Προς το περιεχόμενο

Μέση ενδεικτική κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος σε νοικοκυριό

mindreader

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
3 hours ago, mindreader said:

Οταν βγαζει η tplink με κανα 15ευρω, γιατι να παρει καποιος κατι τετοιο;

Γιατί η TP-Link είναι μονο για πρίζα και μέχρι 16Α.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 407
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

7 ώρες πριν, georgerov είπε

Είχα πάθει το ίδιο θέμα πέρσι και είχα το ίδιο πρόβλημα. 

Ανάβω καθημερινά τον θερμοσίφωνα προληπτικά για περίπου 30-40 λεπτά (την ώρα του νυχτερινού), δεν είναι απαραίτητο ότι θα καταναλώσει 2-3 kWh. 'Εχει μεγάλη σημασία σε τι θερμοκρασία θα βρει το νερό μέσα. Στην περίπτωση σου προφανώς ήταν πάντα χαμηλή θερμοκρασία όποτε τράβαγε αρκετά.   

Και όμως, τόσο ακριβώς τραβάει, εκτός και αν πιάσει την επιθυμητή θερμοκρασία οπότε ο θερμοστάτης κόβει και η κατανάλωση πέφτει στο μηδέν.

1 ώρα πριν, Thresh είπε

Γιατί η TP-Link είναι μονο για πρίζα και μέχρι 16Α.

Για τον πίνακα λοιπόν υπάρχει κάτι δοκιμασμένο να πάω να το αγοράσω? εαν υπάρχει δυνατότητα για να βλέπω και πράγματα στο κινητό μου θα είναι μεγάλο σύν...

• Super Moderators
2 minutes ago, LuNaTiC said:

Για τον πίνακα λοιπόν υπάρχει κάτι δοκιμασμένο να πάω να το αγοράσω? εαν υπάρχει δυνατότητα για να βλέπω και πράγματα στο κινητό μου θα είναι μεγάλο σύν...

Δυστυχώς δεν γνωρίζω. :(

• Like 1

51 λεπτά πριν, LuNaTiC είπε

https://www.eurostores.gr/wifi-tuya-smart-earu-ty-63-kwh-63a/?ref=bestprice.gr&__bpgid=MXNrbUxEZ05MTS0sMTcnTzBeNzNnZnQ=

https://www.caliston.gr/el/metrites-kwh-ragas/9701-Metritis-Energeias-Psifiakos-Wifi-1F-65A-240V-Dds238-2W---Hiking.html?ref=bestprice.gr

Κάτι τέτοιο εννοείς; 

19 ώρες πριν, chios είπε

Ναι ναι κάτι τέτοιο...έχουμε κανένα τεσταρισμένο ? βασικά δεν θέλω παλαβες λειτουργίες... οτι πιο φτηνό υπάρχει λογικά μου κάνει...αρκεί να είναι ποιοτικό μην το πάρω στα χέρια μετά απο λίγο

• 1 μήνα μετά...

Μέχρι το 1MWh για 4 ένοικους είναι το νορμάλ, αν χρησιμοποιούν όλοι PC, κάνουν μπάνια, μαγειρεύουν κλπ. Το χειμώνα με τα AC υπολόγισε μέχρι 2MWh άνετα το μήνα. Σίγουρα σε τόσο μεγάλο σπίτι θες 3φασικό πίνακα.

20 λεπτά πριν, Pokemon640 είπε

Μέχρι το 1MWh για 4 ένοικους είναι το νορμάλ, αν χρησιμοποιούν όλοι PC, κάνουν μπάνια, μαγειρεύουν κλπ. Το χειμώνα με τα AC υπολόγισε μέχρι 2MWh άνετα το μήνα. Σίγουρα σε τόσο μεγάλο σπίτι θες 3φασικό πίνακα.

Σε 100μ² οχι μόνο τριφασικό καλύτερα βιομηχανικό 😂

• Confused 1

3 ώρες πριν, Pokemon640 είπε

Υπάρχει και η λύση πάντα να συνδεθεί απευθείας στην μέση τάση 20kv ή στην υψηλή 150kv με την χρήση ατομικού μετασχηματιστή, εφόσον αυξηθούν τα παραπάνω φορτία που αναφέρείς. 

season 7 episode 21 GIF

• Confused 1

5 ώρες πριν, Allan-Wake είπε

Ποσες μεγαβατορες ειναι μια νορμαλ καταναλωση για 100τμ σπιτι? 3 δωματια, 4 ενοικοι

Γενικη ερωτηση χωρις στοιχεια...εγω θα σου απαντησω απο την δικια μου οικογενεια οταν μεναμε στο πατρικο μου. 1500kwh το 4μηνο μεσο ορο για πολλα χρονια.

Ωστοσο δεν ειναι λιγες οι περιπτωσεις που λιγοτεροι ανθρωποι και σε μικροτερα σπιτια καινε μεχρι και 2πλασια...Σημαντικο ρολο παιζουν καθε ποτε χρησιμοποιεις φουρνους, αν αναβεις τα A/C 200 μερες τον χρονο, αν υπαρχει ηλιακος και εξοικονομεις χρηματα απο εκει, η παλαιοτητα των ηλ. συσκευων κ.α.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ανάλογα τι συσκευές θέλεις να χρησιμοποιείς και ποσό ενεργοβόρες είναι. Εμείς με στεγνωτήριο 3 φορές την εβδομάδα (αντίστοιχα πλυντήριο ρούχων 3 φορές εβδομαδιαία), πλυντήριο πιατων 5-6 φορές την εβδομάδα , τηλεόραση φώτα εξοικονόμησης, μαγείρεμα καθημερινά και φούρνο αρκετά η αντ´αυτου air fryer σχεδόν καθημερινά εχουμε περίπου 1200-1300 κιλοβατώρες το τετράμηνο το χειμώνα. Το καλοκαίρι που προστίθενται στα παραπάνω 3 μικρά (9αρια) air condition το βράδυ και ένα 24αρι αντ'αυτών το απόγευμα έχουμε περίπου 1600-1700 κιλοβατώρες το τετράμηνο χονδρικά 

αλλα δε πάει αυτό με βάση τα τετραγωνικά του σπιτιου αλλά με την κατανάλωση που εσυ θα κανείς. Και ένας να είσαι αν θες μπορείς να γίνεις πολύ ενεργοβόρος

Επεξ/σία από marmagia
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...