washcloud Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, basilis_k6 είπε γιατι ρε συ? νομιζω απλη ειναι η συγκριση. εχω σκεφτει κατι που ισως φτιαει. το ψυγειο μου ειναι αδειο μονιμα και το ανοιγω να πιω νερο κτλ. χανει τελειως την ψυξη και ξαναπαιρνει μπρος. ισως αξιζει να ριξω ενα μετρητη εκει. ...λίγο δύσκολα "να είναι ΜΟΝΟ το ψυγείο" (και όχι δεν την χάνει τόσο εύκολα την ψύξη όσο λες/νομίζεις). Και θα πρέπει να 'ναι και ΠΟΛΥ παλιό, για να σου κάνει σημαντική ζημιά (πριν το '90 ξερωγώ) Κατά τ΄άλλα, αν εννοεις ότι είσαι μόνος σου (και συγκρίνεις με 4μελη), απ' τη μια θα έλεγα ότι ΔΕΝ είναι και τόσο υψηλή η κατανάλωση που λες - απ' την άλλη επίσης θα έλεγα ότι για 4μηλή είναι αρκετά λίγες οι 1.200. Βέβαια, για ένα άτομο, ίσως κάπου στις 1.000 να είναι πιο νορμάλ. Γενικά όμως έχει να κάνει με καταναλωτικε΄ς συνήθειες, αριθμό συσκευών, είδος συσκευών, κι αυτό δεν είναι στάνταρ. Εμείς πχ που είμαστε 2, έχουμε το λιγότερο (και με προσοχή) 1.600, κι ένας φίλος που έχει τετραμελή έχει συμπτωματικά κι αυτός 1.200... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
basilis_k6 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, washcloud είπε ...λίγο δύσκολα "να είναι ΜΟΝΟ το ψυγείο" (και όχι δεν την χάνει τόσο εύκολα την ψύξη όσο λες/νομίζεις). Και θα πρέπει να 'ναι και ΠΟΛΥ παλιό, για να σου κάνει σημαντική ζημιά (πριν το '90 ξερωγώ) Κατά τ΄άλλα, αν εννοεις ότι είσαι μόνος σου (και συγκρίνεις με 4μελη), απ' τη μια θα έλεγα ότι ΔΕΝ είναι και τόσο υψηλή η κατανάλωση που λες - απ' την άλλη επίσης θα έλεγα ότι για 4μηλή είναι αρκετά λίγες οι 1.200. Βέβαια, για ένα άτομο, ίσως κάπου στις 1.000 να είναι πιο νορμάλ. Γενικά όμως έχει να κάνει με καταναλωτικε΄ς συνήθειες, αριθμό συσκευών, είδος συσκευών, κι αυτό δεν είναι στάνταρ. Εμείς πχ που είμαστε 2, έχουμε το λιγότερο (και με προσοχή) 1.600, κι ένας φίλος που έχει τετραμελή έχει συμπτωματικά κι αυτός 1.200... εγω λειπω απο το σπιτι 12 ωρες καθε μερα και τις αλλες 8 κοιμαμαι. δεν μου εκανε εντυπωση ποτε το ποσο καιω αλλα οταν ακουω για πλυντηρια καθε μερα, κλιμα, παιδια σκυλια γατια και λιγοτερες kwh απο το 2αρι σπιτι μου ε καπως μου κανει περιεργο. οταν ειμασταν οικογενεια 4μελης ειχαμε 2κ ευκολα. βεβαια αλλες εποχες με συσκευες πολυ πιο ενεργοβορες. το ψυγειο ειναι του 2018 samsung btw. ετσι μου΄'ρχετε να παρω ενα μετρητη ρευματος και να τον αλλαζω συσκευη συσκευη μεχρι να βρω τι ειναι. Αναφορά σε κείμενο κι ένας φίλος που έχει τετραμελή έχει συμπτωματικά κι αυτός 1.200 τα ατομα δεν αυξανουν απαραιτητα την καταναλωση γιατι οι περισσοτερες συσκευες υπαρχουν ειτε ενας ειτε 5. το ιδιο θα καψει το κλιμα το ιδιο το ψυγειο. αλλα πλ. πιατων και ρουχων πχ θα εχουν μεγαλη διαφορα. Επεξ/σία 4 Σεπτεμβρίου 2022 από basilis_k6 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
