Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα :)

Προσπαθω να  εγκαταστησω στον υπολογιστη μου την καρτα τηλεορασης ASUS myCinema EHD2100 pci express x1asus.comείναι αυτή  φωτο και δεν την βλεπει καν ουτε στο ΒΙΟΣ (στο οποιο δεν βλεπω να υπαρχει καποια ρυθμιση ωστε να την συμπεριλαβει) ουτε και στα Windows .φυσικα πριν γραψω εδω εχω παιδευτει αρκετα αλλαζοντας της θεσεις στην μητρικη και αναζητωντας πληροφοριες -λυσεις στο ιντερνετ σε φορουμς κ.λπ ..στο προηγουμενο setup μου (ASUS HERO Z97-4790K) με windows 7-10 και 11 δουλευε μια χαρα χωρις κανενα προβλημα .
Θα ηθελα μια βοηθεια γιατι μου ειναι χρησιμη και δεν βλεπω να υπαρχουν πλεον στην αγορα νεοτερες με αυτην την συνδεση ..προς το παρων χρησιμοποιω ενα usb stick TURBO-X DTT2000 Αλλα με πολλα προβλήματα αποσυνδεσεις, αδυναμια ληψης hd καναλιων κ.λπ
Η Μητρική μου ειναι η MSI Z 590 Pro wi-fi link.. ευχαριστω εκ των προτερων για την οποια βοηθεια ..
ανημερα της Παναγιας σημερα χρονια πολλα στους εορταζοντες ❤️

Επεξ/σία από polazava
Δημοσ.

Δεν εμφανίζεται ούτε σαν άγνωστη συσκευή στο device manager;

Έχει ξαναδοκιμαστεί στα παλαιότερα συστήματα που δούλευε να επιβεβαιωθεί οτι παραμένει λειτουργική;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Δεν εμφανίζεται ούτε σαν άγνωστη συσκευή στο device manager;

Έχει ξαναδοκιμαστεί στα παλαιότερα συστήματα που δούλευε να επιβεβαιωθεί οτι παραμένει λειτουργική;

οχι φιλε μου δεν την βλεπει καν ..σαν να μην υπαρχει ..μεχρι προχθες που την εβγαλα απ την παλιοτερη μου μητρικη δουλευε αψογα δεν πιστευω οτι ειναι προβλημα της καρτας .. νομιζω οτι η μητρικη μου θελει καποια ρυθμιση ωστε να συμπεριλαβει παραπανω καρτες αυτου του ειδους .. εχω ηδη επανω της μια καρτα γραφικων 

Επεξ/σία από polazava
Δημοσ.

Έχεις δοκιμάσει να αλλάξεις τα settings της θύρας που χρησιμοποιείς(πχ αλλαγή σε gen3);

Μπες σε advanced mode (αν τα έχω βρει σωστά αλλάζει από ez mode με το f7) -> settings -> advanced -> pcie subsystem settings

(τα παραπάνω είναι από z490 αλλά φαντάζομαι δε θα υπάρχουν μεγάλες διαφορές)

Spoiler

1641180440836-png.155181

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Έχεις δοκιμάσει να αλλάξεις τα settings της θύρας που χρησιμοποιείς(πχ αλλαγή σε gen3);

Μπες σε advanced mode (αν τα έχω βρει σωστά αλλάζει από ez mode με το f7) -> settings -> advanced -> pcie subsystem settings

(τα παραπάνω είναι από z490 αλλά φαντάζομαι δε θα υπάρχουν μεγάλες διαφορές)

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

1641180440836-png.155181

το εκανα σε τζεν 3 σε τζεν 2 τιποτα παλι ..εχει σε αυτην την κατηγορια και διαφορες αλλες πολλες ρυθμισεις που δυστυχως δεν τις καταλαβαινω .. και οτι αλλαξω θα πρεπει να κανω ρισταρτ να ελεγχω αν λυθηκε η παραμενει το προβλημα και παλι στο ΒΙΟς για την επομενη αλλαγη και φτου κι απ την αρχη για κατι που κατα την γνωμη μου θα επρεπε να ηταν plug and play ..τελος παντων φιλε μου "σ ευχαριστω πραγματικα" για το ενδιαφερον σου  να σαι καλα θα προσπαθησω ακομα καποια βηματα κι αν βρω λυση θα ενημερωσω εδω !!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να κάνω κι άλλη μια ερώτηση ..μπορεί αυτή η κάρτα φωτο με κάποιο μετατροπέα -αντάπτορα να κουμπώσει εξωτερικά ως  USB ; 

Επεξ/σία από polazava
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, duffyduck είπε

φιλε μου ευχαριστω για το ενδιαφερον και τον κοπο σου για την πληθωρα των επιλογών που μου προτεινεις .. ισως μου κανει αυτου του ειδους η συνδεση πρεπει να ρισκαρω να αγορασω (κι αν μου κανει) καποιο  .. ομως ολα αυτα κουμπωνουν πανω στην  μητρικη ως "pcie" και συνδεονται μεταξυ τους ως "usb" ..αυτο που θα ηθελα ακριβως ειναι ενας μετατροπεας δλδ απο pcie σε usb για να κουμπωσω την συσκευη μου  πανω σε εισοδο "usb" χωρις να μεσολαβει η θυρα "pcie" γιατι δεν θα την δει ..και παλι σ ευχαριστω .. να σαι καλα 

Επεξ/σία από polazava
Δημοσ.

μέ τόν adapter αναλαμβάνει το chip που έχει επάνω να την αναφέρει στο σύστημα μπορει να δουλέψει μπορει και οχι , εχει η κάρτα drivers για win10 ?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Aris_ είπε

μέ τόν adapter αναλαμβάνει το chip που έχει επάνω να την αναφέρει στο σύστημα μπορει να δουλέψει μπορει και οχι , εχει η κάρτα drivers για win10 ?

Γεια σου Αρη ..Οι drivers που εβγαλε η Αsus ειναι μεχρι για windows 7,ομως η καρτα αναγνωριζόταν σαν "Αγνωστη συσκευη" στον device manager και κατοπιν εγκαθιστουσα αυτους τους drivers κι ολα καλα ,ακομα και με win.11 επαιζε απροβληματιστα..

Τωρα με την νεα μητρικη της MSI δεν την βλεπω καν ουτε στο ΒΙΟΣ ουτε  στα WINDOWS ..και δεν ξερω τι αλλη ρυθμιση να αλλαξω στο ΒΙΟς  της μητρικης ωστε να καταφερω να την δω ως συσκευη ,γι αυτο τον λογο ψαχνω ανταπτορα pciex1 που να καταληγει σε USB για να την sυνδεσω εξωτερικα πλεον ,,βεβαια δεν ξερω αν μπορει να γινει αυτο 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, drkar είπε

τη δοκιμασες σε ολες τις θυρες?

ναι σε ολες  ,μονο στη θεση της  καρτας γραφικων pcie x16 δεν την εβαλα .. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, drkar είπε

μπαινει και εκει για δοκιμη να δεις αν δουλεψει

θα το δοκιμασω και θα ενημερωσω ..ευχαριστω !!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...