20 ευρώ και πάνω το κιλό Το μόνο που χρειάζεται σε θεωρητικό πάντοτε επίπεδο είναι να πας σε έναν γεωπόνο και να σου πει πότε θα λιπαίνεις-ψεκάζεις και σε τι ποσότητες. Σε πρακτικό επίπεδο δεν θα λιπαίνεις ποτέ γιατί οι τιμές των λιπασμάτων είναι απαγορευτικές.Μια χούφτα λίπασμα=μια χούφτα χρυσός Περι ψεκασμού και περι νομιμότητας του,δίνεις εξετάσεις για να πάρεις την πιστοποίηση ψεκαστή ώστε να μπορείς να προμηθεύεσαι φυτοφάρμακα και αν έχεις ψεκαστικό να το πας που και που για ΚΤΕΟ. Σε γενικές γραμμές ασχολείσαι με τις ελιές μόνο για το ενδεχόμενο της επισιτιστικής κρίσης-πείνας.Με λιγο ψωμάκι και λίγο λαδάκι μπορείς να αντέξεις την πείνα.Αν έχεις διαφορετική άποψη,έλα να σου νοικιάσω τις δικές μου ελιές για να νιώσεις την ψευδαίσθηση του αγροτόπαιδου. υ.γ. Όσον αφορά τα υπόλοιπα (λογιστές-δηλώσεις ΟΣΔΕ-ποτιστικά ή όχι ελαιόδεντρα-εύρεση προσωπικού για συγκομιδή) δεν μπαίνω στην διαδικασία να αναφερθώ γιατί θα σε χώσουν ακόμη πιο βαθιά στην οικονομική χασούρα. Επεξ/σία 23 Αυγούστου 2022 από AKATADIOKTOS 2
velociraptoras Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Στις 23/8/2022 στις 8:29 ΜΜ, AKATADIOKTOS είπε Βασικός νόμος της ελαιοκαλλιέργειας:Για να απολαύσεις το λαδάκι της ελιάς,πρέπει να βγει πρώτα το δικό σου λάδι Αν έχεις χρόνο για πέταμα,όρεξη για τσάμπα δουλειά και επιθυμία να τρως το δικό σου ποιοτικό λαδάκι ίσως και να αξίζει η ενασχόληση με το ελαιοαγρόκτημα Διαφορετικά ή το παρατάς στην τύχη του ή το νοικιάζεις ή το πουλάς Σε καμιά απολύτως περίπτωση δεν συμφέρει η παραγωγή ελαίου για πώληση,εκτός αν βρεις τον τρόπο να πουλάς το λαδάκι απο 20 ευρώ και πάνω το κιλό Το μόνο που χρειάζεται σε θεωρητικό πάντοτε επίπεδο είναι να πας σε έναν γεωπόνο και να σου πει πότε θα λιπαίνεις-ψεκάζεις και σε τι ποσότητες. Σε πρακτικό επίπεδο δεν θα λιπαίνεις ποτέ γιατί οι τιμές των λιπασμάτων είναι απαγορευτικές.Μια χούφτα λίπασμα=μια χούφτα χρυσός Περι ψεκασμού και περι νομιμότητας του,δίνεις εξετάσεις για να πάρεις την πιστοποίηση ψεκαστή ώστε να μπορείς να προμηθεύεσαι φυτοφάρμακα και αν έχεις ψεκαστικό να το πας που και που για ΚΤΕΟ. Σε γενικές γραμμές ασχολείσαι με τις ελιές μόνο για το ενδεχόμενο της επισιτιστικής κρίσης-πείνας.Με λιγο ψωμάκι και λίγο λαδάκι μπορείς να αντέξεις την πείνα.Αν έχεις διαφορετική άποψη,έλα να σου νοικιάσω τις δικές μου ελιές για να νιώσεις την ψευδαίσθηση του αγροτόπαιδου. υ.γ. Όσον αφορά τα υπόλοιπα (λογιστές-δηλώσεις ΟΣΔΕ-ποτιστικά ή όχι ελαιόδεντρα-εύρεση προσωπικού για συγκομιδή) δεν μπαίνω στην διαδικασία να αναφερθώ γιατί θα σε χώσουν ακόμη πιο βαθιά στην οικονομική χασούρα. Ως ελαιοπαραγωγός επιβεβαιώνω. Το μόνο κέρδος είναι το λάδι που μένει για το σπίτι, τα χρηματα για τον ΕΦΚΑ και την εφορία, και τα εξοδα της καλλιέργειας. Κι αυτα όχι πάντα πχ το 2021 εχασα τα 2/3 της παραγωγης λογω οψιμου παγετού τον απριλιο, καυσωνα 40 μέρες το καλοκαιρι και χαλαζόπτωσης το Σεπτέμβρη, ο ΕΛΓΑ φυσικά δε βρηκε ζημια και δεν πήρα τιποτα ως αποζημίωση. 1 1
Red_Phantom Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Στις 15/8/2022 στις 10:20 ΜΜ, invisiblesurfer είπε Έκατσε αγρόκτημα με ελιές και θα ήθελα κάποιες βασικές γνώσεις. Αν αρχίζατε σήμερα τί βιβλία ή σεμινάρια θα παρακολουθούσατε; Για αρχή και μαζί με τον γεωπόνο μου θέλω να μπορώ να επιβεβαιώσω την κατάσταση της υγείας των δέντρων. Οποιαδήποτε συμβουλή από έμπειρους παραγωγούς και καλλιεργητές θα ήταν χρησιμότατη. Δεν πρόκειται να το πουλησω. Σας ευχαριστώ. Δώστο για εκμετάλλευση σε κανα γείτονα που έχει και αυτός ελιές και ζήτα του το "λάδι της χρονιάς". 2
invisiblesurfer Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Σας ευχαριστώ όλους θερμά. Είναι τόσο τραγικά τα πράγματα; Παρακολούθησα κάποια σεμινάρια στο agronomist και κάποια άλλα της Stihl/Wikifarmer με παραγωγούς από διάφορες περιοχές, δεν μπορώ να πω ότι τα παρουσίασαν τόσο άσχημα. Εγώ πάντως θα το κάνω 100%. Είδα και την "παραδοσιακή" λύση της μισθωτής εργασίας... ενοίκια, λογαριασμοί, εφορία είναι το 90% του εισοδήματος. Μ@@@@κες διευθυντές, κίνηση, ταλαιπωρία. Επεξ/σία 25 Αυγούστου 2022 από invisiblesurfer
kostasbm Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 10 λεπτά πριν, invisiblesurfer είπε Σας ευχαριστώ όλους θερμά. Είναι τόσο τραγικά τα πράγματα; Παρακολούθησα κάποια σεμινάρια στο agronomist και κάποια άλλα της Stihl/Wikifarmer με παραγωγούς από διάφορες περιοχές, δεν μπορώ να πω ότι τα παρουσίασαν τόσο άσχημα. Εγώ πάντως θα το κάνω 100%. Είδα και την "παραδοσιακή" λύση της μισθωτής εργασίας... ενοίκια, λογαριασμοί, εφορία είναι το 90% του εισοδήματος. Μ@@@@κες διευθυντές, κίνηση, ταλαιπωρία. εχεις ασχοληθει ο ιδιος με την καλλιεργεια ?? γενικα χειρωνακτικη εργασια ,κλαδεμα,ψεκασμο οταν χρειαζεται,μαζεμα και συναφη ,χορταρια κοψιμο ?????
AKATADIOKTOS Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 2 ώρες πριν, invisiblesurfer είπε Σας ευχαριστώ όλους θερμά. Είναι τόσο τραγικά τα πράγματα; Παρακολούθησα κάποια σεμινάρια στο agronomist και κάποια άλλα της Stihl/Wikifarmer με παραγωγούς από διάφορες περιοχές, δεν μπορώ να πω ότι τα παρουσίασαν τόσο άσχημα. Εγώ πάντως θα το κάνω 100%. Είδα και την "παραδοσιακή" λύση της μισθωτής εργασίας... ενοίκια, λογαριασμοί, εφορία είναι το 90% του εισοδήματος. Μ@@@@κες διευθυντές, κίνηση, ταλαιπωρία. Μπορείςνα μας δώσεις μερικές πληροφορίες π.χ. πόσα στρέμματα είναι το αγρόκτημα, αν είναι μακριά απο εκεί που θα κατοικείς,αν είναι επίπεδο ή έχει κλίση γιατί είναι σε βουνο και τι τεχνολογικό εξοπλισμό έχεις για την καλλιέργεια και την συγκομιδή 2 ώρες πριν, kostasbm είπε γενικα χειρωνακτικη εργασια ,κλαδεμα,ψεκασμο οταν χρειαζεται,μαζεμα και συναφη ,χορταρια κοψιμο Θα του κόψουν μια ωραία ταρίφα οι Αλβανοί (αν είναι τυχερός και τους βρει γιατί μετά τον covid είναι είδος προς εξαφάνιση) για να του κάνουν τις δουλειές που αναφέρεις και θα τραβάει τα μαλλιά του.Εκτός αν μιλάμε για αγρόκτημα με 30 δεντράκια που εκεί δεν μιλάμε για ελαιοκαλλιέργεια αλλά για χομπίστα ελαιοκαλλιεργητή που κάνει αγροτουρισμό
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα