mindreader Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Αντε τα λεμε ολα, να πω τον πονο μου... Ειναι να μην εξαρτασαι και απο αλλους. Αμα εξαρτασαι, αστα να πανε... Γιατι πχ στο πατρικο μου οπου μετακομισα κι εγω προσφατα για να μην ειναι ενας πατερας μονος ανημπορος, εχουμε γυναικα να βοηθαει στο σπιτι. Μαλλον η γυναικα το 'καιει' πολυ... Προσπαθω να βαλω σειρα, αλλα μη νομιζετε οτι ειναι και ευκολο να βαλεις εναν αλλον τριτο σε σειρα. Δηλαδη αν βαλει τον θερμοσιφωνα και τον αφηνει παραπανω το πρωι που εγω λειπω απο το σπιτι, πως να το καταλαβω; Δεν εχει την εγνοια, οπως θα ειχα εγω, να το σβησει συντομα, τοσο οσο. Ή πχ μπορει να βαλει το σιδερο να σιδερωσει, και να το αφησει να καιει και να μιλαει στο τηλεφωνο με καποιον που την καλεσε... Δε...απογοητευση... Δεν μπορεις να εχεις ελεγχο, παρα μονο παραινεσεις και ελπιδα οτι θα ακολουθηθουν οσα λες... Ειδε οτι εβαλα νεο ψυγειο, για να κανω οικονομια σε σχεση με το παλιο που εκαιγε πολυ κλπ. Ή το χειμωνα πχ θα της πω οτι εδω θα θερμαινετε ετσι. Ή της αλλαξα το σιδερο με ενα που ειναι λιγοτερα watt... Αλλα γενικως, δεν μπορεις να την/να τα/ελεγχεις ολα, και το κοντερ της δεη γραφει... Ναι, ξερω λυσεις, τις ειπατε...βαλε κλιματιστικο Inverter, βαλε ηλιακο θερμοσιφωνα, και παει λεγοντας....λεφτα, λεφτα, λεφτα... Αλλαξα αμαξι, και πηγα απο 1600αρι euro4 σε 1000αρι euro6, απο τις καλυτερες κινησεις που εκανα ποτε, ηρεμησε η τσεπη μου απο εκει. Αλλαξα ψυγειο τωρα και πηρα inverter. Αλλα δεν γινεται να αλλαχτουν ολα μονομιας....και οι καταναλωσεις και τα εξοδα τρεχουν... Αφηστε τα ρε παιδια, κανουμε προσπαθεια, τα συζηταμε εδω να βοηθουμε με χρησιμες πληροφοριες, αλλα να δουμε τι θα γινει στο τελος. Προβλεπω δυσκολο χειμωνα παντως... Επεξ/σία 18 Αυγούστου 2022 από mindreader 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
The_Judas Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Γύρω στις 2000/χρόνο για σπίτι όπου μένουν 2 άτομα. παλιός ψυγειοκαταψύκτης καινούργια κουζίνα Α++ πλυντήριο Λάμπες παντού led Τηλεόραση 55', tv box, ηχόμπαρα, xbox (και υπολογιστής που δουλεύει πολύ λίγες φορές πλέον λόγω xbox και tvbox ) Κανένα κλιματιστικό, μόνο ανεμιστήρας το καλοκαίρι. Θέρμανση και νερό με φυσικό αέριο. Επεξ/σία 18 Αυγούστου 2022 από The_Judas 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sphinxgr Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 5 λεπτά πριν, mindreader είπε Αντε τα λεμε ολα, να πω τον πονο μου... Ειναι να μην εξαρτασαι και απο αλλους. Αμα εξαρτασαι, αστα να πανε... Γιατι πχ στο πατρικο μου οπου μετακομισα κι εγω προσφατα για να μην ειναι ενας πατερας μονος ανημπορος, εχουμε γυναικα να βοηθαει στο σπιτι. Μαλλον η γυναικα το 'καιει' πολυ... Προσπαθω να βαλω σειρα, αλλα μη νομιζετε οτι ειναι και ευκολο να βαλεις εναν αλλον τριτο σε σειρα. Δηλαδη αν βαλει τον θερμοσιφωνα και τον αφηνει παραπανω το πρωι που εγω λειπω απο το σπιτι, πως να το καταλαβω; Υπάρχει λύση https://www.skroutz.gr/s/27268176/V-Timer-Αναλογικός-Χρονοδιακόπτης-Θερμοσίφωνα-με-Ρελέ-V-Timer.html 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mindreader Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 6 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Υπάρχει λύση https://www.skroutz.gr/s/27268176/V-Timer-Αναλογικός-Χρονοδιακόπτης-Θερμοσίφωνα-με-Ρελέ-V-Timer.html Δεν ηξερα οτι υπαρχει κατι τετοιο! Να εισαι καλα! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sstratos Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Eαν κάνεις εγγραφή στο δεη / e-bill , τραβάει ολες τις καταναλώσεις που έχεις κανει τους τελευταίους μήνες αυτόματα , και συγκρίνει τις καταναλώσεις τις δικές σου με τους γείτονες σου (χωρίς να τους κατονομάζει). 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makis269 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 20 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Υπάρχει λύση https://www.skroutz.gr/s/27268176/V-Timer-Αναλογικός-Χρονοδιακόπτης-Θερμοσίφωνα-με-Ρελέ-V-Timer.html το παρήγγειλα δεν ήξερα ότι υπάρχει κάτι τέτοιο !!!! ευτυχώς έχω συγγενή ηλεκτρολόγο και θα το βάλει τζάμπα !!!!!! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sphinxgr Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 13 λεπτά πριν, makis269 είπε το παρήγγειλα δεν ήξερα ότι υπάρχει κάτι τέτοιο !!!! ευτυχώς έχω συγγενή ηλεκτρολόγο και θα το βάλει τζάμπα !!!!!! Ευκαιρία να δει την εγκατάσταση σου και να σου βάλει κ επιτηρητή τάσης όπως και καταγραφέα κατανάλωσης ράγας. Επίσης ίσως πρέπει να βάλετε και ρελέ διαρροής τύπου Α. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kozanitis1 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, mindreader είπε Αντε τα λεμε ολα, να πω τον πονο μου... Ειναι να μην εξαρτασαι και απο αλλους. Αμα εξαρτασαι, αστα να πανε... Γιατι πχ στο πατρικο μου οπου μετακομισα κι εγω προσφατα για να μην ειναι ενας πατερας μονος ανημπορος, εχουμε γυναικα να βοηθαει στο σπιτι. Μαλλον η γυναικα το 'καιει' πολυ... Προσπαθω να βαλω σειρα, αλλα μη νομιζετε οτι ειναι και ευκολο να βαλεις εναν αλλον τριτο σε σειρα. Δηλαδη αν βαλει τον θερμοσιφωνα και τον αφηνει παραπανω το πρωι που εγω λειπω απο το σπιτι, πως να το καταλαβω; Δεν εχει την εγνοια, οπως θα ειχα εγω, να το σβησει συντομα, τοσο οσο. Ή πχ μπορει να βαλει το σιδερο να σιδερωσει, και να το αφησει να καιει και να μιλαει στο τηλεφωνο με καποιον που την καλεσε... Δε...απογοητευση... Δεν μπορεις να εχεις ελεγχο, παρα μονο παραινεσεις και ελπιδα οτι θα ακολουθηθουν οσα λες... Ειδε οτι εβαλα νεο ψυγειο, για να κανω οικονομια σε σχεση με το παλιο που εκαιγε πολυ κλπ. Ή το χειμωνα πχ θα της πω οτι εδω θα θερμαινετε ετσι. Ή της αλλαξα το σιδερο με ενα που ειναι λιγοτερα watt... Αλλα γενικως, δεν μπορεις να την/να τα/ελεγχεις ολα, και το κοντερ της δεη γραφει... Ναι, ξερω λυσεις, τις ειπατε...βαλε κλιματιστικο Inverter, βαλε ηλιακο θερμοσιφωνα, και παει λεγοντας....λεφτα, λεφτα, λεφτα... Αλλαξα αμαξι, και πηγα απο 1600αρι euro4 σε 1000αρι euro6, απο τις καλυτερες κινησεις που εκανα ποτε, ηρεμησε η τσεπη μου απο εκει. Αλλαξα ψυγειο τωρα και πηρα inverter. Αλλα δεν γινεται να αλλαχτουν ολα μονομιας....και οι καταναλωσεις και τα εξοδα τρεχουν... Αφηστε τα ρε παιδια, κανουμε προσπαθεια, τα συζηταμε εδω να βοηθουμε με χρησιμες πληροφοριες, αλλα να δουμε τι θα γινει στο τελος. Προβλεπω δυσκολο χειμωνα παντως... Δυστυχώς, οι παρεμβάσεις που (πιστεύω) μπορείς να κάνεις ή περνάν από το χέρι σου είναι: - Αίτημα για νυχτερινό τιμολόγιο αν δεν έχεις ήδη, "δασκάλεμα" για να χρησιμοποιούν καταναλώσεις αυτές τις ώρες κατά το δυνατόν. - Δες αν η παροχή δικαιούται ΚΟΤ λόγω αναπηρίας κλπ. -Ρύθμισε εσύ το θερμοστάτη του θερμοσίφωνα στους 50-55 μαξ, οπότε και να τον αφήνει ανοικτό σε 30' θα σβήσει από θερμοστάτη.. -Σίδερο αν δεν χρειάζεται ας μην βάζει, πλυντήρια κλπ στο νυχτερινό (αν έχεις) -Θέρμανση πλέον με ηλεκτρισμό, ΜΟΝΟ κλιματιστικό (ιδανικά inverter), οτιδήποτε άλλο καταστράφηκες με τις τιμές τώρα.. ηλεκτρικά θερμαντικά, σόμπες χαλαζία, αερόθερμα κλπ που είναι με αντίσταση, τα αφαιρείς από το χώρο και τα έχετε σε αποθήκη για ενθύμιο Αυτά που σου λέω δεν έχουν κόστος, εκτός από τυχόν νυκτερινό που κοστίζει 42.16€ εφάπαξ.. Ελπίζω να βοήθησα.., αν ενοχλεί μπορείς και σε νέο θέμα ή προσωπικό μήνυμα.. Επεξ/σία 18 Αυγούστου 2022 από Kozanitis1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mindreader Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 kozanitis1 θερμες ευχαριστιες, για τις τοσο χρησιμες συμβουλες. Θα τα εχω ολα υποψη μου, προσπαθω να οργανωθω οσο γινεται καλυτερα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mindreader Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Χαζη απορια: οταν μια συσκευη γραφει ως καταναλωση, 10 watt, σημαινει 10 watt/ωρα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 37 λεπτά πριν, mindreader είπε Χαζη απορια: οταν μια συσκευη γραφει ως καταναλωση, 10 watt, σημαινει 10 watt/ωρα; Το βατ (watt) είναι μονάδα μέτρησης ισχύος, ενώ η βατώρα (Wh) είναι μονάδα μέτρησης ενέργειας. Πχ μια λάμπα με ισχύ 10 watt σε μια ώρα θα καταναλώσει ενέργεια 10 Wh ή 0,01 Kwh. https://energypress.gr/news/poia-i-diafora-metaxy-tis-ilektrikis-energeias-kai-tis-ilektrikis-ishyos Επεξ/σία 19 Αυγούστου 2022 από Joshua21 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mindreader Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Υπαρχει κανενα online calculator, εννοειται με διαρκως επικαιροποιημενες τιμες κιλοβατωρας (ανα παροχο ή εστω μια μέση ενδεικτικη), που να του δινω τα watt μιας συσκευης, και να μου υπολογιζει ποσο ρευμα μου καιει την μερα, το μηνα κλπ; ----------- Χαζων αποριων συνεχεια: Τα ψηφια της δεη, στον μετρητη, που δυστυχως συνεχως τρεχουν, τι ακριβως μετρουν; Αν χτες εβλεπα να ληγει σε 35, και σημερα βλεπω να ληγει σε 75, τι σημαινει αυτο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, mindreader είπε Υπαρχει κανενα online calculator, εννοειται με διαρκως επικαιροποιημενες τιμες κιλοβατωρας (ανα παροχο ή εστω μια μέση ενδεικτικη), που να του δινω τα watt μιας συσκευης, και να μου υπολογιζει ποσο ρευμα μου καιει την μερα, το μηνα κλπ; ----------- Χαζων αποριων συνεχεια: Τα ψηφια της δεη, στον μετρητη, που δυστυχως συνεχως τρεχουν, τι ακριβως μετρουν; Αν χτες εβλεπα να ληγει σε 35, και σημερα βλεπω να ληγει σε 75, τι σημαινει αυτο; Όχι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, και ούτε είναι εφικτό να υπάρξει. ----------- Αν μας πεις που ακριβώς υπάρχει η υποδιαστολή, θα σου πούμε και μεις με τη σειρά μας τι σημαίνει το 35 --> 75. Επεξ/σία 19 Αυγούστου 2022 από Joshua21 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
takoulou Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 25 λεπτά πριν, mindreader είπε Υπαρχει κανενα online calculator, εννοειται με διαρκως επικαιροποιημενες τιμες κιλοβατωρας (ανα παροχο ή εστω μια μέση ενδεικτικη), που να του δινω τα watt μιας συσκευης, και να μου υπολογιζει ποσο ρευμα μου καιει την μερα, το μηνα κλπ; ----------- Χαζων αποριων συνεχεια: Τα ψηφια της δεη, στον μετρητη, που δυστυχως συνεχως τρεχουν, τι ακριβως μετρουν; Αν χτες εβλεπα να ληγει σε 35, και σημερα βλεπω να ληγει σε 75, τι σημαινει αυτο; Καλημερα...Μαλλον οτι εχεις καταναλωσει 40 κιλοβατωρες αν το βλεπεις αυτο.... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mindreader Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Οι τελευταιες τιμες κιλοβατωρας, ειναι αυτες που λεει εδω στο αρθρο; https://www.cnn.gr/oikonomia/chrima/story/323212/logariasmoi-reymatos-oi-times-tis-kilovatoras-symfona-me-ton-neo-timokatalogo "Η χαμηλότερη τιμή κιλοβατώρας στην αγορά, τα 0,486 ευρώ, έχει διαμορφωθεί από τη ΔΕΗ και αφορά τις μηνιαίες καταναλώσεις μέχρι τις 2.000 κιλοβατώρες. Ετσι, με την κρατική επιδότηση η τιμή της κιλοβατώρας πέφτει στα 0,149 ευρώ." Εγω δηλαδη, κανω πολλαπλασιασμους (δεη εχω), με 0,149 ευρω; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα