userAnon Δημοσ. 7 Ιουλίου Share Δημοσ. 7 Ιουλίου (επεξεργασμένο) αν και πολλά εξαρτώνται από τον τρόπο ζωής κλπ πόσο ενεργοβόρες είναι οι συσκευές (πλυντήρια στεγνωτήρα φούρνοι κλπ) ακόμα και πόσο συχνά μαγειρεύεται 450 kwh για 2 άτομα χωρίς κλιματισμό μου φαίνονται πάρα πολλές. 3 άτομα σε 100 τμ, έχουμε 270 kwh max χωρίς κλιματιστικά. Επεξ/σία 7 Ιουλίου από userAnon Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Giorgossath Δημοσ. 7 Ιουλίου Share Δημοσ. 7 Ιουλίου 15 λεπτά πριν, userAnon είπε αν και πολλά εξαρτώνται από τον τρόπο ζωής κλπ πόσο ενεργοβόρες είναι οι συσκευές (πλυντήρια στεγνωτήρα φούρνοι κλπ) ακόμα και πόσο συχνά μαγειρεύεται 450 kwh για 2 άτομα χωρίς κλιματισμό μου φαίνονται πάρα πολλές. 3 άτομα σε 100 τμ, έχουμε 270 kwh max χωρίς κλιματιστικά. Φούρνος (4ετιας) 2 φορές την ημέρα, πλυντήρια ρούχων-πιάτα 3-4 φορές την εβδομάδα... Αυτά σε γενικές γραμμές... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fan Δημοσ. 8 Ιουλίου Share Δημοσ. 8 Ιουλίου 2 ώρες πριν, Giorgossath είπε Γεια σας. Σε διαμέρισμα 95 ΤΜ, με δυο άτομα, ηλιακό, και 2 ΠΑΛΙΑ (σχεδόν 20ετίας) ac να δουλεύουν 8 ώρες την ημερα περίπου και κατανάλωση 600-650 kwh το μήνα .... Χειμώνα χωρίς ac ήμουν από 400-450 kwh το μήνα... Πράσινο τιμολόγιο.... Θεωρούνται νορμαλ; Είναι σχετικά πολλά γιατί έχεις ηλιακό, αλλιώς με θερμοσίφωνα θα ήταν φυσιολογική η κατανάλωση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgerov Δημοσ. 8 Ιουλίου Share Δημοσ. 8 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Παίζει μεγάλο ρόλο και τι συσκευές έχει κανείς στο ρεύμα 24/7 (είτε σε αναμονή (standby/idle) είτε με ενεργή χρήση). Πχ προσωπικά έχω 5-6 UPS από αυτά και μόνο με ξεκινάν με περίπου 20 kwh το μήνα. Αν βάλω ψυγείο και καταψύκτη, έφτασα στις 80 σχεδόν. Έχω αρκετές άλλες συσκευές πχ δικτυακά, κάμερες, αισθητήρες - έξυπνο σπίτι κτλ που επίσης ανεβάζουν κατανάλωση. Ακόμα και με όλα αυτά δεν ξεπερνάω τις 300 με ηλιακό σε σπίτι με νορμαλ χρήστη φούρνου - πλυντηρίου πιάτων και χωρίς AC. Όλες οι οικιακές συσκευές 15 ετών περίπου εκτός ψυγείου (2 ετών). Επεξ/σία 8 Ιουλίου από georgerov Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
userAnon Δημοσ. 8 Ιουλίου Share Δημοσ. 8 Ιουλίου 13 hours ago, Giorgossath said: Φούρνος (4ετιας) 2 φορές την ημέρα, πλυντήρια ρούχων-πιάτα 3-4 φορές την εβδομάδα... Αυτά σε γενικές γραμμές... όπως βλέπεις μάλλον καις πολλά και θα έπρεπε να είσαι κοντά στις 300kwh. Δες όποτε μπορείς την κατανάλωση χωρίς πληντύρια φουρνους κλπ.. ενα βράδυ πχ πριν κοιμηθείς και τα κλείσεις όλα δες τι λεει το ρολοι και το πρωι βλεπεις τι έχει καταναλώσει μόνο με τα βασικά. Κανονικά πρέπει να έχεις κατανάλωση πχ 100-200 w την ώρα. Μετά το κοιτάς τι καίει ο φούρνος.. 2 άτομα βέβαια 2 φορες την ημέρα κάθε μέρα φούρνο μου κάνει εντύπωση.. Πάντως κάτι δεν παέι καλά. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arkin Δημοσ. 8 Ιουλίου Share Δημοσ. 8 Ιουλίου Είναι πάρα πολλά τα kw χωρίς θερμοσίφωνα. Λογικά είναι παλιές οι συσκευές φούρνος ψυγείο πλυντήριο δεν εξηγείται αλλιώς. Εγώ είμαι στα 300kw το μήνα με πλυντήριο 10ετιας ΑΑΑ ψυγείο 5ετιας και κουζίνα φούρνο περσινά συν 55αρα τηλεόραση καίει όλη μέρα χωρίς κλιματιστικό με ηλιακό και υπολογιστη να καίει 15ωρες τη μέρα μαζί με Gaming εκεί τραβάει 350 την ώρα με monitor αλλιώς 150 σύνολο. Παλιότερα χωρίς ηλιακό καιγαμε θερμοσίφωνα 1 2 ώρες τη μέρα συν παλιά κουζίνα ψυγείο κτλ χωρίς υπολογιστή ήμουν στις 1900kw το τετράμηνο κοντά 500kw το μήνα. Τρια άτομα σπίτι. Με λίγα λόγια αλλάξτε κουζίνα πλυντήριο ψυγείο με νέα κλάσης ΑΑΑ εκεί παίζετε όλο το παιχνίδι συν ηλιακό μιας και ο θερμοσίφωνες καίνε τα αντερα τους. Και για κλίμα θα πάω για ααα+ περιμένω το πρόγραμμα αλλάζω συσκευή γιατί αυτό που έχουμε 24αρι DaiKin 30ετιας καίει 3.5kw την ώρα οπότε είναι ασύμφορο τελείως με τις τιμές ρεύματος. Εκεί στα 1200kw το τετράμηνο είναι μια πολύ λογική κατανάλωση για 3 4 άτομα στο σπίτι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Twoface Δημοσ. 24 Ιουλίου Share Δημοσ. 24 Ιουλίου Παιδιά λίγο την γνώμη σας. Σε σπίτι 75 τετραγωνικά μένω μόνος μου ! Έχω μέση κατανάλωση 30 kw την μέρα !!!!! Καίω περίπου 900kw το μήνα σύμφωνα με τις μετρήσεις . Κατεβασα τον γενικό ειδα το ρόλο και δεν γυρνούσε. Έχω ηλιακό θερμοσίφωνα ΔΕΝ ΕΧΩ κουζίνα και η μόνη χρήση ρεύματος που κάνω είναι ένα 12αρη κλιματιστικό που την ώρα καίει 1000watt όταν δουλευει στο φουλ και όταν πιάνει θερμοκρασία ( έχω απώλειες ) δουλευει 500-600watt και έναν υπολογιστή που σε κατάσταση αναμονης στα windows καίει μαζί με οθόνη 200 watt και σε gaming 4 ώρες την μέρα 600 watt !! Δεν σας φαίνεται υπερβολική η κατανάλωση για σπίτι ; Δεν ο Ψυγείο είναι καινούργιο. Τηλεόραση δεν βλέπω. Ένα κλιματιστικό 12αρη και ένας υπολογιστής δικαιολογούν 30 κιλοβατώρες την μέρα ;; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makiss8 Δημοσ. 24 Ιουλίου Share Δημοσ. 24 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 35 λεπτά πριν, Twoface είπε Παιδιά λίγο την γνώμη σας. Σε σπίτι 75 τετραγωνικά μένω μόνος μου ! Έχω μέση κατανάλωση 30 kw την μέρα !!!!! Καίω περίπου 900kw το μήνα σύμφωνα με τις μετρήσεις . Κατεβασα τον γενικό ειδα το ρόλο και δεν γυρνούσε. Έχω ηλιακό θερμοσίφωνα ΔΕΝ ΕΧΩ κουζίνα και η μόνη χρήση ρεύματος που κάνω είναι ένα 12αρη κλιματιστικό που την ώρα καίει 1000watt όταν δουλευει στο φουλ και όταν πιάνει θερμοκρασία ( έχω απώλειες ) δουλευει 500-600watt και έναν υπολογιστή που σε κατάσταση αναμονης στα windows καίει μαζί με οθόνη 200 watt και σε gaming 4 ώρες την μέρα 600 watt !! Δεν σας φαίνεται υπερβολική η κατανάλωση για σπίτι ; Δεν ο Ψυγείο είναι καινούργιο. Τηλεόραση δεν βλέπω. Ένα κλιματιστικό 12αρη και ένας υπολογιστής δικαιολογούν 30 κιλοβατώρες την μέρα ;; και εμενα αυτο μηνα μου ηρθε 900 kwh 2 μηνες Χρεώσεις προμήθειας ΔΕΗ 1 73 , 08€ Ρυθμιζόμενες χρεώσεις 105 , 89€ Έναντι Κατανάλωσης Διάφορα - Δήμος - ΕΡΤ 33 , 29€ ΦΠΑ 1 6 , 74€ αν ειναι δυνατον με θερμοσιφωνα μιση ωρα καθε μερα, 55αρα, πλυντηριο ρουχων πιατων ψυγειο καινουργια.. Επεξ/σία 24 Ιουλίου από makiss8 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 24 Ιουλίου Share Δημοσ. 24 Ιουλίου Μιλάτε για kw ή kwh? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makiss8 Δημοσ. 24 Ιουλίου Share Δημοσ. 24 Ιουλίου 3 λεπτά πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε Μιλάτε για kw ή kwh? 1500 kwh το τελευταιο 2 μηνες, αυξηση επι 2 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 24 Ιουλίου Share Δημοσ. 24 Ιουλίου Μόλις τώρα, makiss8 είπε 1500 kwh το τελευταιο 2 μηνες, αυξηση επι 2 Μου φαινεται αρκετα μεγαλη καταναλωση. Εκτος αν βαρανε τα κλιματιστικα 24/7. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makiss8 Δημοσ. 24 Ιουλίου Share Δημοσ. 24 Ιουλίου 2 λεπτά πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε Μου φαινεται αρκετα μεγαλη καταναλωση. Εκτος αν βαρανε τα κλιματιστικα 24/7. 2 ανεμιστηρες ξεχασα να το προσθεσω 24/7 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arkin Δημοσ. 24 Ιουλίου Share Δημοσ. 24 Ιουλίου 49 λεπτά πριν, Twoface είπε Παιδιά λίγο την γνώμη σας. Σε σπίτι 75 τετραγωνικά μένω μόνος μου ! Έχω μέση κατανάλωση 30 kw την μέρα !!!!! Καίω περίπου 900kw το μήνα σύμφωνα με τις μετρήσεις . Κατεβασα τον γενικό ειδα το ρόλο και δεν γυρνούσε. Έχω ηλιακό θερμοσίφωνα ΔΕΝ ΕΧΩ κουζίνα και η μόνη χρήση ρεύματος που κάνω είναι ένα 12αρη κλιματιστικό που την ώρα καίει 1000watt όταν δουλευει στο φουλ και όταν πιάνει θερμοκρασία ( έχω απώλειες ) δουλευει 500-600watt και έναν υπολογιστή που σε κατάσταση αναμονης στα windows καίει μαζί με οθόνη 200 watt και σε gaming 4 ώρες την μέρα 600 watt !! Δεν σας φαίνεται υπερβολική η κατανάλωση για σπίτι ; Δεν ο Ψυγείο είναι καινούργιο. Τηλεόραση δεν βλέπω. Ένα κλιματιστικό 12αρη και ένας υπολογιστής δικαιολογούν 30 κιλοβατώρες την μέρα ;; Τρελη η καταναλωση σου ειδικα για 1 ατομο. Εμεις 3 ατομα και καιμε 11kw τη μερα 350 το μηνα πανω κατω. Καις ολη μερα το κλιματιστικο? Απο εκει βγαινουν οι kw αν το καις ολη μερα καθε μερα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adi32 Δημοσ. 24 Ιουλίου Share Δημοσ. 24 Ιουλίου Τα κλιματιστικα μας πινουν το αιμα Αλλα και παλι πολυ φαινεται εκτος και ειναι πολυ παλιο και το δουλευεις μερα νυχτα στο 18 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
takoulou Δημοσ. 24 Ιουλίου Share Δημοσ. 24 Ιουλίου 6 ώρες πριν, Twoface είπε Παιδιά λίγο την γνώμη σας. Σε σπίτι 75 τετραγωνικά μένω μόνος μου ! Έχω μέση κατανάλωση 30 kw την μέρα !!!!! Καίω περίπου 900kw το μήνα σύμφωνα με τις μετρήσεις . Κατεβασα τον γενικό ειδα το ρόλο και δεν γυρνούσε. Έχω ηλιακό θερμοσίφωνα ΔΕΝ ΕΧΩ κουζίνα και η μόνη χρήση ρεύματος που κάνω είναι ένα 12αρη κλιματιστικό που την ώρα καίει 1000watt όταν δουλευει στο φουλ και όταν πιάνει θερμοκρασία ( έχω απώλειες ) δουλευει 500-600watt και έναν υπολογιστή που σε κατάσταση αναμονης στα windows καίει μαζί με οθόνη 200 watt και σε gaming 4 ώρες την μέρα 600 watt !! Δεν σας φαίνεται υπερβολική η κατανάλωση για σπίτι ; Δεν ο Ψυγείο είναι καινούργιο. Τηλεόραση δεν βλέπω. Ένα κλιματιστικό 12αρη και ένας υπολογιστής δικαιολογούν 30 κιλοβατώρες την μέρα ;; Είναι πολλές οι κιλοβατώρες.. Ψαχτο.. Φώναξε ηλεκτρολόγο.. Να κάνει μετρήσεις κτλπ.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα