Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, korakios είπε

πλυντήρια/στεγνωτήρια/μαγείρεμα όσο γίνεται ώρες νυχτερινού τιμολογίου (χειμώνα το ωράριο γυρνά 3-5 μεσημέρι και 1-7 βράδυ έως πρωί)

Δεν πρέπει να κάνω αιτηση για νυχτερινό ρεύμα; Είμαι πλέον μόνιμα σπίτι, οπότε δεν ξέρω αν με συμφέρει. 

Αναφορά σε κείμενο

αν σου περισσεύει κανα φράγκο δώσε τα για μόνωση , είναι η καλύτερη επένδυση που μπορείς να κάνεις ...

Δεν είναι δικό μου μωρέ το σπίτι, αλλιώς θα το είχα μονώσει και για θερμοκρασία και για ήχο. 

• Απαντ. 407
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, filip123go είπε

Δεν πρέπει να κάνω αιτηση για νυχτερινό ρεύμα; Είμαι πλέον μόνιμα σπίτι, οπότε δεν ξέρω αν με συμφέρει. 

αλλάξανε οι ρυθμιζόμενες και πρέπει να τα ξανα υπολογίσω , μέχρι στιγμής με 3750kw/έτος η απόσβεση γίνεται σε ένα χρόνο , με την κατανάλωση που ανέφερες θα γλίτωνες ~200€ ανα έτος μόνο απο τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις χωρίς να υπολογίζω τη χαμηλότερη τιμή κιλοβατώρας

6 λεπτά πριν, filip123go είπε

Δεν είναι δικό μου μωρέ το σπίτι, αλλιώς θα το είχα μονώσει και για θερμοκρασία και για ήχο. 

με νοικι πάντα είναι μπέρδεμα , πολλά τα αν (αν κάτσεις καιρό , αν είναι συνεννοήσιμος ο ιδιοκτήτης κτλ κτλ)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, filip123go είπε

Έτρεξα μόλις το myEnergyCoatch

Περίμενε για να καταλάβω. Άσε το energy coach. γνωρίζεις πόσες kwh καταναλώνεις τον χρόνο, από τους 3 τελευταίους εκκαθαριστικούς? 

Επεξ/σία από userAnon
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, userAnon είπε

Περίμενε για να καταλάβω. Άσε το energy coach. γνωρίζεις πόσες kwh καταναλώνεις τον χρόνο, από τους 3 τελευταίους εκκαθαριστικούς? 

Ναι, αυτά είναι. 

Spoiler

image.png.42f41a5b56d565a452f3dc83838aa13c.png

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, filip123go είπε

Ναι, αυτά είναι. 

το 2021 είχες 7Κ kwh, το 2022 πας όντως για 8+.

Αρχικά αν έχεις πρόσβαση στο ρολόι, δες πόση κατανάλωση έχεις σε 1 ημέρα (χωρίς να ανάψεις θερμοσίφωνα ή κλιματισμό κλπ) Μόνο καθημερινή χρήση. Αν ανάψεις θερμοσίφωνα η 1 ώρα είναι 4kwh. Με αυτό τον τρόπο θα έχεις μια εικόνα της "πάγιας" καταναλώσης σας.. πχ αν έχεις 8kwh *365 = 2.920 (Περίπου εκεί είμαστε 3 άτομα χωρίς κλιματισμό+θερμοσίφωνα)

1 ώρα πριν, washcloud είπε

Για δύο άτομα, το "αναμενόμενο" είναι γύρω στις 5Κ/έτος.

Αν και δεν έχω καταφέρει να βρώ καμία πιο πρόσφατη έρευνα, νομίζω ότι για 2 άτομα 5Κ/έτος είναι πάρα πολλές.

Παρακάτω τα στοιχεία από έρευνα του 2009 

πηγή: PEPESEC (cres.gr)

image.png.10eb96361c6d47cc2c392c9667f5e631.png

υπάρχει και αυτή η έρευνα, αλλά την θεωρώ ακόμα πιο "μπερδεμένη"

A0805_SFA40_DT_5Y_00_2011_00_2012_01_F_GR_MAR (statistics.gr)

image.png.838f50c1a8496b87c4b7da4593edcdb1.png

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, userAnon είπε

Αρχικά αν έχεις πρόσβαση στο ρολόι, δες πόση κατανάλωση έχεις σε 1 ημέρα (χωρίς να ανάψεις θερμοσίφωνα ή κλιματισμό κλπ) Μόνο καθημερινή χρήση. Αν ανάψεις θερμοσίφωνα η 1 ώρα είναι 4kwh. Με αυτό τον τρόπο θα έχεις μια εικόνα της "πάγιας" καταναλώσης σας.. πχ αν έχεις 8kwh *365 = 2.920 (Περίπου εκεί είμαστε 3 άτομα χωρίς κλιματισμό+θερμοσίφωνα)

Ναι έχω πρόσβαση.! Και έχω και κάτι μπριζακια που μετράνε την κατανάλωση. Τώρα τα έβαλα στις συσκευές... Στο ένα ac που έχω ήδη, την μέγιστη κατανάλωση που έχει γράψει σε 1 μέρα (που παίζει να ήταν ανοιχτό το ac 18 ώρες) είναι 7.5kwh. Ολόκληρο τον Αύγουστο, έχει κάψει 90kwh

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, filip123go είπε

Ναι έχω πρόσβαση.!

Δες τότε την πάγια κατανάλωση όπως είπα παραπάνω για 1-2 ημέρες. Αυτή θα είναι σχεδόν σταθερή για όλες τις ημέρες του έτους άρα θα έχεις το ελάχιστο που μπορείς να πετύχεις

Επεξ/σία από userAnon
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 10/9/2022 στις 11:09 ΜΜ, userAnon είπε

Αρχικά αν έχεις πρόσβαση στο ρολόι, δες πόση κατανάλωση έχεις σε 1 ημέρα (χωρίς να ανάψεις θερμοσίφωνα ή κλιματισμό κλπ) Μόνο καθημερινή χρήση.

Στις 10/9/2022 στις 11:33 ΜΜ, userAnon είπε

Δες τότε την πάγια κατανάλωση όπως είπα παραπάνω για 1-2 ημέρες. Αυτή θα είναι σχεδόν σταθερή για όλες τις ημέρες του έτους άρα θα έχεις το ελάχιστο που μπορείς να πετύχεις

Καλησπέρα σας, λοιπον, έκανα 2 μετρήσεις. Τη μια στις 12/9 και την άλλη σήμερα. 

Στης 12/9 ήταν το ρολόι στις 980959 και σήμερα (15/5) στις 981327 . Να σημειώσω πως δούλεψαν λίγο και AC και Η/Θ, οπότε δεν είναι το ελάχιστο δυνατό.. Το H/Θ να δούλεψε καμία ώρα max και τόσο περίπου και το AC.

Επεξ/σία από filip123go
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, filip123go είπε

Καλησπέρα σας, λοιπον, έκανα 2 μετρήσεις. Τη μια στις 12/9 και την άλλη σήμερα. 

Στης 12/9 ήταν το ρολόι στις 980959 και σήμερα (15/5) στις 981327 . Να σημειώσω πως δούλεψαν λίγο και AC και Η/Θ, οπότε δεν είναι το ελάχιστο δυνατό.. Το H/Θ να δούλεψε καμία ώρα max και τόσο περίπου και το AC.

Τα νούμερα που λες πρέπει να είναι λάθος.Είναι όλα τα νούμερα του ρολογιού ;Μαζί και το τελευταίο ψηφίο που είναι μετά την υποδιαστολή;

• Like 2
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Τα νούμερα που λες πρέπει να είναι λάθος.Είναι όλα τα νούμερα του ρολογιού ;Μαζί και το τελευταίο ψηφίο που είναι μετά την υποδιαστολή;

Να ορίστε, αυτές είναι οι φώτο... Δεν ξέρω εαν έχω διαβάσει κάτι λάθος...

Spoiler

image.png.2d2e1121aa495fac105d80fbf9bd2493.png

image.png.885d83de54d9b4640e27712350ec4803.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, filip123go είπε

Να ορίστε, αυτές είναι οι φώτο... Δεν ξέρω εαν έχω διαβάσει κάτι λάθος...

Απόκρυψη περιεχομένων

image.png.2d2e1121aa495fac105d80fbf9bd2493.png

image.png.885d83de54d9b4640e27712350ec4803.png

Tο ψηφίο που ειναι στο κόκκινο το ξεχνάς.Τα 5 πρωτα θα υπολογίζεις.137 κιλοβατώρες έχεις κάψει,μου ακούγονται πολλές για 2 μέρες.Ακυρο 37 είναι,δεν ξέρω τι κοίταζα.

Επεξ/σία από Ukforthemoment
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Ukforthemoment είπε

Tο ψηφίο που ειναι στο κόκκινο το ξεχνάς.Τα 5 πρωτα θα υπολογίζεις.137 κιλοβατώρες έχεις κάψει,μου ακούγονται πολλές για 2 μέρες.

37 οχι 137

• Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Tο ψηφίο που ειναι στο κόκκινο το ξεχνάς.Τα 5 πρωτα θα υπολογίζεις.137 κιλοβατώρες έχεις κάψει,μου ακούγονται πολλές για 2 μέρες.

1 λεπτό πριν, NikosKallithea είπε

37 οχι 137

και εγώ 37 τις βγάζω :) . 

Οπότε είναι καλό το ποσό η όχι;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...