korakios Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2022 5 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε το ιδιο θα καψει το κλιμα ακόμα και αυτό αλλάζει , με το κλίμα άλλος θα ζεσταίνεται άλλος θα κρυώνει , θα αυξομειώνει χειροκίνητα τη θερμοκρασία συχνά ή ακόμα χειρότερα θα ανοιγοκλείνει 11 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε το ιδιο το ψυγειο στο ψυγείο όσα περισσότερα είναι τα άτομα τόσο και πιο συχνές επιδρομές Η μόνη περίπτωση σύγκρισης είναι να μείνουν στο ίδιο ακριβώς σπίτι εναλλάξ* ,ίδιος αριθμός ατόμων ίδιας ηλικίας , ίδιου φύλλου και εκεί θα φανεί αν σαν μέσος όρος έχουν τις ίδιες ανάγκες ψύξης/θέρμανσης, πλυντηρίων , σεσουάρ κτλ κτλ *τώρα που το σκέφτομαι , πάλι θα πρέπει οι κλιματικές συνθήκες να είναι ολόιδιες, άρα γενικότερα δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κάνεις καμία σύγκριση , άλλη περιοχή , θερμομόνωση , συσκευές , χρήση , χρόνος μέσα στο σπίτι κτλ κτλ (είναι πολλά) έχει το κάθε νοικοκυριό , η κάθε περίπτωση διαφορετική είναι σαν να λες παίρνω τόσα το μήνα , εμένα μου φτάνουν άρα με τόσα περίπου πρέπει να βγαίνει ο καθένας , καταλαβαίνεις πόσο άκυρο ακούγεται 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kozanitis1 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Ας μου επιτραπεί να συμπληρώσω στα παραπάνω, πως είναι πολλοί οι παράγοντες σχετικά με την κατανάλωση του καθένα.., φυσικά όλοι όσο μπορούμε, ας κάνουμε κατανάλωση και όχι σπατάλη του ηλεκτρισμού.. Πχ άλλο να μένεις χειμώνα σε νησί ή στη Δυτική Μακεδονία ή Ήπειρο.. Τα ίδια πλυντήρια μπορεί να βάζεις στους 40, στο νησί θα ζεστάνει η αντίσταση το νερό από τους 15-17 βαθμούς στους 40 και στα άλλα από 4-5-6 στους 40, άρα αυξάνεται η κατανάλωση.., αντίστοιχα θερμοσίφωνα κλπ.. Κλιματιστικό αν είναι inverter ή on off, τι θερμοκρασία ζητάμε κλπ κλπ.. Πχ τα δικά μας όλα είναι on off αλλά τα δουλεύουμε 26-27, όχι -18 που τα βάζουν κάποιοι😉 Επίσης ηλεκτρικές συσκευές που είναι απλά στη πρίζα stand by, κάποιες κάτι καίνε, πχ εμείς είχαμε 45-50 Wh συσκευές 24/7 σε αδράνεια, που εντόπισα ποιες είναι το κατέβασα κάτω από τα μισά.., βέβαια έμειναν στη πρίζα ρούτερ, ασύρματο τηλέφωνο, access point, φορτιστής λάπτοπ, τηλεόραση... Πχ κλιματιστικά που δεν δουλεύουμε το διάστημα Οκτώβρη-Ιουνη είναι περίπου 5W stand by το καθένα (Χ3), έχουν πάνω διακόπτη off και τα κλείνω. Με λίγη μελέτη μπορούμε να βρούμε τα "βαμπίρ" στα σπίτια μας.. Επεξ/σία 4 Σεπτεμβρίου 2022 από Kozanitis1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
userAnon Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2022 Εδω και αρκετό καιρό έχω εγκαταστήσει (μεσα στον πίνακα) το παρακάτω που δείχνει την συνολική κατανάλωση του σπιτιού και των air conditionμ καθώς και αρκετά πριζάκια που μετρουν την κατανάλωση ανα συσκευή. Για όσους το ψάχνουν είναι πολύ καλή λύση και μπορείς να γίνει εύκολα αντιληπτό τι καιει η κάθε συσκευή. Shelly EM - Shelly Cloud 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
filip123go Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σας. Έτρεξα μόλις το myEnergyCoatch της ΔΕΗ και μου έβγαλε κατανάλωση 8.349 kWh τον χρόνο. Σπίτι 60τμ παλιά κουφώματα, 2 ac 12.000 καινούρια (το 1 απο τα 2 δουλεύει 8-9 ώρες την ημέρα το καλοκαίρι και άλλες τόσες τον χειμώνα) , καινούριο θερμοσίφωνο (όχι ηλιακο) πλυντήριο - Στεγνωτήριο 2-3 φορές την εβδομάδα (καινούριο και αυτό), πλυντήριο πιάτων 3 φορές την εβδομάδα, και για μαγείρεμα επαγωγικό μάτι και airfrier καθε μέρα. Και το χειμώνα ένα ηλεκτρικό καλοριφερ για 5-6 ώρες την ημερα.. Στο σπίτι μένουν 2 άτομα. Πιστεύετε ότι είναι υπερβολική η κατανάλωση; Μου έβγαλε πως οι "γείτονες" καίνε 3000 kwh τον χρόνο. Σας ευχαριστώ πολύ.! Spoiler Επεξ/σία 10 Σεπτεμβρίου 2022 από filip123go Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
userAnon Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2022 33 λεπτά πριν, filip123go είπε Και το χειμώνα ένα ηλεκτρικό καλοριφερ για 5-6 ώρες την ημερα.. ναι, ειναι παρα πολλες οι kwh για 2 ατομα, οι βασικοι ενοχοι ειναι ο θερμοσιφωνας και το ηλεκτρικο καλοριφερ. Φετος δοκιμαστε τα κλιματιστικα στη θερμανση. Σιγουρα θα δειτε μειωση στην καταναλωση Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kozanitis1 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2022 @filip123go φίλε μου για φέτος ΞΕΧΝΑΣ το ηλεκτρικό καλοριφέρ, δουλεύεις τα κλιματιστικά για θέρμανση, ρυθμίζεις θερμοστάτη θερμοσίφωνα στους 55-60 (60 το πολύ) και βαζεις αυτοκόλλητα λάστιχα στα κουφώματα και αεροστοπ κάτω απο την εξώπορτα.. Προσπαθησε να μειώσεις τις απώλειες όσο το δυνατόν.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
filip123go Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, Kozanitis1 είπε @filip123go φίλε μου για φέτος ΞΕΧΝΑΣ το ηλεκτρικό καλοριφέρ, δουλεύεις τα κλιματιστικά για θέρμανση, ρυθμίζεις θερμοστάτη θερμοσίφωνα στους 55-60 (60 το πολύ) και βαζεις αυτοκόλλητα λάστιχα στα κουφώματα και αεροστοπ κάτω απο την εξώπορτα.. Προσπαθησε να μειώσεις τις απώλειες όσο το δυνατόν.. Νομίζω το θερμοσίφωνα είναι ήδη στους 60 (η στους 70, δεν θυμάμαι), στα κουφώματα έχω βάλει αεροστοπ. Στις πορτες από κάτω δεν έχω βάλει κάτι, και καλα που το είπες, γιατι θυμάμαι περσι έμπαζε πολύ. Ξέχασα να αναφέρω και 2 αφυγραντήρες που δουλεύουν 12 ώρες την ημέρα περίπου. Οπότε θεωρείς φυσιολογικές τις καταναλώσεις; Εγώ σκέφτηκα μην μου κλέβει κανένας ρεύμα, αλλα σε πολυκατοικία λίγο δύσκολο.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mindreader Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2022 Δηλαδη, πως μπορει ο απλος καταναλωτης, να ρυθμισει τον θερμοσιφωνα σε συγκεκριμενους βαθμους; Δεν εχω δει πουθενα κανεναν διακοπτη! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ukforthemoment Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2022 7 λεπτά πριν, mindreader είπε Δηλαδη, πως μπορει ο απλος καταναλωτης, να ρυθμισει τον θερμοσιφωνα σε συγκεκριμενους βαθμους; Δεν εχω δει πουθενα κανεναν διακοπτη! Εχει θερμοστάτη https://www.google.com/search?q=θερμοστατησ+θερμοσιφωνα&rlz=1CAHNBM_enGB898&oq=θερμοστ&aqs=chrome.3.69i57j0i512l2j0i30l7.7508j1j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kozanitis1 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2022 48 λεπτά πριν, filip123go είπε Νομίζω το θερμοσίφωνα είναι ήδη στους 60 (η στους 70, δεν θυμάμαι), στα κουφώματα έχω βάλει αεροστοπ. Στις πορτες από κάτω δεν έχω βάλει κάτι, και καλα που το είπες, γιατι θυμάμαι περσι έμπαζε πολύ. Ξέχασα να αναφέρω και 2 αφυγραντήρες που δουλεύουν 12 ώρες την ημέρα περίπου. Οπότε θεωρείς φυσιολογικές τις καταναλώσεις; Εγώ σκέφτηκα μην μου κλέβει κανένας ρεύμα, αλλα σε πολυκατοικία λίγο δύσκολο.... Ανεβασμένες νομίζω ειναι λίγο.., οι δυο αφυγραντηρες αν ειναι με συμπιεστή καίνε μισή kWh την ώρα.., για ποιο λόγο τους καις αφού ανάβεις κλιματιστικά; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
filip123go Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, Kozanitis1 είπε Ανεβασμένες νομίζω ειναι λίγο.., οι δυο αφυγραντηρες αν ειναι με συμπιεστή καίνε μισή kWh την ώρα.., για ποιο λόγο τους καις αφού ανάβεις κλιματιστικά; είναι σε άλλα δωμάτια. Ο ένας είναι με ζεόλιθο οπότε νομίζω καιει παραπάνω.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
washcloud Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, filip123go είπε Πιστεύετε ότι είναι υπερβολική η κατανάλωση; Μου έβγαλε πως οι "γείτονες" καίνε 3000 kwh τον χρόνο. Για δύο άτομα, το "αναμενόμενο" είναι γύρω στις 5Κ/έτος. Οτιδήποτε περσισσότερο, είναι "πολύ" (πόσο μάλλον όταν έχεις σχεδόν τις διπλάσιες). Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα, είναι ότι αν πήρες χαμπάρι προετοιμάζουν (ήδη για από Οκτώβρη) επαναφορά ορίων κατανάλωσης ώστε να συνεχίσουν να επιδοτούν (σε συνδυασμό με το να μας βάλουν ταυτόχρονα χέρι ώστε να "εξοικονομηθεί ενέργεια") . Και ανεξάρτητα ποιο "μοντέλο" (παίζουν 3-4 σενάρια) θα εφαρμόσουν, πρέπει ήδη από τώρα να μπεις σε "economy mode", αλλιώς ενδέχεται να πληρώνεις 1€ την κιλοβατώρα ΧΩΡΙΣ επιδότηση. Εγώ στη θέση σου θα καταργούσα με τη μία τους αφυγραντήρες, για μαγείρεμα θα έβαζα πετρογκάζ, και αν τα κλίμα είναι παλιά ή το σπίτι ελβετικό τυρί, σόμπες υγαερίου (αν τυχόν δηλαδή σου καίνε το λιγότερο μισή κιλοβατώρα την ώρα, είσια για φυλακή). Και φυσικά περιορισμός του Θ/Σ. Ασυζητητί κομμένες οι τηλεοράσεις που δεν βλέπει κανείς, όπως και οι "24/7" υπολογιστές (μείωση φωτεινότητας σε οθόνες, κομμένο το γκέιμινγκ και αν μιλάμε για σταθερό, οπωσδήποτε αντικατάσταση με φθηνό λάπτοπ). Ξαναλέω, πρέπει να πέσεις ΣΤΑ ΜΙΣΑ. Εκτός κι αν έχεις Home Online/Εnter ΔΕΗ με τιμές προ 3/12/21 και συμβόλαιο μέχρι τουλάχιστον το καλοκαίρι., οπότε μέχρι τότε κάνε πάρτυ... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
korakios Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, filip123go είπε Καλησπέρα σας. Έτρεξα μόλις το myEnergyCoatch της ΔΕΗ και μου έβγαλε κατανάλωση 8.349 kWh τον χρόνο. Σπίτι 60τμ παλιά κουφώματα, 2 ac 12.000 καινούρια (το 1 απο τα 2 δουλεύει 8-9 ώρες την ημέρα το καλοκαίρι και άλλες τόσες τον χειμώνα) , καινούριο θερμοσίφωνο (όχι ηλιακο) πλυντήριο - Στεγνωτήριο 2-3 φορές την εβδομάδα (καινούριο και αυτό), πλυντήριο πιάτων 3 φορές την εβδομάδα, και για μαγείρεμα επαγωγικό μάτι και airfrier καθε μέρα. Και το χειμώνα ένα ηλεκτρικό καλοριφερ για 5-6 ώρες την ημερα.. Στο σπίτι μένουν 2 άτομα. Πιστεύετε ότι είναι υπερβολική η κατανάλωση; Μου έβγαλε πως οι "γείτονες" καίνε 3000 kwh τον χρόνο. Σας ευχαριστώ πολύ.! Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου βασικά δεν κατάλαβα τι είναι το myenergycoach και οι γείτονες το μόνο σίγουρο είναι οτι πετάς τους θερμοπομπούς σε κάδο ανακύκλωσης για να μην μπεις στον πειρασμό να τους ανοίξεις , περιόρισε τους αφυγραντήρες (να δουλέψουν πιο οικονομικά πχ σε μικρή σκάλα) και θερμοσίφωνα/πλυντήρια/στεγνωτήρια/μαγείρεμα όσο γίνεται ώρες νυχτερινού τιμολογίου (χειμώνα το ωράριο γυρνά 3-5 μεσημέρι και 1-7 βράδυ έως πρωί) αν σου περισσεύει κανα φράγκο δώσε τα για μόνωση , είναι η καλύτερη επένδυση που μπορείς να κάνεις ... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα